Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
In april 2023 staan de meeste planeten nog aan de onderzijde van de Steenbok-horoscoop.
Het is een tijd van emotionele verwerking en de opbouw voor de komende cyclus.
In de overwegend rustige maand april 2023 gaat het om huis, familie, privéleven, liefde, relaties en het vinden van de juiste balans tussen werk en privéleven.
Door de invloed van Mercurius in Stier zijn ambities waar te maken en projecten te verwezenlijken, maar Mars in Kreeft maakt Steenbok emotioneler en dus kwetsbaar en dat kan een storende factor zijn deze maand.

Liefde en Relaties
Venus in het aardse Stier tot 11 april 2023 brengt de liefde weer bij je terug, in een vaste relatie kan de liefde weer opbloeien. Belangrijk blijft wel dat je luistert naar de romantische verlangens van je partner. Door de invloed van de grote hervormer Uranus in Stier in het 5e Huis van Liefde wil Steenbok zich bevrijden van beklemmende relaties of meer persoonlijke vrijheid in een liefdesrelatie. Er kan door Venus in Tweelingen in de tweede helft van april 2023 een spannende romance zijn op het werk of in de vaste relatie voelt het alsof alles nieuw is. De single Steenbok weet wat hij of zij wil, laat zich niet verblinden, maar maakt de juiste keuze om de liefde te delen.
De rode strijder Mars in Kreeft reist tot 20 mei 2023 door het Huis van Relaties en Verbintenissen. Door de invloed van Mars in Kreeft heeft Steenbok in april 2023 meer behoefte aan fysieke aandacht en zet alles in om de partner te verleiden. Er kan ook sprake zijn van spanning, irritaties, rivaliteit of vijandigheid of moeite met het sluiten van compromissen in een relatie of andere vormen van samenwerking wanneer je het gevoel hebt niet te worden gehoord. Doordat deze transit samenvalt met Mercurius retrograde vanaf 21 april 2023 moeten conflicten tijdens deze periode zoveel mogelijk worden vermeden. Mercurius retrograde in Stier van 21 april tot 14 mei 2023 kan Steenbok bewust maken van relatieproblemen die een oplossing vereisen, ook kan het contact worden hersteld met een ex of mensen uit je verleden.

Familie en Huis
Ram symboliseert het 4e Huis van Familie en Huis voor de Steenbok. Met de Zon in Ram is er in de eerste drie weken van april 2023 thuis werk aan de winkel! Met de invloed van de grote Weldoener Jupiter in Ram tot 16 mei 2023 kan er sprake zijn van een verhuizing, kan een huis worden gekocht, verkocht of gerenoveerd. Er kan kan heuglijk nieuws zijn zoals zwangerschap, de geboorte van een kind, huwelijk, familie-reünie of de terugkeer van een familielid.
Het is belangrijk om persoonlijke en professionele verantwoordelijkheden in evenwicht te houden.
De samenstand van de Zon en Jupiter in Ram van 10-12 april 2023 kan de aanleiding zijn van een grote financiële uitgave voor je huis of gezin en dat kan te maken hebben met een verhuizing of renovatie van je huis.
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 is van grote invloed op het huis, privéleven, wortels en woonplaats, ouders en kinderen en kan een grote verschuiving teweegbrengen in jouw privéleven en dat kan te maken hebben met de luxe investering van medio april 2023.
Diepgewortelde gevoelens roepen Steenbok om op zoek te gaan naar de oorsprong, naar je roots om eeuwenoude patronen van familiekarma los te laten.
Deze Zonsverduistering is in de komende zes maanden van grote invloed op je gezin en huis. Mogelijk moet Steenbok een belangrijke beslissing nemen over de carrière, een beslissing die van grote invloed is op je gezin en familie.

Carrière
Steenbok krijgt er genoeg van om in de carrière maar steeds concessies te moeten doen en compromissen sluiten om doelen te bereiken. Je geduld raakt op!
De rode strijder Mars in Kreeft reist tot 20 mei 2023 door het Huis van Relaties en Verbintenissen. Steenbok wil daardoor in april 2023 de leiding in relaties of Steenbok is druk op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden.
Het is de moeite waard om met de beoogde carrièrestap raad en expertise te gebruiken van een ervaren collega of invloedrijke zakelijke relatie. De beste periode om dat te doen is van 1 tot 2 april 2023 met Mars in Kreeft driehoek Saturnus in Vissen.
De Volle Maan in Weegschaal van 6 april 2023 valt in jouw 10e Huis van Carrière en vormt een spanningsvierkant met Steenbok. Het is mogelijk dat je in de afgelopen zes maanden hebt gesolliciteerd of dat er een nieuwe werkkring is gevonden. Er wordt en periode afgerond en dat is een mooi moment om carrièreplannen te realiseren waar je al een tijdje mee rondloopt. Het is een duidelijke verwijzing om actie te ondernemen wanneer er sprake is van machtsstrijd of onderwaardering in je carrière of leven.
Het professionele leven van Steenbok kan door de invloed van Venus rond 6 april en na 11 april 2023 een grote verschuiving laten zien. Een overplaatsing of nieuwe baan is heel goed mogelijk vanaf medio april 2023.
Voordat je besluit om maatregelen te nemen is het toch raadzaam om even wat afstand te nemen.
Er kan anders een conflict ontstaan dat moeilijk op te lossen zal zijn, dus de situatie wordt alleen maar ingewikkelder. Vertrouw op de kosmische golven, dingen gebeuren zoals ze zijn bedoeld.

Financiën
Pluto in Waterman is financiële herstructurering. Voor Steenbok is Waterman het 2e Huis van Financiën. Het waarde-oordeel van Steenbok gaat zowel in stoffelijke als in geestelijke zin totaal veranderen. In april 2023 krijgt Steenbok het inzicht dat materieel bezit heel betrekkelijk is. Steenbok gaat inventariseren, evalueren en bezuinigingen.
Wat voor jou waardevol is en waar je waarde aan hecht.
Als iets van dit alles niet rotsvast is, dan kan Pluto alles wegnemen en dat kan een grote impact hebben. Wees niet onverschillig over waarden of beschouw dingen niet als vanzelfsprekend.
Met Pluto door Waterman krijg je meer financiële controle en ga je financiële resultaten zien.
Van nature is Steenbok zuinig en weet je financiën goed te regelen, dus deze energie voelt niet vreemd voor je.
Toch is april 2023 niet de beste maand financieel gezien, want er zijn in de afgelopen maanden veel uitgaven gedaan, waardoor er weinig ruimte is om geld te sparen.
Raadzaam is om geen financiële risico’s te nemen om verliezen te minimaliseren.

Gezondheid
De transit van jouw heersende planeet Saturnus door het waterteken Vissen kan tot stress leiden, want Steenbok gaat zich meer zorgen maken over wat anderen over hem of haar denken.
Asteroïde Ceres is retrograde in Maagd tot 7 mei 2023 en daardoor trek je eigen ideeën in twijfel. Tijdens deze periode is het goed om een time-out te nemen.
Inspirerende woorden of medicatie ondersteunen Steenbok om het energieniveau te verhogen.
Over het algemeen hoeft Steenbok zich geen zorgen te maken, maar rust en regelmaat blijven de pijlers onder een goede fysieke en mentale gezondheid.
Neptunus in Vissen kan de oorzaak zijn van geheugenverlies en het zich emotioneel overweldigd voelen door een overvloed aan informatie. Gevoelens van angst veroorzaken stress, maar ook meer werkdruk kan ook in april 2023 tot stress leiden.
De transit van Venus in Tweelingen van 12 april 2023 door het 6e Huis van Gezondheid is gunstig voor je gezondheid, maar vermijd overmatige verwennerij, zoals snoepen en drank.
Je lichaam heeft rust nodig. Steenbok kan last hebben van het spijsverteringsstelsel, dus een strikt dieet en dagelijkse beweging is zeker in april 2023 raadzaam.

Advies
De druk van Saturnus in het vurige Ram is verdwenen en met Saturnus in Vissen kom je in rustiger vaarwater. Natuurlijk ben je ambitieus, maar op een meer rustige en ordelijke manier.
De retrograde Mercurius in Stier vanaf 21 april 2023 is een goed moment om terug te keren naar een project dat is blijven liggen. Je zal zien dat je het veel vreugde en voldoening zal opleveren. Mars in Kreeft kan je op een dwaalspoor brengen, dus aan het twijfelen over je capaciteiten, dus blijf wel op koers!
Er wordt op je gevoel gepeeld en dat speelt je parten. Blijf bij jezelf en weet het juiste moment te pakken.
Succes is over het algemeen te danken aan jouw aardse objectieve beoordeling voor voors en tegens. Overschat je capaciteiten niet. Bij alles wat je doet moet je een goed doordacht plan en strategie te hebben om succes te garanderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!