Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Vissen 2022

Algemeen
Met Jupiter in Vissen kan het Jaar van de Tijger voor Vissen niet meer stuk!
Aan het begin van het jaar moeten er keuzes worden gemaakt.
Ook al is Vissen geneigd de mening van anderen zwaarder te laten wegen, moet je juist met de heilzame Jupiter aan je zijde meer vertrouwen hebben in jouw eigen intuïtie en wijsheid. In het jaar 2022 staan alle planeten aan de linkerkant en dan ben jij aan zet. In het voorjaar zijn er dankzij Jupiter in Vissen mooie ontwikkelingen in de carrière en de zomer van 2022 is een mooie tijd voor relaties en de liefde. De tweede helft van 2022 kan met uitdagingen gepaard gaan, maar uiteindelijk komt alles ten goede met de financieel voorspoedige periode door Jupiter in Ram.
De herfst van 2022 kan door de invloed van Mars in Tweelingen een hete herfst worden voor Vissen. Vanaf eind oktober 2022, het moment dat Mars retrograde gaat in Tweelingen en Jupiter retrograde gaat in Vissen, krijg je een herhaling van wat het voorjaar van 2022 heeft gebracht en kan Vissen rustig achterover leunen om te kijken wat het afgelopen jaar heeft gebracht.

Liefde en Relaties
Het jaar 2022 gaat niet de boeken in als het meest romantische jaar. Het relatiethema heeft in 2022 niet de hoogste prioriteit voor Vissen. De focus ligt in 2022 teveel op carrière door de efficiënte impact van de rode Strijder Mars en Pluto in Steenbok in het Huis van Sociale Processen. Pluto zal in januari 2024 het teken Waterman betreden (Huis van Kosmisch Bewustzijn) en dan begint een hele nieuwe cyclus. Vissen heeft dan goede bondgenoten nodig.
Daarom is Pluto in Steenbok de kosmische bezem om het Huis van Sociale Processen met bezemen te keren!
Vissen gaat in 2022 een streep zetten onder relaties die je niets opleveren of je geen voldoening geven, zowel privé als zakelijk.
Vissen zijn toegewijd en aanhankelijk en kunnen veel verdragen, maar Vissen kunnen niet tegen bedrog en dat speelt door Pluto in Steenbok in 2022 een grote rol.
In januari en februari 2022 en april tot begin juni 2022 zijn de grootse veranderingen te verwachten op relatiegebied. Het jaar 2022 gaat ook over het waarderen van nieuwe vrienden en in het verdiepen van die connecties.
Voor de gehuwde Vissen verandert er niet veel, maar de Vissen met een vaste relatie zetten in 2022 de stap om te gaan trouwen of krijgen gezinsuitbreiding. De single Vissen krijgt in 2022 kan een soulmate of invloedrijk persoon ontmoeten, maar moet er moeite voor doen en zelf op pad gaan om de liefde te vinden.
Januari 2022 is een gunstige periode om oude vrienden op te zoeken en samen te genieten van kunst en cultuur en je sociale netwerk uit te breiden met gelijkgestemden.
De positieve transit van Jupiter door Vissen helpt in januari 2022 om eventuele beproevingen die zich met Venus retrograde in Steenbok kunnen voordoen, te verzachten.
De Zon Conjunct Venus op 9 januari 2022 is de beste dag voor een date.
Mercurius gaat retrograde vanaf 14 januari tot 3 februari 2022 (Huis van Sociale Processen).
Dit is een meer verlegen en introspectieve periode om erachter te komen wat je precies verwacht van een serieuze relatie.
Venus conjunct Mars in Steenbok op 16 februari 2022 kan duiden op een verlaat Valentijnscadeautje. Een in eerste instantie vriendschappelijk relaties kan evolueren naar iets meer.
Mars Conjunct Pluto in Steenbok op 2 maart 2022, Venus conjunct Pluto in Steenbok op 3 maart 2022 en Venus conjunct Mars in Waterman op 6 maart 2022 kan duiden op het ontstaan van nieuwe vriendschappen of wordt Vissen opgenomen in een andere sociale kring of vereniging.
Met Venus Conjunct Saturnus in Waterman op 28 maart 2022 wil Vissen liever alleen zijn met zichzelf in de tuinen van Moeder Natuur.
Mars conjunct Saturnus in Waterman op 5 april 2022 is een vervolg op het alleen willen zijn met jezelf. Deze transit versterkt je intuïtie. Tijdens deze antwoorden krijg je de antwoorden die je zoekt.
Met de Venus/Jupiter conjunctie in Vissen van eind april en begin mei 2022 raakt Vissen weer geïnspireerd. Met Venus in Vissen van 6 april tot 2 mei 2022 en Mars in Vissen van 16 april tot 24 mei 2022 komt romantiek centraal te staan maar met Mercurius in Tweelingen tot 18 juli 2022 komen ook uitgestelde issues aan bod, zoals het kopen van een huis, samenwonen of trouwen?
De tweede helft van 2022 laat over het algemeen een rustige verloop zien voor relaties en samenwerking.
Gedurende oktober 2022 reizen de Zon en Venus gezamenlijk door Weegschaal (8e Huis van Geheimen en Transformatie) en dat is een intense, emotionele en vaak ongemakkelijke tijd waarin verborgen verlangens, verwachtingen, angsten en onzekerheden over intimiteit aan de oppervlakte komen om te helen of te transformeren.

Carrière
Het jaar 2022 geeft Vissen meer vrijheid en kans op nieuwe projecten in de carrièrewereld en ook meer de bereidheid om risico’s te nemen of om professioneel nieuwe wegen in te slaan.
De carrière schenkt Vissen in 2022 meer voldoening en meer betekenis in tegenstelling tot de afgelopen drie jaar van instabiliteit. Het jaar van 2022 is een jaar van herstel, opbouw, stabiliteit, toewijding, vertrouwen, zelfverzekerdheid en zelfontdekking.
Opnieuw beginnen of verder bouwen aan een bestaand project.
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 4 december 2021 (Huis van Carrière) was de kosmische poort naar grote wijzigingen in de organisatiestructuur van je bedrijf in het komende halfjaar van 2022. De Zonsverduistering laat een periode zien waarin nieuwe verbintenissen worden gesloten of verbroken, zowel privé als zakelijk. Wanneer je echter het tegengestelde ervaart, is de tijd gekomen om aanpassingen te doen. Creatieve oplossingen en netwerken is het sleutelwoord om succes te behalen.De beste resultaten worden in 2022 geboekt door Vissen die werkzaam zijn in de mediasector, dienstverlening, handel, logistiek en educatie.
De transit van Mars in Boogschutter tot 24 januari 2022 brengt positieve energie en is de beste tijd om een carrièremove te maken, te solliciteren, een nieuw product op de markt brengen, een doorstart te maken of zelfstandig met een nieuw project in je onderneming te beginnen om dromen en ambities te verwezenlijken.
De krachtige energie van Mars vierkant Uranus in de tweede helft van maart 2022 kan in het voorjaar van 2022 een negatieve invloed op het succes van Vissen qua ontwikkeling in een functie of binnen het bedrijf. In het voorjaar van 2022 is er een doorbraak in de professionele sfeer en moeten er keuzes worden gemaakt, zoals het delegeren van werkzaamheden.
De Zonsverduistering in Stier van 30 april 2022 laat zien dat de komende zes maanden in het teken staan van een nieuwe manier van communicatie op de werkvloer of op school.
Het is raadzaam om lopende projecten te voltooien vóór 16 mei, de dag van de Maansverduistering in Schorpioen.
Augustus 2022 is een hectische maand met de drievoudige conjunctie van de Noordknoop, Mars en Uranus in Stier. Alles verloopt sneller dan normaal, maar er is weinig wat je kunt doen om al die ontwikkelingen naar je hand te zetten.
Mercurius retrograde in Weegschaal teruglopend naar Maagd vanaf 10 september tot 1 oktober 2022 kan in de eerste instantie nadelig zijn voor samenwerkingsprojecten en zakelijke transacties. Vanaf 24 september 2022 kan deze Mercurius retrograde verwarring, vertragingen en misverstanden opleveren voor zakelijke partnerschappen. Venus kan tot eind september 2022 tot compromissen leiden.
In oktober 2022 is het laatste vierkant tussen Saturnus in Waterman en Uranus in Stier en dat kan de oorzaak zijn van de terugkeer van onopgeloste issues uit 2021 die te maken hebben met sociale netwerken en sociale media en educatie.
De Maansverduistering in Stier (Huis van Communicatie) van 8 november 2022 brengt belangrijk nieuws, iets dat Vissen in de komende zes maanden in een geheel nieuwe richting kan brengen.

Financiën
Het jaar 2022 is een goed financieel jaar voor Vissen en dat komt omdat Vissen meer openstaat voor nieuwe wegen om geld te genereren.
Het komt niet uit de lucht vallen, dus je moet er wel wat voor doen!
Zorg voor de opbouw van financiële reserves om schulden te kunnen afbetalen.
De Zon in Waterman van 21 januari tot 18 februari 2022 kan Vissen financieel succes brengen door een succesvolle deal.
In februari en begin maart 2022 kan Vissen te maken krijgen met misleiding en geldzwendel. Het is dus raadzaam om alle documenten zorgvuldig te bestuderen voordat je een handtekening zet onder een aanvraag voor een lening om niet in de financiële problemen te komen.
Eventuele financiële tegenslag word in de lente van 2022 rechtgezet met de herstructurering van financiële strategieën.
Wanneer Jupiter vanaf 11 mei 2022 het teken Ram betreedt (Huis van Financiën) breekt er een financieel voorspoedige periode aan. Jupiter verblijft tot 30 oktober 2022 in Ram en gaat daarna nog even retrograde terug naar Vissen. Vanaf 21 december 2022 tot 1 mei 2023 in Jupiter in Ram een geweldige periode om winst te maken en om een financieel langetermijnplan op te zetten. Raadzaam is kostenbesparing en huishoudelijke uitgaven beter te beheren, zodat er geen leningen nodig zijn. De verbetering van de financiële situatie in de tweede helft van 2022 is dus grotendeels te danken aan de Grote Weldoener Jupiter in Ram. Een gunstige periode om te investeren, want Jupiter in het Huis van Financiën betekent vermeerdering en uitbreiding.
Ondanks ontvangsten zijn er grote uitgaven voor het huis, gezin en door de aflossingen van schulden en leningen.
Vanaf 25 mei 2022 tot 5 juli 2022 dendert ook Mars door het eigen teken Ram (Huis van Financiën). Tijdens die periode kan een mannelijke en invloedrijke invloed jou leren hoe je de markt kunt veroveren of hoe je slimme investeringen kunt doen. Laat je niet teveel meeslepen om te participeren in een project , maar laat je van te voren eerst goed financieel voorlichten.
Jupiter retrograde vanaf 28 juli 2022 tot 28 oktober 2022 kan de optimistische sfeer wat temperen. Het kan zijn dat je ontdekt dat je te goed van vertrouwen bent geweest of dat er financiële obstakels zijn. Tijdens die periode moet Vissen zich concentreren op de eigen innerlijke bronnen.
Pas op dat je niet te veel uitgeeft tijdens de zomermaanden van 2022, want de tweede helft van 2022 kan met uitdagingen gepaard gaan.
Augustus 2022 is een gunstige maand met de Zon in Leeuw driehoek retrograde Jupiter in Ram (Huis van Financiën). Deze krachtige en vurige transit brengt een financiële impuls.
Mercurius retrograde in Weegschaal teruglopend naar Maagd (Huis van Relaties) vanaf 10 september tot 1 oktober 2022 kan in de eerste instantie nadelig zijn voor samenwerkingsprojecten schaden, vooral die van freelancers en bankiers. Het zou verstandig zijn om rond die tijd belangrijke zakelijke transacties te vermijden. Tijdens deze periode van verwarring is Venus in Maagd van 6 september tot 29 september 2022 de verzachtende en verbindende factor.
September 2022 is geen gunstige maand om te investeren in onroerend goed.
In oktober 2022 reizen de Zon en Venus samen door Weegschaal (Huis van Gedeelde Bronnen) en dat is een gunstige periode om oude schulden of openstaande boetes te betalen of in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming en kwijtschelding van schulden (zoals belastingschuld of uitkeringsschuld) of je partner kan loonsverhoging krijgen wat tot extra cashflow leidt.
November en december 2022 zijn niet de beste financiële maanden van 2022 en tijdens die periode blijkt maar weer dat een financiële reserve geen overbodige luxe is.
Er kan sprake zijn van ontslag of reorganisatie binnen het bedrijf waar je werkt en dan vooral voor de Vissen die direct betrokken zijn bij de totstandkoming van financiële documenten of financieel aansprakelijk zijn op de werkvloer.
Op zakelijk en financieel gebied is het in 2022 over het algemeen beter om vast te houden aan bestaande activa.

Familie en Huis
Het jaar 2022 is een jaar van wisselende energieën voor Familie en Huis, doordat de rode strijder Mars in Tweelingen in de tweede helft van 2022 regelmatig de degens zal kruisen met jouw planeet Neptunus in Vissen.
Aan het begin van het jaar ligt de focus op de eigen relatie en dan is er minder tijd voor oudere familieleden en kinderen.
Vanaf 21 juni 2022, vanaf de Zomerzonnewende, komt de focus op kinderen te liggen.
De zomer van 2022 is gunstig om met het gezin of familie op reis te gaan of voor dagrecreatie en actieve evenementen in de buitenlucht, vooral met Mars in Tweelingen vanaf 21 augustus 2022. Belangrijk is om elkaar voldoende aandacht te geven en niet in een sleur te belanden of het gezin en familie voor lief te nemen.
Door de invloed van Mars in Tweelingen (Huis van Familie en Huis) vanaf 21 augustus 2022 kan er een misverstand ontstaan in je privé-leven, met een familielid of je naaste partner, maar ook dan moet je niet boos worden, geduld bewaren en de weg van het compromis volgen.
Tijdens deze dynamische periode met Mars in Tweelingen is er sprake van onrust en verandering op het thuisfront of in de familie. Een gunstige periode voor het kopen of bouwen van een huis of onroerend goed, een renovatie, verhuizing of projecten op en om het huis.
Augustus 2022 is een hectische maand met de drievoudige conjunctie van de Noordknoop, Mars en Uranus in Stier en deze is van invloed op het gezin, familie en huis.
Augustus 2022 is een maand van snelle ontwikkelingen.
Vanaf 24 augustus 2022 tot 21 januari 2023 is Uranus retrograde in Stier. Deze periode vraagt om een andere vorm van communicatie of andere schoolkeuze of studierichting.
Bestaande problemen met broers en zussen kunnen deze maand escaleren. Dat zelfde geldt ook voor school, buren en met de buurt of directe woonomgeving. Raadzaam is om geduld te bewaren om de dingen niet uit de hand te laten lopen.
Het is mogelijk dat Vissen alsnog het besluit neemt om een moeizaam of onherstelbaar contact te verbreken.
Vanaf september 2022 tot begin december 2022 kan een periode van ups en downs zijn.
Met de Volle Maan in Vissen van 10 september 2022 komt alles samen en kunnen de problemen van augustus 2022 alsnog tot een oplossing worden gebracht.
September 2022 is geen gunstige maand om te investeren in onroerend goed.
Met de retrograde Mars in Tweelingen vanaf 30 oktober 2022 ( blijft retrograde tot 11 januari 2023), heeft Vissen behoefte aan vrede, rust en warmte.
Tijdens die periode van Mars retrograde moet Vissen meer aandacht besteden aan hun gezondheid en het delegeren van taken op het werk.
In de tweede helft van oktober 2022 (van 11 tot 15 oktober 2022 exact) vormt Mars in Tweelingen een weer een spanningsvierkant met de dan retrograde Neptunus in Vissen.
Deze invloed kan leiden tot achterdocht, leugens, jaloezie of schuldgevoel over iets uit het verleden. Eerst goed de feiten onderzoeken voordat angst en boosheid de overhand krijgen.
Ook november 2022 blijft een lastige maand, omdat de dan retrograde Mars in Tweelingen weer een spanningsvierkant vormt met de retrograde Neptunus in Vissen (19 t/m 22 november 2022 exact), dus dan moeten bestaande problemen met broers en zussen, andere familieleden of buren of de directe woonomgeving alsnog worden opgelost.
De heilzame invloed van Jupiter in Vissen van 29 oktober tot 20 december 2022 kan leiden tot betere verhoudingen en een positieve benadering in het gezin en familie, waarbij vergeving en vriendschap een grote rol zal spelen.

Gezondheid
Het jaar 2022 is qua gezondheid een minder jaar voor Vissen. Sinds eind 2020 reist Saturnus door Waterman (Huis van Kosmische Bewustzijn en Loslaten) en sinds die periode kan Vissen
te kampen hebben met stress, slapeloosheid, depressie en somberheid, maar ook fysieke gezondheidsproblemen, zoals overgewicht, knie- en gewrichtspijn, rugpijn, maagproblemen en ademhalingsstoornissen.
Met de heilzame werking van Jupiter in Vissen tot 10 mei 2022 krijgt Vissen de kans om zichzelf te bevrijden van zelfdestructieve neigingen, diepgewortelde angsten en schuldgevoelens. Leer te vertrouwen en stel het onvermijdelijke niet uit. Richt je alleen op het essentiële.
Cheiron in Ram houdt in 2022 de vinger aan de pols van oude emotionele wonden en overtuigingen en mate van zelfrespect.
De Zon in Waterman van van 21 januari tot 18 februari 2022 herstelt de verbinding met spiritualiteit met de essentie van het ZIJN, een periode van introspectie, therapie, meditatie en spirituele retraite.
De Nieuwe Maan in Vissen van 2 maart 2022 is het begin van jouw universele zonnecyclus en dat laat zien dat dit jaar in het teken staat van jouw persoonlijke wensen en behoeften, vernieuwing en verbetering van jezelf zoals je fysieke conditie en persoonlijke uiterlijk en levensstijl.
In de tweede helft van maart 2022 kan Mars in Tweelingen vierkant Uranus in Stier een emotionele periode zijn die Vissen uitdaagt om gezonder te gaan leven en oude emotionele pijn op te ruimen. Om verder te komen moet je eerst opruimen wat je tegenhoudt.
Met Venus Conjunct Saturnus in Waterman op 28 maart 2022 wil Vissen even een time-out om alleen te zijn met de natuur. Mars conjunct Saturnus in Waterman op 5 april 2022 is een vervolg op het alleen willen zijn met jezelf. Deze conjunctie van Mars en Saturnus in Waterman in de eerste helft van april 2022 kan Vissen onrustig maken en dat kan leiden tot slapeloosheid en stress. Zorg dat je emoties verwerkt, want het onderdrukken van gevoelens maakt alles veel erger.
Tijdens Venus in Vissen vanaf 6 april 2022 tot 2 mei 2022 is het makkelijker om een dieet te volgen of vast te houden aan een gezondheidsschema of vorm van therapie.
Saturnus retrograde in Waterman vanaf 4 juni 2022 tot 22 oktober 2022 is een periode van introspectie, retraite of bezinning om vrede, tevredenheid en vreugde toe te laten.
Vanaf 28 juni 2022 is jouw planeet Neptunus in Vissen retrograde en dat kan de oorzaak zijn van een slechte concentratie, slaapproblemen, pijnlijke benen en voeten of aandoeningen die verband houden met de lever en het endocriene (hormonale) systeem. Gedurende deze tijd moet Vissen zich meer op het innerlijke zelf concentreren, op persoonlijk niveau. Neptunus retrograde in Vissen, vertegenwoordigt de herverbinding met jouw buitenzintuiglijke vermogens, dus een periode van helderziendheid en energetische ontvankelijkheid.
Augustus 2022 is een gunstige maand met de Zon in Leeuw (Huis van Gezondheid) driehoek retrograde Jupiter in Ram maakt de (weg vrij voor yoga, detox, de sportschool met misschien wel een personal trainer, een gezonder dieet of voor een medische behandeling. In ieder geval ligt de focus op voedsel, dieet, lichaamsbeweging en persoonlijk welzijn.
Met de retrograde Mars in Tweelingen vanaf 30 oktober 2022 (blijft retrograde tot 11 januari 2023), heeft Vissen behoefte aan rust en introspectie en wil zich dan terugtrekken op veilige grond om te mediteren. Vissen kan zich dan overweldigd worden en minder energie hebben bij het uitvoeren van dagelijkse taken.
Vanaf november 2022 verbetert en stabiliseert de fysieke en mentale conditie van Vissen en dat kan te maken hebben met goed nieuws in de familie of het gezin.
Neptunus in Vissen gaat vanaf 4 december 2022 weer direct en vanaf dat komt de energie weer terug.

Advies
De transitie van Saturnus door het 12e Huis kan uitdagend zijn, maar hoofdmeester Saturnus leert je waardevolle levenslessen om sterker te worden. Saturnus in Waterman is bij uitstek zeer geschikt voor een vorm van psychotherapeutische ondersteuning.
Door de invloed van Saturnus in Waterman is de verleiding groot om je terug te laten vallen in een slachtofferrol, nonchalante houding of depressiviteit. Saturnus in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn is een ‘prenatale periode’ om jezelf terug te trekken en voor te bereiden op de wedergeboorte, zoals een vlinder wachtend in haar cocon.
Dit is dus een periode tot begin maart 2023 om oude onverwerkte problemen op te lossen, afscheid te nemen van ongezonde relaties of tijdrovende en vruchteloze projecten die niets opleveren. Alles wegdoen waar je niet gelukkig van wordt.
Het jaar 2022 is het jaar om jezelf opnieuw uit te vinden om dichter bij je spirituele zelf te komen in aanloop naar de volgende fase van je leven.
Een gezond dieet en regelmatig te sporten is raadzaam om je mentale en fysieke conditie te verbeteren.
Alle Mercurius retrogradeperiodes voor Vissen kunnen frustrerend zijn, weken van impulsief gedrag, onrust en je overweldigd voelen. Alles wat je tot dan geblokkeerd hebt, komt naar boven en dat kan de oorzaak zijn van boosheid. Het is belangrijk dat je gevoelens uit, maar probeer wel twee keer na te denken voordat je iets zegt of doet tijdens de retrogrades van Mercurius en dat geldt vooral voor de periode wanneer jouw heersende planeet Neptunus in Vissen retrograde is, tussen 28 juni en 4 december 2022.
Als je op je hart en innerlijke stem vertrouwt, luistert het Universum.

error: Content is protected !!