Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Ram 2016

Algemeen
Uranus blijft het hele jaar 2016 in jouw teken, Ram. En dat betekent onverminderd veranderingen in je leven. Veranderingen houden je levendig, maar kan ook wel eens teveel zijn. Wat er ook gebeurt dit jaar, onthoudt dit steeds: Eerst denken, dan doen.
Mars is in Boogschutter van 17 april tot 28 juni 2016 retrograde. Tijdens die periode ben je niet in je element en kan het voelen alsof het niets gaat zoals jij dat wil. Maak positief gebruik van deze retrogradeperiode door kansen te creëren om straks met volle kracht naar buiten te treden. In de tweede helft van 2016 wacht je tweede kans!
Individualiteit en eigenheid zijn dit jaar meer dan ooit met jou verbonden. Jezelf willen onderscheiden van anderen wordt aan het eind van 2016 duidelijk wanneer jouw planeet Mars van 10 november tot 19 december 2016 door Waterman reist, het teken dat met Uranus verbonden is.

Carrière
Het jaar 2016 is zeer gunstig voor jouw carrière. Jupiter blijft tot 9 september 2016 in jouw Huis van Werk. De eerste helft van dit jaar brengt goede en effectieve resultaten voor het bedrijfsleven door een toename aan opdrachten. De periode april tot september 2016 is vooral gunstig voor startende bedrijven en het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden. Een goede samenwerking met collega’s en compagnons is de sleutel tot succes. Je sociale contacten en netwerken zullen bevorderlijk zijn voor de groei van je carrière. Met hard werken en doorzettingsvermogen is succes op de lange termijn verzekerd. Gooi al je vaardigheden in de strijd om je doelstellingen te bereiken. Wees ambitieus, creatief en durf risico’s te nemen! Vooral de sportieve carrière wordt in de eerste drie maanden door de Marsenergie ondersteund. Je moet er zelf wel wat voor doen! Het zal makkelijker zijn om een baan te vinden, van baan te veranderen of betere arbeidsomstandigheden te krijgen. Tijdens deze periode oogst je waardering en respect. Na de succesvolle eerste helft van dit jaar komen er een aantal uitdagingen. Het tweede deel van het jaar is vooral gunstig voor de Ram in loondienst.
Het jaar 2016 is een fantastisch jaar om terug te pakken op een eerdere carrière of het krijgen van een tweede kans op een baan die je eerder had. Ook is 2016 een goed jaar voor het hoger onderwijs. De Zonsverduistering op 1 september 2016 vindt plaats in je Huis van Werk en dat betekent een krachtige positieve impuls voor je werk. Pluto blijft in 2016 in jouw Huis van Carrière. Pluto zal jou helpen om krachtige doelen te creëren. Invloedrijke personen zullen je helpen om ideeën om te zetten in constructieve doelen.
Mercurius is retrograde in januari, april, mei, september en half december 2016 tot begin januari 2017. Deze retrogradeperiodes zijn van invloed op je werk en kunnen plannen in de war worden geschopt. Pas jezelf aan en neem de tijd om jezelf te bezinnen.

Financiën
Het jaar 2016 laat zien dat je winst gaat maken. Er is sprake van meer salaris of meer inkomen vanuit de eigen zaak. Er is zelfs ruimte om te gaan sparen voor de toekomst of om bestaande schulden af te betalen. Vooral de Ram die werkzaam is in de reiswereld, de juridische wereld en het hoger onderwijs is 2016 een geweldig jaar om meer geld te verdienen. Van 28 april tot 21 mei 2016 is Mercurius retrograde in jouw Huis van Geld. Als je tijdens deze periode wilt investeren in onroerend goed, zorg dan dat je goed op de hoogte bent van alle details zodat je niet in een later stadium met problemen wordt geconfronteerd.
Tijdens de eerste vier maanden van het jaar wordt de meeste winst behaald. Eerdere investeringen werpen nu hun vruchten af. Geleend geld kan worden terugbetaald. Onroerend goed transacties leveren mooie rendementen op. De fiscale positie wordt stabiel tijdens deze periode.
Jouw financiële intuïtie werkt op hoge toeren en dat legt je geen windeieren bij goede investeringen. Blijf uitgaven verstandig te beheren gedurende het hele jaar 2016. Vanaf september 2016 moet je de neiging om onnodig geld uit te geven proberen te beteugelen. Er wordt geld verdiend, maar je moet er hard voor werken.

Liefde en Relaties
Mars reist van 4 januari tot 6 maart 2016 door het achtste Huis van Intimiteit en Seksualiteit. Het jaar 2016 begint zeer gericht op het verbeteren van de intimiteit in je leven. Er komen aan het eind van 2016 veel kansen op een serieuze liefdesrelatie. Huidige relaties worden versterkt. Vele Rammen mogen zich verheugen in gezinsuitbreiding. Tussen februari en mei 2016 kan je hoofd op hol raken en dan moet je oppassen dat je niet verstrikt raakt in seksuele escapades. De Maansverduistering van 23 maart 2016 vindt plaats in jouw Huis van Relaties. Een gebeurtenis kan jouw relatie naar ongekende hoogten brengen. Op haar minst een significante verbetering. Van 28 mei tot 2 augustus 2016 zal Mars door retrogradewerking opnieuw jouw Huis van Intimiteit betreden. Vooral in juni 2016 en kun je het gevoel hebben dat verlangens niet worden vervuld op het gebied van intimiteit. Je kunt daardoor veeleisend zijn en je ontevreden voelen. Wanneer Mars in juli 2016 weer direct loopt, worden er hiervoor oplossingen gevonden en is er kans op een zwangerschap. Vanaf 10 september 2016 betreedt Jupiter jouw Huis van Relaties. Door de weldadige invloed van Jupiter wordt de onderlinge band met je partner versterkt en is er grote kans op een verloving of huwelijk. In ieder geval groeit je relatie en worden nieuwe voedende relaties gevormd.

Familie en Huis
Pluto verblijft ook dit jaar in het allerhoogste tiende Huis van Bestemming. Je ouders spelen het hele jaar door een grote rol. Jullie onderlinge band ondergaat een transformatie. Er kan strijd zijn om macht en controle. Van 28 september tot 9 november 2016 reist Mars door het tiende Huis. Tijdens deze periode is de aandacht gericht op de ouders, schoonouders, grootouders, pleegouders of ouderen in je leven. Er wordt dan meer tijd samen doorgebracht. Mercurius is retrograde in Steenbok van 19 december 2016 tot 7 januari 2017, dus aan het einde van het jaar kun je te maken krijgen met problemen met je ouders. Probeer naar hen te luisteren en hen te begrijpen. Wees er voor hen. Het jaar 2016 is een gunstige periode voor de familie. Jouw rol is heel belangrijk. Jouw aanwezigheid hangt af van de mate van geluk en vrede binnen de familie en het gezin. Er wordt van je verwacht om veel met je familie te ondernemen, zoals het maken van een reis. Dit jaar worden er thuis samenkomsten georganiseerd, zoals een familiereünie. In de tweede helft van 2016 zijn er meer problemen in het gezin en familie. Een bejaard persoon in de familie heeft de juiste zorg en aandacht nodig. In het huwelijk is er sprake van harmonieuze relatie. Om conflicten in je huwelijksleven te voorkomen is het belangrijk niet je partner te gaan domineren. Je moet openstaan voor zijn of haar mening en zijn of haar ideeën respecteren. Met wederzijds respect houdt je de familierelatie in evenwicht, Ram.

Gezondheid
Jouw planeet Mars drukt een duidelijke stempel op de eerste drie maanden van 2016. Je beschikt over voldoende energie, vitaliteit en uithoudingsvermogen om alle gezondheidsproblemen zonder problemen te overwinnen. Jupiter zal ondersteunen in het verbeteren van emotionele kracht en zelfbewustzijn. Het onderbewustzijn speelt echter een grote rol in 2016. Een goed jaar voor een spirituele reis of retraite.
Ook in 2016 blijft Neptunus in het Huis van Onderbewustzijn. De focus ligt op onbewuste en onverwerkte problemen. Saturnus in Boogschutter blijft het hele jaar 2016 in het Huis van Levensbeschouwing en Optimisme. Saturnus tempert jouw optimistische kant, maar stimuleert een realistische houding. Door Mars ben je in januari en februari 2016 down en pessimistisch, maar vanaf maart 2016 voegt Mars zich bij Saturnus en dat vijzelt je humeur op. De Zonsverduistering van 9 maart 2016 vindt plaats in het Huis van Onderbewustzijn. Dit markeert de poort tot Loslaten. Eind mei 2016 belandt de retrograde Mars weer in het achtste Huis. Tot eind juni 2016 is het moeilijker om het evenwicht te vinden tussen optimisme en realisme. In de tweede helft van 2016 zit je beter in je vel. Op 9 september 2016 verlaat Jupiter het Huis van Gezondheid. De Maansverduistering van 16 september 2016 in het Huis van Loslaten laat de noodzaak zien van een situatie die je echt moet laten gaan.
Vanaf 20 december 2016 zal Mars zich bij Neptunus voegen. Je bent dan bereid om de oude problemen aan te pakken en alle overbodige bagage uit het verleden te laten gaan.

Advies
Over het algemeen is 2016 een gunstig jaar, Ram. Het is echter noodzakelijk om prioriteiten te stellen en je aandacht richten op belangrijke doelen. Je gaat aanzienlijke vooruitgang in jouw doelstellingen boeken als je innovatief en vernieuwend bent.
Het jaar 2016 wordt een uitdaging voor de Ram die met problemen te kampen heeft, maar je zult alle obstakels met een positieve benadering weten te overwinnen.

Emotioneel zul je sterker worden. Je wordt erkend wordt voor wie je bent en wat je doet.

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!