Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose september 2021

Het laatste kwartaal van het jaar van de Metalen Os is aangebroken….

Met maar liefst vijf planeten retrograde mag september 2021 worden gezien als een adempauze,  maar ook een planetaire noodstop, waardoor we het gevoel hebben te worden afgeremd in de vooruitgang. Ook bevinden we ons in de schaduwperiode van Mercurius, die aan het eind van september retrograde gaat in Weegschaal…. 

Het gevoel dat alles tot een stilstand is gekomen komt ook, omdat de storm tussen de planetaire giganten Saturnus en Uranus tijdelijk is gaan liggen. Pas vanaf eind oktober 2021 wordt het spanningsveld tussen beide planeten sterker. 

September 2021 biedt ons de gelegenheid om te creëren wat in de komende maanden kan worden gerealiseerd. 

Het jaar 2021 is onderdeel van een lange proces van hervorming zowel individueel als samenleving, en dat alles te midden van een aanhoudende pandemie.

De retrograde Jupiter in Waterman brengt tot 17 oktober 2021 extra frustratie, want hoe groot het verlangen ook is om plezier te maken, te reizen en grenzen te verleggen, we moeten

tijdens deze retrograde rekening houden met onverwachte gebeurtenissen waardoor reisplannen moeten worden aangepast of uitgesteld. 

September 2021 wordt in de eerste helft vooral gekenmerkt door de oppositie tussen Mars en de retrograde Neptunus, een driehoek van Mars in Maagd met de retrograde Pluto in Steenbok en in de tweede helft van de maand de intrede van de Zon en Mars in Weegschaal, gevolgd door een Grote Driehoek in Lucht en de retrogradatie van Mercurius in het teken Weegschaal.

De exacte oppositie tussen Mars in Maagd en retrograde Neptunus in Vissen op 3 september 2021 laat een voltooiing zien en het begin van herstel na een moeilijke periode. 

Door de oppositie tussen Mars in Maagd en Neptunus retrograde in Vissen wordt in de eerste week van september 2021 een rookgordijn opgetrokken. We worden afgeleid van relevante zaken en er worden dingen verdoezeld, terwijl er collectief gezien zoveel behoefte is aan duidelijkheid en zekerheid.

Toch moeten we collectief een balans zien te vinden tussen doen en dromen.

Zowel collectief als individueel geldt dat een gedefinieerde strategie noodzakelijk is, omdat we anders de weg kwijtraken. 

Van 2 tot 11 september 2021 vormen de Zwarte Maan en de Noordelijke Maansknoop in Tweelingen een conjunctie en een driehoek in het element Lucht met de retrograde Saturnus in Waterman en Mercurius in Weegschaal. De Noordelijke Maansknoop symboliseert onze drijfveren en karma en de Zwarte Maan symboliseert de onderdrukte kant van onszelf die we voor de wereld verborgen houden. Deze conjunctie wijst op de drang naar bevrijding van maatschappelijke druk om te conformeren aan sociale normen. 

Door de verbinding van Saturnus met Mercurius gaat het er om dat wij zelf de betekenis en het doel van ons eigen leven bepalen. Niet alles wat we zien is echt. Niet alles wat we horen is de waarheid. We willen de waarheid boven tafel en wel nu! 

De Nieuwe Maan op 14º38 in het deugdzame Maagd van 7 september 2021 is een krachtige Nieuwe Maan en vormt een mooie driehoek met de retrograde Uranus in Stier.

Lees meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op alle tekens op deze website!

In de tweede week van september 2021 vormt Mars in Maagd een driehoek in Aarde met de retrograde Pluto in Steenbok. Een stuwende en opbouwende kracht voor studie, cultuur, carrière, de reiswereld en de financiele wereld. 

Mars in Maagd driehoek retrograde Pluto in Steenbok laat echter ook de noodzaak zien om eerst problemen op te lossen waarvan we dachten dat we ze al hadden opgelost.

In september tot begin oktober 2021 zijn er wel zes planeten retrograde (waaronder Mercurius in Weegschaal van 27 september tot 17 oktober 2021) en ook deze planetaire rem legt de nadruk op het feit dat het nieuwe alleen mogelijk is wanneer het oude is opgelost.

Op 11 september 2021 doet Venus haar intrede in de intense wateren van Schorpioen, het teken van Pluto, de planeet van transformatie. Schorpioen heerst over macht, geld, gedeelde middelen, gezamenlijke financiën en geheimen. 

Tot 7 oktober 2021 heerst er een intensieve atmosfeer van alles of niets in sociale interacties. 

Astrologisch gezien staat Venus in Schorpioen “in val”.

De liefdesplaneet Venus voelt zich niet thuis in Schorpioen, het teken dat ook door Mars wordt geregeerd.

In het complexe Schorpioen wordt de harmonieuze aard van Venus vermengd met passie, verlangens en verleiding, maar ook met tegenstrijdige belangen, jaloezie, angst, schuldgevoel en schaamte. Venus is in Schorpioen extra kritisch en gebrand om oplossingen te vinden voor ingewikkelde situaties.

De rode Strijder Mars, de tegenhanger van Venus reist vanaf 16 september 2021 door Weegschaal. Mars voelt zich niet thuis in Weegschaal, het teken van relaties en verbindingen, kunst en schoonheid. Mars houdt meer van strijd en staat hier ‘in vernietiging’. 

Mars stimuleert in Weegschaal creatieve samenwerking en logisch denken, brengt meer wederzijds begrip, overredingskracht en aanpassingsvermogen, maar kan ook de oorzaak zijn van zelfgenoegzaamheid en conflicten binnen partnerschappen. Tot 30 oktober 2021 kan er door de reis van Mars door Weegschaal een explosieve sfeer ontstaan en worden problemen gezocht die er niet zijn.

Mars zal in tot 30 oktober 2021 in dit teken van Relaties en Verbindingen verblijven.

Iedereen die geboren is met de Zon of de Maan of ascendant in het teken Weegschaal profiteert van deze energie. Voor degenen met de Zon of ascendant in Ram en de Schorpioen kan deze Mars in Weegschaal energie zeer uitdagend en competitief zijn in de zakelijke als wel de persoonlijke sfeer.

De Volle Maan op 28º14 in Vissen van 20 september 2021 kan lastig zijn, want Mars in Weegschaal staat dan tegenover de Volle Maan conjunct de retrograde Neptunus in Vissen.

Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op alle dierenriemekens onder NIEUWS op deze website.

Op 23 september 2021 betreedt de Zon het teken Weegschaal, de dag waarop de Zon direct op de Evenaar schijnt.

Het moment van de Herfst Equinox voor het Noordelijk Halfrond en het begin van de Lente voor het zuidelijk Halfrond. 

Met dit magische omslagpunt zijn dag en de nacht overal ter wereld even lang.

Dit energetisch krachtige keerpunt vraagt om ons voor te bereiden op de komende Winter, door bescherming en gezondheid te vragen voor de koude dagen en dank te zeggen voor alle goeds dat Moeder Aarde ons deze Zomer heeft gebracht.

Op 26 september 2021 is er een Grote driehoek in het element Lucht met in de hoofdrol de Maan in Tweelingen, de Zon en Mars in Weegschaal en Saturnus retrograde in Waterman. Deze afstemming bevordert nieuwsgierigheid, het verlangen om te leren, te socialiseren en de uitwisseling van ideeën en sociale evenementen.

Vanaf 27 september 2021 tot 17 oktober 2021 is Mercurius retrograde in Weegschaal.

De laatste retrograde periode van Mercurius in 2021 brengt diep verborgen en zeer gevoelige issues aan het licht die te verweven zijn met intimiteit binnen relaties.

Ook is dit een periode van hereniging en herstel van verbindingen die in de afgelopen maanden verbroken zijn geweest.

Mercurius retrograde in Weegschaal verwijst naar de herziening van professionele contracten en hereniging met oude liefdes, een verzoening of een emotionele afsluiting.

In de komende drie weken krijgen we de kans om na te denken, te herzien en ons leven opnieuw te bekijken, de balans op te maken en grip te krijgen op wie we zijn en hoe we verder moeten. 

Als we geen grip krijgen op wat er precies aan de hand is, wat onze situatie werkelijk is, krijgen we opnieuw de kans met Mercurius retrograde in Weegschaal. Als er conflicten zijn in je huidige relatie die je hebt proberen te vermijden, zullen deze alsnog aan het licht komen.

Met geduld en de gulden middenweg komen we een heel eind.

Lees meer over de invloed van Mercurius retrograde op alle tekens onder NIEUWS op deze website. 

Samengevat: September 2021 is over het algemeen een gunstige periode voor onderhandeling, gerechtigheid, medewerking, sociale relaties en verzoening. Een positieve en inspirerende tijd waarbij de algemene focus op samenzijn en de innerlijke ontwikkeling ligt.

September 2021 is ook een maand waarin we, ondanks de sterke invloed van Weegschaal, onafhankelijk van elkaar het heft in eigen hand moeten nemen en doelen moeten nastreven, omdat hulp of advies van buitenaf niet altijd gegarandeerd is. 

Geniet van de geuren en kleuren van de Herfst, het veranderende en afnemende licht en de rust van de zich geleidelijk terugtrekkende natuur.

Ik wens iedereen een mooie Septembermaand.

error: Content is protected !!