Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

December 2018

De laatste maand van het jaar 2018 wordt gekleurd door vurige energie!
Op Mercurius en Uranus in Ram na, bewegen alle planeten zich in een voorwaartse beweging om de Zon en deze dynamiek biedt ons deze maand de kracht om gestelde doelen gemakkelijk te bereiken.
Ook al verstrijkt de tijd ongenadig snel en volgen gebeurtenissen elkaar snel op, zelf kunnen we niets forceren en moeten we geduld hebben. Er zijn in december 2018 namelijk tegengestelde astrologische aspecten die deze dynamiek van vooruitgang frustreren en waar we rekening mee moeten houden.
De Zon reist tot 21 december 2018 door het vurige rijk van Boogschutter, dus de focus ligt dan op vertrouwen en hoop, maar ook op heroriëntatie en aanpassing.
Tot eind december 2018 is er het planetaire drukvat tussen de Zon in Boogschutter en Mars en Neptunus in Vissen. Deze uitdaging vraagt om dringende oplossingen voor de gezondheidszorg, voorgezet onderwijs en milieuvraagstukken.

Op 3 december 2018 staat de Zon in Boogschutter exact vierkant op Mars in Vissen, maar het spanningsveld tussen de Zon en Mars/Neptunus blijft zeker tot 21 december 2018 actueel.
Deze felle energie kan leiden tot korte lontjes, onrust, uitdagende situaties, ego-conflicten, provocatie en dreiging. Een explosieve sfeer met wereldwijd verhoogde kans op geweld en aanslagen, maar deze planetaire soep kan ook leiden tot extreme weersomstandigheden.
Zoals ik al eerder heb geschreven voelt de vurige Mars zich absoluut niet thuis in het Rijk van Koning Neptunus. Onderdrukte gevoelens en boosheid komen tijdens deze periode aan de oppervlakte. Doordat er vanuit emoties wordt gehandeld is de sfeer onrustig kunnen de gemoederen hoog oplopen, want de onderdrukte energie van Mars zoekt zijn eigen weg.

Het jaar 2018 was een duidelijk keerpunt.
Het einde van het jaar 2018 mag worden gezien als een samenvatting van de jaren vanaf 2011, de turbulente jaren van politieke, economische en sociale hervormingen als gevolg van de invloed van Uranus in Ram en het historische vierkant met Pluto in Steenbok.
We bevinden ons in een periode van onrust en ontwaken.
In de gedurfde stijl van Uranus in Ram voelt alsof ons een laatste kans wordt geboden om de stappen naar persoonlijke vrijheid die tijdens die jaren zijn gezet, tot voltooiing te brengen.
De collectieve roep tot gerechtigheid en vrijmaken van beperkende situaties om de eigen individualiteit en uniekheid tot uiting te brengen, zal sterk zijn. Uranus in Ram blijft ook de hele maand december 2018 retrograde. Uranus daalt deze maand van 29º09 naar 28º37 in de Ram.

Op zaterdag, 1 december 2018 staat Venus in Weegschaal precies tegenover de retrograde Uranus in Ram. Deze exacte oppositie leidt in de eerste helft van december 2018 tot disbalans en gespannen situaties op het persoonlijke en collectieve vlak. Verwacht het onverwachte met deze tegenstelling! Een onverwachte gebeurtenis kan relaties op scherp zetten en ook onderhandelingen kunnen spaak lopen. Ook financieel gezien kan een investering of transactie een riskante onderneming zijn.

Vanaf 2 december 2018 tot 12 december 2018 trekt de retrograde Mercurius zich terug in de intense wateren van Schorpioen. De nieuwsgierige Mercurius in Schorpioen zoekt antwoorden op diepgaande vragen zoals het mysterie van het leven en de dood.
Het begin van december 2018 kan door de invloed van de retrograde Mercurius in Schorpioen leiden tot vertragingen in de wereldhandel en transportsector, frauduleuze handelingen, problemen met zakelijke partnerschappen en investeringen in het binnen en buitenland.

Vanaf 3 december 2018 tot 7 januari 2019 duikt ook de schone Venus onder in de intense wateren van Schorpioen. Met deze gepassioneerde energie heerst er een intensieve atmosfeer van alles of niets in sociale interacties. De vurige energie van de Zon vierkant Mars/Neptunus versterkt dit nog eens extra. Schorpioen is een pragmatisch teken, dus Venus is hier extra kritisch en gebrand om oplossingen te vinden voor ingewikkelde situaties.

Vanaf 13 december 2018 verhuist de directe Mercurius van Schorpioen weer naar Boogschutter. Mercurius in Boogschutter geeft openheid, tolerantie en optimisme.
Mercurius gaat vanaf de tweede helft van december 2018 weer volle kracht vooruit in Boogschutter. Boogschutter is een Beweeglijk Teken, dus het leven zal gevoelsmatig nog sneller verlopen dan het al doet. Met Mercurius in het vuurteken Boogschutter worden emoties directer geuit.

Op donderdag 6 december 2018 staat de Zon in Boogschutter exact vierkant op Neptunus in Vissen. Dit kan leiden tot verwarring, want niets is wat het lijkt. Deze energie voelt wat ongemakkelijk, dus het is raadzaam om conflicten en onbetrouwbare personen zoveel mogelijk uit de weg te gaan.

Op 7 december 2018 valt de laatste Nieuwe Maan van 2018.
De laatste Nieuwe Maan in Boogschutter wordt uitgedaagd door de conjunctie Mars/Neptunus in Vissen.
Het vierkant van de Nieuwe Maan met de conjunctie Mars/Neptunus brengt een intens emotionele, licht ontvlambare en gepassioneerde energie met zich mee, maar er kan ook sprake zijn van desillusie, verlies, verwarring en teleurstelling.
Lees verder over deze Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

Van 6 tot 19 december 2018 vindt de jaarlijkse Geminiden Meteorenregen plaats.
Op 13 en 14 december 2018 zijn dan wel 120 veelkleurige meteoren per uur te zien!
Deze “vallende sterren” bestaan uit puin van de asteroïde 3200 Phaethon, die in 1982 werd ontdekt. De Geminiden danken hun naam aan het sterrenbeeld Tweelingen, maar geheel in de eigenwijze stijl van Tweelingen kunnen deze vallende sterren overal aan de hemel verschijnen.
De komeet 46P/Wirtanen is tijdens de Geminiden Meteorenregen duidelijk waarneembaar aan de hemel. Het is de eerste komeet die in meer dan vijf jaar met het blote oog te zien zal zijn.

De tweede helft van december 2018 wordt grotendeels gedomineerd door het ontstaan van het vierkant tussen Jupiter in Boogschutter en Neptunus in Vissen. De invloed van het planetaire spanningsveld tussen Jupiter en Neptunus daagt ons uit om hoop en idealen om te zetten in realiteit. Echter, een te groot optimisme kan leiden tot een roze zeepbel.
Deze roze zeepbel kan ons op een economisch dwaalspoor brengen.

In de derde week van december 2018 kan Venus is Schorpioen het goed vinden met Saturnus in Steenbok en Mars in Vissen sluit vrede met Pluto in Steenbok, dus al met al een rustpuntje in deze hectische maand. Gunstige periode voor de wereldhandel.

De intrede van de Zon in Steenbok op 22 december 2018 luidt het begin in van het nieuwe astrologische jaar.
De Winterzonnewende valt op de kortste dag en de langste nacht.
Het is het feest van Yule, het feest van de hergeboorte van de Zon en de Terugkeer van het Licht.
Dit is de eerste dag van de Winter (Winterzonnewende) op het noordelijk halfrond en de eerste dag van de Zomer (Zomerzonnewende) op het zuidelijk halfrond.
De Winterzonnewende valt samen met de piek van de jaarlijkse Ursiden Meteorenregen in het sterrenbeeld Ursa Minor.
Deze meteorenregen is jaarlijks van 17 tot 25 december te zien en laat 5 tot 10 vallende sterren per uur zien. Dit zijn stofkorrels die afkomstig zijn van de komeet Tuttle, die in 1790 werd ontdekt.

De Volle Maan op 22 december 2018 staat in het Waterteken Kreeft, het teken van de Maan. Het proces van transformatie zal met deze Volle Maan van Duister naar Licht sterk naar voren komen.
Deze laatste Volle Maan van 2019 gaat om het hervinden van het evenwicht.
Tijdens deze Volle Maan is Mars conjunct Cheiron in Vissen en slaan Mercurius en de Grote Weldoener Jupiter de handen ineen in het vurige rijk van Boogschutter.
Tot eind december 2018 is dit de tijd bij uitstek om te reizen of plannen concreet te maken.
Lees meer over deze Volle Maan onder NIEUWS op deze website.

Vanaf 22 december 2018 tot begin januari 2019 staat Mars heel dicht bij Cheiron in Vissen.
Deze conjunctie vindt maar eens in de twee jaar plaats. Het gaat om de vereniging van het diepe verlangen van Vissen met de bewuste en strijdende kwaliteit van Mars.
Het gaat om de keuze om gelukkig te zijn en te laten zien wie je bent en wat je bent en waar je heen wil gaan in dit leven.

Mercurius in Boogschutter vormt in de laatste week van december 2018 een spanningsvierkant met de rode Strijder Mars in Vissen. Dit planetaire spanningsveld kan leiden tot vertragingen onderweg, slecht weer, ongelukken en onvoorziene omstandigheden.

De Zon in Steenbok straalt in de laatste week van december 2018 in de nabijheid van Saturnus in Steenbok. Deze serieuze energie maakt de weg vrij voor de eerste Verduistering van 2019, de eerste gedeeltelijke Zonsverduistering in Steenbok van 6 januari 2019.

In de laatste week van december 2018 is Saturnus in Steenbok sextiel Neptunus in Vissen.
Deze helende verbinding biedt de wereld een kans om te bouwen aan een liefdevolle wereld.
We zijn allemaal samen en samen moeten we er het beste van maken.

Ik wens iedereen een veilige en schitterende jaarwisseling en een inspirerend, liefdevol 2019.

error: Content is protected !!