Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan ook in september 2023 aan de bovenkant van de Weegschaal horoscoop, een buiten gerichte energie. De focus in september 2023 ligt op maatschappelijke vooruitgang, relaties, vriendschappen, sociale netwerk en gezondheid.
Asteroïde Ceres reist tot 15 september 2023 door Weegschaal en samen met de kracht van Mars in Weegschaal krijg je de steun, waardering en besluitvaardigheid die je nodig hebt om vooruitgang te boeken op het gebied van relaties en het afronden van projecten.

Liefde en Relaties
Door de invloed van de retrograde Jupiter in Stier en Venus retrograde in Leeuw kan een oude liefde op je pad komen door een reünie, recreatief evenement of feestje met vrienden.
Door Venus retrograde in Leeuw tot 3 september 2023 gaan contacten moeizaam en zijn er twijfels over jezelf en je dromen. Deze invloed blijft de hele maand september 2023. Juist nu is het goed om opnieuw contact te maken met oude vrienden, oude groepen, oude doelen en oude dromen.
De retrograde Cheiron in het 7e Huis van Relaties brengt onevenwichtigheden aan het licht in relaties, zowel zakelijk als privé. Deze onevenwichtigheden heb je misschien weggedrukt, maar moeten wel worden aangepakt om de balans te herstellen. De Noordknoop in Ram laat zien dat je zonder aan jezelf te twijfelen, de relatie met jezelf en de wereld gaat versterken, ontwikkelen of verbeteren. Ga er samen even tussenuit om tot overeenstemming te komen. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de emoties van je partner voordat je een nieuwe stap wil zetten.
De Volle Oogst Maan in Ram van 29 september 2023 in jouw Huis van Relaties gaat over eenheid en verbondenheid met je levenspartner, maar ook om je partner te accepteren zoals deze is.

Familie en Huis
Pluto retrograde in Steenbok in het Huis van Familie en Privé blijft je uitdagen …
September 2023 laat zien dat er conflicten zijn in het gezin en de familie. Inmenging of bemoeienis van buitenaf leidt tot onrust en het is raadzaam om dit alles buiten de deur te houden, want schoolgaande of studerend kinderen kunnen hier last van hebben en problemen hebben op school op met anderen.
Er kan sprake zijn van een ingrijpende renovatie aan je huis, een verhuizing of aanpassingen in de thuissituatie. Ook dingen uit huis op te ruimen en het waardevolle te bewaren voor de nieuwe situatie. Tijdens deze periode kan Weegschaal worden geconfronteerd met onrust in de relationele sfeer. Het is alles of niets om problemen met een huis, gezin of familieleden op te lossen. De retrograde Pluto in Steenbok veegt tot eind 2023 als een kosmische bezem de laatste restjes stof weg uit de hoeken van je huis, maar ook uit je innerlijk huis.

Carrière
De Volle Maan in Vissen van 31 augustus 2023 viel in het zesde Huis van Werk en dat is van invloed op de eerste helft van september 2023. Er is een project op het werk of in je dagelijkse leven tot bloei gekomen en dat mag worden gevierd met een time-out.
September 2023 is geen gunstige maand voor studie en ook onderzoeken lopen vertraging op, hoe goed je ook je best doet.
De retrograde Saturnus in Vissen (6e Huis van Werk) leert Weegschaal hoe belangrijk het is om werk te hebben waar je je mee verbonden voelt, want anders krijg je te maken met sleur.
Nu Saturnus in Vissen retrograde is, kun je in contact komen met mensen die jou de weg wijzen, deze contacten kunnen karmisch van aard zijn. September 2023 is gunstig voor zakelijke reizen!

Financiën
Door de invloed van de retrograde Jupiter in Stier (8e Huis van Gedeelde Financiën en bezittingen, zowel privé als zakelijk) is er een verschuiving op gang naar je naar kernwaarden.
Wat betekent geld en bezit voor jou? Is het uiterlijke schijn of innerlijke rijkdom?
Wees niet te toegeeflijk met anderen en met jezelf.
Door de invloed van Uranus retrograde in Stier in het Huis van de Ziel, Transformatie en Gedeelde Financiën komen er voor Weegschaal ontwikkelingen waardoor je de illusie van controle op moet geven. Soms kun je emotioneel overweldigd raken als dingen mis gaan en dan kan Weegschaal wel eens te veel geld uitgeven om een innerlijk gevoel van leegte te compenseren.
Deze retrograde is een goed moment om via meditatie los te laten wat je niet langer dient. Vertrouw op het proces van het leven en wees dankbaar voor alle overvloed die het leven te bieden heeft. Te hoge uitgaven komen je duur te staan. Weet wat je hebt. Je kunt alleen maar kwijtraken wat je denkt te bezitten. Geef en ontvang in verhouding.

Gezondheid
Door de invloed van de retrograde Mercurius in Maagd wil Weegschaal stilte om zich heen.
Deze invloed blijft de hele maand september 2023. Weegschaal is dan gevoeliger voor subtiele vibraties en kan zich uitgeput en overweldigd voelen. Dat komt omdat je aan iets moet werken of moet verwerken dat je hebt vermeden.
Neptunus retrograde in Vissen in het Huis van Gezondheid maakt Weegschaal gevoeliger voor stress, infectie, verkoudheid en de invloed van medicijnen. Vermijdt stress en zorg voor een gevarieerd dieet en voldoende lichaamsbeweging.
De Nieuwe Maan in Maagd van 15 september 2023 valt voor Weegschaal in het 12e Huis van het Onbewuste en Loslaten. Het is mogelijk dat je tijdens deze periode van innerlijke reflectie spijt hebt van iets uit het verleden, iets wat je verloren bent. Weegschaal verlangt naar emotionele rust. Weegschaal kan op dit moment mogelijk keuzes maken over iets ouds of iets nieuws. Om iets nieuws in je leven te creëren heb je toch dat oude stukje nodig en dat is precies de boodschap van deze Nieuwe Maan in Maagd.

Advies
De retrograde Saturnus in Vissen geeft jou het gevoel dat je beter je best moet doen of harder moet werken voor minder geld. De retrograde Saturnus is de oorzaak van een constante druk om te moeten presteren en meer verantwoordelijkheid op het gebied van werk, dagelijkse functies, gewoonten en gezondheid, soms ook het gevoel alsof je verzandt in het dagelijks leven.
De retrograde Saturnus in Vissen wil je echter leren om meer gestructureerd te zijn en productief gebruik te maken van je kostbare tijd.
Vanuit de Kosmos ontvang je precies wat je nodig hebt om je innerlijke motieven en die van anderen te begrijpen. Op deze kosmische zoektocht naar nieuwe spirituele en emotionele diepgang krijgt Weegschaal de kans om de waarheid binnen zichzelf te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!