Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Mundane astrologische prognose voor oktober 2019

De Herfst is in volle gang, de natuur verkleurt naar goud en rood en verstilt. 

De Wijnmaand oktober 2019 is echter een maand van transformatie, onrust en uitdagingen.

De eerste drie weken van oktober 2019 staan met de Zon in het sociale en naar buiten gerichte Weegschaal in het teken van evenwicht, productiviteit en communicatie, maar ook van de noodzaak om ons aan te passen aan omstandigheden.

Naarmate de maand vordert is het de beurt aan het complexe waterteken Schorpioen en verschuift de energie naar binnen, naar een serieuze energie die stabiliteit en duidelijkheid vereist.

Vanaf 3 oktober 2019 gaat Pluto in Steenbok weer direct na een lange retrogradeperiode sinds 24 april 2019.

In de afgelopen Zomer van 2019 stonden de retrograde Saturnus en Pluto in Steenbok tegenover de Zuidermaansknoop in Kreeft. Deze gespannen en pijnlijke oppositie komt tot een eind.

Saturnus in Steenbok is sinds 17 september 2019 weer direct en dus ook Pluto in Steenbok gaat vanaf 3 oktober 2019 weer direct.

Er zijn karmische lessen over verantwoordelijkheid geleerd en met deze vaak harde leerschool hebben we ervaring opgedaan om met zelfvertrouwen ons zielenpad weer te kunnen vervolgen.

De retrograde Pluto in Steenbok heeft ons geduld op de proef gesteld, maar geduld wordt uiteindelijk beloond.

Pluto is verbonden met Schorpioen, Pluto is geld en alles wat verborgen is. Pluto is de Heerser van de Onderwereld en breekt eerst alles af om het daarna weer op te bouwen.

De tijd is aangebroken om verder te gaan met de voorgenomen plannen van hervorming.

De schaduwperiode blijft echter tot 20 januari 2020 van kracht, dus vanaf die periode is er daadwerkelijke vooruitgang te zien zoals groei, vernieuwing, positieve politieke ontwikkelingen en hervormingen.

Vanaf 4 oktober 2019 verschuift Mercurius naar het intense waterteken Schorpioen.

Mercurius blijft door retrogradewerking vrij lang in Schorpioen.

Een periode waarin ons denken, speciale uitwisselingen en perceptie indringend, diep en transformatief gekleurd zal zijn. 

Mercurius in Schorpioen is een scherpe, scherpzinnige, observerende energie, vooral als het gaat om emoties, verlangens en interpersoonlijke relaties, financiële zaken, lange termijn investeringen en wat er nodig is om dingen samen te brengen.

Door deze intensiteit komt tot begin december 2019 de onderste steen boven, worden antwoorden gevonden en kunnen we beter waarnemen en rationaliseren in welke mate we worden beïnvloed de veranderende toestand in de wereld in het algemeen.

Vanaf 19 augustus 2019 ging het bij Mars in Maagd vooral om details en voorbereiding.

Mars verhuist vanaf 5 oktober 2019 naar het teken Weegschaal en zal daar tot 19 november 2019 verblijven. In het luchtteken Weegschaal zal de energie van Mars gericht zijn op samenwerking, creativiteit en het vormen, stimuleren en bouwen van partnerschappen en relaties.

Iedereen die geboren is met de Zon, de Maan of ascendant in het teken Weegschaal profiteert van deze energie.

De energie van de rode Strijder Mars kan ook in het “vredige” Weegschaal tot conflicten leiden binnen relaties en partnerschappen.

Voor degenen met de Zon, Maan of ascendant in Ram of Schorpioen kan deze Mars in Weegschaal energie zeer uitdagend en competitief zijn in de zakelijke als wel de persoonlijke sfeer.

De tweede week van oktober 2019 kan een onrustig verloop hebben en kan tot grote mundane uitdagingen leiden door de invloed van Mercurius in Schorpioen opposiet de retrograde Uranus in Stier en de Zon in Weegschaal vierkant Saturnus in Steenbok.

Venus verschuift vanaf 9 oktober 2019 ook naar Schorpioen en dat is een “alles of niets” energie. Jaloezie, bezitsdrang en conflicten vooral op het gebied van handel, interpersoonlijke relaties en internationale betrekkingen.

Venus staat astrologisch gezien “in vernietiging” in Schorpioen, dat wil zeggen dat Venus zich niet thuisvoelt in Schorpioen. Venus is hier meer naar binnengericht, meer introvert, maar niet minder gevaarlijk, want Venus speelt in op het gevoel en vooral daar waar het meeste pijn doet.

Tijdens de Volle Maan in Ram van 13 oktober 2019 staat Venus in Schorpioen precies tegenover de retrograde Uranus in Stier en dat kan de oorzaak zijn van wereldwijde onrust op de financiële markten.

Lees meer over de Volle Maan in Ram onder NIEUWS op deze website.

Op dinsdag 22 oktober 2019 mogen we ons verheugen op de jaarlijkse Orioniden meteorenzwerm  in het sterrenbeeld Orion.

Er zullen naar verwachting wel 19 tot 28 meteoren ”vallende sterren” te zien zijn!

De ‘vallende sterren’ zijn stofdeeltjes die afkomstig zijn van de komeet van Halley.

De Zon reist van 23 oktober tot 23 november 2019 door het teken Schorpioen.

Schorpioen is een periode van zelftransformatie. Schorpioen brengt onze schaduwkant naar voren en onthult de waarheid en dat kan leiden tot frustratie en irritatie.

De waarheid maakt vrij en leidt tot groei en reflectie.

De Zon en Maan smelten op 28 oktober 2019 samen en vormen zo de Nieuwe Maan in Schorpioen. Een Nieuwe Maan van verlangens en de mogelijkheid om deze verlangens om te zetten in daden. De Zon en de Maan opposiet de retrograde Uranus in Stier brengt een belangrijke energieverschuiving, zoals een onverwacht nieuw begin.

Lees verder over deze Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

We sluiten oktober 2019 af met Allerheiligen of Halloween, ook wel All Hallow’s Eve of Samhain genoemd. Het rituele Keltische Nieuwjaar! Samhain markeert zowel het einde als het begin van het Keltische nieuwe jaar.

Het is het moment wanneer de sluier tussen de wereld van de doden en de levenden zeer ijl is en het mogelijk is om contact te leggen met de andere wereld en de zielen die zijn overgegaan.

Op de laatste dag van oktober 2019 gaat Mercurius retrograde op 27°36 in het financiële teken Schorpioen.

Tijdens deze retrogradeperiode kunnen er financiële vertragingen zijn zoals met de bank, hypotheekverstrekker of kredietaanvragen.
Het voelt alsof tijdens deze periode de rekening wordt vereffend of een nieuwe kans wordt geboden.

Tijdens de retrograde Mercurius is er vrijwel nooit sprake van vooruitgang en zou dat wel zo zijn dan worden besluiten, die genomen worden tijdens deze periode, weer worden teruggedraaid.

Het is het streven van premier Boris Johnson van Groot-Brittannië om op 31 oktober 2019 de Europese Unie verlaten. Maar gaat dit werkelijk gebeuren?

Astrologisch gezien zal er door de invloed van Mars in Weegschaal vierkant Saturnus in Steenbok veel onrust, chaos, spanning, politieke tegenwerking en frustratie zijn. Boris Johnson zal door Mercurius retrograde een toontje lager moeten zingen of er kan zelfs sprake zijn van aftreden wanneer hij blijft volhouden aan een No Deal Brexit. 

Het ziet er naar uit dat er toch weer uitstel komt tot aan het het eind 2019 met de Zonsverduistering van 26 december 2019 of medio januari 2020 wanneer de direct lopende planetaire giganten Saturnus en Pluto in Steenbok een historische conjunctie zullen vormen.

Ik wens jullie allemaal een mooie oktobermaand!

error: Content is protected !!