Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Met de meeste planeten aan de westelijke sector is samenwerking is de sleutel tot succes.
De nadruk ligt in augustus 2023 op relaties, liefde, financiën en gedeeld vermogen.
De retrograde Pluto in Steenbok kan ook in augustus 2023 tot vertraging leiden, maar deze periode maakt wel de weg vrij om alles op te ruimen dat in de weg staat om ambities waar te maken.
Mars en Mercurius in Maagd versterken je verantwoordelijkheidsgevoel en maken het makkelijker om te onderhandelen. Neem wel een beslissing voor 27 augustus 2023, want met Mars in Weegschaal en de retrograde Mercurius in Maagd gaan processen trager.

Liefde en Relaties
Venus retrograde in Leeuw tot 3 september 2023 kan problemen met intimiteit aan het licht brengen. Tijdens deze retrograde kun je beter wat afstand nemen om de ander ruimte te geven.
Venus retrograde kan in augustus 2023 de oorzaak zijn van teleurstelling en afstand in de liefde, maar eigenlijk zijn het kosmische aanwijzingen die bedoeld zijn om oplossingen te bedenken. Augustus 2023 is een gunstige maand om samen met je partner op vakantie te gaan.
Door de invloed van de grote Weldoener Jupiter in Stier, het vijfde Huis van Liefde en Zelfexpressie kan een groeirelatie tot stand komen zoals een bijzondere en creatieve vriendschap. De single Steenbok kan op vakantie, een feestje of tijdens een sportieve of recreatieve activiteit een nieuwe liefde ontmoeten.

Familie en Huis
Augustus 2023 laat een harmonieuze maand zien van feestjes en familie-activiteiten.
Ram symboliseert het 4e Huis van Familie en Huis voor de Steenbok.
Met de verschuiving van de Noordknoop naar Ram ligt de nadruk op alles dat verband houdt met huis, bezittingen, familie en woonsituatie. De Noordknoop in Ram biedt jou ook de gelegenheid om alles in de familie met andere ogen te zien, te vergeten en te vergeven met als resultaat een betere onderlinge verstandhouding. De retrograde Cheiron in Ram in het 4e Huis van Privé-leven, Huis en Gezin brengt je terug naar je jonge jaren, Steenbok. De retrograde Cheiron is een gunstige periode om het contact te herstellen met je familie. Vergeving is de weg naar genezing.
De Volle Maan in Vissen van 31 augustus 2023 in het derde Huis van Communicatie biedt een geweldige kans om misverstanden in de familie of met buren recht te zetten. Ook kan er sprake zijn van een belangrijk document, ​​onverwachte belangrijke informatie, een complicatie of een doorbraak in een juridische kwestie met een broer of zus, buren of woongemeenschap.

Carrière
De transit van Mars in Maagd (tot 27 augustus 2023) is een geweldige periode voor je carrière. Met deze transit laat je het beste van jezelf zien en je maakt dan de juiste keuzes op het juiste moment. Steenbok mag rekenen op samenwerking en ondersteuning van collega’s, leidinggevenden, management en klanten. Het buitenland kan daarbij een belangrijke factor zijn.
Weegschaal staat voor het 10e Huis van Carrière voor Steenbok. Ook is augustus 2023 een geweldige maand voor studie en zakelijke reizen en dan met name voor de Steenbok die werkzaam is in de creatieve sector, kunstwereld en handel.
De transit van asteroïde Ceres in Weegschaal (Huis van Carrière) geeft Steenbok de beloning en erkenning die je verdient. Steenbok is nu op de goede weg!
Mars reist van 28 augustus 2023 tot 12 oktober 2023 door Weegschaal en deze transit door het 10e Huis maakt ambitieuzer en gedreven om te slagen. Deze transit is gunstig om als zelfstandige aan de slag te gaan of voor jezelf te werken. Steenbok bouwt verder met waaraan je 12-18 maanden geleden mee begonnen bent.
Asteroïde Ceres in Weegschaal (Huis van Carrière) laat zien dat je op de goede weg bent!

Financiën
De Volle Maan in Waterman van 1 augustus 2023 valt in het tweede Huis van Financiën, waardebepaling en gevoel van eigenwaarde. Er komt met deze Volle Maan meer geld binnen door loonsverhoging, andere baan of meer omzet in je onderneming. De boodschap van deze Volle Maan is geld vast te houden en om nieuwe vorm te geven aan jouw verdien-, spaar- en bestedingspatroon, een afspraak maken bij de bank of financiële instelling om zaken te regelen of een budgetplan op te stellen. Kijk naar jouw tijd en geld de afgelopen zes maanden naartoe zijn gegaan. Welke activiteiten zijn jouw investering meer dan waard?
Venus retrograde in Leeuw valt voor Steenbok in het 8e Huis van Gedeelde Financiën en Intimiteit.
Deze retrograde Venus zet Steenbok aan om thema’s als schuld en vertrouwen in een relatie te evalueren. Aan wie of wat ben je wat verschuldigd? Het kan te maken hebben met geld of materie, maar ook emotionele of relationele schuld of verplichtingen aan jou of aan een partner of goede vriend. Buitenlandse transacties zijn deze maand niet rendabel en projecten kunnen vertraging oplopen.
De Nieuwe Maan van 16 augustus 2023 in het 8e Huis van Gedeelde Financiën, de Ziel en Intimiteit vraagt zowel financieel als emotioneel om een frisse start te maken. Je moet keuzes maken over wat je echt wilt, zelfs als dit betekent dat je afscheid moet nemen van iets of iemand.

Gezondheid
Met de retrograde Pluto in Steenbok is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.
Steenbok heeft de neiging om zich onnodig zorgen te maken en daarmee ben je eigenlijk je grootste vijand.
Mercurius gaat vanaf 23 augustus tot 14 september 2023 retrograde in Maagd en tijdens deze periode kan Steenbok last hebben van stress, omdat er onvoldoende fysieke en mentale ruimte is om je te concentreren op wat je wilt.
Voorkomen is beter dan genezen, dus een gezonde levensstijl is van het allergrootste belang.
Angst en stress kunnen voorkomen worden door voldoende ontspanning, lichaamsbeweging, goede voeding, sport en meditatietechnieken en buiten wandelen in de natuur om je fysieke en mentale conditie op peil te houden.

Advies
Steenbok is door de invloed van Pluto in Steenbok in de afgelopen jaren wat eigenzinniger, sterker, gepassioneerd en vertrouwd geworden met je persoonlijke kracht en je doelen.
Je krijgt echter ook heel wat voor je kiezen….Ook al denk je dat je het onderhand wel hebt gehad, hou nog even vol, Steenbok. Doe kalm aan en ga voor die tweede kans die je geboden wordt.
Het is van het grootste belang dat aandacht wordt besteed aan je privéleven. Betrek je familie en gezin bij alle beslissingen die je neemt.
Alle beslissingen moeten vóór de laatste week van augustus 2023 worden genomen, voordat Mercurius retrograde gaat in Maagd (vanaf 23 augustus 2023).

 

 

error: Content is protected !!