Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische prognose februari 2022

Vanaf 1 februari 2022 begint het Chinese Jaar van de Watertijger.
Het jaar 2020 was het Jaar van de Metalen Rat en 2021 was het Jaar van de Metalen Os.
Tijdens die Metalen jaren greep Corona met hoge snelheid om zich heen. 
Het Jaar van de Watertijger is het jaar van hoop en bewustwording, maar ook van het maken keuzes. Met de ongekende kracht van Water is dit het jaar van nu of nooit, want er is geen middenweg en komt de onderste steen boven.
Samengevat is het Jaar van de Watertijger een jaar van Karma, van oogsten wat je zaait, maar ook van: wie kaatst kan de bal terug verwachten.

Februari 2022 opent sterk met een Nieuwe Maan op 12º20 in Waterman!
Deze Nieuwe Maan vormt een conjunctie met Saturnus in Waterman, maar staat vierkant op Uranus in Stier. Uranus, de planeet van het Onverwachte en Onvoorspelbare, is de Heerser van Waterman. Het eigenzinnige Waterman stelt vrijheid en onafhankelijkheid op de eerste plek en de aardse conjunctie met Saturnus maakt dat heel duidelijk.
De Nieuwe Maan in Waterman is de poort naar zichtbare technologische veranderingen van voorbereidingen die in de afgelopen 3 jaar zijn gemaakt.
Lees meer over deze Nieuwe Maan in Waterman en de invloed op alle dierenriemtekens op deze website!

Mercurius is nog tot 3 februari 2022 retrograde in Steenbok en deze energie ondersteunt ons samen met Venus retrograde in het proces van verandering.
Mercurius gaat vanaf 4 februari 2022 op 24º Steenbok weer direct.
Wanneer Mercurius vanaf 4 februari 2022 weer direct gaat, zijn er voorlopig geen retrograde planeten en voelt het alsof we de versnelling ingaan.
De eerst volgende planeet die retrograde gaat, is Pluto in Steenbok vanaf 29 april 2022.

Op de dag dat Mercurius weer direct gaat in Steenbok is de Zon op 15º conjunct Saturnus in het humanitaire Waterman en dat is het begin van een ​​nieuwe jaarcyclus. Met Mars in Steenbok sextiel Jupiter in Vissen is dit een veelbelovende energie met een goede kans van slagen van alle persoonlijke initiatieven en competitieve acties in de politiek en op het gebied van sociale rechtvaardigheid.

Vanzelfsprekend moeten we echter rekening houden met de schaduwperiode van Mercurius tot eind februari 2022, dus blijf vooral met Mercurius in Steenbok voorzichtig met het ondertekenen van contracten, het opstarten van projecten of bedrijven, het aangaan van serieuze relaties en het nemen van belangrijke lange termijn beslissingen.

Op 8 februari 2022 vormt Mars in Steenbok een driehoek Uranus in Stier en dat is een energie van onverwachte, nieuwe activiteiten, verrassende nieuwtjes en ontmoetingen. Negatieve energieën kunnen worden omgedraaid en een conflict kan worden voorkomen.

Op 12 februari 2022 vormen Mercurius en Pluto in Steenbok op 27º een exacte conjunctie.
Deze krachtige verbinding maakt alles intenser, vooral wanneer emoties zijn onderdrukt.
Er kunnen conflicten ontstaan die te maken hebben met passie, diepere gevoelens en de ziel. Onderschat nooit de kracht van de gedachte!

De Grote Weldoener Jupiter, de planeet van overvloed, groei en manifestatie, neemt ons in het transcendente Vissen mee op een kosmische reis van verlichting en een magisch nieuw begin.
Jupiter in Vissen is een expansieve kracht van spiritueel ontwaken.
Op 18 februari 2022 vormt Jupiter op 11º13 in Vissen een exact sextiel met Uranus in Stier en dat is voor het eerst sinds 10 jaar!
Deze planetaire creatieve en inspirerende samenwerking stimuleert geluk, vrijheid en onverwachte kansen en gunstige ontwikkelingen met betrekking tot maatschappelijke vraagstukken, politiek, goede doelen, mensenrechten of milieubewegingen.
Deze weldadige invloed duurt nog tot het eind van februari 2022.

Jupiter vervolgt daarna het kosmische pad om op 12 april 2022 een exacte conjunctie net Neptunus in Vissen te vormen. Deze samenstand van mystieke renaissance heeft sinds 150 jaar meer niet plaatsgevonden.
Meer over Jupiter in Vissen onder NIEUWS op deze website. (geplaatst op 20 december 2021).

In de loop van februari 2022 vormen Venus en Mars meerdere exacte conjuncties in Steenbok en dat vergroot het verlangen om samen te zijn met vrienden of haast een oerdrang om een solide zakelijke of privé verbintenis aan te gaan. Aan de andere kant kan deze samenstand betekenen dat de spanningen van januari 2022 die verweven zijn met machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag nog even aanhouden. Mars staat gelukkig ’in verhoging’ in Steenbok, dus is daar meer constructief dan destructief. Opbouwen in plaats van afbreken.
Op 3 maart 2022 is er op 27º Steenbok een exacte conjunctie van Venus en Mars met Pluto en krijgen we een herkansing om opnieuw te beginnen.
Voor nu een prachtige gelegenheid om duidelijke tegenstellingen te zien en een brug te slaan naar Eenheid.

Valentijnsdag 2022 kan door de dans van Venus en Mars op 16º in Steenbok veelbetekenend zijn, vooral de conjunctie met de Volle Maan in Leeuw is een ware “reset”-knop voor liefdesrelaties. Het gebeurt maar eens in de twee jaar dat Venus en Mars elkaar vinden!
Deze samenstand versterkt het Waterman thema van februari 2022, het gevoel van verbondenheid. We kunnen niet zonder elkaar!

Op 16 februari 2022 is het Volle Maan (de IJsmaan) op 16º in Leeuw.
De tegenstelling van de Zon in Waterman (het collectieve) en de Volle Maan in Leeuw (het individu), betekent dat er verzet kan optreden bij het doorvoeren van veranderingen.
Verbinding met ons Hoger Bewustzijn is noodzakelijk om collectieve veranderingen mogelijk te maken. Uiteindelijk zijn we allemaal uit dezelfde Bron afkomstig, het ene kan nu eenmaal niet zonder het andere!
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

De Zon maakt op 19 februari 2022 de oversteek naar het koninkrijk van Neptunus, de wateren van Vissen. De komende vier weken staan daarmee in het teken van vertrouwen, toewijding, naastenliefde, spiritualiteit, mystiek en idealisme. De Zon neemt ons mee naar de eerste dag van de Lente, de Lente-Equinox van 21 maart 2022.

Na een volledige cyclus van 246 jaar zal Pluto in Steenbok op 20 februari 2022 terugkeren op de graden stand (27º) zoals deze was op 4 juli 1776 in geboortehoroscoop van Amerika. Op die dag in 1776 nam het Nationaal Congres namelijk de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring aan en dat was het officiële begin van de Verenigde Staten van Amerika. De krachtige eerste Pluto Return kan voor de VS leiden tot diepgaande en blijvende veranderingen in de manier waarop het land wordt bestuurd en daagt de VS uit om hun duistere kant onder ogen te zien en elke vorm van corruptie aan de kaak te stellen. Het verleden moet worden getransformeerd om een betere toekomst te kunnen garanderen.
De horoscoop voor de Verenigde Staten laat door de Pluto Return in de tweede helft van 2022 een turbulente tijd zien, waarbij een rol is weggelegd voor de republikeinen en voormalig president Donald Trump. Ook in Rusland zijn tijdens deze periode protesten en onrust te verwachten, maar president Poetin zal stevig in het zadel blijven zitten.
Het drijvende principe achter Pluto is dat van hervorming, of de “drang om te zuiveren” om te veranderen wat als schadelijk en destructief wordt beschouwd of is geworden.
Om de “zuivering” concreet te maken is Amerika bezig met grote projecten om met name de bestaande infrastructuur te verbeteren. Bestaande structuren (zowel fysiek als ideologisch) worden afgebroken en vernietigd om de weg vrij te maken voor “wedergeboorte”. Een intense wedergeboorte van de Verenigde Staten van Amerika als het gaat om autoriteit, machtsdynamiek en fundamentele structuren.

De Pluto Return voor de Verenigde Staten van Amerika is exact op 20 februari 2022, 11 juli 2022 (Pluto retrograde) en op weer op 28 december 2022.
Het jaar 2022 is dus cruciaal voor Amerika, vooral nu de invasie van Rusland in Oekraïne en China in Taiwan op handen lijkt te zijn. In ieder geval komt er verontrustend nieuws naar buiten.

Uranus heeft een cyclus van 84 jaar. De transit van Uranus door Stier heeft door de jaren heen altijd geleid tot een grootschalige oorlog, zoals van 1853 tot 1856, met de Krimoorlog en van 1934 tot 1941, de periode waarin de Tweede Wereldoorlog uitbrak.
Uranus reist sinds 16 mei 2018 door Stier en zal daar tot 26 april 2026 blijven.
We weten dat tussen 2018 en 2021 de militaire spanningen over de hele wereld zijn opgelopen. Helaas is dit slechts het begin van wat nog komen gaat.
Oorlogszuchtige retoriek en mogelijk zelfs militaire interventies kunnen plaatsvinden, vooral in de tweede helft van 2022 tot 2024. Escalatie zal leiden tot een verzwakking van de NAVO-landen, waarbij China en Rusland sterker worden. Gedurende deze tijd zal er veel onrust, economische instabiliteit en politieke chaos zijn.
Problemen die zich voordoen in de tweede helft van 2022 zullen door de invloed van Uranus in Stier zeker tot de helft van 2023 aanhouden.

Op 25 februari 2022 vormt Mercurius in Waterman een exact vierkant met Uranus in Stier en dat kan een stoorzender zijn. Niet alles wat je hoort of ziet wordt goed begrepen of komt goed door of iets wat niet gezegd mag worden wordt toch doorgegeven.
Uranus en Mercurius zijn beide planeten die verbonden zijn met technologische vooruitgang en innovatie op het gebied van zaken en handel, cryptocurrency, voedsel, landbouw, geld en natuurlijke hulpbronnen.
Veranderingen gaan nu zo snel en die snelheid brengt spanning met zich mee, want wat er nu gebeurt heeft gevolgen op de lange termijn.

Gelukkig vormt Venus in Steenbok weer een sextiel met Neptunus in Vissen (de vorige keer was op 6 januari 2022). Door samenwerking van Venus met Neptunus in Vissen komt alles wat tot rust en wordt een oplossing gevonden voor ontstane situaties.

Ondanks de volatiele uitdagingen van februari 2022 zijn er ook lichtpuntjes, dankzij Jupiter in Vissen en Mars en Venus in Steenbok.

De nieuwe wereld vraagt om aanpassing van ons allemaal.

De storm is nog lang niet gaan liggen.

error: Content is protected !!