Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose voor september 2019

Het laatste deel van het jaar van het Aardvarken is inmiddels aangebroken.

Algemeen kan worden gezegd dat het jaar 2019 een “bezemjaar” is, een jaar van voorbereiding op het jaar 2020. 

We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk, het begin van een nieuwe cyclus van 12 jaar die in 2020 begint.

Het sleuteljaar 2020 symboliseert het einde van de oude wereld en het begin van een heel nieuwe cyclus in onze evolutie.

September is de maand van de Herfst-equinox voor het Noordelijk Halfrond en het begin van de Lente voor het zuidelijk Halfrond.

Dit energetisch krachtige keerpunt vraagt om ons voor te bereiden op de komende Winter, door bescherming en gezondheid te vragen voor de koude dagen en dank te zeggen voor alle goeds dat Moeder Aarde ons deze Zomer heeft gebracht.

De eerste dag van september 2019, luidt zoals altijd het begin van meteorologische Herfst in en wordt vergezeld door de Aurigiden meteorenzwerm. 

De eerste helft van september 2019 wordt gekenmerkt door de sterke aardse energie van de Zon in Maagd, Mercurius, Venus en Mars in Maagd, de innovatieve Uranus in Stier,  de vastberaden Saturnus en transformatieve Pluto in Steenbok. De energie van Mars, Saturnus, Uranus en Pluto in aardetekens laat een sterke impuls zien om de schouders eronder te zetten en de geleerde lessen van de afgelopen Zomer optimaal te benutten.

Venus en Mars in Maagd blijven elkaar in de eerste helft van september 2019 gezelschap houden. Het heilig verbond tussen het vrouwelijk en mannelijke principe kan samen met de aardse planetaire boost van Mars in Maagd driehoek Saturnus in Steenbok leiden tot wereldwijde euforie, creativiteit, tastbare veranderingen en nieuwe vormen van samenwerking. 

Tijdens het Verduisteringsseizoen deze Zomer was maar liefst 50% van de planeten retrograde.

Saturnus in Steenbok gaat vanaf 18 september 2019 weer direct en ook Pluto in Steenbok zal na een lange retrogradeperiode vanaf 3 oktober 2019 weer zijn directe omloop om de Zon hervatten. Projecten die in de afgelopen Zomer vertraging hebben opgelopen of zijn vastgelopen, krijgen weer kans om tot bloei te komen.

We kunnen er niet meer omheen. Het klimaat verandert.

De temperatuur op Aarde en zeespiegel is gestegen. De hoeveelheid ijs op de Noord- en Zuidpool is zichtbaar afgenomen. De afgelopen Zomer werd door de invloed van Jupiter in Boogschutter gekenmerkt door klimaatextremen zoals extreme droogte, extreme wateroverlast, bosbranden, hittegolven, stormen, vulkaanuitbarstingen en aardbevingen, waardoor de klimaatverandering nog sneller lijkt te gaan. Als dit tempo zo doorgaat, is de aarde aan het eind van deze eeuw ruim vier graden warmer met omvangrijke wereldwijde ecologische gevolgen voor de gezondheid van mens, flora en fauna, voedselvoorziening en economie.

De rode Strijder Mars in Maagd staat in de tweede week van september 2019 vierkant op Jupiter in Boogschutter en de retrograde Neptunus in Vissen. Dit inspirerende, maar ook uitdagende planetaire aspect kan tot verwarring en desoriëntatie, innerlijke spanningen, zelfoverschatting leiden.

Neem geen onnodige risico’s, maar maak op een goede manier gebruik van deze inspirerende uitdaging door bewust met iets nieuws van start te gaan of voor iets op iemand op te komen!

De Volle Maan op 21º05 in Vissen van 14 september 2019 is conjunct de retrograde Neptunus in Vissen en staat vierkant op Jupiter in Boogschutter en staat tegenover de Zon, Mercurius, Venus en Mars in Maagd. 

In het kort gezegd: Een heftige Volle Maan. Tijd om alle opgebouwde spanning los te laten.

Lees verder over deze Volle Oogst Maan in Vissen onder NIEUWS op deze website.

Venus en Mercurius in Maagd staan op het punt om het teken Maagd te verlaten en dat betekent dat een situatie tot een einde komt of dat er een oplossing wordt gevonden voor een bestaande situatie. Er vindt dus een energieverschuiving plaats naar Weegschaal, het teken van balans en samenwerking.

Vanaf woensdag 18 september 2019 gaat Saturnus op 13º54 in Steenbok weer direct!

Saturnus was retrograde sinds 30 april 2019. Nu Saturnus de directe omloop om de Zon weer heeft hervat, is de tijd gekomen om stappen vooruit te zetten. Saturnus zet de toon voor een bepaalde periode. Saturnus reist al vanaf 19 december 2017 door Steenbok en blijft daar tot 17 december 2020. De laatste keer dat Saturnus door Steenbok reisde waren de turbulente jaren 1988,1989 en 1990, de jaren van drastische en blijvende veranderingen op het wereldtoneel.

Het direct gaan van Saturnus in Steenbok is een goed moment om belangrijke beslissingen te nemen en voor zakelijke onderhandelingen en heeft vooral betrekking op de onroerend goed en wereldwijde aandelenmarkt.

Saturnus in Steenbok leert ons verantwoordelijkheid nemen en ons organiseren of reorganiseren. 

Vanaf 18 september 2019 kunnen we te maken krijgen met begrenzing en beperkingen overal waar in de afgelopen maanden de groei onvoldoende gecontroleerd en buitensporig is geweest.

De doelgerichte en aardse verbinding tussen Mars in Maagd, Uranus in Stier, Saturnus en de retrograde Pluto in Steenbok geeft ons richting, wilskracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen en leidt tot verdere veranderingen en innovaties op economisch/financieel niveau.

Op maandag, 23 september 2019 vieren we het Feest van Madron, de dag waarop de Zon het teken Weegschaal betreedt en direct op de Evenaar schijnt. 

Het magische omslagpunt waarbij dag en nacht in evenwicht zijn. Een positieve en inspirerende tijd om samen met anderen te zijn, een periode waarin de algemene focus is gericht op de innerlijke ontwikkeling. De Herfst is ingetreden op het Noordelijk Halfrond. In het zuidelijk Halfrond doet de Lente haar intrede.

De Zomer is nu echt voorbij. Een periode van stilte waarin Moeder natuur zich voorbereidt op de Winter, de periode van afbraak en wederopbouw.  Met deze verschuiving naar Weegschaal wenden we ons meer tot de ander voor samenwerking en samenzijn. 

September 2019 kan een belangrijke maand worden voor Groot Brittannië.

In de laatste week van september 2019 kunnen er ontwikkelingen zijn, maar waarschijnlijk zal het tot eind 2019 of begin 2020 duren voordat de Brexit een feit is of dat het daadwerkelijk doorgang zal vinden. Jupiter betreedt vanaf 3 december 2019 het aardeteken Steenbok en vanaf dat moment kan er initialisatie of formalisering plaatsvinden van een nieuwe structuur voor Groot Brittannië.

De gedeeltelijke Zonsverduistering van 26 december 2019 kan de dreiging van een compromisloze No-Deal Brexit inhouden.

Brexit is een historische evolutionaire gebeurtenis, niet alleen voor Groot Brittannië en Europa, maar voor de hele wereld. Dit proces van herziening en hernieuwing zal geleidelijk gaan, steen voor steen. De tijd is nog niet rijp.

Astrologisch gezien zou 12 januari 2019 de beste dag zijn voor de Brexit, wanneer Saturnus en Pluto een historische conjunctie vormen in Steenbok. 

Op 28 september 2019 is er een Nieuwe Maan op 5º in het luchtteken Weegschaal. 

De conjunctie met de Vaste Ster Zaniah laat een prachtige kans zien om nieuwe verbindingen te scheppen. 

Lees meer over deze Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

Op diezelfde dag, 28 september 2019 is Saturnus conjunct de Zuidermaansknoop op 14º Steenbok.

Op 4 juli 2019 vond op 17º de exacte oppositie plaats van de retrograde Saturnus in Steenbok en de Zuidermaansknoop in Kreeft en nu maakt de directe Saturnus wederom een conjunctie.

De Zuidermaansknoop brengt alles aan het licht wat onwaar, onjuist en oneerlijk is wat niet meer werkt in maatschappelijke structuren zoals regels en wetten, vooroordelen, controlemechanismen, verplichtingen en verantwoordelijkheden.

Thema’s die verweven zijn met onafhankelijkheid krijgen een nieuwe impuls zoals de toestand in  Hongkong en Groot Brittannië (Steenboksascendant) met de Brexit.

De oppositie van Saturnus met de Noordermaansknoop in Kreeft laat de volgende boodschap zien: Geef de mens haar vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en soevereiniteit terug. Moedig mensen aan om hun dromen te verwezenlijken door deze niet te onderdrukken, maar juist te stimuleren.

De retrograde fase van de Gewonde Genezer Cheiron helpt ons om oude pijnlijke patronen los te laten en een innerlijk gevoel van heelheid en eigenwaarde te herwinnen. 

De retrograde Cheiron in Ram brengt ons in contact met oude pijn om deze voor nu en altijd aan te pakken.

Zowel individueel als collectief staat de mensheid voor de uitdaging om bewust te luisteren naar het eigen gevoel en onze werkelijke behoeftes, onze plek in de wereld en samenleving waarvan we deel uitmaken. Samenwerken in plaats van elkaar tegenwerken.

Bewustwording van ons Zelf leidt tot vertrouwen in de eigen innerlijke autoriteit om echte veranderingen tot stand te brengen. 

Dit zou een grote stap voor de mensheid zijn!

Geniet van de geuren en kleuren van de Herfst, het veranderende en afnemende licht en de rust van de zich geleidelijk terugtrekkende natuur.

Ik wens iedereen een mooie septembermaand.

error: Content is protected !!