Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Bijna alle planeten staan aan de linkerkant in de Steenbok-horoscoop.
December 2018 is daarom een maand van onafhankelijkheid en persoonlijke kracht, van zelfvertrouwen en eigenwaarde. De inbreng van anderen is minder belangrijk.
December 2018 gaat over familieaangelegenheden, emotionele zaken en buitenland.
Liefdesrelaties, financiën en carrièregroei kunnen te maken krijgen met vertraging.

Liefde en Relaties
December 2018 laat niet echt een romantische maand zien voor de Steenbok.
Jouw sterke onafhankelijke en strijdlustige houding kan in december 2018 leiden tot meningsverschillen en moeite hebben met het sluiten van compromissen in vriendschappen en relaties. Venus is jouw planeet van de Liefde. Venus in Schorpioen maakt mysterieus en onbereikbaar, maar Venus in Schorpioen zoekt ook de confrontatie. Het is niet onmogelijk dat een relatie wordt verbroken indien er sprake is van onopgeloste problemen vanuit het verleden.
De single Steenbok kan iemand ontmoeten op plekken waar geld het thema is. Een kortstondige romance kan daar ontstaan. December 2018 is de maand waarin je de echte betekenis van vriendschap zult ervaren.
Vanaf de Winterequinox reist de Zon door Steenbok. Dus aan het eind van december 2018 komt er ontspanning. De Volle Maan van 22 december 2018 valt in jouw Huis van Relaties.
Niet alleen in je privé-leven leeft het thema verbondenheid, maar ook in je vriendenkring en zakelijk leven worden er nieuwe verbintenissen gesloten of verbroken. De Volle Maan is ook een moment om al jouw relaties tegen het licht te houden. Breken of doorgroeien naar een dieper niveau?

Familie en Huis
De retrograde Uranus in Ram is tijdelijk teruggekeerd in jouw Huis van Familie en Huis. Tot begin maart 2019 kan de retrograde Uranus leiden tot nieuwe ontwikkelingen in je privéleven waar je geen controle over hebt. De laatste loodjes. Eigenlijk ben jij die degene die onbewust of bewust de veranderingen maakt. Je kunt plotseling zonder enige kennisgeving een familieband verbreken. Of je kunt iets vergeven en vergeten. Of van het ene moment op het andere beslissen om bijvoorbeeld met een verbouwing te beginnen of te verhuizen. Mars is jouw planeet van Familie en Thuis. Door de energieke transit van Mars tot 1 januari 2019 raakt het dagelijks leven in een stroomversnelling. Je bent bereid om te vechten voor je gezin, familie of overtuiging. Mars in Vissen is een gunstige transit voor een thuisstudie of jezelf te verdiepen in een onderwerp, een boek te schrijven of je bezighouden met iets wat je volledige aandacht vereist. Vanaf 21 december 2018 breekt een periode aan om verstoorde contacten met familieleden of vrienden te herstellen.

Carrière
Venus is jouw carrièreplaneet. Venus in Weegschaal was in november 2018 retrograde in jouw Huis van Carrière en haar schaduwperiode kan ook in de eerste helft van december 2018 de oorzaak zijn dat je minder ambitieus bent. Er kan tijdens deze periode ook een terugval of vertraging zijn. Raadzaam is dan om een beproefd concept nieuw leven is te blazen of een korte vakantie in te lassen.
December 2018 is de maand van de details. Het is belangrijk dat je niets over het hoofd ziet.
De kleine dingen maken het verschil. December 2018 is de maand van voltooiing en het afwerken van projecten. Je weet problemen op de werkvloer op te lossen, want jij ziet details die anderen over het hoofd zien. Eigenlijk ben je deze maand bezig om anderen de helpende hand te bieden. Aan het eind van december 2018 zijn er onverwachte ontwikkelingen op je werk.

Financiën
Uranus in jouw planeet van Financiën.
De retrograde Uranus laat zien dat een herbeoordeling van bestaande financiële plannen noodzakelijk is. De retrograde Uranus in Ram geeft meer financieel inzicht. Dit financiële inzicht kan resulteren in een verhoging van de verdiencapaciteit in de eigen onderneming.
Ook de lange reis van de rode Strijder Mars door jouw Huis van Financiën heeft vanaf september 2018 jouw financiële situatie versterkt en je de energie geboden om de juiste financiële weg te bewandelen.
Door de positie van Uranus in Ram in het Huis van Familie zijn er in december 2018 zijn er meerdere uitgaven die te maken hebben met het huis en gezin.

Gezondheid
December 2018 laat een maand van hoge energie zien.
De Nieuwe Maan van 7 december 2018 valt in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn en Onthechting. Door deze kosmische invloed heb je deze maand meer behoefte aan ontspanning. Even er tussenuit, even de boel de boel laten om jezelf op te laden. Tijd voor jezelf om een boek te lezen, een retraite, te mediteren en te ontspannen in de vrije natuur.
Regelmatig bewegen, een goede en gevarieerde voeding is essentieel om gezond en fit te blijven. Neem nu het besluit om gezonder te gaan leven.
Jupiter in Boogschutter reist sinds 9 november 2018 door het Huis van Kosmisch Bewustzijn.
Meditatie en retraites kunnen nu bijzonder heilzaam zijn. Tijdens deze intuïtieve fase kun je je jezelf bevrijden van zelfdestructieve neigingen, diepgewortelde angsten en schuldgevoelens. Let op je voeding, Steenbok. Heb geduld. Wanneer een situatie je teveel wordt, ga dan een eind wandelen in de bossen en adem de adem van Moeder Aarde.

Advies
Jouw planeet Saturnus reist al vanaf 20 december 2017 door jouw eigen teken Steenbok.
Het begin van een nieuwe cyclus in je leven van bijna 30 jaar. Samen met Pluto in Steenbok zijn dit de jaren van transformatie, herstructurering, doorzettingsvermogen en focus om doelen na te streven. Deze transit kondigt een nieuwe periode van innerlijke groei aan. Tijdens deze diepgaande cyclus van transformatie krijg je de controle over je leven, wordt je één met jezelf en met het leven waar je deel van uitmaakt. In de afgelopen veertien jaar was je aandacht voornamelijk gericht op de buitenwereld en de wisselwerking tussen jezelf en anderen.
Alles waar je mee begint tijdens deze belangrijke transit van Saturnus heeft voor de Steenbok
een grote kans van slagen.

 

error: Content is protected !!