Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Schorpioen 2016

Algemeen
Het jaar 2016 is het jaar van transformatie en persoonlijke ontwikkeling voor de Schorpioen. Jouw planeet Pluto draagt er toe bij dat jouw kijk op de wereld gaat veranderen. Je gaat anders denken! Jupiter reist tot half september 2016 door jouw Huis van Hoop en Dromen. Je richt je dan meer op de toekomstdromen en je krijgt kansen om deze dromen waar te maken. De Zonsverduistering van 1 september in het Huis van Hoop en Dromen draagt bij aan deze energie en opent de poort voor kansen. In september is Mercurius retrograde. In die periode is er twijfel of je de kracht en het vermogen hebt om die dromen waar te maken. Geloof in jezelf en dan worden al je dromen waar, Schorpioen.

Carrière
Uranus blijft ook in 2016 in jouw Huis van Werk. Je wil je arbeidsomstandigheden verbeteren of je zoekt ander werk dat echt bij jou hoort. Dagelijks werk dat uitdaagt en niet afstompt.
Het jaar 2016 laat zien dat je in je eigen bedrijf ook een rol is weggelegd voor inspraak. Je moet niet altijd het laatste woord willen hebben. Je hebt de medewerking van je werknemers dit jaar hard nodig om succes te hebben.
Dit jaar is het aan te raden om voor je bedrijf seminars te bezoeken of een bedrijfsgerichte cursus te volgen. Tussen april en september 2016, zijn in een vaste baan de meest kansen op promotie. Ook in de eigen onderneming is de periode april tot september 2016 de beste periode om succes te behalen.
Het is mogelijk dat je voor je carrière op reis moet dit jaar. Jupiter in Maagd is sextiel de Zon in Schorpioen. De Schorpioen die geboren is na 4 november wordt het meeste beïnvloed door de weldadige en expansieve energie van Jupiter. Deze Schorpioen krijgt dit jaar meer mogelijkheden om hun horizon te verbreden.

Financiën
Saturnus blijft in 2016 in jouw Huis van Financiën. De wijze Saturnus zal jou helpen om de controle over je financiën te krijgen en betere financiële beslissingen te nemen. De Schorpioen die niet goed met geld kan omgaan voelt zich in 2016 door omstandigheden financieel beperkt. Deze positie is echter nodig om je te leren om de waarde van geld te leren en je financiële positie te verbeteren. De Schorpioen die goed met geld kan omgaan krijgt dit jaar voldoende kansen om het leven aangenamer te maken.
In 2016 ben je in staat om met jouw financiële inzicht de meeste monetaire problemen het hoofd te bieden.
Vanaf begin maart 2016 tot eind mei 2016 reist Mars door jouw Huis van Financiën. Tijdens deze periode komt er door jouw inspanningen en eigen verdienste meer geld binnen. Vanaf 17 april tot eind mei 2016 is Mars retrograde. Je moet dan harder werken voor je geld. Je bent dan eerder geneigd om geld uit te geven, maar juist tijdens deze periode moet je het budget bewaken. In augustus en september loopt Mars weer direct in jouw Huis van Financiën, waardoor er meer inkomsten zijn en ben je weer op het juiste financiële spoor. In de loop van de tweede helft van 2016 is jouw financiële positie zo gestabiliseerd, dat er voldoende reserve is om een investering te doen. Door de stand van Saturnus in jouw Huis van Financiën is 2016 een goed jaar om de hulp in te roepen van financiële experts mochten er problemen zijn waar je zelf niet uit komt.

Liefde en Relaties
Jouw planeet van de liefde is Venus. In de eerste helft van 2016 laait door Venus de passie en hartstocht op. In de eerste helft van 2016 en vooral tussen februari en mei 2016 vinden grote veranderingen plaats in jouw liefdesleven.
De Zonsverduistering van 9 maart 2016 laat zien dat je verliefd wordt. De Maansverduistering van 16 september 2016 laat zien of deze nieuwe liefde de ware liefde is of niet.
Van eind april tot en met 21 mei is Mercurius retrograde in jouw Huis van Relaties. In een vaste relatie is het dan moeilijk om te communiceren met jouw geliefde.
Er is veel miscommunicatie en onbegrip. Er kan sprake zijn van een tijdelijke vertrouwensbreuk. Ga dus geen drastische beslissing nemen.
In de tweede helft van 2016 wordt er vaker een beroep gedaan op je geduld.
Neptunus blijft ook in 2016 in jouw Huis van Liefde. Neptunus versterkt het verlangen om een zielsverwant te vinden om je liefde te delen.
Een droomprins of droomprinses. Door de invloed van Mars ga je vanaf 20 december 2016 gericht op zoek naar die prins of prinses.
Let echter wel goed op, Schorpioen. Deze prins of prinses kan zomaar van zijn of haar hoge witte paard vallen.

Familie en Huis
Uranus is jouw planeet van Familie en Huis. Ook in 2016 blijft Uranus in jouw Huis van Gezondheid. Het is mogelijk dat een gezondheidskwestie al een langere tijd een transformerende rol speelt in jouw gezin of familie.

Neptunus blijft ook in 2016 in jouw Huis van Kinderen. Het is moeilijk om je kinderen te benaderen of om ze te begrijpen. Kinderen kunnen heel onvoorspelbaar zijn in hun gedrag. Maar wat er ook gebeurt, ze hebben jouw onvoorwaardelijke liefde en steun nodig. Jij bent voor hen de veilige basis om steeds naar terug te keren. Ze hebben je nodig, maar voor hun ontwikkeling hebben ze ook ruimte nodig. Vooral in de tweede helft van december 2016 en januari 2017.
De Zonsverduistering van 9 maart 2016 vindt plaats in het Huis van Kinderen. Dit kan het begin zijn van een nieuwe ontwikkeling in het leven van je kind of kinderen. De Maansverduistering op 16 september 2016 laat zien of deze ontwikkeling tot bloei is gekomen. Schenk je ouders dit jaar de emotionele steun die ze nodig hebben. Het leven is te kort om in het verleden te blijven hangen. Pluto blijft ook in 2016 in het Huis van Broers en Zussen, ooms, tantes en buren. De relatie die je met hen onderhoudt, ondergaat een grote transformatie.
Er zijn kwesties die om een oplossing vragen om de onderlinge band te herstellen. De beste tijd om dit te doen is van eind september tot half november 2016, met de steun van Mars.
Mars reist van half november tot half december 2016 door jouw Huis van Familie en Huis. Tijdens die weken ben je bezig met een verbouwing of verbetering aan je huis. Ook ligt de focus of je familie en gezin. Je haalt de banden aan en maakt meer tijd vrij om met elkaar dingen te ondernemen. Mercurius is in dit gebied retrograde in januari en medio december 2016. Mercurius helpt oude kwesties boven tafel te krijgen en spanningen te verminderen zodat de communicatie op gang kan worden gebracht.
Van half oktober tot begin november moet je een grote beslissing met betrekking tot je huis of familie nemen.

Gezondheid
De Maansverduistering van 23 maart 2016 symboliseert het einde van een transformerende periode van loslaten en reflectie om je pad in dit leven met lichtere tred voort te kunnen zetten. Jupiter betreedt op 10 september 2016 jouw Huis van het Onderbewustzijn. Vanaf dat moment tot half oktober 2017 zul je beter in staat zijn om te verwerken en los te laten. Jupiters weldadige energie laat je relativeren en het leven van de zonnige kant te zien. Dit maakt het minder moeilijk om oude pijn los te laten. Jouw vitaliteit is prima in de eerste helft van 2016. Het is echter aan te raden om verstandig met je energie om te gaan. Energiebesparing! Rustig aan, dus. In de tweede helft van 2016 heb je te maken met een verminderde weerstand en heb je deze energie nodig! Mercurius is retrograde in januari en de tweede helft van december 2016 en dan heb je moeite met onthouden of jezelf te focussen.
Voeding speelt in 2016 een belangrijke rol in het behoud van jouw lichamelijke conditie. Voeding en niet te vergeten een gezonde dosis zelfvertrouwen en relativeren helpen om je gezondheid op peil te houden in 2016.

Advies
Het begin van 2016 staat in het teken van veel energie en een grote drive om te krijgen wat je verlangt. Mars reist namelijk door Schorpioen van begin januari tot begin maart 2016.
De retrogradeperiode van Mars van eind mei tot eind juni 2016 kan een periode van uitdagingen, vertragingen, tegenslagen, frustraties en ergernissen zijn.
Tijdens deze periode moet je veel geduld betrachten. Een goede uitlaatklep voor je frustraties is aan te raden. In juli tot begin augustus 2016 gaat Mars weer direct in Schorpioen waardoor je drive en vitaliteit terugkeert.
Pluto in Steenbok vormt in 2016 een mooi sextiel met de Zon in Schorpioen. Voor de Schorpioen die geboren is van 6 tot 9 november krijgt deze transformerende energie het sterkst voelbaar en krijgen te maken met veranderingen die hun leven verbeteren.
Neptunus vormt een mooie Driehoek met de Zon in Schorpioen. De Schorpioen die geboren is van 30 oktober tot 3 november worden het meest beïnvloed door Neptunus om zich diep verbonden te voelen met de Ziel en het Hogere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!