Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De planetaire krachten bevinden zich aan de Nachtkant van de Schorpioen-horoscoop.
De Nachtkant gaat over emotioneel welzijn, innerlijke rust en geluk, familie en huiselijke activiteiten. December 2018 gaat voornamelijk over familie en het verleden.
Gunstige maand voor financiën, studie en gezondheid. Liefdesrelaties en carrièrekwesties verschuiven naar de achtergrond. Bij voorkeur wil je onafhankelijk van anderen je doelen bereiken, maar vanaf de Winterequinox vindt er een belangrijke planetaire verschuiving plaats naar samenwerking en consensus om je doelstellingen te bereiken.
December 2018 laat zien dat je de juiste balans moet vinden tussen werk en privéleven.

Liefde en Relaties
De aanwezigheid van Neptunus in Vissen in het Huis van Zelfexpressie en Liefde versterkt het verlangen naar de zielenverbinding en het delen van zuivere liefde. Niets meer en niets minder. Het verlangen naar de zuivere liefde is zo groot dat het gevaar van zelfbedrog op de loer ligt.
Liefde kan ook in december 2018 ingewikkeld of ronduit onbereikbaar zijn. De single Schorpioen is selectief in december 2018 en vindt de liefde op plekken van wijsheid zoals in een academische omgeving of bibliotheek.
De invloed van Mars in Vissen in het Huis van Liefde richt tot 1 januari 2019 de aandacht op het samenzijn en het delen van de liefde. December 2018 is een maand van diepe dalen en ongekende hoogten. Een maand om te daten, een romance of meer vuur in de vaste relatie te brengen, maar ook om het evenwicht zien te vinden. In de eerste drie weken van december 2018 moet de weg van het compromis worden bewandeld.
In de laatste week van december 2018 komt er meer ruimte voor de liefde.

Familie en Huis
De Volle Maan van 23 november 2018 laat een gezellige reis zien met je familie of gezin.
December 2018 is ook gunstige maand om naaste familiebanden aan te halen.
Samen zijn en samen actief dingen ondernemen, daar gaat het om! Bescherm jezelf tegen depressies en duistere gedachten, want december 2018 is niet altijd de maand van het licht.
Zoek afleiding in meditatie en omring jezelf met zachte heling. Jouw planeet Pluto krijgt ondersteuning van Neptunus. Deze kosmische ondersteuning herinnert je aan de dromen die je ooit had en nog steeds hebt. De invloed van Saturnus in Steenbok laat zien dat december 2018 een gunstige maand is voor een thuisstudie, het lezen van boeken of het bestuderen van een esoterisch onderwerp of iets wat je na aan het hart ligt.
Schenk aan het eind van december 2018 warme aandacht aan senioren in je familie, met name je ouders.

Carrière
December 2018 is een gunstige maand voor een bedrijfsgerichte training of aanvullende cursus. Jezelf nu voorbereiden op de toekomst, nu het nog relatief rustig is.
December 2018 is een maand van afwerken en voltooiing, maar ook van voorbereiding en het maken van nieuwe plannen. Jouw omgeving staat verbaasd van jouw briljante ideeën. Je weet met je charme de juiste mensen voor je te winnen. December 2018 is de maand van netwerken en contacten leggen.
Wees voorzichtig met het ondertekenen van contracten medio december 2018. In je enthousiasme ben je bereid om grote stappen te zetten, maar de tijd is niet gunstig. Er zijn addertjes onder het gras. Het kan lonend zijn om de laatste week van december 2018 door te werken.
Er zijn dan ontwikkelingen op je werk die je niet zou willen missen.
Aan het eind van december 2018 kun je met tevredenheid terugkijken op een enerverend jaar.

Financiën
De Volle Maan van 23 november 2018 had betrekking op de financiële aangelegenheden van je huwelijkspartner, zakelijk partner, of geliefde. In de eerste helft van december 2018 kan er geld vrijkomen vanuit een verzekeringspolis, belasting, dividenduitkering, rendement, alimentatie, aflossing of lening. Het aangaan van financiële partnerschappen en financiële overeenkomsten zoals investeringen en aanbestedingen worden door de Volle Maan begunstigd. Mercurius retrograde in jouw geldsector kan in de eerste helft van december 2018 echter leiden tot financiële vertraging waardoor je andere financiële keuzes moet maken.
De Nieuwe Maan van 7 december 2018 valt in jouw Huis van Financiën.
Door de invloed van deze Nieuwe Maan zijn er in december 2018 financiële mogelijkheden zoals een salarisverhoging of zakelijk buitenkansje, promotie of een geweldige aanbieding voor je onderneming.
Een weldoordachte investering kan een goed rendement opleveren in de komende paar weken, maar ondoordachte uitgaven brengen je in de problemen. Jupiter in Boogschutter reist sinds vorige maand door jouw Huis van Financiën. Tot begin december 2019 is dit een periode van nieuwe financiële mogelijkheden en verbetering van je financiële positie zoals een goed aanbod, een financiële meevaller, toekenning, verkoop van een huis of het winnen van een loterij.

Gezondheid
December 2018 is een maand van hoge energie. Je bent bijna niet te stuiten.
December 2018 laat een goede gezondheid zien, Schorpioen.
Deze maand wil je experimenteren met een nieuw dieet of nieuwe sportbeoefening.
Het thema deze maand is samen zijn. Dus samen sportief bezig zijn geeft een extra dimensie.
Saturnus in Steenbok vergezelt jouw planeet Pluto en biedt de Schorpioen tot maart 2020 een periode van realisme en mentale gerichtheid, maar ook van terugkerend pessimisme.
De gezondheid van de Schorpioen vereist meer aandacht. Het gaat om het verbeteren van je emotionele welzijn om gezond te blijven.
Blijf positief denken en dans op de golven van licht naar 2019.

Advies
De invloed van Venus in Schorpioen vergroot je aantrekkingskracht, maar maakt ook zelftoegeeflijk en koppig. Je wil jezelf niets ontzeggen. Je bent dan meer gericht zijn op jezelf waardoor samenwerking niet vanzelfsprekend is. De retrograde Mercurius in Schorpioen kan in de eerste week van december 2018 leiden tot communicatieproblemen, gebrek aan focus of mentale discipline. Het venijn zit dus in de staart van 2018 voor de Schorpioen, vooral de “late” Schorpioen die na 18 november geboren is.

 

error: Content is protected !!