Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De planetaire druk aan de bovenkant van de Waterman-horoscoop laat zien dat ook december 2018 is gericht op carrière, de toekomst en samenleving.
December 2018 is een gunstige maand voor carrière, sociale leven, studie, buitenland, financiën, spiritualiteit, gezondheid en liefdesrelaties.
Bijna alle planeten staan aan de oostelijke kant van de Waterman-horoscoop, dus dit is een periode van zelfredzaamheid, onafhankelijkheid, persoonlijke kracht en verantwoordelijkheid.

Liefde en Relaties
De Volle Maan van 23 november 2018 viel in jouw Huis van Creativiteit en Liefde. Deze kosmische invloed laat in de eerste helft van december 2018 een gezellige sociale periode zien van creativiteit en uitgaan, feestjes, netwerken en steun van je vrienden bij het realiseren van je ambities. De grote Weldoener Jupiter in Boogschutter reist vanaf 9 november 2018 tot begin december 2019 door jouw Huis van Vriendschappen, Sociale Betrokkenheid en Hoop voor de toekomst. Gunstige periode voor samenwerking, het vormen van nieuwe vriendschappen en versterken van oude vriendschappen. In december 2018 merk je deze weldadige invloed.
De Nieuwe Maan van 7 december 2018 valt in jouw Huis van Vriendschappen, groepsprocessen en maatschappelijke betrokkenheid. December 2018 is daardoor een sociale en naar buiten gerichte periode om nieuwe mensen te ontmoeten of om te gaan daten als je op zoek bent naar de liefde. Door de invloed van Venus in Schorpioen ben je meest charmant en mysterieus! Vrienden spelen in december 2018 een grote rol. De single Waterman vindt de liefde in de sociale kring, op een feestje met vrienden of tijdens het netwerken. December 2018 is een maand vol van romantiek. Jij en je partner gaan deze maand een reisje maken. Het kan zijn dat je de relatie wil redden of nieuw leven in wil blazen.

Familie en Huis
December 2018 is de maand van gezelligheid en lichtjes.
Venus is jouw planeet van Familie en Huis. Venus in Schorpioen duidt vanaf 3 december 2018 op een sociale periode. Venus in Schorpioen kan ook confronterend zijn. Je neemt geen blad voor de mond wanneer er onenigheid in de familie is. Een strakke planning is raadzaam deze maand. Er is veel te regelen. Maar niet alleen de kerstboodschappen zijn belangrijk in deze sociale maand. Jouw emotionele prioriteiten zijn net zo belangrijk. Wie of wat is belangrijk voor jou? Wie of wat ontbreekt er nog? Hoe kun je die leegte opvullen? Maak schoon schip met je gevoelens.
Op een feestje thuis wordt het contact gelegd met een ouder persoon die veel voor je kan gaan betekenen.
Rond de kerstdagen kunnen enkele onopgeloste emotionele problemen aan de oppervlakte komen. Praat openhartig met elkaar, zodat je met een schone lei het nieuwe jaar kan begroeten.

Carrière
De retrograde Mercurius in Boogschutter richt de focus in de eerste helft van december 2018 op een succesvolle en beproefde methode.
Venus in Schorpioen reist van 3 december 2018 tot 7 januari 2019 door jouw Huis van Carrière. Tijdens deze periode heb je een ongekende aantrekkingskracht die goed van pas komt bij het netwerken, tijdens onderhandelingen en bij sociale activiteiten. De Nieuwe Maan van 7 december 2018 valt in jouw Huis van groepsprocessen en maatschappelijke betrokkenheid. December 2018 is daardoor een sociale en naar buiten gerichte periode om te netwerken en contacten te leggen die jou verder kunnen helpen op je carrièrepad.
De Volle Maan van 22 december 2018 valt in jouw Huis van Werk. De komende twee weken laten zien dat projecten op het werk en thuis tot voltooiing komen. De Volle Maan laat ook zien dat het tijd is om eventuele problemen in het dagelijkse leven met een zakenpartner, collega of klant op te lossen. December 2018 is een succesvolle maand voor de Waterman in de dienstverlenende sector, politiek, reisbranche, liefdadigheid en de spirituele wereld.

Financiën
Neptunus is jouw planeet van het Geld. Door Neptunus in jouw Huis van Financiën is het moeilijk om de controle over je financiën te houden of krijg je niet de beschikking over relevante financiële informatie. Neptunus beheerst het principe van losmaken, waarbij je loskomt van aardse zaken. Omstandigheden leiden ertoe dat je het materiële niet meer zo belangrijk gaat vinden.
Het geestelijk bezit en een spirituele dimensie daarentegen des te meer. Hoe meer je in deze periode waarde hecht aan bezit, hoe meer je verliest. Hoe meer je geeft, des te meer ontvang je. Door de invloed van Neptunus ben je vrijgevig en geef je ook gemakkelijker geld uit. Het is daardoor moeilijk om het overzicht te houden. Mars in Vissen reist in december 2018 door jouw Huis van Financiën. Mars schudt Neptunus wakker. December 2018 is daarom een geweldige maand om ideeën op te doen voor een financieel plan of pensioenplan of meer inkomsten te genereren.

Gezondheid
December 2018 is een gunstige maand voor je gezondheid.
Saturnus in Steenbok reist samen met Pluto door jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn. Saturnus maakt je tot maart 2020 bewust van je onbewuste problemen en overtuigingen die hun oorsprong vinden in het verleden. Saturnus laat de noodzaak zien om oude bagage op te ruimen in dit leven. Een vorm van therapie om te kunnen verwerken kan voor de Waterman daarbij een leidraad zijn.
Let op je gezondheid deze maand, Waterman. Meer beweging en minder roken. Nog beter: stoppen met roken! Een goede voeding, frisse buitenlucht, rust en ontspanning is alles wat je nodig hebt om fit te blijven.
Samen sporten is ook veel gezelliger. Je hebt dan een stok achter de deur!
De Volle Maan op 22 december 2018 valt in jouw Huis van Gezondheid. Een prachtig moment om het besluit te nemen om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten.
Wat een mooi begin van 2019!

Advies
De retrograde Mercurius kan je in de eerste helft van december 2018 laten zien dat je idealen die je vroeger had, niet zomaar op moet geven voor nieuwe idealen. Tijdens deze periode komen er mensen en situaties op jouw pad die jou dit inzicht geven.
Een strakke planning is raadzaam deze maand. Er is veel te regelen. Maar niet alleen de kerstboodschappen zijn belangrijk in deze sociale maand. Jouw emotionele prioriteiten zijn net zo belangrijk. Maak schoon schip met je gevoelens.

error: Content is protected !!