Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Januari is een veelbelovende start van 2024, een maand van professioneel en persoonlijk succes, erkenning en nieuwe verbindingen.
De focus ligt in januari 2024 op persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en financiën.
Jouw persoonlijke zonnecyclus en universele zonnecyclus zijn in hun groeiende fase.
De Nieuwe Maan in Steenbok van 11 januari 2024 staat in het eerste Huis, in het teken van jouw persoonlijke wensen en behoeften en het fysieke lichaam, een nieuw persoonlijk begin een is aan het begin van 2024 een grote drive en bron van inspiratie.

Liefde en Relaties
De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 viel in het 7e Huis van Relaties en deze invloed laat in de eerste helft van januari 2024 veranderingen op relationeel gebied zien, waardoor er ruimte ontstaat tot doorgroei en verdieping in de relatie. Een belangrijke relatie (zakelijk of privé) kan worden beëindigd, maar er kan ook een plechtige belofte worden gedaan of een zakelijk partnerschap worden gesloten.
Uranus blijft nog tot 21 januari 2024 retrograde in Stier (Huis van Liefde en Zelfexpressie), dus tot die tijd kan de terugkeer van een ex-geliefde jouw liefdesleven op zijn kop zetten.
Rond 12 en 19 januari 2024 ben je op je best en weet je met je onmiskenbare charme en aantrekkingskracht je geliefde te overtuigen van je liefde.
Saturnus in Vissen heeft voor Steenbok een gunstige invloed op interacties waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt om anderen te overtuigen bij vergaderingen en onderhandelingen.
De tweede helft van januari 2024 staat in het teken van nieuwe ontmoetingen, maar er kan ook meer spanning zijn in relaties. Jouw partner voelt zich wat verwaarloosd en ontevreden.
Tijd voor een charme-offensief, Steenbok!

Familie en Huis
Ram symboliseert het 4e Huis van Familie en Huis voor de Steenbok.
Met de Maansknopen op de polariteit Ram-Weegschaal ligt de focus op huis, je roots, het fundament van je leven, je familie, gezinsleven, sociale status en reputatie.
De Noordknoop in Ram biedt jou de gelegenheid om alle facetten in je gezin en de familie met andere ogen te zien en met de kracht van Cheiron in Ram te vergeten en te vergeven met als resultaat een betere onderlinge verstandhouding.
Tot 11 januari 2025 is Steenbok bezig met bouwen en verstevigen van de thuisbasis en het nemen van morele beslissingen.
Vanuit karma krijgt Steenbok te maken met tegenwerking en wrijving thuis en dat kan in de openbaarheid komen wat van invloed kan zijn op je maatschappelijk succes. Januari 2024 is een gunstige maand voor een vakantiereis met je gezin of familie. Het is van het grootste belang dat aandacht wordt besteed aan je privéleven. Betrek je familie en gezin bij alle beslissingen die je neemt.

Carrière
Weegschaal staat voor het tiende Huis van Carrière voor Steenbok.
Door de langdurige invloed van de Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 merk je ook in januari 2024 dat er verschuivingen zijn in jouw carrière.
Betrek je familie en gezin bij alle beslissingen die je neemt in je carrière.
In januari 2024 zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan een belangrijk project of op zakenreis te gaan. Deze mogelijkheden zijn van invloed op je toekomstige loopbaanontwikkeling. Steenbok weet altijd emoties onder controle te houden en dat deze maand van groot belang.
Met emotioneel management combineer je zelfbewustzijn en empathie en weet je feilloos door moeilijke situaties te navigeren.
Daardoor is het in januari 2024 gemakkelijker om met externe uitdagingen om te gaan.
Door de invloed van de Volle Maan van 25 januari 2024 kunnen belangrijke vergaderingen, zakelijke reizen of onderhandelingen worden afgelast, maar dat geeft je wel tijd voor je privéleven.

Financiën
Januari 2024 is een gunstige financiële maand voor Steenbok. Er kan sprake zijn van winst in jouw onderneming of vanuit beleggingen en investeringen. Speculatieve activiteiten zijn ook in januari 2024 winstgevend. Samenwerking met oudere en ervaren personen kan leiden tot meer inkomsten. De Volle Maan in Leeuw van 25 januari 2024 valt voor Steenbok in het 8e Huis van Gedeelde Financiën en Intimiteit en deze sluit een lastige periode af. Het gaat over evenwicht, geven en nemen, zowel financieel als emotioneel, het aflossen van schulden, financieel of anderszins. Er zijn onverwachte inkomsten, ook inkomsten vanuit je sociale netwerk en fiscale partner.
Het aangaan van financiële partnerschappen en overeenkomsten zoals investeringen en aanbestedingen worden door deze Volle Maan begunstigd.
Deze Volle Maan kan ook licht werpen op een emotionele situatie die je grote angst heeft aangejaagd. Acceptatie zorgt voor gemoedsrust.

Gezondheid
Aan het begin van 2024 kan Steenbok zich wat vermoeid voelen, omdat je onbewust bezig bent het loslaten van emotionele bagage en schoon schip maken. Het is mogelijk dat je aan het begin van januari 2024 last hebt van verkoudheid of griep. Steenbok kan in januari 204 ook meer last hebben van urineweg- en blaasproblemen en dat heeft te maken met kou.
Mercurius retrograde in Boogschutter tot 1 januari 2024 laat zien dat er nog een probleem worden opgelost worden.
Steenbok heeft door de invloed van Mercurius retrograde, Mars en asteroïde Ceres in Boogschutter (Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) rust nodig en daarom is een korte vakantie of een time-out aan het begin van 2024 raadzaam om je op te laden voor het nieuwe jaar.
De transit van de Zon in Steenbok tot 20 januari 2024 geeft Steenbok meer fysieke kracht en dat is gunstig voor herstel of therapie, persoonlijke verbetering en zelfzorg.
Vanwege professionele uitdagingen die te maken hebben met het creëren van balans in je leven, is het raadzaam om je kostbare energie te richten op gezondheid.

Advies
Mars reist van 5 januari tot 13 februari 2024 door Steenbok en dat geeft je vernieuwde energie voor een nieuw begin, nieuwe projecten en nieuwe kansen.
De Nieuwe Maan van 11 januari 2024 in Steenbok is jouw persoonlijke Nieuwjaar! Een Nieuwe Maan van goede voornemens of dingen recht te zetten en dat geldt vooral voor de Steenbok geboren van 9 tot 13 januari. Een Nieuwe Maan van bewustwording, zelfreflectie en zelftransformatie en een krachtig en spiritueel nieuw begin voor ieder facet van je leven.
Het jaar 2024 begint dan pas echt voor Steenbok.
Pluto blijft tot 21 januari 2024 in Steenbok om het proces van herstructurering van je leven te vervolmaken. Steenbok heeft sinds 2008 een hele transformatie ondergaan en zijn de omstandigheden omtrent liefde, thuis en carrière totaal veranderd. Steenbok bevindt zich in een creatieve en expressieve periode, dus je neemt meer tijd voor jezelf en je eigen ontwikkeling.
Je kunt niet iedereen tevreden stellen, als iets niet lukt, laat het dan los.

 

 

 

error: Content is protected !!