Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Dagenenergie Juli 2024

Dagenenergie juli 2024

Maandag, 1 juli 2024
Op de eerste dag van juli 2024 vormt de afnemende Maan in het aardse Stier een conjunctie met Mars. De Maan gaat over wat je gevoelsmatig waarneemt. De conjunctie van de Maan met Mars in Stier voelt goed en geeft gerichte energie om zaken aan te pakken en dat wordt van harte gesteund door een sextiel met Venus en de retrograde Saturnus in Vissen.
Al met al een goed begin van de week om je te concentreren op iets dat gedaan of besproken moet worden. Let’s work!

Dinsdag, 2 juli 2024
Neptunus gaat retrograde op 29º55 in Vissen. Tot 6 december 2024 kan de retrograde Neptunus leiden tot wensdromen en onrealistische verwachtingen. Vooral vandaag en op op allerlaatste graad van Vissen kan dit ons parten spelen.
Lees verder over Neptunus retrograde en de invloed op de tekens onder NIEUWS op deze website.
Mercurius in Kreeft vormt vandaag een driehoek met de retrograde Neptunus in Vissen en deze inspirerende en fantasierijke verbinding geeft hoop en vertrouwen. Een mooie dag voor een creatief project, een goed boek, een film, emotioneel gedicht of luisteren naar muziek.

Woensdag, 3 juli 2024
Vanaf vandaag tot 25 juli 2024 reist de snelle planetaire boodschapper Mercurius door Leeuw. Mercurius in Leeuw is enthousiast, inspireert en stimuleert creativiteit en zelfexpressie, maar kan ook bluffen en dingen mooier voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn. Mercurius in Leeuw zoekt direct de confrontatie met de retrograde Pluto in Waterman, dus met deze strijdbare energie is het een dag van confrontatie en misverstanden. De Zon in Kreeft staat vierkant op de Noordknoop in Ram, een karmisch kruispunt, dus we worden uitgedaagd om een oude kwestie op te lossen om de weg naar de toekomst vrij te maken. Gelukkig komt Venus te hulp met een mooie driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen en deze vloeiende energie kan een positieve wending geven aan deze dag. Er kan met de ambitieuze en gedreven vooruitgang worden geboekt. Gunstig voor creativiteit, handel en financiële zaken.

Donderdag, 4 juli 2024
De verdwijnende Maan in Tweelingen vormt een vierkant met de retrograde Saturnus en Neptunus in Vissen. Niet alles wordt vandaag geloofd wat wordt gezegd of getoond. Geduld is ver te zoeken. Het valt niet mee om te focussen. Misschien merk je dat je aan het dagdromen bent of weg wil vluchten in fantasieën.
Morgen is het Nieuwe Maan, dus gun jezelf de tijd om je intenties voor de komende vier weken op te schrijven.

Vrijdag, 5 juli 2024
Vandaag is het Nieuwe Maan in het waterteken Kreeft. 🌑
De Nieuwe Maan op 14º23 in Kreeft opent de deur naar vernieuwing, die zich in de Watersfeer met name richt op het gebied van huis, veiligheid, woonsituatie, familie en carrière en het versterken van de fundamenten onder ons leven en onze doelen.
Mars in Stier vormt vandaag een gunstig sextiel met de retrograde Saturnus in Vissen en dat is met deze Nieuwe Maan een perfect moment om dingen recht te zetten, iets te regelen voor je gezin en verbeteringen in en om het huis te doen. Concentreer je op iets waarmee je snel vooruitgang kan maken en wat je nodig hebt om jezelf veilig en comfortabel te voelen.
Lees meer over de Nieuwe Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Zaterdag, 6 juli 2024
De toenemende Maan in Kreeft is conjunct Venus in Kreeft en vormt een sextiel met Mars en Uranus in Stier. De driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen maakt het een dag waarin samenwerken met anderen de sleutel is tot succes. Teamwork kan dus in je voordeel zijn. Venus in Kreeft staat vierkant op de Gewonde Genezer Cheiron in Ram, dus het gaat over pijn die verband houdt met relaties of eigenwaarde. Gevoelens van onbemind, onwaardig en onveilig komen aan de oppervlakte. Het is goed om jezelf kwetsbaar op te stellen en het bespreekbaar te maken. Vandaag is ook een prima dag om schoon schip te maken en dingen uit te praten die je dwarszitten.

Zondag, 7 juli 2024
In de ochtend vormt de toenemende Maan in Kreeft nog een driehoek met de retrograde Neptunus in Vissen.
In onszelf en om ons heen zijn op diverse gebieden veranderingen gaande. Deze Maanenergie laat ons in deze tijden van onrust alles eens goed overdenken, het is een tijd van stilte waarin we luisteren naar de boodschappen die vanuit het universum tot ons komen. Mooie energie om uit te slapen of verbinding te maken met je hart.
In de middag verschuift de Maan naar het vuurteken Leeuw en dan is het tijd om iets leuks te ondernemen. Met de spontane Maan in Leeuw conjunct Mercurius het fijn om te genieten van wat het leven te bieden heeft.

Maandag, 8 juli 2024
Mercurius in Leeuw sextiel Jupiter in Tweelingen houdt ons helder, gefocust op de toekomst en met beide benen op de grond. Deze verbinding brengt geweldige ideeën en grootse plannen!
Geweldige dag om op reis te gaan, voor studie, onderzoek of met een nieuw project van start te gaan. De toenemende Maan in Leeuw vierkant op Mars in Stier en sextiel met Jupiter in Tweelingen houdt de energie op gang, maar loop jezelf niet voorbij!
Venus in Kreeft vormt een toenemend sextiel met Uranus in Stier, dus verwacht het onverwachte! Geniet van deze dag, van alle schoonheid en het mooie van het leven.

Dinsdag, 9 juli 2024
Er hangt er een ondefinieerbare en rusteloze spanning in de lucht.Venus in Kreeft vormt vandaag exact sextiel met Uranus in Stier en de toenemende Maan in Leeuw staat vierkant op Uranus in Stier. Venus in Kreeft sextiel Uranus in Stier verlangt naar iets nieuws. Een nieuwe vriendschap of zomaar verliefd worden, het is allemaal mogelijk! Mercurius in Ram en Jupiter in Tweelingen staan goed op de Noordknoop in Ram en dat maakt het een prachtige dag om het avontuur aan te gaan! Ook gunstig voor een vergadering, presentatie of een goed gesprek.

Woensdag, 10 juli 2024
Door de energie van de toenemende Maan in Maagd heb je vandaag de behoefte om op te ruimen en dingen te herstructureren en beter georganiseerd te zijn.
Maak een lijst van alles wat je moet doen zodat je niets over het hoofd ziet.
Het sextiel tussen Jupiter in Tweelingen en de Noordknoop in Ram nodigt je uit om het ​​pad te omarmen waar spirituele en materiële zegeningen harmonieus met elkaar verweven zijn.
Het afstemmen op de uitgebreide energie van Jupiter in Tweelingen stimuleert diepgaande transformaties en een rijkere levenservaring.

Donderdag, 11 juli 2024
De Zon in Kreeft vormt vandaag een exacte driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen en dat is een gerichte energie om geconcentreerd bezig te zijn met alles wat nog moet worden opgelost of ondersteund. Het kan ons gevoel over iets bevestigen. Deze beschermende stroom van energie vraagt echter ook om verantwoordelijkheid te nemen voor onszelf.
De toenemende Maan in Maagd opposiet de retrograde Saturnus in Vissen en driehoek met Mars in Stier laat zien dat het een dag is om voor jezelf te werken, want iedereen heeft het druk met zichzelf en eigen bezigheden. Venus staat op de allerlaatste graad van Kreeft en vormt een driehoek de retrograde Neptunus in Vissen. Fijn om te dromen, maar blijf wel binnen je grenzen.

Vrijdag, 12 juli 2024
Vandaag betreedt Venus het vurige rijk van koning Leeuw en blijft daar tot 5 augustus 2024.
Venus wil in het trotse Leeuw een podium om zich te warmen aan de stralen van de Zon.
Venus in Leeuw is speels, warm, romantisch en creatief, maar wil bovenal bewondering. Met deze energie durven we uit te komen voor wie we zijn en wat we zijn.
Venus vormt in Leeuw een toenemende oppositie met de retrograde Pluto in Waterman.
In relaties kan er sprake zijn van spanning, jaloezie, dwangmatig gedrag en schuldgevoelens.
Een onbezonnen actie kan grote gevolgen hebben. Geen goede dag om een nieuwe relatie te beginnen.

Zaterdag, 13 juli 2024
Vandaag is de exacte oppositie van Venus in Leeuw en de retrograde Pluto in Waterman.
Er moeten dingen onder ogen worden gezien die te maken hebben met verantwoordelijkheid, intense emotionele reacties, dwangmatig gedrag, machtsstrijd en grenzen stellen.
De toenemende Maan komt Weegschaal is sextiel Mercurius in Leeuw en daardoor is het gemakkelijker om jezelf openlijk te uiten. De driehoek van de toenemende Maan met Jupiter in Tweelingen geeft je kracht en de ruimte om jezelf afzijdig te houden wanneer anderen vechten om macht en controle.

Zondag, 14 juli 2024 🌓
De Maan in Weegschaal is in haar Eerste Kwartierfase. De rechterkant van de Maan is nu zichtbaar. De Maan ‘groeit’ en zo ook de energie op Aarde! Tijdens deze fase vraagt de Maan om oude gewoontes en denkbeelden te veranderen of los te laten zodat we verder kunnen met onze plannen. In de periode waarin het oude voor het nieuwe wordt verruild kunnen we te maken krijgen met wat tegenwerking, alsof de Maan ons op de proef stelt.
De komende week is het meest geschikt om aanpassingen te doen in relaties en hulp te krijgen om die veranderingen te bewerkstelligen.

Maandag, 15 juli 2024
Mars conjunct Uranus in Stier brengt inzichten en onverwachte ontmoetingen! Deze grillige samenstand wil radicale verandering en vrijheid en wil het allemaal anders doen.
De Wassende Maan in Schorpioen is vierkant Venus in Leeuw en de retrograde Pluto in Waterman. De motivatie om veranderingen door te voeren kan met dit T-Vierkant sterk zijn. Mercurius in Leeuw inconjunct de retrograde Saturnus in Vissen maakt het echter lastig om iets te realiseren wat je voor ogen hebt. Het is alsof de dingen niet te realiseren of onhaalbaar zijn of dat je net niet de benodigde informatie krijgt om een doel te bereiken. De Zon in Kreeft vierkant Cheiron in Ram is echt zo’n ‘waarom ik’ aspect…. Focus vandaag op de kern van iets en zorg dat je niet verdwaalt in het donker.

Dinsdag, 16 juli 2024
De intense Wassende Maan in Schorpioen brengt focus en intensiteit en ondersteunt ons om alle opgedane ervaringen op ons pad te integreren. Er is misschien iets dat tot in de kern moet worden onderzocht en dat is mogelijk met de driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen.
Doordat de Maan vierkant Mercurius in Leeuw is kunnen er communicatiemoeilijkheden ontstaan in je directe omgeving. Gevoelens en emoties krijgen de overhand. Een dag van kritiek of zelfs vervelend nieuws. De oppositie van de Maan met Uranus en Mars in Stier kunnen er financiële verstoringen zijn of wordt je geduld op de proef gesteld.

Woensdag, 17 juli 2024
Met de Wassende Maan in Boogschutter willen onze grenzen verleggen. De Boogschutter Maan is conjunct de Vaste Ster Antares en die sterke mannelijke energie kan behoorlijk strijdlustig zijn. Door het sextiel met de retrograde Pluto in Waterman en de driehoek met Venus in Leeuw zijn we geïnspireerd om dieper te gaan en bereid om een standpunt in te nemen, op zoek naar oplossingen of naar de diepere betekenis van het leven of relatie(s).
De oppositie van de Maan met Jupiter in Tweelingen brengt alles in beweging, maar deze energie kan ook opgeklopt en overdreven zijn. Deze dag vraagt om duidelijke en creatieve keuzes waarbij elkaars mening gerespecteerd wordt.

Donderdag, 18 juli 2024
De Wassende Maan in Boogschutter is driehoek Mercurius in Leeuw. Dit is een gunstige dag om een dagje weg te gaan, voor studie, overleg, praatgroepen en het maken van plannen voor de lange termijn. Het vierkant met de retrograde Saturnus in Vissen kan de stemming wat drukken. Wederzijds begrip is niet gegarandeerd. Het contact met vrouwen kan vandaag niet zo makkelijk gaan. Pas ook op met de aankoop van kleding, sierraden of cosmetica. Het is raadzaam om vandaag de natuur in te gaan en jezelf niet overeten of gaan snoepen of drinken om een vervelend gevoel weg te werken.

Vrijdag, 19 juli 2024
De Zon in Kreeft vormt vandaag een sextiel met Uranus in Stier en dat maakt dit een interessante dag met spannende innovatieve ontwikkelingen. Venus driehoek de Noordknoop in Ram en dat is gunstig om een overeenkomst te sluiten. Er hangt een sfeer van spanning en opwinding in de lucht. Met deze energie wil je dingen op je eigen manier doen, gewoon even iets anders!
De Wassende Maan in het avontuurlijke Boogschutter stimuleert om grenzen te verleggen, om te groeien, te leren, te reizen en vooruit te denken.
De Maan in Boogschutter staat vierkant op de retrograde Neptunus in Vissen en dat maakt gevoeliger dan normaal. Het is lastig om je gedachten bij iets te houden of jezelf te concentreren.
Wees duidelijk in woord en daad en doe je best om onderscheid te maken tussen wat waar is en wat niet.

Zaterdag, 20 juli 2024
De bijna Volle Maan Maan in Steenbok brengt een serieuze energie van aandacht, details, denken en focus in de benadering van dingen, plannen uitwerken en informatie inwinnen.
Mars in Stier vormt vandaag een sextiel met de retrograde Neptunus in Vissen maakt het een mooie inspirerende dag voor spirituele bezigheden, creatieve projecten, dans, drama, muziek of voor een rechtvaardige zaak te vechten. Volg bij alles wat je doet je intuïtie!
Dromen kunnen werkelijkheid worden, maar je moet er wel wat voor doen.
Alles wat vandaag gebeurt is van invloed op de komende maand.

Zondag, 21 juli 2024
Vandaag is het Volle Maan in Steenbok 🌕
Dit is de tweede Volle Maan op rij in Steenbok, want de vorige viel op 22 juni 2024.
Deze Volle Maan in Steenbok roept ons op om dingen los te laten die ons ervan weerhouden ons ware potentieel te realiseren. Met deze Volle Maan in Steenbok is er vooruitgang te boeken!
Lees verdere over der Volle Maan onder NIEUWS op deze website!
Vandaag begint ook de transit van de rode strijder Mars door Tweelingen (duurt tot en met 4 september 2024!) Met de drive van Mars in Tweelingen gaan alle registers open!
Mars in Tweelingen vormt direct een driehoek met de retrograde Pluto in Waterman en met die energieke energie ben je vastberaden om van project een succes te maken.
Venus in Leeuw sextiel Jupiter in Tweelingen laat zien dat iets echt de moeite waard is om voor te vechten. Vandaag kan het geluk jouw kant opkomen of kunnen de dingen in jouw voordeel
werken. Natuurlijk hangt dat af van de keuzes die worden gemaakt !

Maandag, 22 juli 2024
De Zon in Kreeft vormt vandaag een mooie driehoek met de retrograde Neptunus in Vissen en Venus is sextiel Jupiter in Tweelingen. Het is mogelijk dat je vandaag alleen het mooie in alles en iedereen wil zien, maar pas op voor teleurstelling en geef duidelijk je grenzen aan. Onverwachte gebeurtenissen kunnen je van slag brengen, want Mercurius in Leeuw staat vierkant op Uranus in Stier. Er is met deze energiedynamiek minder focus en er kunnen communicatieproblemen ontstaan. Gevoelens en emoties staan het gezonde verstand in de weg. Emotionele vrijheid of het verlangen tot het nemen van een adempauze na een emotioneel zware situatie is goed mogelijk.

Dinsdag, 23 juli 2024
Vandaag betreedt de Zon, het Licht van bewustzijn, het vurige en creatieve rijk van Koning Leeuw! Leeuw is het teken dat verbonden is met de Zon.
De Zon in Leeuw vormt direct een oppositie met de retrograde Pluto in Waterman. Deze oppositie van de Zon en Pluto is eens per jaar en biedt ons de kans om het licht te werpen op onze schaduwkanten. De Zon krijgt steun van Mars in Tweelingen en dat geeft ons een gevoel van onoverwinnelijk zijn, alsof we alles aankunnen. Een geweldige dag voor het nemen van een initiatief om met een project aan de slag te gaan of sportief bezig zijn. Met de afnemende Maan in Waterman opposiet Mercurius in Leeuw wil je winnen en ergens voor vechten, en het kan het belangrijkste ter wereld lijken, maar dat is het misschien niet. Doe een stapje terug en probeer het grotere plaatje te zien.

Woensdag, 24 juli 2024
De Afnemende Maan in Vissen maakt supergevoelig, maar maakt het ook moeilijk om onderscheid te maken of iets nu echt is of niet, of iets gespeeld is of dat er juist meer speelt.
Deze Maan laat je de situaties vanuit een ander perspectief zien en schenkt duidelijkheid over de stappen die je moet nemen om meer vrede en harmonie in het leven te creëren. Wees je ervan bewust dat je veel gevoeliger voor sferen bent met deze Maan. De Maan is in haar afrondende fase, dus breng met Saturnus retrograde aanpassingen aan om plannen te verbeteren en realistischer te maken. Door het toenemende vierkant van Mars en Jupiter in Tweelingen kunnen irritaties in relaties en vormen van samenwerking ontstaan wanneer gewenste resultaten uitblijven. Niet alles loopt zoals je zou wensen vandaag.

Donderdag, 25 juli 2024
De Zon in Leeuw vormt vandaag een sextiel met Mars in Tweelingen.
Vandaag gaat het over actie en bovenal actie met woord en daad!
Met deze hoge energie is het goed om fysiek bezig te zijn en je te concentreren op datgene waar je het meest enthousiast over bent.
Mercurius in Leeuw vormt op de allerlaatste graad in Leeuw een inconjunctie met de Maan en de retrograde Neptunus in Vissen. Met deze energie zijn we afgestemd op alles wat er om ons heen gebeurt, maar maakt het ook moeilijk om onderscheid te maken of iets nu echt is of dat je het je verbeeld, of iets gespeeld is of dat er juist meer speelt. Hierdoor kan het zijn dat alle logica ontbreekt en dat bewijst maar weer dat een goed plan vereist is om vandaag doelen te behalen!

Vrijdag, 26 juli 2024
Ook vandaag vormt de Zon in Leeuw een sextiel met Mars in Tweelingen en dan willen we actief bezig zijn.
Vanaf vandaag reist Mercurius door het eigen teken Maagd. Het denken wordt analytisch, praktisch en kritisch, productief en gefocust. Met deze scherpzinnige energie gaan we to-do lijstjes maken en hebben we meer oog voor detail.
De afnemende Maan in Ram is sextiel Mars en Jupiter in Tweelingen en driehoek Venus in Leeuw laat een prima dag zien om naar de kapper te gaan, te gaan shoppen of je interieur te verfraaien. Ontmoetingen en vergaderingen verlopen harmonieus en aangenaam. Het is een dag om met je geliefde mooie herinneringen op te halen en liefde te delen. Het sociale aspect van deze transit kan het begin van een mooie vriendschap inhouden of op een bijeenkomst kun je iemand ontmoeten die jou behulpzaam kan zijn.

Zaterdag, 27 juli 2024
De afnemende Maan in Ram is driehoek Venus in het vuurteken Leeuw wil wel, maar kan niet.
Venus in Leeuw is inconjunct de retrograde Saturnus in Vissen en Mercurius in Leeuw is inconjunct de retrograde Pluto in Waterman. Dit zijn lastige, maar leerzame aspecten, deze kunnen veroordelend zijn, naar onszelf, anderen of omstandigheden.
Verschillende dingen vragen om je aandacht, maar naar alle waarschijnlijkheid lopen niet alle projecten zoals gewenst.
De Maan is in haar afnemende fase en dan is het beter om je te houden aan een vaste routine en niets te gaan forceren. Dit is de tijd om dingen los te laten.

Zondag, 28 juli 2024
De Maan in Stier is in de Laatste Kwartierfase 🌗
Deze fase is bedoeld om de twee weken die achter ons liggen te analyseren en te bezien wat het ons heeft gebracht. Stier gaat over geld, liefde, relaties, bezittingen, kunst en muziek.
Met de Laatste Kwartier Maan in Stier kun je de komende week langzaam maar zeker iets afmaken of iets afsluiten. Jezelf aarden kan je helpen los te laten.
Onder meteorenzwerm de Delta-Aquariden vraagt de Maan sextiel de retrograde Saturnus in Vissen nodigt uit om aandacht te schenken aan langstermijn plannen. Bouw verder aan het waardevolle, maar laat gaan wat je niet meer nodig hebt. Blijf in het moment, maak verbinding met het heden en ontspan.

Maandag, 29 juli 2024
De afnemende Maan in Stier is conjunct Uranus in Stier en staat vierkant op Venus in Leeuw.
De periode van Afnemende Maan is bedoeld om bepaalde zaken en negatieve energieën af te stoten en met deze planetaire ondersteuning ziet het eruit dat het gaat lukken.
Er kan iets zijn dat moet worden veranderd en de conjunctie van Uranus in Stier stimuleert om een andere aanpak te proberen. Een openhartig gesprek kan leiden tot duidelijkheid en inzicht!
Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar toch is het oppassen geblazen.
De sfeer kan zomaar omslaan, een kleine irritatie of een in de haast genomen besluit kan tot ongewenste resultaten leiden.

Dinsdag, 30 juli 2024
De afnemende Maan in Tweelingen conjunct Mars en de vaste ster Aldebaran driehoek retrograde Pluto in Waterman en vierkant heerser Mercurius in Maagd is een rusteloos aspectpatroon.
Het voelt het alsof er iets in de lucht hangt. Een onverwachte gebeurtenis, ongeval of verandering k an je dagplanning in de war sturen, dus probeer flexibel te zijn en de kansen te pakken die zich voordoen.Dit aspect is wel gunstig voor de afronding van korte termijn projecten en de informatie te krijgen die je nodig hebt om nieuwe kansen te creëren.
Venus in Leeuw driehoek Cheiron in Ram geeft de moed om openlijk en zonder oordeel te praten over een pijnlijke situatie in de liefde of samenwerking.

Woensdag, 31 juli 2024
Op de laatste dag van juli 2024 vormt de afnemende Maan in Tweelingen een conjunctie met Jupiter, een sextiel met Venus in Leeuw, maar staat wel vierkant op de retrograde Saturnus in Vissen. In een gemoedelijke sfeer is veel te bereiken, maar we worden wel gestimuleerd om dingen gedaan te krijgen of aan onszelf te werken. Er gebeurt veel dat veel aanpassing vereist, maar er wordt een onverminderd beroep gedaan op ons geduld.
De Zon in Leeuw vormt een driehoek met de Noordknoop in Ram, dus er kan vooruitgang worden geboekt. Het is raadzaam om je vandaag te richten op inhoudelijke vraagstukken en persoonlijke kwesties. Voor jezelf werken, opruimen en geduldig zijn. Forceren heeft geen zin!

 

 

 

error: Content is protected !!