Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan in deze periode van het jaar aan de onderzijde van de Maagd-horoscoop. De Nacht. De Nacht gaat over innerlijke verwerking, familie en huiselijke omstandigheden. Het is een periode van voorbereiding en evaluatie.
In december 2018 ligt de focus op financiën, gezinsleven, huis en familieaangelegenheden, maar carrière en gezondheid vereisen wel je aandacht.
Samenwerking, consensus en het helpen van anderen is de sleutel om je doelstellingen te bereiken in december 2018.

Liefde en Relaties
December 2018 is een romantische, reflecterende maand van samenzijn en intimiteit, zowel met je partner als in de familie.
Saturnus is jouw planeet van de Liefde. De transit van Saturnus in jouw Huis van Liefde en Romantiek duidt ook in december 2018 op een sociale periode en de kans op bestendiging van een relatie. Neptunus is jouw planeet van Relaties. De energie van Neptunus is gericht op de spirituele en emotionele verbinding. Door de invloed van Mars in Vissen tot 1 januari 2019 in het Huis van Relaties voel je je meer betrokken bij anderen en wil je meer tijd en aandacht geven aan de mensen die jou nodig hebben. De retrograde Uranus in Ram is tijdelijk terug in het Huis van de Ziel en Intimiteit om de weg vrij te maken voor bevrijding en nieuwe benadering van intimiteit.
De single Maagd vindt de liefde op een feestje of tijdens het netwerken. De Volle Maan van 22 december 2018 valt in jouw Huis van Vriendschappen, groepen en organisaties. Deze Volle Maan kan heel romantisch zijn! Iets komt tot voltooiing in je sociale kring of je gaat een grote stap zetten en dat wordt gevierd. Er is een evenement, feest of reis of jij gaat een feest, reis of evenement organiseren. Het is mogelijk dat een vriend of vriendin gaat trouwen.

Familie en Huis
De retrograde Mercurius kan in de eerste helft van december 2018 in het teken staan van het oplossen van bestaande problemen in de familie. De Nieuwe Maan van 7 december 2018 valt in jouw Huis van Familie en Huis. Deze kosmische invloed duidt op een verhuizing, reparatie of verbouwing aan de woning. Het kan ook zijn dat je besluit om je kasten uit te ruimen of je interieur gaat veranderen. Ook kan er sprake zijn van een renovatie of groot onderhoud aan de tuin, een huis kopen, huren of je huis verkopen of verhuren. In ieder geval is er sprake van een nieuw begin of doorstart in je privé-leven. Van 7 november 2018 tot 2 december 2019 reist Jupiter in Boogschutter door jouw Huis van Familie en Huis. Tijdens deze periode verandert de Maagd van woonlocatie en woonsituatie! De invloed van Jupiter draagt ook bij aan de onderlinge huiselijke sfeer en met familieleden.
Vanaf 21 december 2018 is er ruimte om op vakantie te gaan, maar eerst schoon schip maken.

Carrière
De Volle Maan van 23 november 2018 viel in jouw Huis van Carrière. In de eerste helft van december 2018 kan deze invloed leiden tot mooie ontwikkelingen, zoals nieuwe baan, promotie of beloning, erkenning voor getoonde inzet, meer inkomsten in je onderneming of een salarisverhoging. Goede communicatie en samenwerking is de sleutel tot succes op het werk.
In ieder geval komen er veranderingen in je carrière of in de bedrijfsstructuur van je eigen onderneming. December 2018 is de maand van aandacht, structuur en details. Je gaat verder waar anderen afhaken. Dus je wil het naadje van de kous weten waardoor er nieuw licht wordt geworpen over kwesties op het werk. Alles is energie en alles is met elkaar verweven, dus ook in de bedrijfsstructuur. In de eerste helft van december 2018 weet je oplossingen te vinden.
In de tweede helft van december 2018 heb je alles op orde en krijg je erkenning voor je inzet.
Aan het eind van december 2018 mag je met tevredenheid terugkijken op alles wat je dit jaar hebt gepresteerd.

Financiën
Venus is jouw planeet van Financiën. De transit van Venus door het financiële waterteken Schorpioen is een gunstige transit voor het aardeteken Maagd.
In december 2018 kan er vooral winst worden gemaakt door de verkoop van onroerend goed.
Wees echter terughoudend met speculatieve ondernemingen, want mogelijk leveren deze niet het gewenste resultaat op.
In ieder geval zijn de eerste drie weken van december 2018 het meest gunstig.

Gezondheid
December 2018 laat de resultaten zien van jouw tomeloze inzet!
Jouw regelmatige trainingsschema werpt haar vruchten af.
In de eerste helft van december 2018 kan je gezondheid echter wat schommelend zijn door de invloed van de retrograde Mercurius. Je moet dan energie sparen om fit te blijven.
December 2018 is de maand van gezelligheid, maar ook de maand van verleiding.
Met de feestdagen wil je gewoon genieten! Goed plan, maar wel als je alles met mate doet.
Het gaat om de balans!

Advies
Samenwerking, consensus en het helpen van anderen is de sleutel om je doelstellingen te bereiken in december 2018. Maar ook jouw vindingrijkheid opent deuren die voor anderen gesloten blijven.
Betrokkenheid is mooi en voelt goed, zolang je jezelf niet voorbijloopt.
Let op, want er kan op het werk misbruik worden gemaakt van jouw goede bedoelingen.

 

error: Content is protected !!