Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan in mei 2023 nog aan de onderzijde van de Steenbok-horoscoop.
Het is een tijd van emotionele verwerking en de opbouw voor de komende cyclus.
De focus in mei 2023 ligt op verwerking, huis, gezin, familie, liefde, relaties en gezondheid.
De transit van Jupiter in Stier vanaf 17 mei 2023 brengt meer rust voor Steenbok.
Met de transit van Jupiter in Ram sinds eind december 2022 was Steenbok meer in strijd met zichzelf en de omgeving. De spanning vloeit weg. Jupiter in Stier tot eind mei 2024 is in overeenstemming met jouw principes, logica en waarden en dat voelt goed voor Steenbok.
Door de invloed van Mercurius in Stier zijn in mei 2023 ambities waar te maken en projecten te verwezenlijken.

Liefde en Relaties
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 valt in jouw Huis van Vriendschappen, Groepsparticipatie en Sociale Processen. In mei 2023 en in de komende zes maanden komen er veranderingen in het sociale netwerk van Steenbok. Naast afscheid nemen wordt jouw sociale kring ook weer uitgebreid met verrassende en waardevolle contacten.
De rode strijder Mars in Kreeft reist tot 20 mei 2023 door het Huis van Relaties en Verbintenissen.
Doordat deze transit samenvalt met Mercurius retrograde moeten conflicten tijdens deze periode zoveel mogelijk worden vermeden. Relatieproblemen vereisen een oplossing, ook kan het contact worden hersteld met een ex of mensen uit je verleden. De grote Weldoener Jupiter reist van 17 mei 2023 (tot 24 mei 2024) door Stier, het vijfde Huis van Liefde en Zelfexpressie. Steenbok wil dan genieten en alles uit het leven halen wat erin zit.
De Nieuwe Maan in Stier van 19 mei 2023 in het 5e Huis van Zelfexpressie, Liefde en Creativiteit belooft spannende dates, liefde en romantiek of een creatief project ziet het levenslicht.
Mars in Leeuw reist van 21 mei 2023 tot 10 juli 2023 door het 8e Huis van Intimiteit en tijdens deze transit kan Steenbok werken aan het versterken van fysieke, mentale, emotionele en spirituele banden. Een veeleisende houding kan echter ook de oorzaak zijn van scheiding, verbreken van een relatie of een zakelijk partnerschap.

Familie en Huis
Ram symboliseert het 4e Huis van Familie en Huis voor de Steenbok. De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 is ook in mei 2023 van grote invloed op het huis, privéleven, wortels en woonplaats, ouders en kinderen. Een grote investering van medio april 2023 kan een grote verschuiving teweegbrengen in jouw privéleven. Diepgewortelde gevoelens roepen Steenbok om op zoek te gaan naar de oorsprong, naar je roots om eeuwenoude patronen van familiekarma los te laten. Met de invloed van de grote Weldoener Jupiter in Ram tot 16 mei 2023 kan er sprake zijn van een verhuizing, kan een huis worden gekocht, verkocht of gerenoveerd. Er kan kan heuglijk nieuws zijn zoals zwangerschap, de geboorte van een kind, huwelijk, familie-reünie of de terugkeer van een familielid. Wijzigingen of aanpassingen doen voor je huis kun je het beste doen vóór 16 mei 2023, want Jupiter komt pas na 10 jaar terug in Ram.
Steenbok gaat een belangrijke beslissing nemen over de carrière, een beslissing die van grote invloed is op je gezin en familie.

Carrière
De rode strijder Mars in Kreeft reist tot 20 mei 2023 door het 7e Huis van Relaties en Verbintenissen. Steenbok kan hierdoor tot die tijd het voortouw nemen in relaties of Steenbok is druk bezig met plannen en op zoek naar nieuwe kansen en samenwerkingsverbanden. In de tweede helft van mei 2023 kunnen deze plannen met Jupiter in Stier en Mars in Leeuw concreet worden.
Mei 2023 is een gunstige maand voor je carrière. Met goed teamwork zijn targets gemakkelijk te halen. Succes komt je echter niet aanwaaien, alleen met inzet en hard werken worden de gewenste resultaten behaald.
Voordat je besluit om in je carrière maatregelen te nemen is het toch raadzaam om even wat afstand te nemen.
Er kan anders een conflict ontstaan dat moeilijk op te lossen zal zijn, dus de situatie wordt alleen maar ingewikkelder. Vertrouw op de kosmische golven, dingen gebeuren zoals ze zijn bedoeld.

Financiën
Voor Steenbok is Waterman het 2e Huis van Financiën. Pluto in Waterman is financiële herstructurering. Het waarde-oordeel van Steenbok gaat zowel in stoffelijke als in geestelijke zin totaal veranderen. Steenbok krijgt in mei 2023 het inzicht dat materieel bezit heel betrekkelijk is. Steenbok gaat inventariseren, evalueren en bezuinigingen. Wat voor jou waardevol is en waar je waarde aan hecht. Met de transit van Pluto door Waterman krijg je meer financiële controle en ga je financiële resultaten zien. Voor de Steenbok met een eigen onderneming kan de omzet fluctueren. Een evenwichtige benadering van uitgaven en financieel beheer is de sleutel tot een gezond financieel resultaat.
Van nature is Steenbok zuinig en weet je financiën goed te regelen, dus deze energie voelt niet vreemd voor je.

Gezondheid
Asteroïde Ceres is retrograde in Maagd tot 7 mei 2023 en daardoor kan er twijfel zijn. Door de invloed van Saturnus in Vissen ben je meer gevoelig voor wat anderen van je vinden.
Tijdens deze periode is het goed om een time-out te nemen. Neptunus in Vissen kan de oorzaak zijn van geheugenverlies en het zich emotioneel overweldigd voelen door een overvloed aan informatie.
De transit van Venus in Tweelingen tot 7 mei 2023 door het 6e Huis van Gezondheid is gunstig voor je gezondheid, maar vermijd overmatige verwennerij, zoals snoepen en drank.
Je lichaam heeft rust nodig. Steenbok kan in mei 2023 last hebben van hoofdpijn en verkoudheid. Veel fysieke klachten hebben een emotionele oorzaak, zoals negatieve gedachten en angst.
Over het algemeen hoeft Steenbok zich geen zorgen te maken, maar rust, regelmaat en buitenactiviteiten zoals wandelen dragen blijven ook in mei 2023 aan een goede fysieke en mentale gezondheid.

Advies
Succes is over het algemeen te danken aan jouw aardse objectieve beoordeling voor voors en tegens. Overschat je capaciteiten niet. Bij alles wat je doet moet je een goed doordacht plan en strategie te hebben om succes te garanderen.
Mei 2023 is gunstig om te investeren in iets dat in de toekomst veel kan opleveren. Toch moet je geen overhaaste financiële beslissingen nemen. Neem de tijd en overweeg eerst de langetermijnimpact.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!