Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar 2023, het Jaar van het Konijn is een interessant en productief jaar voor Steenbok met kansen op ontwikkeling op persoonlijk, relationeel en professioneel gebied.
Vooral voor de ondernemer laat het begin van 2023 een vliegende start zien, maar voor blijvend succes moet Steenbok wel anderen zien te overtuigen van hun capaciteiten.
Pluto in Steenbok ondersteunt en transformeert sinds 2009 jouw ambitie en doorzettingsvermogen. Het jaar 2023 is het jaar van verhuizen, herstellen, trouwen, verbinden en afscheid, want transformator Pluto gaat vanaf in het voorjaar van 2023 jouw teken Steenbok al tijdelijk verlaten…
Uranus in Stier maakt het makkelijker om je aan te passen aan al die veranderingen.
Jupiter in Stier is vanaf 17 mei 2023 het geheim achter jouw succes!
Van 12 juni tot 10 oktober 2023 kan de retrograde Pluto in Steenbok tot vertraging leiden, maar deze periode maakt de weg vrij om alles op te ruimen dat in de weg staat om vooruitgang te boeken.

Liefde en Relaties
Door de invloed van de retrograde Uranus in Stier in het 5e Huis van Liefde kan aan het begin van 2023 een prille relatie worden beëindigd. De grote hervormer Uranus in Stier blijft tot eind april 2026 het Huis van Liefde op zijn grondvesten doen schudden. Ook in 2023 zijn er plotselinge en verrassende ontwikkelingen in je liefdesleven. Steenbok wil zich bevrijden van beklemmende relaties of meer persoonlijke vrijheid in een liefdesrelatie. Een verbintenis die je eerder niet voor mogelijk had gehouden kan je leven plotseling ondersteboven gooien.
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 valt in jouw Huis van Vriendschappen, Groepsparticipatie en Sociale Processen. Steenbok moet dan sociale contacten en vriendschappen tegen het licht houden.
In het komende halfjaar komen er veranderingen in het sociale netwerk van Steenbok, maar naast afscheid nemen wordt jouw sociale kring ook weer uitgebreid met verrassende en waardevolle contacten.
Mercurius retrograde in Stier van 21 april tot 14 mei 2023 kan Steenbok bewust maken van liefdesproblemen die een oplossing vereisen. Het oplossen van die problemen is raadzaam, want de grote Weldoener Jupiter staat op de drempel van het vijfde Huis van Liefde!
De rode strijder Mars in Kreeft reist van 26 maart 2023 tot 20 mei 2023 door het Huis van Relaties en Verbintenissen. Tijdens deze periode neemt Steenbok de leiding in relaties of Steenbok is druk op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden. Er kan ook sprake zijn van spanning, irritaties, rivaliteit of vijandigheid of moeite met het sluiten van compromissen in een relatie of andere vormen van samenwerking. Doordat deze transit samenvalt met Mercurius retrograde moeten conflicten moeten tijdens deze periode zoveel mogelijk worden vermeden.
De grote Weldoener Jupiter reist vanaf 17 mei 2023 (tot 24 mei 2024) door Stier, het vijfde Huis van Liefde en Zelfexpressie. Steenbok wil dan genieten en alles uit het leven halen wat erin zit. Een groeirelatie kan in 2023 tot stand komen zoals een bijzondere en creatieve vriendschap. Er zijn dit jaar vruchtbare ontmoetingen met mensen uit een ander milieu of andere delen van de wereld.
Mars in Leeuw reist van 21 mei 2023 tot 10 juli 2023 door het 8e Huis van Intimiteit en tijdens deze transit kan Steenbok werken aan het versterken van fysieke, mentale, emotionele en spirituele banden.
Een veeleisende houding kan echter ook de oorzaak zijn van scheiding, verbreken van een relatie of een zakelijk partnerschap.
Venus retrograde in Leeuw van 23 juli 2023 tot 3 september 2023 kan problemen met intimiteit aan het licht brengen of Steenbok voelt een afstand in de relatie. Tijdens deze retrograde kun je beter wat afstand nemen om de ander ruimte te geven.
De Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie.
De Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie brengt een nieuwe liefde of vriendschap of er komt een eind aan een liefdesrelatie of vriendschap wanneer deze niet goed (meer) voelt. Deze kosmische gebeurtenis is de kosmische poort naar een nieuwe liefde, inspiratie of emotionele verdieping in de vaste relatie, maar zal tot aan het einde van 2023 en het eerste halfjaar van 2024 ook van invloed zijn op bestaande vriendschappen en sociale contacten wanneer je het gevoel hebt dat je individuele vrijheid in het geding is. Dit spirituele proces heeft een natuurlijk verloop waarin vriendschappen komen en gaan.

Carrière
Aan het begin van 2023 is Mars nog retrograde in Tweelingen in het Huis van Werk tot 11 januari 2023. Wanneer je het werk dat je doet niet leuk vindt, voel je je minder verbonden met je werk of zijn er problemen met collega’s of leidinggevenden.
Mars retrograde is wel een gunstige periode om opnieuw contact te maken met oude werkgevers, werknemers en collega’s wanneer je niet tevreden bent met je huidige werk.
Mercurius in Steenbok is tot 17 januari 2023 retrograde, dus hou aan het begin van 2023 rekening met vertragingen. De rode Strijder Mars reist nog tot 25 maart 2023 door Tweelingen (Huis van Werk) waardoor Steenbok alles weer op de rails krijgt en zich op een productieve, efficiënte en georganiseerde manier kan verbinden met het werk dat je doet.
Asteroïde Ceres in Weegschaal gaat vanaf 5 februari 2023 tot 19 maart 2023 retrograde in het 10e Huis van Carriere.
Dit kan Steenbok het gevoel geven dat je niet voldoende beloning of erkenning krijgt voor het werk dat je doet. Er zijn teveel verantwoordelijkheden of er zijn conflicten met leidinggevenden.
De zomer en herfst van 2023 laat een actieve periode zien van het verwezenlijken van plannen op het werk.
Van 22 juni tot 15 september 2023 is Ceres weer in Weegschaal (Huis van Carrière) en tijdens deze transit krijgt Steenbok de beloning en erkenning die je verdient. Steenbok is nu op de goede weg!
Mars reist van 28 augustus 2023 tot 12 oktober 2023 door Weegschaal en deze transit door het 10e Huis maakt ambitieuzer en gedreven om te slagen. Deze transit is gunstig om als zelfstandige aan de slag te gaan of voor jezelf te werken of Steenbok bouwt verder met waaraan je 12-18 maanden geleden mee begonnen bent.
Met deze transit neem je de leiding over je leven en boek je vooruitgang met iets waar je ongeveer. Mars maakt de weg vrij voor de komende Zonsverduistering van 14 oktober 2023.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw 10e Huis van Carrière en Sociale Status. Een ware game-changer in je carrière dit jaar, een periode van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid.
Deze kosmische gebeurtenis markeert een periode van 6 maanden waarin maatschappelijke vooruitgang wordt geboekt of juist niet. Of je krijgt publieke erkenning of je kunt diep vallen door verkeerde zakelijke connecties. Er is alleen vooruitgang en succes te boeken, als je er met hart en ziel voor gaat. Vergeet niet dat succes in de carrière alles mogelijk is wanneer het fundament stevig genoeg is. Het kan zijn dat Steenbok een compromis moet sluiten die van invloed is op carrière en thuis. Het voelt alsof alles op zijn plek valt, dus de carrièrestappen die je nu maakt, brengen je verder op het carrièrepad. De Zonsverduistering geeft echter niet alle informatie die je nodig hebt, dus doe eerst goed onderzoek, voordat je een onomkeerbare stap maakt.

Financiën
Jouw heersende planeet Saturnus blijft tot 7 maart 2023 in Waterman (Huis van Financiën). Saturnus heeft Steenbok van december 2020 karmische lessen geleerd met betrekking tot geld, veiligheid en je waarden. Sinds begin 2021 is er door de invloed van Saturnus in Waterman al een verschuiving opgetreden in de financiële situatie en hoe je geld verdient. Er kan sprake zijn van pensionering voor de oudere Steenbok of voor de jongere Steenbok is het inkomen onder druk komen te staan. De financiële instabiliteit duurt tot begin 2023. Tot die tijd kan extra geld worden gegenereerd door samen te werken met naaste familieleden zoals broers en zussen of door producten te verkopen via een e-commerce website, educatie, vervoer of andere logistieke of commerciële kanalen.
Saturnus heeft in feite de weg vrijgemaakt voor de lange reis van Pluto door Waterman, waardoor je meer financiële controle krijgt en financiële resultaten ziet.
Vanaf 24 maart 2023 tot 11 juni 2023 ‘proeft’ transformatieplaneet Pluto alvast voorzichtig van Waterman, voor Steenbok het Huis van Financiën. Pluto reist van 22 januari 2024 tot medio januari 2044 door Waterman! Tijdens deze periode zal het waarde-oordeel van Steenbok zowel in stoffelijke als in geestelijke zin totaal veranderen. Steenbok krijgt het inzicht dat materieel bezit heel betrekkelijk is. Geestelijke, innerlijke en morele waarden gaan een (nog) grotere rol in je leven spelen. Pluto in Waterman zijn de jaren van financiële herstructurering en in de eerste helft van 2023 krijg je al te maken met de harde werkelijkheid, verantwoordelijkheid, inventariseren, bezuinigingen; herstructureringen en tevreden te zijn met wat je hebt, met wat is.
Er zijn financiële uitdagingen waarbij geduld, doorzettingsvermogen, betrouwbaarheid, zelfdiscipline, realisme, uitvoerbaarheid, organisatie, ijver worden op de proef worden gesteld.
Steenbok moet opnieuw evalueren van hoe je met geld omgaat, wat je nodig hebt voor financiële en levenszekerheid, wat voor jou waardevol is en waar je waarde aan hecht.
Als iets van dit alles niet rotsvast is, dan kan Pluto alles wegnemen en dat kan een grote impact hebben. Wees niet onverschillig over waarden of zie dingen als vanzelfsprekend.

Familie en Huis
Ram is het eerste teken van de dierenriem en is het begin van het Huis van Familie en Huis voor Steenbok.
Venus in Ram van 21 februari tot 16 maart 2023 is een periode waarin Steenbok graag thuis is, samen zijn met je partner, met je gezin of familie. Tijdens deze periode kan het gezin worden uitgebreid met een kind, een schoonzoon of schoondochter of een huisdier. Gunstige periode voor een make-over van je huis en tuin of andere dingen om je huis comfortabel te maken.
Het kan wel zo zijn dat Steenbok tijdens deze periode veel dure uitgaven doet voor het huis zoals woondecoraties of luxeartikelen.
Met de invloed van de grote Weldoener Jupiter in Ram tot 16 mei 2023 kan er sprake zijn van een verhuizing, kan een huis worden gekocht, verkocht of gerenoveerd. Er kan kan heuglijk nieuws zijn zoals gezinsuitbreiding, huwelijk, familie-reünie of de terugkeer van een familielid.
Het kan zijn dat Steenbok het woonhuis gaat uitbreiden of uitbouwen zoals met een dakkapel, extra kamer of overkapping of verhuizen naar een groter huis. Steenbok gaat meer tijd doorbrengen thuis met het gezin of met degenen die je als familie beschouwt.
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 is van grote invloed op het huis, privéleven, wortels en woonplaats, ouders en kinderen. De Zonsverduistering in jouw 4e Huis van Familie en Huis is de poort naar verbeteringen in jouw woonsituatie, een renovatie, verhuizing of nieuw interieur, meer tijd doorbrengen met je familie of met personen die als een familie voor je zijn of het plannen van een familiebijeenkomst. Deze Zonsverduistering versterkt je verlangen om je stempel op de wereld te drukken en te laten zien waar je toe in staat bent.
Diepgewortelde gevoelens roepen Steenbok om op zoek te gaan naar de oorsprong, naar je roots om eeuwenoude patronen van familiekarma los te laten.
Deze Zonsverduistering is in de komende zes maanden van grote invloed op je gezin en huis. Mogelijk moet Steenbok een belangrijke beslissing nemen over de carrière, een beslissing die van grote invloed is op je gezin en familie.

Gezondheid
De invloed van de retrograde Mars in Tweelingen tot 11 januari 2023 kan in januari 2023 tot complicaties leiden. Wanneer je te maken krijgt met een ontsteking kan dit wijzen op onevenwichtigheden met betrekking tot onderdrukte emoties en werkstress.
Belangrijk is dat Steenbok zich houdt aan een dagelijkse routine van gezonde voeding en lichaamsbeweging. Zorg dat je een goede weerstand opbouwt.
Neptunus blijft ook in 2023 in Vissen en daardoor kan Steenbok vooral aan het begin van 2023 last hebben van geheugenverlies en zich emotioneel overweldigd voelen door een overvloed aan informatie. Gevoelens van angst veroorzaken stress, maar ook meer werkdruk vanaf maart 2023 kan tot stress leiden.
Saturnus betreedt vanaf 8 maart 2023 het teken Vissen en vanaf dat moment gaat Steenbok zich meer zorgen maken over wat anderen over je denken.
Asteroïde Ceres is retrograde in Maagd van 26 maart tot 7 mei 2023 en daardoor trek je eigen ideeën in twijfel. Tijdens deze periode is het goed om een time-out te nemen.
Inspirerende woorden of medicatie ondersteunen Steenbok om het energieniveau te verhogen.
Over het algemeen hoeft Steenbok geen zorgen te maken, maar rust en regelmaat blijven de pijlers onder een goede fysieke en mentale gezondheid.
In de tweede helft 2023 moet Steenbok extra op de gezondheid letten.
Steenbok heeft de neiging om zich zorgen te maken en daarmee ben je eigenlijk je grootste vijand.
Mercurius gaat vanaf 23 tot 14 september 2023 retrograde in Maagd en tijdens deze periode kan Steenbok last hebben van stress, omdat er onvoldoende fysieke en mentale ruimte is om je te concentreren op wat je wilt.
De samenwerking tussen Venus in Maagd en Jupiter in Stier werkt in oktober 2023 als een beschermend schild en daardoor zal het energieniveau doen toenemen.
Vanaf 26 november 2023 reizen Mars en asteroïde Ceres door Boogschutter (Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) waardoor Steenbok in staat is om oude emotionele bagage los te laten, Steenbok kan dan schoon schip maken.
Mercurius retrograde in Boogschutter van 24 december 2023 tot 1 januari 2024 vraagt Steenbok om rust te nemen. Mogelijk moet er nog een probleem worden opgelost worden en als dat is opgelost kun je met een gerust hart het nieuwe jaar 2024 begroeten.

Advies
De grote transformator Pluto blijft tot begin 2024 in jouw teken Steenbok om het proces van herstructurering van je leven te vervolmaken. Steenbok heeft sinds 2008 een hele transformatie ondergaan en zijn de omstandigheden omtrent liefde, thuis en carrière totaal veranderd.
Pluto is bijna aan het einde van de lange transit door Steenbok. Deze periode vanaf december 2008 heeft geleid tot enorme transformaties in je leven.
Steenbok is door de invloed van Pluto in de afgelopen jaren wat eigenzinniger, sterker, gepassioneerd en vertrouwd geworden met je persoonlijke kracht en je doelen.
Steenbokken die geboren zijn op 19 januari krijgen in 2023 te maken met de Zon conjunct transit Pluto, deze Steenbokken krijgen in 2023 te maken met een transformatie-inhaalslag.
Mercurius retrograde aan het begin van 2023 en aan het eind van 2023 brengt problemen aan het licht die om een oplossing vragen.
Ook al denk je dat je het onderhand wel hebt gehad, hou nog even vol, Steenbok. Doe kalm aan en ga voor die tweede kans die je geboden wordt.

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!