Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose juni 2024

Juni 2024 wordt een gedenkwaardige maand!

Aan het begin van juni 2024 vindt er iets bijzonders plaats.

In de vroege ochtend van 3 juni 2024 is er aan de oostelijke hemel een zeldzame planetaire parade te zien van wel zes planeten: Mercurius, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus!
Een planetaire uitlijning van vijf en meer planeten komt niet vaak voor.

In de eerste week van juni 2024 vormt Jupiter in Tweelingen een gouden driehoek met de retrograde Pluto in Waterman. Dit aspect is op 3 juni 2024 exact.
Deze planetaire expansieve samenwerking van Jupiter en Pluto kan de katalysator zijn van grote sociale veranderingen op zowel collectief als individueel niveau.

In juni 2024 kan met kracht van Jupiter in Tweelingen en de retrograde Pluto in Waterman ingrijpende veranderingen tot stand worden gebracht. Met Jupiter en Pluto in het element Lucht is juni 2024 is een maand van nu of nooit, want Jupiter maakt mogelijk en de retrograde Pluto weet niet van opgeven.

Met de expansieve Jupiter in Tweelingen, het Lucht-element van diversiteit, gaat het leven nog sneller.
Tweelingen gaat over verjonging, de nieuwe tijd, dus er is geen houden aan de vooruitgang.

Jupiter driehoek de retrograde Pluto in Waterman kan in juni 2024 tot een doorbraak leiden of ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg, politiek en geestelijke gezondheid.
Deze heilzame samenwerking van Jupiter en Pluto is een aspect van groei, transformatie, realisatie, vervulling en hervorming.

Zoals het in het universum altijd gaat, moet er rekening worden gehouden met een keerzijde, dus machtsstrijd en arrogantie. Succes is alleen mogelijk wanneer er positief gebruik wordt gemaakt van deze sterke mentale energieën. Met overtuigingskracht en positieve intenties kan er veel worden bereikt!

Met Jupiter in het eerste decanaat van Tweelingen (de eerste 10 graden van Tweelingen) staan mensenrechten op de eerste plaats en dan gaat het voornamelijk over de gelijkheid van vrouwen en mannen en de LHBTI-emancipatie.

Vanaf 4 juni 2024 reist onze razende reporter Mercurius door het eigen Luchtteken Tweelingen.
Mercurius voelt zich hier helemaal thuis, dus tot 17 juni 2024 krijgen we, een bedrijvige periode die in het teken staat van de verbinding, diversiteit, onderhandelen, pro-actief bezig zijn, onderzoek, onderwijs en technologische vooruitgang.

Mercurius in Tweelingen activeert samen de Zon in Tweelingen de Jupiter/Pluto driehoek, dus er kan nieuws zijn over politieke onderhandelingen of er komt inzicht in zeer complexe situaties op het gebied van de media, gezondheid en hoger onderwijs.
Tijdens deze bedrijvige periode kan er een grote doorbraak zijn.

Op 6 juni 2024, de dag van de de Europese Parlementsverkiezing, is het Nieuwe Maan in Tweelingen. Deze planetaire energie biedt standvastigheid en wilskracht, nieuw perspectief en helderheid.
Meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Vlak voor de Nieuwe Maan en Europese Parlementsverkiezing is er de magisch mooie conjunctie (op 4 juni 2024) het Venus Star Point ( VSP), de magische conjunctie van de Zon en Venus.
Deze prachtige samenstand vergroot de bereidheid tot onderhandelingen en samenwerking.

Mars reist vanaf 10 juni tot 20 juli 2024 door het aardeteken Stier.
Mars staat in Stier in “vernietiging”, dus voelt zich daar niet thuis. Stier zet de vuurenergie van Mars om in een praktische, behoudende en aardse energie. Met Mars in Stier gaat alles trager, maar met deze geaarde energie kunnen wel concrete resultaten worden geboekt en is men vastbesloten om iets tot het einde vol te houden. Mars in Stier is over het algemeen wel een gunstige financiële transit.

Op 11 en 12 juni 2024 vormen Mars in Stier een strijdlustig vierkant met Pluto retrograde in Waterman en dat kunnen de meest uitdagende dagen van juni 2024 zijn.
Conflictsituaties over macht en controle kunnen uit de hand lopen. We willen zoveel en het liefst zo veel mogelijk tegelijk, maar we hebben ons te houden aan sociale regels.
Daarbij is Mercurius in Tweelingen vierkant Saturnus in Vissen een aspect van mentale onrust, pessimistische ideeën, scepticisme en vooroordelen. Hou rekening met geopolitieke spanningen, oorlogsdreiging, spionage, infiltratie, protesten, agressiviteit, voorbarige conclusies en onverwachte ontwikkelingen.

De tweede helft van juni 2024 staat in het teken van contacten, communicatie en reizen.
We krijgen te maken met een periode van extreme weersomstandigheden.

Op 21 juni 2024 bereikt de Zon, het stralende middelpunt aan de hemel, haar hoogste punt op de Kreeftskeerkring en betreedt het Waterteken Kreeft.
De langste dag en de kortste nacht.
Het is Midzomer, de Zomerzonnewende of de Zomer Equinox voor het noordelijk Halfrond.
Voor het zuidelijk Halfrond betekent deze magische dag het begin van de Winter en de Winter Equinox. Vanaf deze dag worden de dagen op het noordelijk halfrond langzaam aan weer korter tot aan het moment van de Winterzonnewende op 21 december 2024.

De Zon, Mercurius en Venus in het Waterteken Kreeft krijgen bijval van Neptunus in Vissen, dus de bereidheid om contact te maken en oplossingen te vinden voor vraagstukken er nog steeds.
De nadruk ligt meer op gevoel en emoties en minder op standpunten en feiten.

De Volle Maan van 22 juni 2024 valt op 1º07 in het Aardeteken Steenbok geeft ons de kracht om vooruitgang te boeken door een mooie verbinding met Jupiter in Vissen!
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Jupiter in Tweelingen is een hernieuwde honger naar kennis, verbeelding, plannen uitproberen en informatie verwerking. Toch kan Jupiter in het veranderlijke Tweelingen de oorzaak zijn van verdere polarisatie, versnippering en minder focus om projecten tot een goed einde te brengen.

De invloed van Jupiter in Tweelingen kan de oorzaak zijn van incidenten met vervoer, zoals met vliegtuigen, bussen en treinen. Ook zal er in de zomer en herfst van 2024 een toename zijn van tornado’s, orkanen, onblusbare natuurbranden en extreme regenval. Door de aard van Tweelingen kunnen gebieden wel twee keer worden getroffen.
Er zal een grote toename zijn van verzekeringsclaims als gevolg van weersgerelateerde materiële schade.

Jupiter in Tweelingen gaat over de vrije meningsuiting, de pers, het verenigen en het recht om te protesteren. De studenten protesten, gesymboliseerd door Tweelingen op universiteitscampussen (Jupiter) zullen voortduren in Amerika en Europa.

Door de invloed van Mars en Uranus in Stier is er aan het eind van juni 2024 een rusteloze energie, een innerlijke drang naar vrijheid. We willen zoveel en het liefst allemaal tegelijk.

Op 27 juni 2024 is de exacte Water-driehoek van Mercurius in Kreeft en Saturnus in Vissen en dat is een goede basis voor onderhandelingen en voor het maken en aanpassen van plannen.
Door de invloed van Venus in Kreeft vierkant de Noordknoop in Ram moeten er sociale herzieningen worden doorgevoerd of aangepast, maar dan moet eerst trots, krampachtig vasthouden aan iets, de drang om gezien te worden en toegeeflijkheid aan de kant worden gezet.
Toch kunnen er in juni 2024 stappen in de goede richting worden gezet.

Saturnus gaat retrograde in Vissen van 29 juni tot 14 november 2024.
We krijgen met Saturnus retrograde een periode van karmische levenslessen en dat geldt vooral voor Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen. Tijdens deze retrograde Saturnus in Vissen worden verouderde en achterhaalde manieren en geloofsovertuigingen losgelaten of op de proef gesteld. Deze periode kan van grote betekenis zijn voor het christendom, Vaticaan en de Rooms-katholieke kerk.

Lees meer over Saturnus retrograde en de invloed op alle dierenriemetekens onder NIEUWS op deze website!

Jupiter in Tweelingen groeit steeds verder naar een vierkant met de retrograde Saturnus in Vissen wat op 19 augustus 2024 exact zal zijn.
Vanaf dat moment slaat de sfeer om en krijgen we tot eind november 2024 te maken met uitdagingen.
Pluto is dan voor de laatste keer in Steenbok en dan is het hard tegen hard voor wat betreft de oude en de nieuwe wereld.
We krijgen dan te maken met tegenvallende economische resultaten en een negatief beurssentiment.

Jupiter in Tweelingen zal op 25 december 2024 een tweede vierkant vormen met Saturnus in Vissen.
Tegenstrijdigheden tekenen zich dan nog scherper af en dat kan de opmaat zijn naar een economische crisis die van grote invloed zal zijn op ons leven in de komende vijf jaar.

Planetaire giganten Uranus in Stier en Pluto in Waterman zal in de periode van juli 2026 tot mei 2028 wel vijf keer een driehoek vormen. De invloed van deze vrijgevochten planetaire handdruk brengt van juli 2025 tot mei 2029 protesten en hervormingen.
Maatschappelijk onrecht, mensenrechten en machtsmisbruik worden aan de kaak gesteld.
Deze planetaire innovatieve samenwerking zal in de komende jaren leiden tot radicale evolutionaire hervormingen, sociale, economische en progressieve veranderingen, medische doorbraken en technologische ontdekkingen.

Een terugkeer naar wat was is niet meer mogelijk.
Doorbreek de cyclus.

Ik wens iedereen een enerverende juni 2024!

Marlies Goovers

error: Content is protected !!