Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
December 2018 staat in het teken van de verbinding.
De Winter is voor de Ram altijd de tijd van carrière en wereldse doelen en ook in december 2018 staan de meeste planeten aan de bovenkant van de Ram-horoscoop.
Ram is gericht op de toekomst en werkt strategieën uit om doelen te bereiken.
Vanaf de Winterzonnewende vindt er een grote verschuiving plaats naar de oostelijke helft van de Ram-horoscoop en komt de focus te liggen op persoonlijke kracht en onafhankelijkheid.
De belangrijkste aandachtsgebieden in december 2018 zijn carrière, financiën, liefde, relaties, sociale activiteiten, spirituele bezigheden, studie en reizen. Je gezondheid heeft wel wat extra aandacht nodig, Ram.

Liefde en Relaties
De retrograde Mercurius in Boogschutter kan tot begin december 2018 duiden op de invloed van een oude liefde. Venus reist tot 3 december 2018 nog door het Huis van Relaties en vanaf 4 december 2018 door het Huis van Intimiteit. De intense invloed van Venus in Schorpioen kan een helende werking hebben op je relatie en helpt om kwesties met betrekking tot macht, intimiteit, financiën en andere emotioneel geladen onderwerpen glad te strijken. Als alle plooitjes zijn gladgestreken staat er niets in de weg om de liefde te laten zegevieren.
December 2018 kan een harmonieuze maand zijn, zowel privé als zakelijk. De single Ram voelt zich door de invloed van Venus in Schorpioen aangetrokken tot het mysterieuze en complexe type. De liefde wacht op de werkplek, bij het netwerken, sportactiviteiten of bij sociale bijeenkomsten. Vanaf 21 december 2018 mag je geen feestjes overslaan, Ram!

Familie en Huis
December 2018 staat in het teken van verbinding, hereniging en oplossing. Er komt ruimte om je te richten op het maken van verbeteringen aan je huis of woonsituatie, ook een betere emotionele verstandhouding met oudere familieleden. Jupiter in Boogschutter heeft een positieve uitwerking op het privé-leven van de Ram. De invloed van de Mercurius in Boogschutter stimuleert je om een studie te volgen of op reis te gaan.
Reizen, boeken lezen, studeren of een creatief project thuis ontplooien, het is allemaal mogelijk met deze vurige invloed van Jupiter. Plannen worden uit de ijskast gehaald!
De Volle Maan van 22 december 2018 valt in jouw Huis van Familie en Huis en is de kosmische poort naar een verandering in je woonsituatie, zoals een verhuizing of verbouwing. Het is mogelijk dat je tijdens je drukke carrière ook bezig bent met een verbouwing of aankoop of verkoop van onroerend goed of je stelt deze plannen even uit tot een latere periode. De Volle Maan laat zien dat er thuis of in je familie iets tot voltooiing is gekomen of gaat komen.

Carrière
Vanaf 9 november 2018 reist Jupiter door het vuurteken Boogschutter. Deze invloed maakt avontuurlijk, wil reizen en studeren. Wacht echter met je plannen om je horizon te verleggen tot de Nieuwe Maan in Boogschutter van 7 december 2018.
De Nieuwe Maan van 7 december 2018 valt in jouw Huis van Levensbeschouwing en Reizen. Bedrijfstraining, zakenreizen en contacten met het buitenland zijn deze maand terugkerende thema’s. In het buitenland heb je de meest kans op een nieuwe baan.
In december 2018 kunnen er vele ontwikkelingen zijn in de carrière. Groei is altijd mooi, maar komt wel met meer verantwoordelijkheden. Deze maand zijn er ook veranderingen in de bedrijfsstructuur zoals een reorganisatie. December 2018 is de maand van grote kansen, maar het kan ook heel anders uitpakken. Samenwerking met collega’s en management is deze maand van cruciaal belang. Ook hier gaat het om de verbinding. Blijf ook geaard op het werk. Dus blijf in beweging en in contact met jezelf en je omgeving. In de tweede helft van december 2018 krijg je waardering en erkenning voor je tomeloze inzet dit jaar.

Financiën
Venus is de financiële planeet voor de Ram. Venus staat deze maand grotendeels in Schorpioen en dat is vooral financieel gunstig voor de zakelijke partner of liefdespartner van Ram! Tijdens de transit van Venus in Schorpioen is een financiële impuls vanuit de overheid mogelijk of je kunt financieel voordeel krijgen door je partner.
Deze maand mag je rekenen op de financiële ondersteuning van familieleden, schenking, meevaller en meer omzet in de eigen onderneming. December 2018 is een dure maand, maar probeer wel onnodige uitgaven binnen de perken te houden en je financiële overzicht te behouden.

Gezondheid
Vanaf 16 november 2018 reist jouw planeet Mars samen met Neptunus door Vissen en daarmee door het Huis van Onderbewustzijn en Loslaten. Tot het eind van december 2018 ben je dan heel bewust en resoluut bezig met het aanpakken van onbewuste problemen om alle overbodige bagage uit het verleden los te laten. Tot 1 januari 2019 blijft de focus op onbewuste en onverwerkte problemen.
Het is mogelijk dat je minder energie hebt deze maand. Het is raadzaam om deze maand voldoende rust en ontspanning te nemen. Het gaat om jouw emotioneel en fysieke welzijn.
De eerste drie weken van december 2018 staan in het teken van beweging. Zorg wel voor een goede warming-up als je gaat sporten. Luister naar je lichaam, naar hoe het aanvoelt. Je hoofd wil zo veel, maar je lichaam moet wel mee willen! Na de kerstdagen ben je toe aan rust.
Volg wel een vast schema, een vaste routine! Neem de tijd om te ontspannen en om te eten.

Advies
Jupiter betreedt vanaf 9 november 2018 het vuurteken Boogschutter en deze vurige energie heeft een positieve uitwerking op de Ram! Door de invloed van Mars in Vissen ben je echter wat onzeker en dat probeer je voor de buitenwereld verborgen te houden. Maar wanneer er sprake is van oneerlijkheid kun je zomaar uit je slof schieten! Voor jezelf en anderen opkomen is goed, maar laat jezelf niet gaan. Neem de tijd om terug te kijken op 2018. Even een time-out om te reflecteren. Ben je blij met wat er allemaal veranderd is?

 

error: Content is protected !!