Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 was een keerpunt voor Schorpioen!
Je wil het verleden achter je laten en met volle kracht vooruit!
Januari 2024 is een energieke maand dat in het teken staat van vernieuwing. Een maand om alles anders te doen!
Schorpioen voelt zich gemotiveerd om het beste te halen uit het leven.
Januari 2024 vraagt wel om mentale stabiliteit, want er moeten beslissingen worden genomen die logica en kalmte vereisen.
De focus ligt deze maand op interacties, carrière en huiselijke aangelegenheden.

Liefde en Relaties
Op 28 oktober 2023 viel de gedeeltelijke Maansverduistering in Stier in het 7e Huis van Relaties. Deze kosmische gebeurtenis is nog steeds van invloed op relaties, zoals emotionele veranderingen in de persoonlijke relatie met een goede vriend, geliefde of zakenpartner. Mocht de relatie solide zijn, dan komt er meer verdieping, maar het kan ook tot een breuk leiden als dat niet zo is. De retrograde Mercurius in Boogschutter op 1 januari 2024 kan een emotionele dag zijn waarbij onvervulde verlangens de aanleiding kunnen zijn om het verleden vaarwel te zeggen.
Door Saturnus in Vissen in het 5e Huis van Zelfexpressie, Creativiteit en Liefde voel je niet de liefde zoals je dat zou willen of zet je vraagtekens bij al je relaties. Saturnus leert je om de vonk van liefde en inspiratie eerst in jezelf hervinden. Liefde delen begint bij jezelf.
De single Schorpioen doet er goed aan om een nieuwe liefde licht en luchtig te houden zonder onnodige beperkingen. Aan het eind van januari 2024 komt er wat meer ontspanning en weet je de sociale omgeving te fascineren en amuseren met jouw magnetische aanwezigheid.

Familie en Huis
Met de Zon in Steenbok heb je in de eerste drie weken van januari 2024 meer zin om klusjes op en om het huis te doen.
Door de Nieuwe Maan in Steenbok van 11 januari 2024 in het Huis van Communicatie wil Schorpioen zeggen waar het op staat, maar het belangrijkste is dat je gehoord wordt.
Schorpioen gaat een beslissing nemen over school, vervoersmiddel of een buurtproject. De Nieuwe Maan nodigt ook uit tot korte reisjes, stedentrips, om te winkelen of om broers en zussen en naaste familieleden, vrienden of kennissen te bezoeken.
De verschuiving van de diepgaande energie van Pluto, jouw astrologisch heerser, heeft een grote impact op Schorpioen. Pluto verschuift vanaf 22 januari 2024 naar Waterman. Waterman staat voor het 4e Huis van Familie, Huis en Oorsprong. Pluto in Waterman brengt een transformatie op gang in je psyche en huiselijke leven zoals een verhuizing, renovatie of samenstelling van je gezin. Ook vinden er enorme psychologische veranderingen plaats welke diepgaander en persoonlijker zijn dan voorgaande jaren. Oud zeer vanuit het verleden wordt door Pluto in Waterman naar boven gehaald om te worden geheeld. Deze energie wordt extra versterkt met de
Volle Maan in Leeuw van 25 januari 2024.

Carrière
De rode planeet Mars reist vanaf 4 januari 2024 door Steenbok en op 11 januari 2024 is er een Nieuwe Maan in Steenbok (3e Huis van Communicatie). De samengestelde energie van Mars en deze Nieuwe Maan laat een boost van mentale energie zien en daagt je uit om dingen vanuit een praktisch perspectief te bekijken. Schorpioen krijgt duidelijkheid over een situatie die verwarrend of afleidend is geweest. Kies je woorden zorgvuldig, want wat je zegt is essentieel op de werkvloer. Kom met overtuigende argumenten wanneer je een samenwerkingsverband aangaat. Januari 2024 is gunstig voor studie, maar zakelijke reizen leveren niet direct het gewenste resultaat op. Schorpioen met een creatief beroep, musici, dansers, artiesten en schrijvers zijn het meest succesvol in januari 2024.
Op 25 januari 2024 is er een Volle Maan in Leeuw in jouw Huis van Carrière en Bestemming.
Deze Volle Maan beïnvloedt je carrière, of je nu een belangrijk project afrondt, een baan beëindigt of hoopt meer of minder verantwoordelijkheid of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Er gaan dingen veranderen in je carrière of je houding ten aanzien van je werk of levenspad gaat veranderen wanneer je merkt dat iets niet gevoelsmatig meer bij je past.
Deze Volle Maan is dus de opmaat naar een periode waarin er dingen gaan veranderen in je carrière of je houding ten aanzien van je werk.

Financiën
Januari 2024 laat geen directe financiële problemen zien, maar je moet wel op je uitgaven letten. Boogschutter staat voor het Huis van Financiën. Mars in Boogschutter tot 4 januari 2024 is een gunstig begin voor 2024. Er kan toch sprake zijn van enige instabiliteit op financieel gebied.
Mercurius was vanaf 24 december 2023 tot 1 januari 2024 retrograde in Boogschutter en dat kan de oorzaak zijn van onverwachte kosten en uitgestelde betalingen waardoor je financieel moet schakelen.
Mercurius gaat vanaf 2 januari 2024 weer direct in Boogschutter en met de ondersteuning van asteroïde Ceres worden financiële problemen rechtgetrokken en komen meer middelen tot je beschikking. Er is door samenwerking en het stimuleren van werknemers meer winst te behalen.
De tweede helft van januari 2024 is gunstig om een investering te doen in je onderneming.
Mercurius in Steenbok vanaf 15 januari 2024 zorgt voor financiële stabiliteit, maar een budgetplan of budgetcoach kan overzicht en inzicht brengen in je financiën.
Blijf spaarzaam en geef alleen geld uit als je jezelf de volgende vraag hebt gesteld: ‘Heb ik dit echt nodig in mijn leven?’

Gezondheid
Door de invloed van de Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 in het 12e Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn heb je ook in januari 2024 de behoefte om jezelf zo nu en dan af te zonderen. Afzondering leidt tot inzichten over hoe je over jezelf en anderen denkt.
Schorpioen heeft rust on ontspanning nodig. Schorpioen kan in januari 2024 last hebben van blaasproblemen of urineweginfecties.
Met de Maansknopen op de polariteit Ram-Weegschaal ligt de focus op werk, maar ook op welzijn, fysieke en mentale gezondheid. De Maansknopen mag je zien als de rode draad in je leven. Karma van 18 tot 19 jaar geleden dat verweven is gezondheid maakt dat Schorpioen het roer omgooit met een radicaal alternatieve benadering van werk en dagelijkse routine.
Met de Zuidknoop in Weegschaal (12e Huis van het Onbewuste) is de tijd aangebroken voor een hemelse sabbatical en het vereenvoudigen van je leven.
Het is raadzaam om zo nu en dan toe te geven aan je vermoeidheid, want je hebt veel slaap nodig. Als je er tegenin gaat, dan kun je daar later last van krijgen, bijvoorbeeld door slapeloosheid.

Advies
Jouw partner stelt zich deze maand onafhankelijk op en heeft behoefte aan persoonlijke vrijheid, maar dat kan ook omdat deze ook die drang bij jou voelt. Je hoeft je geen zorgen te maken als je elkaar in wederzijds respect en vertrouwen wat ruimte gunt. Juist nu heb je die ruimte nodig om lucht in de relatie te brengen.
Schorpioen moet oppassen voor zogenaamde vrienden of een wolf in schaapskleren die jou probeert te ondermijnen. Blijf uit de buurt van afgunst en roddel.
Luister naar wat je lichaam, geest en ziel nodig heeft. Ga bij alles uit van je feilloze intuïtie.
Het stellen van gezonde grenzen is weg naar eigenwaarde, innerlijke kracht en welbevinden.

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!