Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Ram 2015

Algemeen

Tot begin maart 2019 blijft Uranus in jouw teken, Ram. Ook dit jaar ben je weer verzekerd van een impulsieve, ongeduldige en veranderlijke energie. Met deze energie wil je veranderingen in je leven doorvoeren wat tot een boel onrust kan leiden. Soms wil je teveel tegelijk, waardoor de resultaten tegen kunnen vallen. Zorg dat je goed voorbereid bent, voordat je die verandering maakt. Als je dat doet, hoef je niets te vrezen en is het alleen maar … riemen vast en gaan!
Vanaf 21 februari tot eind maart 2015 reist jouw planeet Mars door Ram. Dit is de periode van het jaar waarin je het meest actief bent en veranderingen wil doorvoeren! Maar deze energie maakt je ook ongeduldiger, impulsiever met een drang naar avontuur en onafhankelijkheid. In maart 2015 is er ook een totale Zonsverduistering waardoor iets positiefs in een stroomversnelling terecht kan komen of onverwachte mogelijkheden zomaar op je pad komen. De Maansverduistering van 28 september in Ram brengt iets tot een abrupt einde of je moet iets opgeven of er is een onverwacht afscheid.
De Ram die geboren is van 4 tot en met 7 april ondervindt in maart 2015 de gevolgen van het zevende en tevens laatste exacte Grote Vierkant op 15º tussen Pluto in Steenbok en Uranus in Ram. Je krijgt de volle laag in situaties waarin je te maken krijgt met diverse vormen van externe machtsstrijd, maar ook innerlijke strijd met jezelf. Dit aspect daagt je uit om het oude los te laten om verder te kunnen gaan. Breken met wat is geweest, breken met situaties of personen om zelf niet te breken. Om de doorgroei te maken naar de mens die je wil zijn. Laat je meevoeren op de golven van transformatie. Als je dat doet, kom je vanzelf zonder al te veel kleerscheuren weer aan land!

Carrière
Gedurende 2015 is je carrière in beweging door de inbreng van Pluto! Deze planetaire gigant reist door je Tiende Huis van Carrière en Bestemming waardoor het roer omgaat om je dromen werkelijkheid te laten worden. Pluto wordt daarbij vanaf 12 augustus ondersteund door Jupiter in het Zesde Huis van Dagelijks werk en Gezondheid. De tweede helft van 2015 is een geweldige periode met nieuwe mogelijkheden op het gebied van werk! Het vinden van een nieuwe baan is nu goed mogelijk of unieke kansen komen als vanzelf in je huidige werk. Venus gaat echter aan het eind van juli 2015 retrograde, waardoor je tijdelijke inzinking hebt voor wat betreft je werk. In de loop van september verandert alles! De gedeeltelijke Zonsverduistering in het Huis van Werk maakt september de maand die in het teken staat van het Werk. Vanaf eind september tot medio november 2015 reist Mars door je Huis van Dagelijks werk. Tijdens deze periode ben je gemotiveerd om hard te werken of een baan te vinden. Grijp deze planetaire mogelijkheid in september 2015 met beide handen aan, want het gaat lang duren voordat zich weer zo’n kansrijke periode aan zal dienen. Vanaf 19 september worden zaken als hoger onderwijs, spiritualiteit, buitenland en handel extra belangrijk en wordt verantwoordelijkheid geëist, maar op deze gebieden worden ook moeilijkheden en vertragingen verwacht. Als je een eigen zaak hebt is het aan te raden om deze tot maximale bloei te krijgen om het eind 2015 te verkopen. Het is tijd om je horizon te verbreden.

Financiën
De planeet Mars reist van april en begin mei 2015 door je Huis van Financiën waardoor je in de gelegenheid bent om meer geld te verdienen! Er komt meer geld binnen door overwerk, een tweede baan, een hobby of verkopen via het internet. Meer geld betekent ook dat je meer geld uitgeeft. Let goed op je uitgaven dit jaar en zorg voor reserves. Saturnus, de planeet van Beperkingen zal vanaf 16 juni tot 18 september van invloed zijn op je financiën en investeringen, geld van de partner en gelden van anderen, leningen, belastingen en erfenissen. Op deze gebieden zijn tijdens deze periode diepgaande veranderingen en ontwikkelingen te verwachten. Geef niet teveel geld uit en let op je investeringen in 2015. Het is mogelijk dat het buitenland lonkt.

Liefde en Relaties
In het dynamische jaar 2015 zal je liefdesleven aanvoelen als een emotionele achtbaan! Saturnus staat op het punt om je Huis van Intimiteit en Transformatie te verlaten. In de afgelopen twee en een half jaar heeft je relatie door intimiteitsproblemen onder enorme druk gestaan. Saturnus heeft de oorzaak van die problemen soms op pijnlijke wijze aan het licht gebracht. Vertrouwenskwesties en controledwang, een gebrek aan intimiteit en seksualiteit blijken vaak de grootste oorzaken van relatieproblemen te zijn. Waar liggen jouw grenzen? Zijn deze duidelijk omschreven? Vanaf juni tot september wordt je nogmaals met je neus op de feiten gedrukt wanneer de retrograde Saturnus tijdelijk terugkeert in het Huis van Intimiteit. De Ram wordt in 2015 bijgestaan door ouderen of een ouder persoon die er voor zorgt dat het je goed gaat. Jupiter reist tot en met 11 augustus door je Vijfde Huis van Liefde, Creativiteit en Romantiek. Je stelt je hart open voor een nieuwe liefde! Augustus 2015 is de maand bij uitstek om een liefde te vinden of een bestaande liefde te verstevigen. In augustus en september 2015 reist ook Mars door je Huis van Liefde waardoor je op jacht gaat naar de liefde. In een vaste relatie wil niets liever dan samen zijn en de liefde vieren. Venus, de planeet van de Liefde, is van eind juli tot begin september 2015 retrograde in je Huis van Liefde. Een oude liefde kan dan terugkeren in je leven. Je realiseert je nu pas wat die geliefde persoon voor je betekent. In de tweede helft van september kan de retrograde Mercurius voor communicatieproblemen zorgen in de relatie. Laat alles op zijn beloop. In november 2015 krijg je de kans alles weer in goede banen te leiden wanneer Mars jouw Huis van Relaties betreedt. Persoonlijke groei komt door het verbreden van je eigen horizon en nieuwe vriendschappen die een verbinding hebben met andere culturen.

Familie
Pluto in Steenbok reist ook in 2015 door het Tiende Huis van Levensbestemming. In de afgelopen zeven jaar heb je in relatie tot je ouders of verzorgers te maken met issues als machtsstrijd en controle. Misschien willen ze meer zeggenschap of willen ze je nog steeds als kind behandelen. Het kan ook zijn dat jij vindt dat ze zorg nodig hebben en vinden zij dat ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. Jupiter in Leeuw reist tot augustus 2015 door het Huis van Liefde en Kinderen, waardoor de relatie die je met (jouw) kinderen hebt, zal verbeteren. Mars reist van 13 mei tot 24 juni 2015 door je Huis van Communicatie, buren en naaste familieleden. In deze periode is er contact met een familielid, zoals een broer, zus, oom of tante of in de buurt waar je woont. Tijdens die periode is Mercurius retrograde dus het is mogelijk dat er iets moet worden uitgepraat, wat kan uitmonden in een ruzie. Zeg geen dingen waar je later spijt van krijgt. Mars reist van eind juni tot begin augustus 2015 door je Huis van Familie en Huis. Een goede periode om je huis op te knappen, te verhuizen, te kopen of te verkopen. Of een familiereünie te organiseren!

Gezondheid
Saturnus staat symbool voor Verantwoordelijkheid en Volwassenheid. Saturnus is ook je Geweten. In de afgelopen twee en half jaar hebben ervaringen je tot de orde geroepen en volwassen gemaakt.
Neptunus in Vissen bevindt zich voor langere periode in je Twaalfde Huis van het Onbewuste, waardoor je het moeilijk vindt om te achterhalen wat er precies aan de hand is en wat je eraan kan doen om de situatie te verbeteren. Om je onrustige geest tot rust te krijgen is het goed naar zee te gaan, te ontspannen met een massage, mooie muziek, dansen, schilderen of tekenen. Laat alcohol en drugs voor wat ze zijn. Mars reist van 13 januari tot 20 februari door het Twaalfde Huis en dat maakt het loslaten van moeilijke situaties makkelijker. Mercurius is dan ook retrograde waardoor het lijkt alsof je de weg kwijt bent. Zoek hulp, praat met iemand over wat er in je omgaat. Je gaat je vanaf eind maart 2015 een stuk beter in je vel voelen.

Advies
Het jaar 2015 is een uitzonderlijk druk jaar, zowel privé als zakelijk. Je focus ligt op toekomstige ontwikkelingen. Na de Zomer van 2015 zijn veel dingen duidelijk geworden en is het tijd om alles te evalueren. Ga je de zaak verkopen of ga je voor die andere baan?

error: Content is protected !!