Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Waterman 2022

Algemeen
Het jaar 2022, het Jaar van de Tijger, is een jaar van herstructurering, introspectie en geduld voor de Waterman. De omslag van de Noordknoop naar Stier geeft aan dat de energie van Waterman tot medio juli 2023 gericht is op het creëren van een emotionele veilige toekomst.
Het doel van Saturnus in Waterman is voorbereiding zodat nieuwe groei kan plaatsvinden na maart 2023.
Saturnus in Waterman blijft erop hameren dat oude en ongewenste gedragspatronen moeten worden losgelaten.
Gelukkig zijn er in 2022 ook gunstige aspecten waardoor er toch een hoop valt te beleven waarmee de dingen ten goede keren. Hou wel rekening met vertragingen in 2022 en vooral tijdens de diverse retrograde periodes moet je geduld hebben.
Mars retrograde in Tweelingen van 30 oktober tot 11 januari 2023 kan bijvoorbeeld voor Waterman een periode van stress zijn waarin Waterman geneigd is overhaaste beslissingen te nemen waar ze later spijt van zullen krijgen.

Liefde en Relaties
De Zonsverduistering in Boogschutter van 4 december 2021 laat in het komende halfjaar een belangrijke nieuwe verbintenis zien binnen je sociale kring, die zowel zakelijk als privé van grote betekenis is voor de toekomst. Het begin een halfjaarlijkse periode waarin samenwerking het sleutelwoord zal zijn, zowel in de liefde, vriendschappen als in zakelijke verbintenissen.
Door de invloed van Saturnus in Waterman sinds eind 2020 zijn verantwoordelijkheid, geduld en toewijding een vast thema in de relatie, zowel zakelijk als in de liefde.
Saturnus in Waterman is echter de spelbreker en belemmerende factor op het gebied van liefde en romantiek, dus er is minder passie, maar wel meer begrip en ondersteuning van je partner, zowel zakelijk als privé. Het kan zijn dat Waterman niet tevreden is over de relatie als het gaat om stabiliteit, intimiteit en veiligheid in het huwelijk en langdurige relaties, zakelijk en privé, dus ook vriendschappen. Waterman sluit zich af en dat de oorzaak zijn van scheve gezichten. Saturnus leert Waterman in 2022 wijze lessen over relaties.
Een nieuwe relatie kan ontstaan binnen de sociale kring met oudere vrienden.
Met Venus retrograde in Steenbok tot eind januari 2022 kan een vroegere relatie niet worden vergeten of zijn er nog dingen die moeten worden afgehandeld of uitgepraat.
Jupiter in Vissen (Huis van Financiën) kan een vermogende partner aantrekken, maar het gevaar bestaat ook dat je zelf veel geld uitgeeft aan een partner of de verkeerde indruk geeft.
Laat hoge verwachtingen los en heb geduld. Dit jaar kun je niets forceren, Waterman.
Het jaar 2022 is een goed jaar voor de vaste relatie met kans op gezinsuitbreiding of het plannen van een zwangerschap.
Juni 2022 ziet er veelbelovend, maar ook onvoorspelbaar uit met de conjunctie van Venus met jouw heersende planeet Uranus in Stier (12 juni 2022 exact) en dat kan vooral van invloed zijn op het gezinsleven van Waterman.
Ook al zijn er vele mogelijkheden om een partner te vinden, maar voor Waterman zal het niet eenvoudig zijn om ‘de ware’ te vinden. De zomer van 2022 is nog de beste periode voor romances, maar pas wel op. Intriges, roddel en jaloezie kunnen geluk in de weg staan. Hou je bij de feiten en laat je niet afleiden door de mening van derden.
De oppositie van Venus en Saturnus in Waterman van 12 augustus tot 5 september 2022 is een periode waarin je down bent en dit kan zowel privé als zakelijk leiden tot vertragingen en beperkingen in liefdesleven en financiën. Waterman kan onder druk worden gezet, maar er moeten praktische stappen worden gezet die op de lange termijn vruchten gaan afwerpen. Waardoor komen eventuele relatieproblemen en ben jij verantwoordelijk voor die problemen?
Wat kun je eraan doen? Een huwelijk of overeenkomst die in augustus en september 2022 wordt gesloten kan echter sterk en duurzaam zijn.
September 2022 is de beste maand om te gaan trouwen of te gaan samenwonen en dan vooral tijdens de herfst-equinox van 23 september 2022. Hou wel het contact levendig met de schoonfamilie wanneer het gaat over materiële kwesties. Wanneer Waterman geduld, tact en diplomatie toont, zullen de problemen tegen het einde van de herfst van 2022 verdwijnen.
Mars retrograde in Tweelingen (Huis van Liefde) van 30 oktober tot 11 januari 2023 kan voor Waterman een periode van stress zijn waarin Waterman geneigd is overhaaste beslissingen te nemen waar ze later spijt van zullen krijgen. Er zullen aan het eind van 2022 romantisch momenten zijn, maar dan moet wel worden gewacht op het juiste moment.

Carrière
Op het gebied van carrière gaat in 2022 vooral om persoonlijke kracht en inzet, want er zal regelmatig sprake zijn van tegenwerking en onduidelijkheid op de werkvloer.
De eerste helft van 2022 laat een drukke en rusteloze periode zien van zakelijke besprekingen, projecten en winstgevende aanbiedingen. Aan het einde van de lente van 2022 kan een plan eindelijk ten uitvoer worden gebracht. In eerste instantie gaat dat gepaard met wisselend succes.
Waterman krijgt in 2022 de kans om het sociale netwerk uit te breiden en belangrijke mensen te ontmoeten, die nieuwe kansen bieden om vooruit te komen en langetermijnprojecten op te starten.
De retrograde Mercurius in Waterman van 14 januari en 4 februari 2022 kan een periode van frustratie en minder onderscheidingsvermogen zijn. Het is tijdens die periode belangrijk om de dingen vanuit andere perspectieven te zien en met de ondersteuning van Jupiter in Ram vanaf 11 mei 2022 kan tot eind oktober 2022 kan dit een positieve invloed zijn.
Jupiter blijft je planetaire beschermengel voor 2022, Waterman!
Jupiter in Ram kan vanaf medio mei 2022 een gunstige invloed hebben op de Waterman die werkzaam is in de wereld van de media, auteurs, reisbranche of in het onderwijs.
Door de invloed van de Zuidknoop in Schorpioen (Huis van Carrière) vanaf februari 2022 tot medio juli 2023 kan je carrière een onduidelijk en onzeker verloop hebben. Hoe dan ook, er komt verandering en dat kan gepaard gaan met afscheid of verlies.
Venus Conjunct Saturnus in Waterman op 28 maart 2022 is voor de zelfstandig ondernemer een prima transit, maar niet echt voor samenwerking. Waterman heeft dan niet veel zin voor sociale activiteiten of er komen minder uitnodigingen of kan je door omstandigheden worden gedwongen tot thuiswerken.
Mars conjunct Saturnus in Waterman op 5 april 2022 laat zien dat de periode van voor jezelf werken nog niet voorbij is. Het kan een time-out zijn of werken achter de schermen. In ieder geval moet je geduld bewaren. Soms zal het lijken alsof het onmogelijk is zaken te doen, maar ook dit gaat voorbij.
De Maansverduistering in Schorpioen (Huis van Carrière) van 16 mei 2022 is bedoeld voor het vinden van je emotionele rust en het bouwen aan een stevig thuisfront. Deze kosmische gebeurtenis laat zien dat dat projecten tot voltooiing komen of vlot worden getrokken. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging zijn mogelijk.
Het is ook mogelijk dat jij zelf een totaal andere koers gaat varen in de komende zes maanden.
Tegen de zomer van 2022 stabiliseert de situatie in je carrière en is er tijd voor welverdiende rust en vakantie.
In de herfst van 2022 kan Waterman door de invloed van Mars in Tweelingen een veelbelovend aanbod krijgen om een ​​nieuwe creatieve onderneming op te starten waarbij je de kans krijgt om te laten zien wat je waard bent. Een goede reclamestrategie is raadzaam, denk daarbij aan televisie of social media of andere vormen van publiciteit.
De Zonsverduistering in Schorpioen (Huis van Carrière) van 25 oktober 2022 is de kosmische poort naar grote wijzigingen in de organisatiestructuur van je bedrijf. De Zonsverduistering laat een halfjaarlijkse periode zien waarin nieuwe verbintenissen worden gesloten of verbroken, zowel privé als zakelijk. Wanneer je echter het tegengestelde ervaart, is de tijd gekomen om aanpassingen te doen. Creatieve oplossingen en netwerken is het sleutelwoord om succes te behalen.
Jupiter retrograde is vanaf 29 oktober 2022 terug in Vissen en dat kan tot 20 december 2022 de oorzaak zijn uitdagingen op het werk.
Vanaf 21 december 2022 tot medio mei 2023 komt er door Jupiter in Ram weer vooruitgang in de carrière met een gunstige invloed voor reclamemakers, auteurs, de reisbranche, logistiek, media of het onderwijs.

Financiën
Neptunus is jouw planeet van het Geld. Neptunus in Vissen blijft tot eind januari 2026 tot in jouw Huis van Financiën en dat maakt het moeilijk om controle over je financiën te houden. Het is goed om ook in 2022 hiermee rekening te houden. Blijf realistisch en niet te goed van vertrouwen als het om geld gaat. Over het algemeen is 2022 een goed financieel jaar. De enige belemmerende factor kunnen inkomens afhankelijke zakelijke relaties zijn.
De transit van Jupiter kan in de eerste helft van 2022 financieel gezien veel goedmaken of financiële voordelen opleveren.
Jupiter is in 2022 het planetaire vangnet, waardoor de financiële situatie toch stabiel blijft.
Tot 10 mei 2022 reist Jupiter rechtstreeks door Vissen en dat is een gunstige financiële periode van voldoende cashflow en financiële stabiliteit. Pas op met je financiën, je bent door de invloed van Neptunus in Vissen geneigd alles te rooskleurig in te zien waardoor je denkt dat het allemaal wel kan.
In het voorjaar 2022 komen er door Jupiter in Vissen financiële kansen die verband houden met winstgevende langetermijninvesteringen. Wees wel voorzichtig bij het opstellen en ondertekenen van juridische documenten. Waterman moet in het eerste halfjaar van 2022 afzien van grote aankopen, want deze periode is bedoeld om financiële reserves op te bouwen en professionele posities te versterken om deuren te openen voor later succes.
De lente van 2022 is een goed moment voor extern financieel advies en ondersteuning. Als je dat doet, dan is er aan het einde van het jaar een gestage financiële groei en vooruitgang te zien.
De veelbelovende samenwerking van Venus en Jupiter in Vissen van eind april tot begin mei 2022 kan gunstige financieel nieuws betekenen of financiële vrouwelijke hulp, een loonsverhoging of een nieuwe baan.
De Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 kan tot veranderingen leiden in je carrière en daarmee ook de financiële consequenties.
De tweede helft van 2022 laat een gunstige periode zien voor de vastgoedmarkt.
Financiële investeringen op lange termijn in technische projecten en vastgoed laten een gunstig beeld zien.
In de zomer van 2022 is er de kans om deel te nemen aan een prestigieus project met de kans op een langdurige samenwerking.
De fase van stabiliteit en vertrouwen blijft tot na de zomer van 2022, maar het blijft raadzaam om niet teveel geld uit te geven aan vakanties en te zorgen voor financiële reserves.
In het najaar van 2022 komt Waterman voor ongeplande uitgaven te staan, maar de investeringen blijven wel goede dividenden opleveren.
Ideeën moeten reëel zijn en het risico moet bewust zijn. Aan het einde van de zomer laat de retrograde Uranus in Stier vanaf 24 augustus 2022 een herwaardering van waarden zien en is het raadzaam om financiële transacties goed te controleren
Door het laatste vierkant tussen Saturnus in Waterman en Uranus in Stier in oktober 2022 kan Waterman voor onverwachte en hoge uitgaven komen te staan die verband houden met het huis of gezin. De retrograde Jupiter keert vanaf 29 oktober 2022 nog even terug in Vissen (Huis van Financiën) voor wat financiële verlichting of met een manier om geld te genereren.
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 kan je carrière of je manier om geld te verdienen beïnvloeden waardoor je in de laatste maanden van het jaar 2022 plannen moet bijstellen om vooruitgang te boeken.

Familie en Huis
De omslag van de Noordknoop naar Stier (Huis en Familie) vanaf medio januari 2022 tot medio juli 2023 geeft aan dat de energie van Waterman gericht is op het creëren van een emotionele veilige toekomst door het bouwen of kopen van een huis en van het versterken van de familieband.
Het jaar 2022 is gunstig voor het plannen van zwangerschap of voor gezinsuitbreiding.
Een verhuizing in 2022 kan leiden tot de oplossing van huiselijke problemen.
De invloed van retrograde Venus in Steenbok kan tot eind januari 2022 de oorzaak zijn van communicatieproblemen in het gezin en familie.
De retrograde Uranus in Stier tot 17 januari 2022 en van 24 augustus 2022 tot 21 januari 2023 biedt Waterman de mogelijkheid om in het privé-leven ten goede te veranderen, maar door jouw unieke inbreng.
Probeer in 2022 niet altijd je gelijk te halen, maar gooi het eens over een andere boeg.
Met een andere manier van communicatie binnen het gezin en familie weet je precies de juiste snaren te beroeren om je doel te bereiken. In de tweede helft van maart 2022 kan het vierkant tussen Mars in Waterman en Uranus in Stier een rusteloosheid en onbedwingbare drang veroorzaken om los te breken van thuis en familieaangelegenheden. Tijdens die periode komen ongewenste oude familiezaken en intriges aan de orde die je eigenlijk niet onder ogen wil zien, maar die wel moeten worden opgehelderd moeten worden.
De Zonsverduistering in Stier van 30 april 2022 is in het komende halfjaar van 2022 van grote invloed op het huis van Waterman en haar bewoners, de ouders en kinderen. De Zonsverduistering in jouw Huis van Familie en Huis is de poort naar verbeteringen in jouw woonsituatie, een renovatie, verhuizing of nieuw interieur, meer tijd doorbrengen met je familie of met personen die als een familie voor je zijn of het plannen van een familiebijeenkomst. Onverwachte gebeurtenissen zijn de oorzaak van een verhuizing of zelfs het kopen van een nieuw huis. In ieder geval worden er stappen gemaakt en aanpassingen gedaan die nodig zijn.
Geef de nieuwe veranderingen rust en ruimte om te settelen.
Het jaar 2022 laat dus een periode van verandering zien, maar veel ligt ook de houding van Waterman hoe met deze veranderingen wordt omgegaan.
Juni 2022 ziet er veelbelovend, maar ook onvoorspelbaar uit met de conjunctie van Venus met jouw heersende planeet Uranus in Stier (12 juni 2022 exact) en dat kan vooral van invloed zijn op het gezinsleven van Waterman.
In de tweede helft van het jaar wordt het rustiger op het thuisfront en is er ruimte voor ontspanning, maar dan alleen wanneer bestaande issues zijn opgelost. Lastige gesprekken met familieleden moeten bij voorkeur plaatsvinden voor augustus 2022, want dan komt er een lastige transit aan.
De drievoudige conjunctie van de Noordknoop, Mars en Uranus in Stier van augustus 2022 kan de oorzaak zijn van onaangename en onverwachte gebeurtenissen in de nazomer van 2022.
Opgekropte emoties komen dan op de meest ongelegen momenten aan de oppervlakte.
In de herfst van 2022 kan er een huwelijk plaatsvinden, maar dat moet wel in samenspraak met de familie. Materiële kwesties kunnen met tact en diplomatie tegen het einde van de herfst van 2022 worden opgelost.
Het laatste vierkant tussen Saturnus in Waterman en Uranus in Stier in oktober 2022 is van financiële invloed op je huis, familie en gezinsleven.
De Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 is de kosmische poort om bestaande problemen in het gezin en familie op te lossen. Deze Maansverduistering brengt onuitgesproken boosheid en negatieve aspecten in de familiesfeer naar buiten, maar helpt wel een oplossing te vinden om een slepende situatie te herstellen. Er kan in de komende zes maanden sprake zijn van een beter betaalde baan waardoor het noodzakelijk is om te verhuizen. Ook is het mogelijk dat je met je gezin op reis gaat of dat er een heuglijk feit te vieren is in de familie.
Waterman wordt uitgedaagd om zich open te stellen voor het proces van groei en evolutie.

Gezondheid
Het Jaar van de Tijger is een jaar waarin Waterman behoefte heeft aan rust en ontspanning.
Tot 28 januari 2022 is Venus retrograde in Steenbok (12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten). Voor Waterman is dit een periode om met zichzelf in het reine te komen door vergeving, mededogen, eigenliefde en zelfbewustzijn.
Het jaar 2022 begint met de retrograde Venus in Steenbok en is een periode van introspectie en innerlijk werk om de relatie met jezelf te herstellen of te verbeteren en om je mentale gezondheid onder controle te krijgen tijdens een retraite of andere plek van heling en bezinning.
De Zon Conjunct Venus in Steenbok op 9 januari 2022 maakt vastberaden om juist dat te gaan doen. Deze vastberaden energie blijft voor de rest van het jaar!
Venus conjunct Mars in Steenbok op 16 februari 2022 kan een moment zijn van terugval door in de slachtofferrol te duiken, tenzij je jezelf goed geaard houdt.
Het jaar 2022 heeft een gunstig verloop, maar je moet er wel aan werken door zorg en aandacht te gaan aan jezelf. Een zorgeloze houding kan zeer nadelig zijn voor je lichamelijk en geestelijk welzijn. Luister naar de signalen van je lichaam, want je ziel schreeuwt dan om aandacht.
Een geplande medische keuring aan het begin van het jaar kan latere gezondheidsproblemen dit jaar voorkomen.
Mars Conjunct Pluto in Steenbok op 2 maart 2022, Venus conjunct Pluto in Steenbok op 3 maart 2022 en Venus conjunct Mars in Waterman op 6 maart 2022 dwingt Waterman weer tot reflectie en introspectie om na te denken, te herstellen en te verwerken van een hoop stress.
Begin maart 2022 kan Waterman ook lucide dromen hebben of moeite hebben met slapen. Neem dan tijd om te rusten, aan te vullen en te herstellen, want vanaf medio maart 2022 wordt alles meer hectisch.
De zomermaanden van 2022 zijn een periode van vakantie en rust. Wel moet Waterman voorzichtig zijn met sporten. De wervelkolom en ledematen de longen zijn dan kwetsbaar.
Ook voor de rest van het jaar 2022 is het raadzaam om rustig aan te doen.
Pluto is sinds 2008 in Steenbok en vanaf januari 2024 reist Pluto door Waterman. Pluto in Waterman zal dan een enorme impact hebben op het fysieke lichaam. Een ware transformatie van jezelf en het einde van een lange cyclus van zelftransformatie en zelfverbetering.

Advies
Het jaar 2022 biedt Waterman positieve energieën en rijke mogelijkheden op zowel persoonlijk als professioneel vlak.
Met Saturnus in Waterman is en blijft herstructurering ook het thema van 2022!
Ook al moet je soms helemaal opnieuw beginnen en wordt een relatie verbroken, wanhoop niet. Het gaat nu om jou, Waterman. Minder tijd voor anderen is meer tijd voor jezelf.
Je kunt uit je as herrijzen als een heel nieuwe jij en dat gaat gebeuren wanneer Pluto begin 2024 jouw teken Waterman betreedt!
Saturnus in Waterman vraagt ​​om geduld en vooruitkijken!
Blijf op je gezondheid letten door stress te vermijden en een gezond dieet en een gematigde levensstijl te volgen voor het welzijn van lichaam en geest.
Het jaar 2022 laat materieel welzijn, harmonie in relaties en systematische verwezenlijking van doelen zien, maar al die positieve veranderingen en creatieve prestaties komen niet vanzelf.
De planeten schotelen de mogelijkheden voor en het is aan jou om deze aan te grijpen of niet.

error: Content is protected !!