Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose voor april 2021

De lentemaand april 2021 is de maand van het Paasfeest, de tijd van wedergeboorte en ontwaken.

April 2021 is ook de maand van het verlangen en de deur naar nieuwe mogelijkheden wanneer Venus en Uranus elkaar vinden in Stier vanaf de tweede helft van april 2021. 

De eerste drie weken van april 2021 worden vooral gedomineerd door de sterke groeikracht en intense vuurenergie van de Zon, Mercurius en Venus in Ram!

Venus en Mercurius in Ram staan in de eerste helft van april 2021 garant voor sprankelende en spontane energie. Met deze energie zijn we openhartiger en nemen we geen afwachtende houding aan, maar gaan we rechtstreeks op ons doel af!

Pasen 2021 wordt door de intrede van onze snelle boodschapper Mercurius in Ram op 5 april 2021 vooral een feest van openhartigheid. Met Mercurius in het Lenteteken Ram hebben we het hart op de tong! Mercurius blijft tot 19 april 2021 in Ram.

In deze absurde en gepolariseerde wereld is het niet makkelijk om je staande te houden temidden van die onrustige energieën. Wat is waarheid, wat kunnen we wel of niet geloven? Naar welk punt worden we geleid en door wie of wat?
Vooral nu is het belangrijk de waarheid in onszelf te vinden, maar wel open te staan voor elkaar en elkaars mening te respecteren.
Provocatie kan tot conflicten leiden.

De Nieuwe Maan op 22º in het vurige Ram van 12 april 2021 wil vooruit en vraagt je duidelijke keuzes te maken. Deze Nieuwe Maan wordt gekenmerkt door het vierkant tussen Mars in Tweelingen en Neptunus in Vissen. Mars in Tweelingen vierkant Neptunus in Vissen kan de aanleiding zijn tot een nieuwe golf van besmettingen en met daarbij een sfeer van angst, achterdocht, bedrog, leugens en schandalen.
Het spanningsvierkant tussen de felle planeet Mars en de zachtblauwe spirituele Neptunus in Vissen benadrukt het belang van verbinding met de werkelijkheid.
Op 9 en 10 april 2021 is het vierkant exact op 21º, maar door de invloedssfeer van de Nieuwe Maan blijft deze sterke energie het hele maand april 2021 van kracht.
Lees meer over deze Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

Deze sterke vuurkracht van de eerste helft van april 2021 wordt in de loop van april 2021 afgeblust door een andere energie waarmee rekening moet worden gehouden.
Pluto opent op 27 april 2021 het retrogradeseizoen en deze energie zet een rem op sociale groei, transformatie en ontwikkeling en wordt eigenlijk een meer intern transformatieproces.
Retrograde planeten vestigen de aandacht op het innerlijke zelf. In veel gevallen worden beslissingen genomen door externe factoren en niet door innerlijke motivatie.
Retrograde perioden zijn bedoeld als een kosmische time-out in deze hectische tijd om terug te keren naar onszelf om het hoe en waarom te begrijpen.

De tweede helft van april 2021 staat in het teken van Stier door het Stellium van de Zon, Mercurius, Venus en Uranus in Stier laat talrijke financiële kansen zien, maar ook een toename van hebzucht en materialisme, vooral nu we rekening moeten houden met schaarste en dreigende tekorten.

Vanaf 15 april 2021 reist Venus door het eigen teken Stier. Venus is weer thuis!
Venus blijft in het sensuele Stier tot 9 mei 2021.
Stier brengt ons in contact met onze fysieke zintuigen en behoeften, maar is ook financiële, emotionele en materiële zekerheid, gehechtheid in relaties, bezitsdrang jaloezie en verspilling.

Op 16 april 2021 staat de Zon in Ram exact vierkant op Pluto in Steenbok en dit sterke planetaire spanningsveld kan de aanleiding zijn tot misplaatst en dominant gedrag. Hoog van de toren blazen, veel gedoe, machtsstrijd, controle en spierballenvertoon.
Een planetair drukvat en zo voelt het ook. Het voelt alsof er iets moet worden doorbroken omwille van structurele veranderingen. Demonstraties en onvrede zijn niet van de lucht.

Geduld, gezond verstand en doorzettingsvermogen zijn vanaf dat moment en de komende maand van het grootste belang.

Mercurius volgt Venus op de voet en voegt zich vanaf 20 april 2021 in Stier en wordt de aandacht gericht op het oplossen van praktische zaken. Er worden realistische, logische, duurzame en haalbare plannen voor de toekomst gemaakt. Tot 4 mei 2021 ligt de nadruk op veiligheid, persoonlijke waarden en zelfvertrouwen. Nieuwe manieren van denken op weg naar concrete doelen.
Deze voorzichtige, terughoudende en praktische energie voorkomt het maken van onnodige risico’s, maar kan echter leiden tot overmatige hebzucht, jaloezie en koppigheid. De hakken gaan koppig in het zand en het is onwaarschijnlijk dat een eenmaal ingenomen standpunt zal worden gewijzigd.

Op 22 april 2021 vieren we de Dag van de Aarde. Op deze dag heeft als doel om mensen bewust te maken van het leven op onze unieke planeet Aarde, de natuur, milieu en klimaatverandering.

Van 22 tot 23 april 2021 draait onze Aarde door de staart van de komeet C/1861 G1 Thatcher, die werd ontdekt in 1861. De Lyriden in het sterrenbeeld Lyra zijn jaarlijks van 16 tot 25 april en laten soms wel 20 meteoren per uur zien!

Vanaf 23 april 2021 reist Mars door het introspectieve Kreeft.
Emoties en sentiment gaan tot 11 juni 2021 een belangrijke rol spelen bij de besluitvorming in de samenleving. Met de kracht van Mars in Kreeft worden emoties getoond en durven we uit te komen voor wie we zijn. Mars staat echter astrologisch“in Val” in Kreeft en dat betekent dat er sprake kan zijn van interne strijd, emotionele disbalans, agressiviteit, schuld, wrok en spanning. We kunnen onszelf en elkaar flink in de wielen rijden, dus vertrouw op jezelf, op wie je bent en sta open voor dialoog.

Op 23 april 2021 is er een conjunctie van Mercurius, Venus en Uranus in Stier en dit Stellium in het zintuiglijke element Aarde kan de aanleiding zijn tot spannende maatschappelijke ontwikkelingen. Niet voor de eerste keer kan opzienbarend nieuws of liefde op het eerste gezicht een thema zijn vandaag!

Op 25 april 2021 kan het spanningsvierkant tussen Saturnus in Waterman en Venus en Mercurius in Stier echter de aanleiding zijn tot een koude douche, afstand nemen, kritiek, wantrouwen, onverzettelijkheid, pessimisme en sarcasme. De sfeer kan dus zomaar omslaan. Venus en Mercurius in Stier vierkant Saturnus in Waterman kan leiden tot politieke confrontaties, economische of relationele problemen.
Bij alles is geduld, flexibel denken en rustig blijven het beste advies.
We kunnen niets forceren met deze energie, vooral nu Pluto bijna tot stilstand is gekomen.

Pluto in Steenbok opent het retrogradeseizoen van 2021.
De transformerende kracht van Pluto wordt tijdens deze retrogradeperiode periode tot 5 oktober 2021 nog intenser dan deze al is. Het retrograde gaan van Pluto in Steenbok vanaf 27 april 2021 opent de deur naar de herziening van persoonlijke en maatchappelijke doelstellingen, op korte en middellange termijn.
Pluto heeft inmiddels de laatste graden van Steenbok bereikt. Aan het eind van Steenbok gaat de Plutonische bezem radicaal door bestaande structuren en systemen.
Vooral nu met Saturnus in Waterman (Heerser van Steenbok) gaat het om burger versus autoriteit, bestuur en macht. We bevinden ons in een wereld waarin een strijd gaande is tussen goed en kwaad, tussen licht en duisternis. Een vacuum, waarin we onze autoriteit, de stroom van het leven en werkelijke spirituele natuur zijn kwijtgeraakt.
“Gevangen zijn in de nieuwe onwerkelijkheid” door opgelegde overtuigingen en ideeën over hoe we zouden moeten leven, waarbij controle en angst een grote rol spelen.
We moeten hier collectief doorheen, om als mensheid weer terug te komen naar waar het ooit begon, onze spirituele natuur, onze innerlijke kern, intuïtie en ons hart.
De retrograde Pluto in Steenbok gaat over hervorming van verouderde overtuigingen en denkpatronen. De retrograde Plutonische energie geeft de mensheid de kracht door nieuwe gedachtevormen te creëren om met de nieuwe manier van leven om te kunnen gaan.
Lees meer over de invloed van Pluto retrograde voor de tekens onder NIEUWS op deze website.

De Volle Maan in Schorpioen van 27 april 2021 is een Super Maan.
Dit is ook de eerste van drie Super Manen van 2021. De Maan staat het dichtst bij de Aarde bevinden en is daarom groter en helderder dan normaal.
Deze Volle Maan gaat over onze diepste verlangens en de strijd om deze te verwezenlijken. Met deze Volle Maan heerst een alles of niets energie in de wereld.
Lees meer over deze Volle Maan onder NIEUWS op deze website.

Laat je angsten of gevoel van onveiligheid niet de overhand krijgen, maar blijf in de realiteit en kritisch kijken naar de wereld om je heen.
Laten we ons niet gevangen houden in angst, maar ons bewustzijn vergroten, waardoor sociaal gevangen zijn plaats gaat maken voor een krachtveld van licht, liefde en de collectieve reis naar een hoger doel.

Ik hoop dat deze prachtige Lente-maand ons grotere waardering en bewustwording van de schoonheid in onszelf en de wonderlijke wereld mag brengen.

Een inspirerende maand toegewenst!

error: Content is protected !!