Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De planetaire krachten bevinden zich in maart 2023 aan de Nachtkant van de Schorpioen-horoscoop. De Nachtkant gaat over verwerking en opbouw, innerlijke wereld. Winterslaap!
Tijdens deze Winterslaap bouw je aan een nieuw fundament dat vanaf het voorjaar 2023 jouw leven vorm gaat geven. Door de invloed van de Noordknoop in Stier blijven persoonlijke relaties een fundamenteel element voor de evolutie en levensmissie van Schorpioen.
Geduld, samenwerking en aanpassing om je doelstellingen te bereiken zijn terugkerende thema’s tijdens deze periode.
De focus in maart 2023 ligt op privé-leven, huis, gezin, liefde, werk en relaties.

Liefde en Relaties
De invloed van de Nieuwe Maan van 20 februari 2023 daagt Schorpioen in de eerste helft van maart 2023 uit om naar buiten te treden en creatieve fantasieën te beleven! Even wakker worden uit je winterslaap is goed om het zonnetje op je gezicht te voelen. Je wil met je geliefde alles beleven, dingen die jullie allebei fascineren. Weet te verleiden en te verrassen!
De Volle Maan van 7 maart 2023 valt in jouw Huis van Vriendschappen, groepen en organisaties. Het is goed om jezelf weer te verbinden met de buitenwereld. Socialiseren is ook een vorm van stressvermindering en je hebt het nodig om samen te zijn. Iets komt tot voltooiing in je sociale kring.
De Volle Maan vraagt aan jou: op wie kun je bouwen? Wie voegt waarde toe en wie niet? Wie zijn jouw vrienden, wie zijn jouw vijanden? Wie verdienen jouw vriendschap? Vooral in deze tijden kom je tot de conclusie wie je ware vrienden zijn.
Koester je ware vrienden, maar laat ook degenen los die jouw vriendschap niet waard zijn.
Saturnus in Vissen vanaf 8 maart 2023 (5e Huis van Liefde) leert Schorpioen waardevolle lessen in de liefde. Er moet oude pijn en trauma worden verwerkt en ongezonde relaties moeten worden verbroken om je hart vrij te maken. Saturnus in Vissen maakt serieus en toegewijd aan iedereen die je dierbaar is. Maak gevoelige onderwerpen bespreekbaar.

Familie en Huis
Saturnus is bijna aan het einde gekomen van een cyclus van 2,5 jaar door Waterman, dat is het Huis van Familie en Huis. Een periode van grote innerlijke verwerking en vergeving van het verleden, een “grote karmische schoonmaak”, waarin familiekarma werd gebroken en vroege conditionering vanuit de opvoeding werd losgelaten. Schorpioen beseft nu wat je hebt geleerd en losgelaten, hoe sterk je bent geworden nu je familiekarma en conditionering hebt losgelaten of aan het loslaten bent.
Deze afronding van Saturnus kan tot 7 maart 2023 voor Schorpioen echter een vertragende werking hebben, waardoor er in de liefde en familie conflictsituaties kunnen ontstaan.
Wanneer Saturnus vanaf 8 maart 2023 het teken Waterman verlaat, weet je wie je familie is of wie jij als familie beschouwt. Saturnus vertrekt en Pluto betreedt het Huis van Familie en Huis vanaf 24 maart 2023. Tot 11 juni 2023 krijgt Schorpioen een voorproefje van wat je kunt verwachten met de grote transformator Pluto in Waterman in het vierde Huis, zoals met plannen om te gaan emigreren of verhuizen naar een andere woonplaats. Door de levenslessen die je in de afgelopen jaren van Saturnus hebt geleerd ben je beter opgewassen om in de komende decennia met de grote transformerende kracht van Pluto om te gaan.

Carrière
De Volle Maan van 5 februari 2023 in het tiende Huis van Carrière, Roeping en Status heeft laten zien dat een project in je carrière is voltooid. De Volle Maan was de opmaat naar een periode waarin er dingen gaan veranderen in je carrière of je houding ten aanzien van je werk gaat veranderen zoals een andere bestemming of ander werk.
In maart 2023 komen er kansen voor een doorstart, doorgroei of verandering in je werk, zoals een aanbod, een promotie of erkenning van talenten.
De grote Weldoener Jupiter reist tot 16 mei 2023 door Ram (Huis van Werk) en met deze invloed krijgt Schorpioen nieuwe werkmogelijkheden en is er een goede relatie met collega’s en zakelijke relaties. Er is dan meer kans op promotie of een beter betaalde baan.
Met de Nieuwe Maan in Ram van 21 maart 2023 in het Huis van Werk en Gezondheid gaat Schorpioen het besluit nemen om verbeteringen door te voeren in de werkomgeving en met collegiale interactie.
Het gaat over nieuwe technologieën, teamwork en nieuwe ideeën op het gebied van welzijn en milieu.
Met Mars in Kreeft vanaf 26 maart 2023 breekt een gunstige periode aan voor zakelijke reizen en buitenlandse projecten.

Financiën
Pluto en Mars heersen beiden over Schorpioen. Mars in Tweelingen is in het achtste Huis van Gedeeld Vermogen, Intimiteit, Vertrouwen, emotionele zaken, geheimen en de Ziel. De energie van de directe Mars in Tweelingen stelt je tot 25 maart 2023 in staat om eventuele schulden aan te pakken. Tijd om actie te ondernemen wanneer je budget onder druk is komen te staan. Er kan sprake zijn van de afhandeling van een nalatenschap, maar dat kan met strubbelingen gepaard gaan zoals problemen met andere begunstigden. Nu Mars bijna het teken Tweelingen gaat verlaten betekent dat dingen tot een einde komen, dus een lening bij de bank of belastingzaak kan nu worden afgerond. De transit van Jupiter in Ram staat niet alleen garant voor succes in je carrière, maar brengt ook financiële voorspoed en meevallertjes! Durf om een loonsverhoging te vragen, want je bent het dubbel en dwars waard.

Gezondheid
Asteroïde Ceres blijft tot 22 maart 2023 in Weegschaal en ondersteunt Schorpioen om het onderbewuste zelf te koesteren en je veiliger te voelen.
Dit kan een krachtige tijd zijn om emotionele bagage op te ruimen en je te verzoenen met het verleden. Tijdens deze periode ben je meer in jezelf gekeerd, meer introspectief en reflectief. Het kan zijn dat Schorpioen zich oververmoeid voelt, maar dit is je ziel die je roept om los te laten wat wat nadelig is voor jouw gezondheid. De transit van Jupiter in Ram in het zesde Huis van Gezondheid kan een gezondheidsprobleem aan het licht brengen waarvan Schorpioen zich niet bewust was. Als je niet naar je lichaam, emoties en je ziel luistert, zal het lichaam (jouw tempel) zelf schreeuwen om aandacht.
Met de Nieuwe Maan van 21 maart 2023 in het Huis van Gezondheid en Werk gaat Schorpioen het besluit nemen om ergonomische verbeteringen door te voeren in de werkomgeving en met collegiale interactie. Deze Nieuwe Maan brengt een nieuwe dagelijkse routine om op het goede spoor te blijven. Zie het als een zuiveringsproces, dus minder stress of minder onverschillig zijn over jezelf. Omring jezelf met zachtheid en helende energie.

Advies
In maart 2023 kan een lang gekoesterde wens toch nog onverwachts in vervulling gaan.
Mars in Kreeft van 26 maart 2023 tot 20 mei 2023 (9e Huis van Hoger Bewustzijn, Reizen en Studie) is een gunstige periode voor spiritualiteit, je wijsheid delen of je geest verruimen door op reis te gaan of in gedachten te reizen.
Maart 2023 voelt een beetje tegenstrijdig, want je wil graag naar buiten treden, maar iets houdt je tegen alsof het allemaal anders voelt. Schorpioen moet een goede balans vinden tussen privé en werk en dat kun je doen door zelf te veranderen.
Als je zelf verandert, verandert de omgeving als vanzelf met je mee.

error: Content is protected !!