Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
November 2023 staat in het teken van relaties, financiën, werk en gezondheid.
De Maansverduistering in Stier op 28 oktober 2023 sloot de verduisteringscyclus op de as Stier/Schorpioen af en in november 2023 zie je daar de resultaten van. Stier mag de vruchten plukken of deze nu zoet of zuur zijn. Tegenslagen en vertragingen zijn indicaties dat het pad dat je volgt niet het juiste is. Neem de tijd om je strategieën aan te passen.
Saturnus in Vissen (Huis van Vriendschappen) gaat vanaf 4 november 2023 weer direct en dan breekt een periode dat je weer in je dromen gelooft, Het moedigt je aan om vol vertrouwen met een gezamenlijk creatief of zakelijk project van start te gaan.

Liefde en Relaties
Voor de single Stier is de eerste week van november 2023 met Venus in Maagd (tot 8 november 2023) het meest gunstig om de liefde te vinden.
De Nieuwe Maan in Schorpioen van 13 november 2023 in het Huis van Relaties is het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen.
Het kan ook een nieuwe start zijn in je huwelijk of vaste relatie, in je werkkring, je collega’s of zakelijke partner(s).
De transit van Ceres door Schorpioen tot 25 november 2023 en de transit van Mars in Schorpioen tot 24 november 2023 door het Huis van Relaties maakt je extra betrokken bij relaties, om steun te bieden en samen te zijn en samen te werken of bij het verbreden van je sociale netwerk.
Aan het eind van november 2023 reizen Mars als Ceres door Boogschutter (Huis van Intimiteit en Vertrouwen) en wordt de focus verlegd naar verlangen, vertrouwen, passie en intimiteit en het verbeteren van emotionele banden met dierbaren.
Over het algemeen is het belangrijk om onzelfzuchtig te zijn en je partner vrij te laten.

Familie en Huis
Over het geheel genomen is november 2023 niet echt een harmonieuze maand voor het thuisfront.
Stier is er op zichzelf en duld geen tegenspraak of kritiek. Dat kan leiden tot frictie.
Er kunnen meningsverschillen zijn met oudere familieleden en het is belangrijk voor je gemoedsrust om de balans zo gauw mogelijk weer te herstellen.
Planetaire invloeden zijn de oorzaak van onrust thuis en in de familie en dat kan een negatieve invloed hebben op je kinderen of kinderen in de familie.
Er is veel geld uitgegeven of er is sprake van financiële tekorten, waardoor er moet worden bezuinigd. Pas op met het aangaan van leningen om grote huishoudelijke aankopen te kunnen bekostigen.

Carrière
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 viel in jouw Huis van Werk en dat is tot het einde van 2023 de komische poort naar een nieuwe baan, nieuwe kansen op de werkplek of nieuwe verantwoordelijkheden in het dagelijks leven. Denk daar eerst goed over na, want met Jupiter retrograde in Stier is het geen gunstige tijd om nu een overstap te maken.
Het kan zijn dat je overweegt om van baan te veranderen of naar een andere plaats te verhuizen. Je moet wel serieus nadenken voordat je een besluit neemt.
Door de retrograde Jupiter in Stier verloopt alles op je werk of met de studie trager waardoor je tot begin februari 2024 de tijd krijgt om uit te zoeken op welke projecten je je moet concentreren en welke je moet schrappen. Welke baan of studie past bij jou? November 2023 laat professionele groei zien, maar is geen gunstige maand voor studiedoeleinden. Hou er rekening meer dat zakelijke reizen niet direct het gewenste resultaat opleveren.

Financiën
November 2023 is over het algemeen geen gunstige financiële maand.
Met Maansknopen op de as Ram/Weegschaal moet Stier terughoudend moet zijn met het doen van financiële toezeggingen, investeringen en speculaties. Vermijd alle risicovolle beleggingen aangezien deze tot verliezen zullen leiden. Ook kan er sprake zijn van winstderving door conflicten met klanten, zakelijke partners en collega’s. De tijd is ook niet gunstig voor speculatieve activiteiten, het uitbreiden van de huidige ondernemingen of het starten van nieuwe.
Verkooppersoneel, zakenlieden en ook de Stier in de creatieve sector kan te maken krijgen met tegenvallende resultaten, waardoor het een uitdaging zal zijn om huidige en nieuwe projecten te financieren. Alle risicovolle beleggingen moeten voorlopig worden vermeden.
Kijk waar je kunt bezuinigen en wat je kunt doen om meer winst te genereren.
De Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 valt in het Huis van Financiën en is een perfecte periode voor financiële planning en strategievorming en om financiële zaken met rationaliteit en logica te benaderen. Deze Volle Maan ook laat een voltooiing zien op financieel gebied of dat er financieel iets afgerond of verbeterd moet worden. Een tijdelijke financiële crisis verlegt de materiële focus van Stier. Deze Volle Maan is een wake-up call om jezelf op andere manieren te waarderen. Minder geld leert je de tastbare zegeningen om je heen te waarderen. Het brengt je terug naar de kern, naar jezelf, naar wat jij werkelijk nodig hebt. Je bent niet wat je bezit!

Gezondheid
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 viel in het Huis van Gezondheid waardoor de dagelijkse routine onverwacht onderbroken kan worden. Ook de Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 kan sterke negatieve emoties oproepen.
De retrograde Cheiron in Ram in jouw 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en innerlijke Psyche brengt met name pijnlijke herinneringen naar boven, woorden of situaties van vroeger die jou hebben gekwetst. De retrograde Cheiron in Ram dwingt je om emotionele pijn onder ogen te zien.
Jupiter retrograde is een unieke tijd voor zelfreflectie en evaluatie.
Probeer minder negatief te denken en niet alles tegelijk te willen. Angst, stress en nervositeit hebben een negatieve invloed op je gezondheid.
Om je gezondheid op peil te houden is een alternatieve, ontspannende en reinigende therapie raadzaam. Aan het eind van november 2023 kun je te maken krijgen met een herfstdipje, maar dat kun je laten verdwijnen door bijvoorbeeld naar de kapper te gaan of jezelf in de watten te leggen.
Het is essentieel om weerstand te bieden aan de neiging om conflicten aan te gaan die jouw innerlijke vrede en welzijn kunnen verstoren.

Advies
De Maansverduistering in Stier op 28 oktober 2023 sluit de verduisteringscyclus op de as Stier/Schorpioen af. Door deze kosmische gebeurtenis komt iets tot een einde. Stier mag de vruchten plukken of deze nu zoet of zuur zijn. Tegenslagen en vertragingen zijn indicaties dat het pad dat je volgt niet het juiste is. Neem voldoende tijd voor jezelf, stel verwachtingen bij, ga voor jezelf en zorg goed voor jezelf.
Oude projecten en onuitgewerkte ideeën zou je alsnog een kans kunnen geven, want deze kunnen nu wel lucratief zijn. Luister ook naar de input van anderen!
Samenwerking of het bundelen van krachten is de sleutel om meer geld te verdienen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!