Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Schorpioen 2020

 

 

 

 

Algemeen

Het jaar 2020 is een krachtig jaar van oogst en groei, Schorpioen.

Partnerschappen en relaties kunnen echter een uitdaging zijn in 2020.

Pluto is de planetair heerser van Schorpioen en Pluto blijft tot 2024 in het Huis van Communicatie en mentale kracht. Ook in 2020 ondersteunt Pluto jouw overtuigingskracht, analytisch vermogen, onderzoek geest en interesse in het verborgene en mysterieuze onderwerpen.

Mars is medeheerser van Pluto, dus belangrijk voor de Schorpioen. De retrograde Mars in Ram van begin september tot half november 2020 kan een periode zijn waarin Schorpioen zich overweldigd en uitgeput kan voelen. Dit is een tijd voor een kosmische time-out.

Liefde en Relaties

De invloed van Uranus in Stier in het Huis van Relaties stelt ook in 2020 relaties op de proef, zowel zakelijk als privé. Relaties veranderen of beëindigen wanneer persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid in het geding zijn, zowel in je intieme relatie, gezin, werk, vriendschappen of zakelijke samenwerking. Het jaar 2020 staat in het teken van doorgroei naar een nieuwe vorm van samenwerking. Tot 10 januari 2020 blijft Uranus in Stier retrograde. De retrograde Uranus in jouw Huis van Relaties brengt verdieping in een relatie, door samen een mooie buitenlandse reis te maken en ervaringen te delen. De conjunctie van Saturnus en Pluto in Steenbok van 12 januari 2020 kan leiden tot een zwangerschap of geboorte in de familie.

Vanaf 27 november 2019 is Neptunus weer direct in Vissen. Vissen symboliseert jouw Huis van Liefde en Romantiek. De eerste helft van 2020 belooft een aangename, harmonieuze en veelbelovende periode te zijn voor de liefde en samenwerking.

Neptunus in Vissen in het Huis van Liefde kan ook in 2020 romantiek brengen, maar kan ook bedrieglijk zijn. Een romance is veelbelovend, maar belooft veel en doet weinig.  Van 17 februari tot 9 maart 2020 is Mercurius retrograde in Vissen en laat zie dat er nog oud zeer moet worden opgelost in een liefdesrelatie.

Venus retrograde in Tweelingen van half mei tot eind juni 2020 brengt Schorpioen het verlangen om zich los te maken van alles, dus als Schorpioen zich ongelukkig voelt, wordt dat ook kenbaar gemaakt. De Maansverduistering in Tweelingen van 30 november 2020 brengt geheimen aan het licht over de partner. Oktober en november 2020 staan in het teken van liefde en warmte, van samenzijn en samen delen. December 2020 is de maand van lichtjes en warmte. De maand van de liefde en romantische momenten.

Carrière

De Zonsverduistering in Steenbok van 26 december 2019 brengt in het eerste halfjaar van  2020 vele kansen, maar ook zakelijke obstakels. De Kosmos daagt je innerlijke kracht uit om door te zetten en deze obstakels met succes te overwinnen. Buitenland, reizen, studie, nieuwe vaardigheden en spiritualiteit bieden mogelijkheden tot groei en doorgroei. Vooral aan het einde van 2020 ziet Schorpioen het belang van een bedrijfsgerichte opleiding.

In het begin van het jaar vinden grote en onverwachte veranderingen plaats in de carrière van Schorpioen. Je carrière heeft het afgelopen jaar een boost gekregen en deze trend zet zich voort in de eerste helft van 2020. Een periode van vooruitgang, promotie en hogere productiviteit. Mei 2020 voelt als een nieuw begin en het vinden van je doel in het leven. Juni 2020 is de maand van vooruit plannen en het vinden van het juiste moment.

Juli 2020 is de maand van het vinden van oplossingen en niet langer uitstellen.

De Maansverduistering in Steenbok van 5 juli 2020 kan in de komende maanden leiden tot een nieuwe baan, reis of ander huis.

De tweede helft van 2020 laat minder groei zien, maar een uitbouw van wat in het eerste helft van 2002 is bereikt. De resultaten van hard werken, focus en inzet van persoonlijke en professionele verantwoordelijkheid komen duidelijk aan bod. Schorpioen wil zich profileren, maar het is wel belangrijk dat je niet forceert, afdwingt of je ellebogen gebruikt. Schorpioen ziet groei in de carrière door een goede planning, geduld en discipline.

Medio 2020 kunnen er conflicten zijn en dan is het zaak ook geen druk uit te oefenen.

Over het algemeen is 2020 een rustig en stabiel jaar waarin vooral wordt gewerkt aan de verbetering van bestaande zakenrelaties en zakelijk netwerk.

Financiën

De Zonsverduistering van 26 december 2019 biedt in de eerste helft van 2020 zakelijke ontwikkelingen met  financiële kansen, maar ook blokkades. Deze kosmische uitdaging vraagt van de Schorpioen kracht en creativiteit om deze te overwinnen.

De transit van Mars in Boogschutter van 4 januari tot 16 februari 2020 zet de toon voor 2020 en geeft een geweldige financiële  boost. Pas op met impulsaankopen, want uitgaven kunnen buitensporig en onnodig zijn.

Het hele jaar door is er winst te behalen waardoor een goede inkomenspositie wordt gegenereerd. De Maansverduistering in Boogschutter van 5 juni 2020  valt in jouw geldsector. Deze kosmische gebeurtenis leidt tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op waardebepaling, hoe je met geld en bezit omgaat. De Maansverduistering in Tweelingen van 30 november 2020 in het financiële  achtste Huis van leidt tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op waardebepaling en hoe je met geld en bezit omgaat. Financiële ontwikkelingen van en door derden maken het noodzakelijk om een ander financieel beleid te gaan voeren.

De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 14 december 2020  valt ook in het Huis van Financiën en duidt op een verbetering van jouw financiële situatie in het komende halfjaar, de komst van financiële mogelijkheden, extra inkomsten door een financiële meevaller, meer werk, opdrachten of een lucratieve hobby. Winst kan worden behaald door kostenbesparende technieken toe te passen. Meer inkomsten leiden tot financiële stabiliteit en een veilig gevoel.

Familie en Huis

Het jaar 2020 duidt op een jaar van veel veranderingen en activiteiten aan het thuisfront voor de Schorpioen.

De conjunctie van Saturnus en Pluto in Steenbok leert je belangrijke lessen over de kracht en consequenties van het woord. Kwaadspreken in de familie of buurt waar je woont is zo gedaan, maar goedpraten is niet zo eenvoudig. Het kan zijn dat Schorpioen het moeilijk vindt om de juiste woorden te vinden of moet zich verantwoorden voor uitspraken.

De Zonsverduistering in Waterman van 24 januari 2020 is de voorbode van goed nieuws voor het huis en haar bewoners, je ouders en kinderen. Vanaf dat moment tot in de zes maanden daarna komen er veranderingen in jouw woonsituatie, een renovatie, gezinsuitbreiding, een familiebijeenkomst, verhuizing of nieuw interieur, meer tijd voor je familie of met personen die als een familie voor je zijn. De Maansverduistering in Steenbok van 5 juli 2020 verandert de tweede helft van 2020 de manier van communicatie met naaste familieleden, vrienden en familie.

In augustus 2020 krijg je vrede met een situatie. Pas wanneer je een situatie accepteert, kun je er mee omgaan en oplossingen vinden. In september 2020 wordt de Schorpioen met de neus op de feiten gedrukt. Slechte gewoonten gaan je leven beheersen en dat is het laatste wat jij wil. Maak dus nu die keuze. Er kunnen strubbelingen zijn met oudere familieleden, ouders of schoonouders. Zorg ervoor dat eventuele geschillen met een compromis worden opgelost.

Goede periode voor een thuisstudie of voor de schoolkeuze van je kinderen.

Gezondheid

Het eerste kwartaal van 2020 kan stressvol zijn voor de Schorpioen. Januari 2020 zit een drukke maand van rennen en vliegen, maar al gauw zal Schorpioen merken dat alles wat je doet, geen toegevoegde waarde heeft, maar ten koste gaat van je gezondheid.

In februari 2020 kan Schorpioen het machteloze gevoel geven alsof dingen buiten jou om gebeuren en dat kan tot stressklachten leiden. Maart 2020 is de maand van geduld en de lange adem. Vanaf april 2020 ziet de Schorpioen verbetering, maar ook hier geldt dat je geduld moet hebben en niets mag forceren.

De gezondheid van ouderen kan een grote zorg voor de Schorpioen zijn het kan zijn dat je je aandacht eerst op hen moet richten en niet op jezelf. Van 30 juni 2020 tot 6 januari 2021  “marcheert” Mars in Ram door jouw Huis van Gezondheid.

Een drukke periode op het werk betekent ook meer stress voor de Schorpioen. Onbewust leg je de lat hoger voor jezelf. Tijdens deze periode loop je meer kans op een burn-out, hoofdpijn,  infectie, uitslag of koorts. Vooral tijdens de retrograde periode van Mars in Ram van 14 oktober 2020 tot 13 november 2020 is het goed om even een time-out te nemen. Als je jezelf tot het uiterste drijft, betaal je een hoge prijs en dat is het niet waard, Schorpioen.

Advies

De retrograde periodes van Mercurius vallen in 2020 in watertekens, dus dit jaar ondervindt Schorpioen niet echt de nadelige gevolgen zoals minder groei. Diplomatie en geduld zijn echter raadzaam. Laat dit jaar het venijn in de staart voor wat het is, Schorpioen. Met geduld krijg je precies je wil hebben.

De meeste relaties blijven in 2020 zoals ze zijn. Alles wat verbonden is, kan niet worden verbroken. Wat gebroken is, kan niet meer worden hersteld.

error: Content is protected !!