Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan in deze periode aan de bovenkant van de Stier horoscoop.
Het gaat aan het begin van 2023 om ambities en wereldse doelen.
De duidelijke verschuiving naar de oostelijke kant van de Stier-horoscoop laat een periode zien van persoonlijke kracht, onafhankelijkheid en zelfredzaamheid.
Wees echter voorbereid op stressvolle situaties, zowel professioneel als op het gebied van interpersoonlijke relaties. Wat vertrouwd was verdwijnt uit je leven door krachten waar je niets aan kunt doen en dat kan een gevoel met zich meebrengen alsof je bent lamgeslagen. Wat er ook gebeurt, het pakt uiteindelijk goed uit.

Liefde en Relaties
De Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 kan ook in januari 2023 flinke impact hebben op relaties.
Er kan sprake zijn van twijfels hebben over jezelf, je geliefde of je publieke rol. Het is mogelijk dat Stier het jaar 2023 begint met een onbehaaglijk gevoel in de relatie en dat kan te maken hebben met onvoorziene ingewikkelde omstandigheden in je carrière.
Probeer zoveel mogelijk de problemen op je werk te laten en laat ze thuis niet de overhand krijgen. Zoals je weet is Mars de medeheerser van jouw Huis en Relaties. Mars is retrograde in Tweelingen en dat laat zien dat ook jouw partner aandacht nodig heeft.
Van 4 tot 27 januari 2023 reist jouw planeet Venus door Waterman (Huis van Carrière) en dat betekent dat alles nu om jouw werk draait. Pas op met wat je zegt en vooral hoe je iets zegt rond 21 januari 2023. Vanaf 28 januari 2023 is Venus in Vissen en dan komen dingen in rustiger vaarwater. Stier krijgt dan meer tijd voor de relatie en eventueel schade te herstellen.
Mercurius is jouw planeet van de Liefde. Mercurius is retrograde tot 17 januari 2023, dus pas aan het eind van januari 2023 komen er meer kansen om nieuwe mensen te ontmoeten. Aan het eind van januari 2023 kan er met Venus in Vissen een nieuwe feestje of evenement zijn met romantische vooruitzichten.

Familie en Huis
De Verduisteringen op de as Stier/Schorpioen van 2022 hebben geleid of gaan nog leiden tot belangrijke ontwikkelingen in jouw privéleven, huis en familie. Er is schoon schip gemaakt met oude pijn uit het verleden en er is gewerkt aan een stabiele thuissituatie.
De Maan staat symbool voor de communicatieve vaardigheden voor de Stier. Iedere keer wanneer de Maan in haar Wassende fase is, groeit ook haar energie. De beste periode om met iets nieuws te beginnen of een oplossing te vinden is van 1 tot 6 januari 2023.
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 valt in jouw Huis van Communicatie, Verbinding, Onderwijs, korte reizen, broers en zussen, kennissen en buren. Deze Volle Maan dringt aan dingen uit te praten, dingen die je dwarszitten. Soms is een conflict onvermijdelijk, maar dit is nu eenmaal wel nodig. De waarheid maakt je vrij! Hou wel rekening met je woorden, hoe je iets zegt en wat je zegt. Een geheim kan worden onthuld. Stier kan deze maand een goede tip vanuit je sociale kring krijgen over de koop van een huis.

Carrière
De Nieuwe Maan in Steenbok van 23 december 2022 viel in het Huis van Hoger Bewustzijn, Studie, Reizen en Internationale verbindingen en heeft de deur geopend naar een nieuwe weg in je carrière.
Januari 2023 verloopt echter niet zo voortvarend als je had gehoopt.
Mercurius is retrograde in Steenbok en dat laat zien dat januari 2023 meer een maand van voorbereiding is, dus een tijd om je CV aan te passen, want er is veel veranderd in de afgelopen maanden! Je kunt in de eerste helft van januari 2023 niets forceren, dus probeer kalm te blijven en je zoveel mogelijk aan te passen aan de omstandigheden.
De Nieuwe Maan in Waterman van 21 januari 2023 valt voor Stier in het 10e Huis van Carrière en Bestemming.
Een geweldig moment om te solliciteren naar die droombaan. Met deze Nieuwe Maan wordt Stier aangezet om zich te richten op een ongelooflijke carrièremove. Blijf overeind en blijf vertrouwen!
Deze Nieuwe Maan biedt openingen vanuit hogerhand, dus invloedrijke connecties die kunnen helpen om hoger op de ladder te klimmen.

Financiën
Januari 2023 is niet een van de beste financiële maanden van het jaar, Stier. Er zijn onvoorziene uitgaven en financiële schommelingen. Het is mogelijk dat je aanspraak moet doen op je spaargeld om aan financiële verplichtingen te kunnen voldoen, maar maak je geen zorgen. Er komen betere tijden! Mercurius heerst over het 2e Huis van Financiën. Mercurius is retrograde tot 17 januari 2023 en met de schaduwperiode meegerekend moet Stier de hele maand januari 2023 rekening houden met financiële vertraging en verwarring.
De lange transit van Mars in Tweelingen door jouw Huis van Financiën kan tot 25 maart 2023 leiden tot onnodige financiële uitgaven. Mars is tot 11 januari retrograde in Tweelingen. Met de schaduwperiode meegerekend is budgetbewaking tot eind januari 2023 raadzaam.

Gezondheid
In januari 2023 moet Stier rekening houden met allerlei stressvolle situaties zowel professioneel als op het gebied van interpersoonlijke relaties.
Stier is in januari 2023 defensief en is bereid om te vechten voor alles wat je lief is, ook je persoonlijk welzijn. Soms moet je een situatie loslaten en erkennen dat het geen zin heeft om voor te vechten, ook al kan zoiets je totaal van je stuk brengen.
Zorg voor voldoende nachtrust en beweging. Regelmaat is het toverwoord om fit en gezond te blijven. Laat ongezonde gewoonten en personen voor wat ze zijn. Leg de lat niet te hoog voor jezelf. Zorg voor ontspanning en rustmomentjes. Let op wat je eet en drinkt. Alles met mate, Stier.

Advies
Soms gaan de dingen niet zo snel of zoals je het graag zou willen zien. Januari 2023 is zo’n maand.
Het heeft geen zin om koppig vast te blijven houden of weerstand te bieden, want dan kan het resultaat zelfs nog meer tegenvallen. Hou het simpel. Vertrouw, ga mee met de stroom en vecht niet met de wereld om je heen. Oplossingen liggen voor de hand, want je hoeft niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden.
Reageer jouw problemen niet op anderen af, het zijn immers niet hun problemen.

 

 

error: Content is protected !!