Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Jouw persoonlijke en universele zonnecyclus zijn in hun groeiende fase.
De Nieuwe Maan in Leeuw van 16 augustus 2023 staat in het eerste Huis en dat zet de toon voor de komende twaalf maanden, jouw nieuwe persoonlijke jaar.
De retrograde Venus in Leeuw laat zien dat alles wat langzamer gaat en dat je de dingen niet mag forceren. De focus ligt deze maand op je privéleven, gezin, familie, financiën en relaties, liefde, sociale netwerk, spirituele en financiële groei.

Liefde en Relaties
De Volle Maan in Waterman van 1 augustus 2023 versterkt de behoefte of drang om op het gebied van relaties, vriendschappen en zakelijk leven dingen te bewerkstelligen zoals het doen van een aanzoek, belofte, verloving of huwelijk of sluiten zakelijk partnerschap. Augustus 2023 is overigens een maand van onzekerheid op liefdesgebied en in relaties in het algemeen.
Mars in Maagd maakt je serieus en afwachtend. Je verlangens zijn minder intens en worden verruild voor gevoelens. In de vaste relatie neem je ook een afwachtende houding aan.
Venus retrograde in Leeuw in het 1e Huis van Persoonlijkheid versterkt die afwachtende houding en maakt je wat onzeker. Een ondefinieerbaar gevoel weerhoudt je om bijvoorbeeld te gaan daten of iemand te veroveren. Deze periode is eigenlijk prima om alles om je heen te observeren, want veel waarvan je denkt dat het goed is kan een illusie zijn.
Aan het einde van de maand, met Mars in Weegschaal, komt er verbetering in de situatie.

Familie en Huis
Een carrière-move kan als consequentie hebben dat je moet verhuizen en dat kan bij kinderen onrust veroorzaken. Ook de relatie met ouders, oudere familieleden of begeleiders kan onder druk komen te staan.
De invloed van de Maansverduistering van 5 mei 2023 heeft nog steeds direct betrekking op je huis en familie, want er is sprake van onuitgesproken boosheid en negatieve aspecten. Er moet een oplossing worden gevonden om een slepende situatie te herstellen. Iets wat verborgen is gebleven en wat te maken heeft met ouders, ouderen of familielid, zelfs van vorige generaties, komt nu naar buiten. Wel is het van het grootste belang dat het evenwicht tussen privéleven en carrière wordt hersteld of dat de balans wordt gezocht tussen werk en privé.
Augustus 2023 is een gunstige maand om op reis te gaan met familie en vrienden.

Carrière
Met de Noordknoop in Ram is de tijd aangebroken om jezelf te (her)ontdekken, jezelf uit te spreken en je horizon te verbreden, dus augustus 2023 is een mooie maand om je vleugels uit te slaan door in het buitenland een onderneming starten, een studie of een zakenreis maken.
Venus retrograde in Leeuw tot 3 september 2023 werkt echter vertragend op je plannen waardoor deze moeten worden uitgesteld. Augustus 2023 is niet gunstig om van baan te veranderen.
De relatie met collega’s of management kan onder druk komen te staan en dat kan dan ten koste gaan van je werk en het behalen van targets. Het onderhouden van goede relaties op de werkvloer is essentieel. Toch kan deze Venus retrograde een tweede kans voor je zijn, dus het is nu de beste tijd om relaties te verbeteren wanneer je een doel voor ogen hebt.

Financiën
De rode planeet Mars reist tot 27 augustus 2023 door Maagd (jouw Huis van Financiën) en met deze energie komt er meer geld binnen, komen er meer financiële kansen en krijgt Leeuw een beter gevoel over de financiële situatie.
Om onduidelijke redenen ben je ervan overtuigd dat er niet voldoende geld is of dat je niet krijgt wat je toekomt, maar dat onzekere gevoel is onterecht.
De Volle Maan in Vissen van 31 augustus 2023 valt in jouw Huis van Gedeelde Financiën, dood en wedergeboorte.
Onder het licht van de Volle Maan komt geld vrij door een krediet, hypotheek of vanuit een verzekering, belasting, alimentatie, aflossing of lening, nalatenschap of loonsverhoging. Het aangaan van financiële partnerschappen en financiële overeenkomsten, herstructurering van je uitgaven, fiscaal advies, opmaken van regelingen na overlijden en financiële onderhandelingen worden door de Volle Maan begunstigd.
De retrograde Mercurius in Maagd vanaf 23 augustus 2023 (Huis van Financiën) is een goed moment om je financiële administratie op orde te krijgen of een budgetplan op te stellen.

Gezondheid
Asteroïde Ceres is tot 15 september 2023 in Weegschaal en dat maakt je enthousiast over ideeën en plannen. Deze optimistische houding komt ten goede van je gezondheid. Mars reist van 28 augustus 2023 tot 12 oktober 2023 door Weegschaal en dat geeft veel mentale energie om nieuwe ideeën uit te werken en plannen te maken om aan de slag te gaan.
Mercurius retrograde in Maagd vanaf 23 augustus 2023 vraagt je om wat gas terug te nemen en contact te maken met jezelf. Je lichaam, emoties en je ziel. Goed voor jezelf zorgen, dus als je moe bent, geef er dan aan toe. Als je je ziek voelt, neem dan maatregelen om jezelf te helen.
Naarmate het jaar vordert, neemt je energie en vitaliteit toe, maar het blijft raadzaam om jezelf fysiek en mentaal niet te veel in te spannen. Gezonde voeding, beweging, voldoende rust en ontspanning helpen om je fit en gezond te houden.

Advies
Venus retrograde in Leeuw is tot 3 september 2023 een vertragende factor.
Ook de retrograde Cheiron in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn kan vertraging in de hand werken en is er de oorzaak van dat je overtuigingen in twijfel trekt, Leeuw.
In plaats van pushen en teveel te verwachten is deze retrograde bedoeld als een tweede kans. Forceer niets, maak de balans op. Denk dus op je vakantie goed na over wat je mogelijkheden zijn!

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!