Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
September 2023 is een ‘tussenmaand’ voor de Ram, een maand van reflectie, introspectie en verandering en persoonlijke groei.
Niet al je verwachtingen komen uit, maar de invloed van jouw planeet Mars in Weegschaal kan toch voor enkele openingen zorgen, maar veel hangt af van jouw eigen inzet.
Er zijn communicatiestoringen en misverstanden. Wees geduldig en voorzichtig deze maand met het nemen van beslissingen vanuit emoties.
De focus in september 2023 ligt op liefde, werk, gezondheid, relaties en financiën.

Liefde en Relaties
In de afgelopen zomer kan er door de retrograde Venus in Leeuw een hereniging zijn geweest met een ex geliefde of is er duidelijkheid ontstaan over de liefde in je leven. Ook de invloed van de Noordknoop in Ram heeft de kans op een hereniging met een ex geliefde vergroot.
De single Ram heeft in september 2023 meerdere kansen om een relatie aan te gaan.
September 2023 kan behoorlijk complex zijn, want Venus draait vanaf 4 september 2023 weer direct. De invloed van Mars in Weegschaal maakt Ram gedreven, meer toegewijd in relaties en bereid om te vechten voor een relatie. Het dwingt Ram om een knoop door te hakken of om een belofte of toezegging te doen. Het is belangrijk om met de directe Venus in Leeuw eerlijk te zijn naar jezelf en je partner. Wees discreet en pas op met wat je zegt en hoe je iets zegt. Ceres in Schorpioen reist van 16 september tot 25 november 2023 door het 8e Huis van Zielsprocessen en dat is een gunstige periode om emotionele banden te verstevigen en de intimiteit in je relatie te verbeteren.

Familie en Huis
September 2023 laat een onrustige maand zien voor Familie en Huis. Er kan sprake van onvrede zijn in je gezin of familie en dat kan te maken hebben met gezinsfinanciën of problemen van financiële aard in de familie. Ram moet alle zeilen bijzetten om de harmonie te bewaren.
September 2023 is geen gunstige maand voor een vakantiereis met vrienden of familieleden.
Blijf met elkaar in gesprek. De retrograde Cheiron in Ram ondersteunt Ram om onverwerkt jeugdtrauma onder ogen te zien waardoor het genezingsproces op gang komt.
Gelukkig laten kinderen in het gezin, familie of directe omgeving goede resultaten zien op school of studie.

Carrière
Mercurius retrograde in Maagd tot 14 september 2023 is van invloed op je dagelijks leven, waardoor je in de hele maand september 2023 rekening met houden met vertraging, onvoorziene omstandigheden en financiële uitdagingen waardoor projecten en zakelijke reizen moeten worden uitgesteld. Zakelijke reizen leveren weinig of geen resultaten op.
Met de Nieuwe Maan in Maagd van 15 september 2023 in het Huis van Werk gaat Ram het besluit nemen om verbeteringen door te voeren in de werkomgeving en met collegiale interactie, nieuwe technologieën, teamwork en nieuwe ideeën op het gebied van welzijn en milieu.
Er kan echter onenigheid zijn op de werkvloer met collega’s of management en dit is van invloed op je prestaties. Het is raadzaam om de harmonie te herstellen door met elkaar in gesprek te gaan. Het kan zijn dat je overweegt om van baan te veranderen, maar dat kun je beter even uitstellen, Ram.

Financiën
De grote Weldoener Jupiter in Stier (Huis van Financiën) is op zich een gunstige financiële transit, maar Uranus in Stier is sinds 29 augustus 2023 retrograde en ook Jupiter in Stier gaat vanaf 4 september 2023 retrograde. Let op je uitgavenpatroon! Budgettering is raadzaam, want tot eind januari 2024 komen er onverwachte financiële kwesties op je pad waarvan je dacht dat deze zouden zijn opgelost. Er zijn onvoorziene huishoudelijke uitgaven of er wordt in je onderneming minder winst geboekt, waardoor het lastig is om vaste lasten te betalen. Relaties met collega’s , klanten en zakelijk partners kunnen onder druk komen te staan en dat is nadelig voor de geldstroom. In de eigen onderneming moet je voorzichtig zijn met het doen van beleggingen, nieuwe projecten en uitbreiding van de onderneming. Juridische zaken laten een stroef verloop zien.
De retrograde Jupiter in Stier vraagt Ram: Wat betekent bezit voor jou? Wat is waardevol voor jou? Financiële vertragingen tijdens deze periode zijn met deze vragen verweven.Let op je uitgavenpatroon. Hou vast aan wat je hebt, laat gaan wat je niet nodig hebt.

Gezondheid
De invloed van de Volle Maan in Vissen van 31 augustus 2023 in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn en Onthechting laat zien dat je in september 2023 rust, ontspanning, retraite en meditatie nodig hebt om in balans te komen en te blijven. Voorkom stressvolle situaties.
Door de retrograde Cheiron in jouw eigen teken Ram denk je veel na over recente ervaringen die jou hebben doen twijfelen aan jezelf of die jouw zelfvertrouwen hebben aangetast. Nu is het tijd om een stapje terug te doen om verbeteringen aan te brengen.
Een verstandig en gevarieerd dieet, sport, yoga, meditatie en lichaamsbeweging in de buitenlucht zijn ook in september 2023 noodzakelijk om geestelijk en lichamelijk fit te blijven.
Door de transit van Saturnus door Vissen (Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) gaat Ram oude onverwerkte emotionele bagage loslaten.
Afscheid en loslaten moet je zien als een kosmische voorbereiding op de periode van Saturnus in Ram (vanaf eind mei 2025) waarin je innerlijke ontwikkeling een hoge vlucht zal gaan nemen.

Advies
De Zon in Weegschaal staat vanaf 23 september 2023 (Herfstequinox) tegenover Ram.
In deze tijd van reflectie en introspectie wordt Ram gedwongen om zichzelf door de ogen van anderen te zien.
De Volle Maan in Ram van 29 september 2023 gaat over zelfreflectie. Door zelfreflectie weet je precies weet wat er nodig is om emotionele blokkades te overwinnen voor innerlijke groei. Loslaten, zowel intern als extern.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!