Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Schorpioen januari 2018

Algemeen
In januari 2018 ligt de nadruk op persoonlijkheid, financiën en carrière.
Deze maand staan alle planeten aan de onderzijde van de Schorpioen-horoscoop. De Nachtkant oftewel de innerlijke wereld. In deze halfjaarlijkse cyclus ben je bezig met emotionele verwerking en de opbouw voor de komende cyclus waarin de buitenwereld belangrijk wordt.
Er is een duidelijke planetaire verschuiving van de oostelijke kant naar de rechterkant van de Schorpioen horoscoop. Van het “ik” naar de “ander”. Samenwerking zal in de komende maanden het sleutelwoord zijn om je doelen te bereiken.

Liefde en Relaties
Neptunus versterkt ook in januari 2018 het verlangen naar de zielenverbinding en het delen van zuivere liefde. Januari 2018 is een spannende maand, maar ook een maand van onrust, veranderingen en verrassende omwentelingen. Liefde kan ook ingewikkeld of ronduit onbereikbaar zijn. Na een onstuimige start doe je het in de eerste week van januari 2018 wat rustiger aan. Je voelt je dan prettiger in het gezelschap van goede vrienden. Maar een onzichtbare kracht dwingt je in het eerste weekend van januari 2018 naar die speciale persoon. Deze ontmoeting kan van grote betekenis voor je zijn. De zoektocht naar de “ideale partner’ gaat niet over rozen. Maar wat is “ideaal”? Wie is “ideaal’? Ook in de vaste relatie kunnen misverstanden optreden. Zoek de liefde niet te ver van huis, Schorpioen. De tweede helft van januari 2018 staat in het teken van gevoelens. Gevoelens delen. Gevoelens erkennen.

Familie en Huis
Vanaf 22 december 2017, het moment van de Winter Equinox, betrad de Zon jouw Huis van Communicatie, transport, korte reizen, broers, zussen, buren en je directe woonomgeving.
De Volle Maan van 2 januari 2018 laat een reis met familie of gezin zien om iets te vieren of af te sluiten. Door de planetaire krachten aan de onderzijde van de Schorpioen-horoscoop ligt de focus in deze periode op het huis en het contact met de familie om rust en stabiliteit te creëren.
Ook de Nieuwe Maan van 17 januari 2018 valt in jouw Huis van Communicatie, transport, korte reizen, broers, zussen, buren en je directe woonomgeving. De Nieuwe Maan laat een ontwikkeling aan het thuisfront zien dat je om je aandacht vraagt.
Uranus is jouw planeet van Familie en Huis. Het is mogelijk dat hierdoor een gezondheidskwestie al langere tijd een transformerende rol heeft gespeeld in jouw gezin of familie. Er zijn deze maand omstandigheden waarin je er moet zijn voor je familie. Vanaf 21 januari 2018 heb je ook de steun van je familie hard nodig.

Carrière
Mars is jouw planeet van het Werk. Mars in Schorpioen is een ware boost voor alles wat je doet deze maand. De Volle Maan van 2 januari 2018 valt in jouw Huis van Reizen en Hogere Studie en deze laat goede resultaten zien in de studie. Een studiereis of zakenreis kan tot grote resultaten leiden. Met de Zon, Mercurius, Venus, Saturnus en Pluto in het Huis van Communicatie staat januari 2018 in het teken van het verwerven en verspreiden van kennis. Januari 2018 is de maand om succes te boeken in de wereld van het geschreven woord, de journalistiek of uitgeverij. Geweldige maand om een boek uit te geven, iets te publiceren op het internet, in een krant of tijdsschrift. Ook voor de studenten en docenten is dit een succesvolle maand. De laatste week van de maand is de meeste kans op een baan of het vinden van de juiste man of vrouw voor de vacature binnen je bedrijf. De Maansverduistering van 31 januari 2018 in jouw Huis van Carrière laat de mogelijkheid zien van vooruitgang en succes, maar alleen als je er met hart en ziel voor gaat.

Financiën
De Nieuwe Maan van 18 december 2017 viel in jouw Huis van Financiën. Deze Nieuwe Maan heeft geleid tot ontwikkelingen waardoor je op een andere manier bent gaan kijken naar het begrip bezit en de waarde voor jezelf. Financiële onduidelijkheden zijn inmiddels opgehelderd. Deze maand ga je een investering doen of je pensioen veilig stellen. Er is nu al rendement te verwachten. Jupiter is jouw planeet van het Geld. Met de invloed van Jupiter en Mars in Schorpioen krijg je een mega kosmische duw in de rug!
De rode strijder Mars reist vanaf 27 januari 2018 tot 17 maart 2018 door jouw Huis van Financiën. Een gunstige periode om je financiële doelen na te streven en je financiën te verbeteren.
Ook familieleden, sociale contacten, maar vooral jouw sociale vaardigheden dragen bij aan extra inkomsten. Mars en Jupiter in Schorpioen verleiden je tot het uitgeven van geld aan luxe dingen. Een periode van meer financiële stabiliteit en veiligheid, maar januari 2018 is de maand om vast te stellen wat belangrijk voor je is en wat niet. Wat is voor jou waardevol?

Gezondheid
De reis van Jupiter door Schorpioen gaat om (her)ontdekken van je persoonlijkheid! Saturnus in Steenbok biedt de Schorpioen een periode van realisme en mentale gerichtheid, maar ook van pessimisme. Door de invloed van Pluto en Saturnus in Steenbok ben je dit jaar over het algemeen serieuzer en wat somber. Je ziet vaak leeuwen en beren op je pad. De eerste drie weken van januari 2018 zien er gunstig uit voor je gezondheid. In de laatste week van de maand hebt je rust en ontspanning nodig. Vroeg naar bed, een warm bad…. Jouw gezondheid vereist meer aandacht. Je moet vooral aandacht schenken aan het verbeteren van je emotionele welzijn om fysiek gezond te blijven. Wat zou je kunnen bedenken om jezelf beter te voelen?

Advies
De rode strijder Mars in jouw teken Schorpioen geeft je deze maand een geweldige boost.
En Jupiter reist tot en met 8 november 2018 door jouw eigen teken, Schorpioen! Een wedergeboorte van jezelf! In deze nieuwe 12-jarige cyclus van groei en expansie ga je jezelf in diepere zin kennen en je grenzen verkennen. Nieuwe ervaringen en personen die je deze maand en dit jaar gaat ontmoeten zijn van grote waarde en dagen bij aan innerlijke groei.
Een goede carrièreplanning is het beste begin. Neem je tijd. Vanaf het voorjaar van 2018 komt alles in een stroomversnelling terecht.

 

error: Content is protected !!