Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Waterman 2018

Algemeen
De Grote Weldoener Jupiter reist vanaf 11 oktober 2017 door het teken Schorpioen en daarmee door jouw Huis van Carrière. Jupiter in Schorpioen betekent een jaar van succes en vooruitgang in je leven. Aandacht gaat uit naar beroep, carrière, reputatie en maatschappelijke status.

Liefde en Relaties
De Maansverduistering in Leeuw van 31 januari 2018 valt in jouw Huis van Relaties. Deze kosmische gebeurtenis brengt verborgen problemen in jouw relatie aan het licht. Deze problemen hebben te maken met jezelf en niet direct met je partner. Door deze problemen te erkennen zet je de eerste stap om jezelf te bevrijden iedereen met en negatieve invloed. Je gaat je alleen nog richten op degenen die een waardevolle bijdrage leveren aan je leven.
De Zonsverduistering in Leeuw van 11 augustus 2018 valt ook in jouw Huis van Relaties. Deze gebeurtenis leidt in de vaste relatie tot een plechtige belofte aan elkaar zoals een verloving of huwelijk In een zakelijke relatie kan dit de aanleiding zijn tot een lange termijn overeenkomst of verdrag.
De retrograde Mercurius van juli 2018 tot 18 augustus 2018 kan echter leiden tot problemen die te maken hebben met de terugkeer van een oude liefde of een zakelijk partner.

Carrière
De Grote Weldoener Jupiter reist vanaf 11 oktober 2017 door het teken Schorpioen en daarmee door jouw Huis van Carrière. Jupiter in Schorpioen betekent een jaar van succes en vooruitgang in je leven. Jupiter wordt vanaf 10 december 2017 tot 26 januari 2018 ondersteund door Mars, dus je begint het jaar 2018 met een geweldige boost. Aandacht gaat uit naar beroep, carrière, reputatie en maatschappelijke status. Je ontmoet de juiste mensen op de juiste momenten. Er worden dit jaar grote stappen gezet. Jupiter maakt het allemaal mogelijk, maar uiteindelijk moet jij het wel doen. Jij moet die kansen zien te pakken.
De Zonsverduistering in Kreeft van 13 juli 2018 valt in jouw Huis van Werk. In de komende zes maanden is er een nieuw project op je werk, nieuwe baan of meer opdrachten in je onderneming.
Jupiter blijft tot begin november 2018 in jouw carrièresector. De retrograde Venus kan in de eerste helft van november 2018 een tijdelijke stoorzender zijn. Je kunt een situatie niet goed overzien of je doorziet een situatie juist te goed. Maak geen beloftes die je niet waar kunt maken. De retrograde Mercurius richt de focus in de eerste week van december 2018 op een succesvolle beproefde methode.

Financiën
Neptunus is jouw planeet van het Geld. Neptunus blijft ook in 2018 in jouw Huis van Financiën. Door de invloed van Neptunus is het moeilijk om de controle over je financiën te houden of krijg je niet de beschikking over relevante financiële informatie. Neptunus beheerst het principe van losmaken, waarbij je loskomt van aardse zaken. Omstandigheden leiden ertoe dat je het materiële niet meer zo belangrijk gaat vinden, het geestelijk bezit en een spirituele dimensie daarentegen des te meer. Hoe meer je in deze periode waarde hecht aan bezit, hoe meer je verliest. Hoe meer je geeft, des te meer ontvang je. Door de invloed van Neptunus ben je vrijgevig en geef je ook gemakkelijker geld uit. Het is daardoor moeilijk om het overzicht te houden. Aan het eind van 2018 het jaar reist Mars door jouw Huis van Financiën. Mars schudt Neptunus wakker. Een geschikte periode om een financieel plan op te stellen om inkomsten en uitgaven in evenwicht te brengen en aan je financiële verplichtingen te voldoen of meer inkomsten te genereren.

Familie en Huis
Jouw planeet Uranus blijft in het teken Ram nog tot 15 mei 2018 invloed uitoefenen op de relatie met broers, zussen, ooms, tantes, kennissen of buren. De onderlinge relatie is in de afgelopen zeven jaar veranderd of de relatie is op de één of andere manier verstoord geraakt. Er vinden ook hun levens veranderingen plaats die onomkeerbaar zijn en een diep impact op hen hebben. Je hebt door de invloed van Uranus in Ram meer openheid gekregen om een juiste beslissing te nemen.
De retrograde Mercurius duidt van 9 maart tot 14 april 2018 op diepe gesprekken over het verleden en herzien van standpunten. Vanaf begin november 2018 tot begin maart 2019 keert de retrograde Uranus terug om losse eindjes aan elkaar te knopen. Vanaf 16 mei tot 6 november 2018 reist Uranus door Stier en daarmee door jouw Huis van Familie en Huis. Tijdens deze maanden krijg je een voorproefje van wat Uranus de komende zeven jaren voor de Waterman in petto heeft of je hebt al te maken met veranderingen in je huiselijke omstandigheden en familie.
Je gevoelsleven ondergaat veranderingen, oude banden met het verleden worden verbroken en kunnen bevrijdend zijn. 
Een verandering van woonomstandigheden of van woonplaats hoort bij deze alles veranderende energie van Uranus door het Huis van Familie en Huis.
Een periode van veranderingen in je privéleven, je huis en familie. De onderlinge gezinssamenstelling kan veranderen. Tijdens deze zeven jaar wordt het tempo in je leven opgeschroefd. Onverwachte veranderingen. Vanaf 7 november 2018 gaat de retrograde Uranus tijdelijk terug naar Ram, maar vanaf 7 maart 2019 begint dan echt de reis door het Huis van Familie en Huis.

Gezondheid
Pluto en Saturnus reizen gezamenlijk in 2018 door jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn.
De samenwerking van Pluto en Saturnus ondersteunt de Waterman bij het verwerken van het verleden en de zoektocht naar de innerlijke drijfveren om oude pijn en karma los te laten. Pluto in Steenbok reist al sinds januari 2009 door dit levensgebied. In 2018 ga je grote stappen nemen. De invloed van Saturnus in Steenbok maakt je tot maart 2020 bewust van je onbewuste problemen en motivaties die hun oorsprong vinden in het verleden. Saturnus laat de noodzaak zien om oude bagage op te ruimen om je eigen weg te volgen in dit leven. Een vorm van therapie kan daarbij een leidraad zijn.
De invloed van de rode strijder Mars van 18 maart 2018 tot 16 mei 2018 geeft je de kracht om dit pad te bewandelen. In de tweede helft van augustus 2018 kan de retrograde Mars echter op vertraging duiden in het verwerkingsproces. Je gaat ontkennen of moeite hebben met het loslaten van karma. Vanaf begin september 2018 zie je alles zonniger in en vervolg je met vertrouwen het pad dat je bent ingeslagen.

Advies
De rode strijder Mars reist van 17 mei 2018 tot 13 augustus 2018 door jouw eigen teken, Waterman. Tijdens deze periode heb je meer energie en drive om de wereld laten zien wie je bent en wat je kunt. Een uitlaatklep om deze hoge energie te kanaliseren is raadzaam, want je bent wel geprikkeld en impulsief. Zorg ervoor dat je niet overwerkt raakt.
Mars reist van 12 september tot 15 november 2018 opnieuw door jouw teken Waterman. Tijdens deze productieve periode komen plannen van de grond.
De grote Weldoener Jupiter in Boogschutter reist vanaf 9 november 2018 tot begin december 2019 door jouw Huis van Vriendschappen, Sociale Betrokkenheid en Hoop voor de toekomst. Gunstige periode voor samenwerking, het vormen van nieuwe vriendschappen en verdieping van oude vriendschappen.
Tijd om verbeteringen aan te brengen in je leven en in de wereld om je heen die zowel jou als anderen ten goede komen.
De retrograde Mercurius in de tweede helft van november 2018 tot begin december 2018 laat echter zien dat je idealen die je vroeger had, niet zomaar op moet geven voor nieuwe idealen. Tijdens deze periode komen waarschijnlijk mensen en situaties terug op jouw pad die jou dit inzicht geven.

error: Content is protected !!