Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
December 2023 is de laatste maand van het jaar, maar voor Boogschutter voelt het met de energie van de Zon, Mars en Mercurius in Boogschutter als een persoonlijk nieuwjaar!
De Nieuwe Maan in Boogschutter van 12 december 2023 is jouw persoonlijke Nieuwjaar, een krachtig en spiritueel nieuw begin voor ieder facet van je leven.
Mercurius gaat van 24 december 2023 tot 1 januari 2024 retrograde in Boogschutter.
Wat aan het begin van 2023 misschien fout is gegaan, kan aan het einde van 2023 worden rechtgezet.
Saturnus in Vissen trapt zo nu en dan op de rem, maar over het algemeen zijn er avonturen te beleven in december 2023.

Liefde en Relaties
De Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 viel in het Huis van Relaties. De eerste helft van december 2023 laat daardoor veranderingen op relationeel gebied zien, waardoor er ruimte ontstaat tot doorgroei en verdieping in de relatie. Als er sprake is van onoprechtheid en bedrog zowel in zaken, liefde of anders, komt dat nu aan het licht.
Halverwege de maand bloeit de liefde op. Geweldig moment voor een date of mooie momenten met je geliefde. Je geliefde wil meer toewijding, maar Boogschutter wil echter vrij en ongebonden zijn en dat kan een breekpunt zijn wanneer je partner een volgende stap wil zetten.
De single Boogschutter neemt daardoor afstand bij een date.
De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 in het achtste Huis van de Ziel vraagt om evenwicht in geven en nemen als het gaat om gedeeld vermogen en veiligheid, zekerheid, intimiteit en ruimte in een intieme relatie. Pas op voor overmoedigheid, want op een bedrijfsfeestje kan het wel eens te gezellig worden en daar kun je later spijt van krijgen. Een verleidelijke date kan uitmonden tot een stormachtig liefdesavontuur dat geen lang leven beschoren is.

Familie en Huis
Saturnus in Vissen is sinds 4 november 2023 weer direct in jouw Huis van Familie en Huis. In december 2023 kan dit van invloed zijn op je familie. Familiebanden worden verbroken of vallen weg wanneer deze niet voedend zijn of Boogschutter vertrekt uit een onveilige situatie of plek die geen solide basis (meer) biedt. December 2023 is geen gunstige maand voor een vakantiereis.
Begin december 2023 kunnen er door de invloed van Mercurius in Steenbok problemen zijn met geld en het helpen of bijstaan van ouders of ouderen in je familie of degenen die als familie voor je zijn. Ook je carrière vraagt veel van je waardoor je een balans moet vinden tussen werk en privé. Door Saturnus in Vissen krijgt Boogschutter karmische levenslessen met betrekking tot huis en gezin.
Familieproblemen uit het verleden (zelfs uit vorige levens) en onverwerkte emotionele trauma’s komen door de directe Saturnus en Neptunus in Vissen nu aan de orde. Dit markeert een tijd van grote innerlijke verwerking en thema’s rond je gehechtheid aan het verleden. Soms manifesteert het zich als een letterlijke reorganisatie van je huis.

Carrière
De invloed van de Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 kan in december 2023 de aanleiding zijn tot een reorganisatie of afscheid van je huidige baan.
Jupiter en Uranus zijn nog steeds retrograde in Stier (6e Huis van Dagelijks Werk) en dat leidt tot vertraging. Er kan sprake zijn van een conflict met collega’s en senioren op de werkvloer. Het maakt niet uit hoe goed je je best doet, er is niet veel vooruitgang in december 2023.
December 2023 is geen gunstige maand voor studie en ook zakelijke reizen laten niet direct resultaat zien. Overstappen naar een andere werkkring heeft weinig zin. Het is beter om zaken te regelen en af te werken, want dat wordt wel gewaardeerd.
Vertraging betekent ook dat je het wat rustiger aan mag gaan doen na een hectische, maar productieve tijd. Door het langzamer aan te doen, kom je meer tot jezelf. Meer tijd voor jezelf betekent ook meer van die geweldige ideeën die je straks weer kunt gebruiken als Jupiter vanaf 31 december 2023 weer direct gaat!

Financiën
December 2023 is een maand vol van financiële uitdagingen en dat kan vooral komen door overhaaste transacties, misleiding en impulsaankopen.
Door de invloed van de retrograde Mercurius in Steenbok van 13 tot 23 december 2023 kunnen er onverwachte kosten zijn die Boogschutter in de problemen kunnen brengen.
Hou je boekhouding op orde en geef geen geld uit aan dingen die je je niet kunt veroorloven of nodig hebt.
De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 valt in het achtste Huis van de Ziel. Het gaat over het vinden van evenwicht in geven en nemen als het gaat om gedeelde bronnen en veiligheid, zekerheid en intimiteit en ruimte in een intieme relatie. Het gaat om het vinden van evenwicht en bewustwording van financiële afhankelijkheid, zowel zakelijk als privé.
Het aangaan van financiële partnerschappen en financiële overeenkomsten worden door de Volle Maan begunstigd tot medio januari 2024. Met deze Volle Maan ziet Boogschutter de financiële resultaten zoals dividenduitkering of rendement vanuit beleggingen, maar ook onverwachte en verborgen kosten van de ander en afbetalen van schulden of financiële regelingen zijn mogelijk.

Gezondheid
December 2023 is een gunstige maand voor je gezondheid.
Stier is het 6e Huis van Gezondheid voor Boogschutter. Jouw heersende planeet Jupiter is nog steeds retrograde in Stier en door deze kosmische invloed moet je het in december 2023 wat kalmer aandoen.
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 is ook in december 2023 van grote invloed op je gezondheid, dagroutine of levensstijl. Een dieet, gezonde voeding, lichaamsbeweging, minder stress op het werk en in je dagelijks leven is essentieel om mentaal en fysiek gezond en fit te blijven.
De retrograde Jupiter en Uranus in Stier is een mooi moment om te breken met ongezonde gewoontes om je gevoel van welzijn te vergroten.

Advies
Met de kracht van Mars in Boogschutter voelt het alsof er niets in de weg staat, maar aan het eind van december 2023 nemen zaken een serieuze wending.
Belangrijk deze maand is goed budgetbeheer en dat er aan het eind van december 2023 ruimte is om eventuele problemen op te vangen.
De invloed van de retrograde Jupiter en Uranus in Stier (6e Huis van Werk) versterkt alle beslissingen die worden genomen op het gebied van werk of in je dagelijks leven. Wat het ook is dat je besluit, veranderingen zijn blijvend. Een talencursus of jezelf verdiepen in een andere cultuur kan bijdragen aan jouw toekomstige carrière.

error: Content is protected !!