Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan in augustus 2023 aan de onderzijde van de Stier-horoscoop.
Jupiter in Stier en Mars in Maagd zijn jouw ondersteunende wind in de rug, Stier! Deze maand ligt de focus op huis, privé-leven, netwerken, liefde, creativiteit, reizen en carrière.
Retrograde planeten zijn niet in jouw nadeel, integendeel, het geeft jou de tijd om rustig na te denken!

Liefde en Relaties
Mars reist tot 27 augustus 2023 door Maagd (Huis van Liefde) en dat brengt een sterk verlangen naar liefde en genegenheid. Mars in Maagd verhoogt de kans op een verleidelijke date voor de single Stier. Toch valt het niet mee om de juiste partner te vinden.
In de vaste relatie heeft jouw partner liefdevolle aandacht en tederheid nodig. Alles wat je geeft, krijg je in drievoud terug! Geven en nemen moeten wel in balans zijn. Wees niet bezitterig, Stier.
Mercurius retrograde in Maagd van 23 augustus tot 14 september 2023 laat zien dat liefdesproblemen moeten worden aangepakt om opnieuw contact te maken met je hart. Tijdens deze retrograde kunnen er meningsverschillen zijn en kan een ex geliefde terugkeren waarmee je je opnieuw wilt verbinden.
De Volle Maan in Vissen van 31 augustus 2023 in jouw Huis van Vriendschappen, groepen en organisaties laat zien wie jouw ware vrienden zijn. Iets komt tot voltooiing in je sociale kring.

Familie en Huis
Jouw heersende planeet is Venus. Venus is tot 3 september 2023 retrograde in Leeuw en tijdens deze periode mag je het thuis wat rustiger aandoen. Deze energie kan ook frustrerend zijn, want er kunnen omstandigheden zijn waardoor dat niet mogelijk is vanwege werk of reizen.
Met de Nieuwe Maan van 16 augustus 2023 in het Huis van Familie en Huis ontwaakt een drang om je ware zelf te vinden. De Nieuwe Maan in Leeuw leidt je terug naar je innerlijke wereld, je wortels, je ouders en zelfs je voorouders. Richt je energie op je vermogen om te voelen en verbinding te maken met je emotionele leven, familielijn of afkomst. Wat en wie biedt jou een veilige basis? Problemen met je huis, naaste familieleden en buren kunnen nu worden opgelost. Tot 27 augustus 2023 reist Mars door Maagd en daardoor kunnen kinderen meer aandacht eisen.
Mercurius retrograde in Maagd van 23 augustus tot 14 september 2023 kan echter weer onrust creëren en is dan geduld en liefde nodig.

Carrière
De krachtige Volle Maan in Waterman van 1 augustus 2023 valt in het Huis van Carrière.
Even een stap terug doen is goed om het grote geheel te kunnen overzien, want dan kun je zien hoe ver je bent gekomen in jouw carrière of maatschappelijke positie.
Augustus 2023 is een gunstige maand voor zakelijke reizen of voor Stier die zich bezighoudt met creativiteit of verkoop.
Pluto is bijna aan het einde van zijn reis door Steenbok. Pluto retrograde in Steenbok laat in augustus 2023 de afronding zien van een langdurig project of studie.
Asteroïde Ceres is tot 15 september 2023 in Weegschaal (Huis van Werk) en is samen met Jupiter in Stier een ware professionele steun in de rug. Ook Mars reist van 28 augustus 2023 tot 12 oktober 2023 door Weegschaal en dat geeft jou een boost van energie, motivatie en drive om je werk of studie goed uit te voeren. Stier mag rekenen op ondersteuning van collega’s, management en experts bij de uitvoering van projecten. Augustus 2023 is gunstig om te solliciteren naar een baan met betere vooruitzichten of overplaatsing. Deze veranderingen geven jou de kans om te groeien in de carrière. Stier moet wel rekening houden met bijvoorbeeld een collega die jou vanuit jaloezie of andere reden wil dwarsbomen.

Financiën
Nu de Maansknopen niet meer op de financiële as Stier/Schorpioen staan breekt er een periode aan waarbij je terughoudend moet zijn met financiële toezeggingen, investeringen en speculaties. Vermijd alle risicovolle beleggingen aangezien deze verliezen zullen opleveren.
De tijd is ook niet gunstig voor het uitbreiden van de huidige ondernemingen of het starten van nieuwe. Het is tijd om kosten te besparen.
Investeringen kunnen leiden tot verliezen. Ook kan er sprake zijn van winstderving door conflicten met klanten, zakelijke partners en collega’s.
Alle risicovolle beleggingen moeten worden vermeden. Augustus 2023 is met Mercurius retrograde vanaf 23 augustus 2023 niet gunstig voor de uitbreiding van bestaande projecten of het starten van nieuwe projecten.

Gezondheid
De retrograde Cheiron in Ram in jouw 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en innerlijke Psyche brengt met name pijnlijke herinneringen naar boven, woorden of situaties van vroeger die jou kwetsbaar hebben gemaakt. De retrograde Cheiron dwingt je om emotionele pijn onder ogen te zien waar je liever niet meer aan herinnerd wordt.
Er kan door de verschuiving van de Maansknopen naar Ram/Weegschaal deze maand al een louterende verandering komen in de manier waarop je over jezelf en anderen denkt om het kostbare mentale en fysieke evenwicht te herstellen.
Het is mogelijk dat je bij voorkeur interacties vermijdt, maar je moet je juist niet doen. Door mensen juist op te zoeken kun je verborgen pijn zelf helen. Een sabbatical of retraite is raadzaam.
Een strikt dieet, yoga en een fitnessprogramma dragen bij aan je mentale en fysieke gezondheid.

Advies
We zitten middenin het retrogradeseizoen, maar daar heb jij geen last van, Stier!
Je hebt nu een mooi excuus om alles lekker op je gemak te doen zonder dat je jezelf opgejaagd voelt. Mars in Maagd en Jupiter in Stier zijn daarbij jouw trouwe metgezellen. Jouw planeet Venus is ook retrograde en daar moet je wel rekening mee houden, want je kunt te maken krijgen met afgunst.
Met Uranus retrograde in Stier vanaf 29 augustus 2023 is de tijd is gekomen om jezelf te zijn, om jezelf terug te vinden.
Augustus 2023 is gunstig om op reis te gaan of recreatieve uitstapjes te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!