Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
December 2023 staat in het teken van communicatie, huis, gezin, carrière, onderwijs en financiën, gezondheid en het vinden van evenwicht tussen je persoonlijke ambities en je werk.
De meeste persoonlijke planeten staan nog aan de onderzijde van de Weegschaal-horoscoop.
De Nacht of Winterslaap. De Nacht gaat over innerlijke verwerking, familie en huiselijke omstandigheden. De Zon en Mars in Boogschutter houden je wakker, want het voelt alsof je een nieuwe kans wordt geboden. Er zit verandering in de lucht!
De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 zou wel eens de kers op de taart kunnen zijn.

Liefde en Relaties
De gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 viel in jouw 8e Huis van Transformatie en Zielsprocessen en dat laat zien dat Weegschaal op zielsniveau aan het loslaten is zoals het verbreken van contacten met negatieve personen en situaties, ook beperkende overtuigingen en oude zielenpijn.
De transit van jouw planeet Venus door Weegschaal tot 4 december 2023 maakt jou aan het begin van december 2023 extra charmant en is een prachtige energie om te daten, te solliciteren, een presentatie of vergadering, met een relatie te beginnen of meer verbondenheid in je vaste relatie. Het is belangrijk om je partner in vertrouwen te nemen en hem of haar te betrekken in alles wat je doet.
Mercurius retrograde in Boogschutter vanaf 24 december 2023 maakt je besluiteloos en dat kan resulteren in eindeloze beraadslagingen. Omring je dan met mensen die je inspireren om de dingen op de juiste manier te doen. Liefde kan dan wat ingewikkeld zij, dus de single Weegschaal moet dan voorzichtig en selectief zijn.

Familie en Huis
De invloed van de Volle Maan van 27 november 2023 laat in de eerste helft van december 2023 een mooie culturele reis zien met je gezin of familie, een hereniging met familie of gezinsuitbreiding.
De Nieuwe Maan in Boogschutter van 12 december 2023 valt in het 3e Huis van Communicatie, Verbindingen en Onderwijs en vormt een sextiel met Weegschaal.
Deze Nieuwe Maan in Boogschutter stimuleert Weegschaal om contact te maken met alles wat je geest prikkelt. Nieuwe dingen leren, lezen, gesprekken voeren…Door deze vurige Nieuwe Maan durf je gevoelens te uiten.
Mercurius retrograde in Steenbok kan vanaf 13 tot 23 december 2023 de oorzaak zijn van ruzie en minder begrip in de familie of in het gezin.
Tijdens Mercurius retrograde moet Weegschaal rekening houden met ongemakken in huis zoals bijvoorbeeld een gesprongen waterleiding of meningsverschillen thuis, familie of directe woonomgeving. Het gaat dan over achterstallig onderhoud of ruzie over dingen die onbesproken zijn gebleven.

Carrière
Mars en Ceres reizen tot medio januari 2024 door Boogschutter. Deze samenwerking maakt december 2023 een stimulerende periode om met nieuwe ideeën te komen, enthousiast te worden over voorgenomen plannen of om actie te ondernemen met een idee of plan zoals het volgen van een taalcursus of andere bedrijfsgerichte training.
Saturnus in Vissen is sinds 4 november 2023 weer direct en deze strenge blik over je schouder kan de oorzaak zijn van een constante druk om te moeten presteren.
Door de transit van Mars in Boogschutter stel je je in december 2023 meer onafhankelijk op en jouw overtuigingskracht kan soms bedreigend overkomen op collega’s.
De Volle Maan in Maagd van in Kreeft van 27 december 2023 valt in het tiende Huis van Carrière en vormt een uitdagend vierkant met Weegschaal. Het is de opmaat naar een periode waarin er dingen gaan veranderen in je carrière of je houding ten aanzien van je werk gaat veranderen. Mogelijk krijgt Weegschaal de leiding over een belangrijke situatie of project of krijgt publieke erkenning. Er komen veranderingen in het levenspad en loopbaanrichting van Weegschaal wanneer je merkt dat iets niet gevoelsmatig meer bij je past.

Financiën
Met de Nieuwe Maan in Schorpioen van 13 november 2023 in het Huis van Financiën zijn financiële onduidelijkheden over investeringen of materiële bezittingen opgehelderd.
De gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 viel in jouw 8e Huis van Gedeeld Vermogen, Transformatie en Zielsprocessen en laat samen met de retrograde Jupiter en Uranus in Stier zien dat er ontwikkelingen zijn waardoor je de illusie van controle op moet geven over geldkwesties en intimiteit, ook het vereffenen van een schuld hoort daar ook bij.
December 2023 is niet echt een gunstige financiële maand, Weegschaal. Bestaande investeringen leveren niet het verwachte rendement op en ook speculatieve activiteiten kunnen tot verliezen leiden.
Door tegenwerking is het moeilijk om geld los te krijgen voor de uitbreiding of het starten van projecten. Raadzaam is om financiële controle te behouden voor een positief resultaat aan het einde van 2023.

Gezondheid
Tot 5 december 2023 is Neptunus retrograde in Vissen in het Huis van Gezondheid.
In de eerste week van december 2023 is Weegschaal gevoeliger voor stress en de invloed van medicijnen en infectieziekten zoals verkoudheden en griep.
Saturnus in Vissen in het 6e Huis geeft Weegschaal de kracht om de verandering door te zetten, kracht en energie op te bouwen en positieve gewoonten ontwikkelen om productiever te zijn en gezonder te leven.
Verborgen spanning kan leiden tot apathie en dan trekt Mercurius in Steenbok de streep:
Je hebt dan ontspanning nodig, dus ga naar de wellness, kapper, schoonheidsspecialiste, zwembad, fitness, yoga of doe dingen waar je blij van wordt en van gaat stralen.
Innerlijke harmonie de sleutel tot een stralende Weegschaal!

Advies
De retrograde Cheiron in Ram in het 7e Huis van Relaties brengt onevenwichtigheden aan het licht in relaties, zowel zakelijk als privé. Deze onevenwichtigheden heb je misschien weggedrukt, maar moeten wel worden aangepakt om de balans te herstellen. Door de invloed van Noordknoop in Ram ga je rigoureus de relatie met jezelf en de wereld versterken, ontwikkelen of verbeteren. Vanuit de Kosmos ontvang je precies wat je nodig hebt om je innerlijke motieven en die van anderen te begrijpen.
Te hoge uitgaven komen je in december 2023 duur te staan. Weet wat je hebt.
Geef en ontvang in de juiste verhouding.

error: Content is protected !!