Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Steenbok 2018

Algemeen
Jouw planeet Saturnus reist vanaf 20 december 2017 door jouw eigen teken Steenbok.
Dit is het begin van een nieuwe cyclus in je leven van bijna 30 jaar. Samen met Pluto in Steenbok zijn dit de jaren van transformatie, herstructurering, doorzettingsvermogen en focus om doelen na te streven. Deze transit kondigt een nieuwe periode van innerlijke groei aan. Tijdens deze transformatieve en diepgaande cyclus krijg je de controle over je leven, wordt je één met jezelf en met het leven waar je deel van uitmaakt. In de afgelopen veertien jaar was je aandacht voornamelijk op de buitenwereld en de wisselwerking tussen jezelf en anderen.
Alles waar je mee begint tijdens deze belangrijke transit van Saturnus heeft voor de Steenbok
een grote kans van slagen.

Liefde en Relaties
De intense Maansverduistering van 31 januari 2018 vindt plaats in jouw Huis van de Ziel. Gevoeligheden die te maken hebben met geldkwesties die je met de partner deelt en seksualiteit vragen in het komende halfjaar om een oplossing. Ook ga je opruiming houden in je zielenleven zoals het verbreken van contacten met mensen die een negatieve uitwerking op je hebben. Je komt in aanraking met de donkere kant van een andere persoon en met die van jezelf.
Vanaf 16 mei 2018 reist Uranus door het Huis van Creativiteit en Liefde.
Vanaf deze periode zijn er plotselinge en verrassende ontwikkelingen in je liefdesleven. Een verbintenis kan je leven plotseling ondersteboven gooien. Door invloed van Uranus wil je jezelf bevrijden van knellende banden uit het verleden. Ook in je vaste relatie wil je vrij zijn. Je voorkeur kan veranderen, je kunt bijvoorbeeld verliefd raken op iemand waarvoor je eerder de ogen sloot.
Omdat Uranus begin november 2018 retrograde gaat, is dit nog maar een voorproefje van deze lange kosmische transit. Uranus in Stier zal vanaf 7 maart 2019 de definitieve overstap maken naar jouw Huis van Liefde en Romantiek.
De Zonsverduistering van 13 juli 2018 valt in jouw Huis van Relaties. Deze gebeurtenis die te maken heeft met samenwerking in de tweede helft van 2018 geeft je meer inzicht in jezelf, privé of zakelijk. Een periode om een relatie te versterken of juist te beëindigen.
Door de retrograde Mercurius in Leeuw van 26 juli tot 18 augustus 2018 ervaar je een afstand of kun je moeite hebben om je geliefde emotioneel te benaderen. De Zonsverduistering in Leeuw van 11 augustus 2018 vraagt je in deze Mercurius retrogradeperiode om voor eens en altijd een oplossing te vinden voor emotionele problemen en angsten.

Carrière
Het jaar 2018 is een jaar van relatieve rust om jezelf thuis te laten voelen in een nieuwe werkkring of nieuwe woonplaats.
In tegenstelling tot vorig jaar is het jaar 2018 niet echt een carrièrejaar. De aandacht wordt dus meer verlegd naar het privéleven. Jouw creatieve inbreng is jouw geheime wapen dit jaar in de carrière en de eigen onderneming. Jouw enthousiaste houding en bereidheid tot samenwerking wordt opgemerkt!
De invloed van Jupiter in jouw Huis van Carrière heeft vorig jaar geleid tot vooruitgang. De invloed van Jupiter heeft je unieke kansen geboden voor je carrière, maar is misschien wel ten koste gegaan van je privé-leven en sociale leven.
In de eerste helft van november 2018 is Venus retrograde in jouw Huis van Carrière. Tot begin december 2018 heb je weinig zin om te werken of je doelen na te streven. Er kan tijdens deze periode ook een terugval of vertraging zijn. Raadzaam is dan om een beproefd concept nieuw leven is te blazen of een korte vakantie in te lassen.

Financiën
De Zonsverduistering van 15 februari 2018 valt in jouw Huis van Financiën. Deze Zonsverduistering duidt op een verbetering van jouw financiële situatie en de komst van financiële mogelijkheden in het komende halfjaar. De reis van Mars van 17 mei 2018 tot 15 november 2018 door jouw Huis van Financiën versterkt de kans op duidt op verbetering van jouw financiële situatie en de komst van nieuwe financiële mogelijkheden zoals een nieuwe baan. De retrogradeperiode van Mars van 26 juni 2018 tot 13 augustus 2018 kan echter tot financiële vertragingen leiden en duiden op minder handige financiële beslissingen. Vanaf 13 september 2018 tot 15 november 2018 biedt de directe Mars je energie om de juiste financiële weg te bewandelen.

Familie en Huis
Uranus in Ram verlaat vanaf 16 mei 2018 jouw Huis van Familie en Huis. De onderlinge relatie thuis en in de familie kan door de invloed van Uranus tot die periode onder druk staan.
Uranus in Stier verhuist tot begin november 2018 naar het Huis van Kinderen en Creativiteit. Kinderen maken een groeispurt door, in ieder geval zijn er grote veranderingen wanneer je kinderen hebt. De relatie met je kinderen gaat in de komende zeven jaar veranderen. Tijdens deze jaren hebben kinderen ruimte nodig om hun vleugels te proberen in de wereld. Geef hen die ruimte. Ook jij hebt ruimte nodig. De rode strijder Mars is jouw planeet van Huis en Familie.
De reis van Mars kan vanaf 18 maart 2018 tot half mei 2018 leiden tot een verlangen om vrij te zijn en jezelf te laten gelden. In je gezin en familie kan er meer strijd zijn. Mercurius is van 23 maart 2018 tot 14 april 2018 retrograde in jouw Huis van Familie en Huis. Problemen uit het verleden, misverstanden met familieleden, problemen met de verkoop van je huis of aankoop van een huis zijn zaken die tijdens deze periode de kop opsteken. Deze periode is echter kosmisch bedoeld om de opnieuw verbinding te maken met familie of je eerst te richten op het afwerken van bestaande projecten thuis en oplossen van huiselijke problemen. Vanaf de maand juni 2018 komt alles in rustiger vaarwater terecht. Er worden in de tweede helft van 2018 plannen gemaakt voor een gezamenlijke vakantie, familiebijeenkomst of renovatie, een verhuizing of je huis opnieuw inrichten. Uranus in Stier gaat vanaf 7 november 2018 retrograde en keert tijdelijk terug in jouw Huis van Familie en Huis. Tot begin maart 2019 kan de retrograde Uranus leiden tot veel veranderingen in huis en met familie.

Gezondheid
Jouw planeet Saturnus heeft eind december 2017 jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn verlaten. Saturnus heeft je op de noodzaak gewezen om oude emotionele bagage los te laten. De invloed van Saturnus wordt geleidelijk minder, maar denk niet dat je er al bent. Vanaf 27 januari tot 17 maart 2018 reist Mars door jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn. Een goede periode voor een vorm van therapie om onbewuste problemen uit het verleden en oud karma los te laten. Ook dit jaar mag je door de invloed van Neptunus in Vissen vertrouwen op je intuïtie, maar je bent wel onoplettendheid en dromerig. Vanaf 9 november 2018 reist Jupiter door het Huis van Kosmisch Bewustzijn.
Meditatie en retraites kunnen nu bijzonder heilzaam zijn. Het is in deze intuïtieve fase waarin je jezelf kunt bevrijden van zelfdestructieve neigingen, diepgewortelde angsten en schuldgevoelens. De retrograde Mercurius brengt van 17 november 2018 tot 5 december 2018 problemen aan het licht die je liever verborgen houdt, maar wel moeten worden aangepakt. Vanaf 16 november 2018 tot begin januari 2019 zal de rode strijder Mars de dromerige Neptunus vergezellen. Een geweldig periode om een boek te schrijven of nieuwe ideeën en plannen te presenteren. Tijdens deze onrsutige periode kun je ook opgewonden reageren. Ook meer kans op verkoudheden, griep of een infectie.

Advies
Mars reist van 18 maart tot 16 mei 2018 door Steenbok. De meest productieve periode van het jaar om dingen aan te pakken. In de tweede helft van augustus 2018 is Mars retrograde in Steenbok. Deze invloed maakt je defensief, boos, ongeduldig en impulsief. Het kan leiden tot vertragingen en tegenwerking. De Steenbok die geboren is na 17 januari voelt dit het meest. Tijdens deze periode wordt er een beroep gedaan op je geduld, met jezelf en met anderen. Om je frustraties te kanaliseren is een vorm van sport raadzaam. De rode strijder Mars blijft tot 11 september 2018 in Steenbok. Vanaf eind augustus 2018 en medio september 2018 is de beste periode om nieuwe projecten van de grond te krijgen.

 

error: Content is protected !!