Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Mercurius retrograde september 2022

De derde Mercurius retrograde van 2022 valt in Weegschaal en Maagd en is van 10 september tot
1 oktober 2022.

De kosmische boodschapper Mercurius gaat op 10 september 2022 vanaf 8º55 in Weegschaal retrograde en daalt af naar 0º Weegschaal op 23 september 2022.
Vanaf 24 september 2022 daalt Mercurius op 29º28 Maagd af naar 24º21 in Maagd op 1 oktober 2022. 

Mercurius gaat vanaf 2 oktober 2022 weer direct in Maagd en klimt vanaf dat punt weer terug naar Weegschaal. Vanaf 11 oktober 2022 is Mercurius dan weer terug in Weegschaal.

Mercurius is de planeet van gedachten, handel, logistiek, vervoer, communicatie, verbindingen en coördinatie.
Met Mercurius retrograde gaat alles langzamer. Het voelt alsof er tijdens deze periode de rekening wordt vereffend of een nieuwe kans wordt geboden.

Wanneer Mercurius retrograde gaat, zijn er wel zes planeten retrograde….
Mercurius retrograde vereist constante waakzaamheid en aandacht.

Door de schaduwperiode moeten we tot eind oktober 2022 rekening houden, onjuiste informatie, verwarring, misverstanden en vertragingen in het verkeer, met financiële vertragingen bij de bank, hypotheekverstrekker of kredietaanvragen, problemen in het buitenland of met de studie.

Vergeetachtigheid is ook een sleutelwoord met retrograde Mercurius.
Tijdens de retrograde Mercurius is er vrijwel nooit sprake van vooruitgang en zou dat wel zo zijn dan worden besluiten, die tijdens deze periode worden genomen, na deze periode weer teruggedraaid.

Het is over het algemeen raadzaam tijdens de hele retrograde periode van Mercurius om het ondertekenen van belangrijke documenten of contracten voorlopig uit te stellen.

Werking Mercurius retrograde in Weegschaal van 10 september tot 23 september 2022:

Het door Venus geregeerde Weegschaal weerspiegelt gratie, charme, diplomatie en schoonheid, innerlijke verlangens, wensen en passie, maar ook waarde, relaties en verbintenissen, zowel privé als zakelijk.
Door Mercurius retrograde in Weegschaal zijn deze elementen uit balans.
De retrograde Mercurius in Weegschaal richt de energie naar binnen en vraagt om de relatie met jezelf te herstellen door meer aandacht en tijd aan lichaam en geest te besteden.
Geen gunstige periode voor een totale make-over, het nemen van rigoreuze beslissingen of het aangaan van een nieuwe verbintenis. Vermijd het nemen van financiële risico’s.

Werking Mercurius retrograde in Maagd van 24 september tot 1 oktober 2022:

Het door Mercurius geregeerde Maagd weerspiegelt fysieke en geestelijke gezondheid, arbeid, dagelijks werk, dienstbaarheid en details.
Door Mercurius retrograde in Maagd zijn er op dit gebied vertragingen en verstoringen.
Er kunnen problemen zijn op het werk met collega’s of in de logistieke verwerking, zoals kapotte apparatuur of zendingen of operaties die vertraging oplopen. Alles wel drie keer controleren!
De retrograde Maagd kan de aanleiding zijn voor een opleving van COVID-19.

Invloed van Mercurius Retrograde voor alle dierenriemtekens:

RAM
Mercurius Retrograde in Weegschaal/Maagd valt voor Ram in het 7e Huis van Relaties en 6e Huis van Werk en Gezondheid. Voor Ram is dit een periode van heroverweging van genomen beslissingen en houding ten opzichte van één-op-één relaties (zoals geliefde, kinderen, familie of vrienden) of sociale contacten in dagelijkse situaties. Er komen veranderingen in je sociale leven, maar verwacht ook enkele complicaties. Deze periode is bedoeld om anderen beter te begrijpen of deze op andere gedachten te brengen.

STIER
Mercurius Retrograde in Weegschaal/Maagd valt voor Stier in het 6e Huis van Werk en Gezondheid en het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie. Voor Stier is dit een periode van aarzeling en vertraging in het dagelijks leven. Stier kan zich nerveus en ongemakkelijk voelen zonder specifieke reden. Deze retrogradeperiode zal je nieuwe creatieve kansen bieden en je bevrijden van sleur en eentonigheid in het dagelijks leven.

TWEELINGEN (ascendant en Zon in Tweelingen)
Mercurius Retrograde in Weegschaal/Maagd valt voor Tweelingen in het 5e Huis van Liefde en Creativiteit en het 4e Huis van Familie en Huis. Tweelingen krijgt thuis en op liefdesgebied te maken met vertraging en herziening van projecten die eerder zo voortvarend van start zijn gegaan. Vertraging ook op het financiële vlak tot begin december 2022, maar dat geeft wel kans om contracten en overeenkomsten uit te pluizen. Neem voldoende rust.

KREEFT (ascendant en Maan in Kreeft)
Mercurius Retrograde in Weegschaal/Maagd valt voor Kreeft in het 4e Huis van Familie en Huis en het 3e Huis van Communicatie en Onderwijs. Kreeft krijgt van 10 september tot 1 oktober 2022 te maken met vertragingen van zendingen, het verbreken van beloftes of terugdraaien van financiële toezeggingen. Hou dus in je direct omgeving rekening met het verbreken van beloftes en ook reizen moeten opnieuw worden gepland. Blijf geduldig, Kreeft.

LEEUW
Mercurius Retrograde in Weegschaal/Maagd valt voor Leeuw in het 3e Huis van Communicatie en Onderwijs en het 2e Huis van Financiën. Leeuw krijgt in deze drie weken van Mercurius retrograde te maken met terughoudendheid in de directe omgeving en naaste familieleden. Toch is deze periode de ultieme kans om jezelf en je omgeving beter te leren kennen. Hou rekening met vertragingen of frustraties op financieel gebied. Mercurius retrograde in Weegschaal vraagt om kritisch te kijken naar je bestedingspatroon, budget, financiële beslissingen en initiatieven. Neem tijdens deze Mercurius retrograde alle financiële documenten zorgvuldig door.

MAAGD (ascendant en de Zon in Maagd)
Mercurius retrograde in Weegschaal valt voor Maagd in het tweede Huis van Financiën en in het eerste Huis van Persoonlijkheid. Deze Mercurius retrograde kan in de eerste twee weken de oorzaak zijn van vertragingen of frustraties op financieel gebied. Kijk kritisch naar je bestedingspatroon, budget, financiële beslissingen. Lees alle financiële documenten zorgvuldig door. De laatste week van september tot begin oktober 2022 zijn er communicatieproblemen met gezinsleden die te maken hebben met geld of carrière. Maagd kan tijdens deze retrograde Mercurius gemengde signalen afgeven, stiller zijn, onbereikbaar of emotioneel afstandelijk overkomen.

WEEGSCHAAL (ascendant en de Maan in Weegschaal)
Mercurius Retrograde in Weegschaal/Maagd valt voor Weegschaal in het 1e Huis van Persoonlijkheid en het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten. Weegschaal krijgt tijdens deze retrograde te maken met wettelijke kaders zoals een verkiezing, rechtszaak of toewijzing of certificaat. Emoties zullen uit balans zijn. Verwijt niets en reageer jezelf niet af op anderen.

SCHORPIOEN
Mercurius Retrograde in Weegschaal/Maagd valt voor Schorpioen in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten en het 11e Huis van Groepsprocessen en Sociale Betrokkenheid.
Tijdens deze retrograde kan een oude vriendschap worden hersteld. Er komt meer tijd voor vrienden en familie. Financiële kwesties worden eindelijk opgelost. Belangrijk is om gefocust te blijven op je doelen.

BOOGSCHUTTER
Mercurius Retrograde in Weegschaal/Maagd valt voor Boogschutter in het 11e Huis van Groepsprocessen en Sociale Betrokkenheid en het 10e Huis van Carrière en Status. Het zal een moeilijke tijd zijn om carrière en het sociale leven op één lijn te houden, Boogschutter. Deze Mercurius retrograde zijn drie weken van reflectie waarin je de tijd krijgt om na te denken over een beslissing die je hebt gemaakt en een oplossing te vinden.

STEENBOK
Mercurius Retrograde in Weegschaal/Maagd valt voor Steenbok in het 10e Huis van Carrière
en het 9e Huis van Levensbeschouwing en Hoger Bewustzijn. Deze derde retrograde Mercurius van 2022 kan lastig zijn, Steenbok. Het brengt verwarring over verborgen zaken, dingen die onbesproken zijn gebleven. Ook moeten financiën onder controle worden gehouden.

WATERMAN (ascendant en de Maan in Waterman)
Mercurius Retrograde in Weegschaal/Maagd valt voor Waterman in het 9e Huis van Levensbeschouwing en Hoger Bewustzijn en het 8e van Gedeeld Vermogen en Intimiteit.
Er kan sprake zijn van twijfel of wantrouwen ten aanzien van een partner, vriend of familielid. Er komt je informatie ter ore waardoor je terugkomt op eerder genomen beslissingen.

VISSEN
Mercurius Retrograde in Weegschaal/Maagd valt voor Vissen in het 8e Huis van Gedeeld Vermogen en Intimiteit en het 7e Huis van Relaties en Verbindingen.
In de komende drie weken krijg je de kans om een eerder gedaan zakelijk advies te heroverwegen.
Op zich geen lastige periode, het is wel belangrijk dat je gemotiveerd blijft en met de stroom meegaat, Vissen. Blijf in verbinding.

error: Content is protected !!