Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
In de laatste maand van 2018 staan de meeste planeten aan de bovenste helft van de Stier-horoscoop. Het gaat in december 2018 nog steeds om sociale vaardigheden en de medewerking van anderen om je doelen te bereiken. De focus ligt deze maand op carrière, financiële zaken, toekomst, relaties, samenwerking, studie en reizen.

Liefde en Relaties
Jupiter is jouw planeet van Relaties. Het afgelopen jaar reisde Jupiter in Schorpioen door jouw Huis van Relaties. Het thema was toen het verbinden en verbreken van relaties. Jupiter in Boogschutter reist sinds vorige maand door jouw Huis van Intimiteit. Tot 2 december 2019 leidt deze vurige invloed tot meer begrip en compassie. Jupiter verstevigt de emotionele banden in de relatie en vormt nieuwe serieuze relaties met een sterke emotionele binding.
De retrograde Mercurius kan in de eerste helft van december 2018 de oorzaak zijn van communicatieproblemen. Je weet dan niet onder woorden te brengen wat je precies voelt. In deze periode voel je een afstand in de relatie of neem je zelf wat afstand, omdat je ruimte voor jezelf nodig hebt. Het kan zijn dat je wat humeurig, jaloers en bezitterig bent vanuit angst om je partner kwijt te raken. De single Stier is door Venus in Schorpioen op zoek naar het spannende en mysterieuze type en vindt hem of haar deze maand op een feestje bij vrienden of vereniging, bij het netwerken of bij een sociaal project.

Familie en Huis
Tot 2 december 2019 leidt de invloed van Jupiter in Boogschutter tot meer begrip en compassie in de familie en in je gezin. Jupiter in Boogschutter verstevigt de onderlinge emotionele banden. December 2018 is een maand waarin je goede voornemens maakt. Je wil contact opnemen met familie waarmee je al een tijd geen contact hebt gehad. Je wil schoon schip maken, vergeven en vergeten. Niet alles kun je vergeten, maar vergeven misschien wel. Dat voelt zo goed, Stier.
In de eerste week van december 2018 maak je ook plannen om op reis te gaan!
De Maan staat symbool voor de communicatieve vaardigheden voor de Stier. Iedere keer wanneer de Maan in haar Wassende fase is, is ook haar energie sterker. De beste periode om met iets nieuws te beginnen of iets aan te kaarten of een oplossing te vinden is 8 tot 22 december 2018.
De Volle Maan van 22 december 2018 valt in jouw Huis van Communicatie, korte reizen, broers en zussen, kennissen en buren. Er komt iets bij jouw thuis tot voltooiing of moet moeten afgesloten of gevierd. Een reis, een uitstapje buiten de stad, naar het water of naar een nabijgelegen stad om vrienden of familie te bezoeken, maar ook de aanschaf van een auto of ander vervoersmiddel, computer, mobiele telefoon of andere telecommunicatie-aansluiting in huis is mogelijk.

Carrière
De invloed van Jupiter in het vuurteken Boogschutter maakt avontuurlijk, wil reizen en studeren. Wacht echter met je plannen om je horizon te verleggen tot de Nieuwe Maan in Boogschutter van 7 december 2018.
Vanaf 22 december 2018 reist de Zon door Steenbok en deze Aarde-invloed is de beste periode om te reizen of voor studiedoeleinden.
De vruchtbare invloed van jouw planeet Venus in het waterteken Schorpioen brengt gunstige carrièremogelijkheden deze maand. In de eerste helft van december 2018 is er goede nieuws op je werk. Denk bijvoorbeeld aan een promotie en meer omzet in de eigen onderneming. Je krijgt mooie kansen, maar die kansen gaan wel gepaard met meer verantwoordelijkheden.
Samenwerking is de sleutel om je doelen te bereiken. Samenwerking kost je geen moeite, want je kunt met iedereen goed overweg. Neem wel tijdig afstand, want er kan van je goedheid worden geprofiteerd. In de tweede helft van december 2018 kunnen er spanningen zijn op de werkvloer, maar jij weet met je hoge intuïtie dat deze spanningen van voorbijgaande aard zijn.

Financiën
December 2018 is een gunstige financiële maand! De Volle Maan van 23 november 2018 viel in jouw Huis van Financiën. In de komende twee weken komt er meer geld binnen door een nieuwe baan, promotie, salarisverhoging of meer omzet in je onderneming. Mercurius is jouw planeet van Financiën. Mercurius is retrograde in Boogschutter tot 1 december 2018. De verleiding bestaat dan dat je geneigd bent om dan meer geld uit te geven dan er binnenkomt. Tijdens deze periode zijn er echter financiële plooitjes die eerst moeten worden rechtgezet. De Grote Weldoener Jupiter reist al vanaf 9 november 2018 door jouw achtste financiële Huis. Tot 2 december 2019 is dit goede financiële periode om een verbintenis aan te gaan waarbij wederzijdse middelen worden samengevoegd, bijvoorbeeld een zakelijk partnerschap of huwelijk.
De Nieuwe Maan van 7 december 2018 valt in jouw Huis van Gezamenlijke Middelen, belastingen, creditcards en leningen. In de loop van de maand zijn er ontwikkelingen in de financiële omstandigheden van je partner, zoals door een juridische uitspraak, uitkering of uitbetaling, bonussen en provisies. In december 2018 ga je financiële strategieën bepalen, een budgetplan opstellen, een spaarplan of een begroting maken, zakelijke onderhandelingen voeren of
contracten ondertekenen voor een lange termijn project. Een nieuwe relatie (zakelijk of privé) gaat deze maand voortvarend van start, maar kan echter struikelen over een financiële kwestie.

Gezondheid
De retrograde Uranus in Ram reist tijdelijk weer door jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn. Tot begin maart 2019 is dit een periode om de puntjes op de i te zetten en te werken aan het onderbewuste, je motivaties en diepste verlangens. De invloed van Uranus in Ram leidt tot bewustwording van gezondheidsproblemen en geeft een sterke drang om alles los te laten wat je niet meer dient in dit leven. Je onderbewustzijn wordt constant geprikkeld. Je doet er alles aan om gezond en fit te worden en te blijven! Door de invloed van Uranus in Ram wil je anderen ook attent maken op het belang van een goede gezondheid. Het onderhouden van een goede relatie met familieleden, vrienden en collega’s heeft een gunstige invloed op je gezondheid.
De kans op depressie is groot wanneer problemen onopgelost blijven door emotionele overbelasting. De natuur in, naar de yoga, meditatie, retraite of een ademhalingssessie is heel goed voor de Stier om te ontspannen. Maak contact met je lichaam door contact te maken met Moeder Aarde. Blijf in ieder geval in beweging!
Aan het eind van december 2018 moet je het een beetje rustig aan doen.

Advies
Wat je nodig hebt is ontspanning. Voor jezelf en voor je geliefde.
Wat dacht je van een paar daagjes er tussenuit? Even lekker weg, dan komt alles weer goed. Zoek ook je vrienden op. Praat met elkaar. Vrienden kennen jou soms beter dan je zelf denkt! Groepsactiviteiten en gezamenlijke inspanningen zijn door de invloed van Mars in Vissen de beste manier om je doelen te bereiken op dit moment.

 

error: Content is protected !!