Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Tweelingen 2022

Algemeen
De eerste helft van 2022, het Jaar van de Tijger laat over het algemeen een rustig verloop zien, maar de tweede helft van 2022 wordt een rollercoaster van snelle ontwikkelingen.
Het jaar 2022 wordt door de invloed van Jupiter in het hoogste gedeelte van de Tweelingen horoscoop vooral gekleurd door carrière, je sociale leven en het verlangen naar verandering. Met Jupiter in Ram komen er vanaf mei 2022 tot mei 2023 nieuwe vrienden en publieke belangstelling via Social Media of met het uitgeven van een boek. Het laatste vierkant tussen Saturnus en Uranus in oktober 2022 brengt Tweelingen terug naar 2021 om een ​​aantal onafgemaakte zaken af ​​te ronden.
Vanaf eind oktober 2022 is de retrograde Jupiter weer terug in Vissen om tot medio december 2022 nog wat carrièremogelijkheden te laten zien die niet zijn opgemerkt of aangepakt.
Het eind van 2022 slaat een onverwachte wending zien en dat kan te maken hebben met een verhuizing. Het jaar 2023 zal voor ons allemaal een keerpunt zijn, dus het is in 2022 essentieel om voor jezelf voorbereidingen te treffen.

Liefde en Relaties
Door de aanwezigheid van de Zuidknoop in het Huis van Relaties was het jaar 2021 het jaar van verwijten in de relatie of een niet bevredigende relatie of zelfs scheiding of eenzaamheid, zelfs als je in een relatie zit. Dat had te maken met niet verwerkte emoties en dingen uit het verleden die je de partner niet kon vergeven. Het kan zijn dat Tweelingen al langere tijd wat meer afstand neemt in een relatie en dat komt mede door de invloed van Pluto in het Huis van Intimiteit.
Tweelingen is wat meer afstandelijk, maar 2022 is juist het jaar van verbinding. Door Pluto in Steenbok is intimiteit in relaties al heel lang een thema en dat wordt begin 2022 versterkt. De aanwezigheid van Pluto in Steenbok heeft vanaf 2008 een grote invloed op intimiteit en seksualiteit, een periode van donkere geheimen, het doorleven van taboes en obsessies. Deze invloed van Pluto blijft tot januari 2024. Venus retrograde in Steenbok tot 28 januari 2022 zal daar een plutonisch schepje bovenop doen door onverwerkte issues naar boven te halen.
Met de Zon conjunct Venus op 18º Steenbok op 9 januari 2022 wordt je met je schaduw geconfronteerd, maar kun je in ieder geval enkele demonen verslaan en kan leiden tot diepgaande transformatie en innerlijke zuivering. De belangrijkste relatie in het leven is de relatie die je met jezelf hebt.
Met de omslag van de Maansknopen vanaf medio januari 2022 komt er wat verlichting in de verzwaring.
Door de invloed van Mars door Boogschutter en Venus retrograde in Steenbok kunnen aan het begin van 2022 issues die te maken hebben met intimiteit worden opgelost.
Valentijnsdag 2022 kan door samenkomst van Venus en Mars in Steenbok extra romantisch zijn vooral op vakantie, maar kan ook verband houden met de complexe terugkeer van een ex geliefde.
Tijdens de eerste helft van het jaar 2022 met de grote Weldoener Jupiter in Vissen kan een nieuwe liefde ontstaan op de werkvloer of via collega’s. Een nieuwe relatie opbouwen kan in 2022 echter niet zo makkelijk zijn. Tweelingen in een vaste relatie kunnen door de invloed van Jupiter in Vissen uitkijken naar meer financiële voorspoed in de relatie.
Van februari tot mei 2022 kan Jupiter in Vissen de vlam van het Universum zijn om de liefde weer aan te wakkeren zoals het aan het begin van de relatie was.
De single Tweelingen blijft vooral in de eerste helft van 2022 op zoek naar de ultieme liefdesrelatie.
In de tweede helft van 2022 komt Tweelingen wat tot rust. Een gunstige periode om samen een romantische vakantie of gezinsuitbreiding te plannen is juni of juli 2022. Meningsverschillen in de relatie hebben in 2022 vooral te maken met financiële problemen.
Jouw planeet Mercurius is retrograde in Weegschaal van 10 september tot 23 september 2022 en dan kan een oude vlam terugkeren in je leven, maar is ook een periode om verbeteringen aan te brengen in de liefdesrelatie.
De transit van Venus in Weegschaal (Huis va Liefde) van 31 september tot 23 oktober 2022 is gunstig voor de single Tweelingen. Venus vormt gunstige aspecten met de Zon en Mars op 14, 18 en 19 oktober 2022 en dat maakt je graag gezien en zelfverzekerd. Een veelbelovende conjunctie van Venus en de Zon in Weegschaal in de eerste drie weken van oktober 2022 kan voor vooral de single Tweelingen goed nieuws brengen over de relatie en kan de prelude zijn naar een mooi einde van 2022 zoals een verloving of bruiloft! Met deze samenstand in het 5e Huis kan een romance tijdens een feestje uitgroeien tot een mooie relatie. Ook kan er nieuws zijn over kinderen, steun die je krijgt van kinderen of van een zwangerschap! In ieder geval komen jullie dichter bij elkaar, is dat niet mooi? De transit van Venus in Boogschutter (Huis van Relaties) van 17 november tot 10 december 2022 is positief voor alle verbintenissen. Op 4 en 5 december 2022 kunnen er wat planetaire uitdagingen zijn, maar in de tweede helft van december 2022 keert alles weer ten goede. Vooral het eind van 2022 is een stap in de goede richting voor de liefde, want vanaf 19 december 2022 reist Ceres door Weegschaal (5e Huis van Liefde en Romantiek). Een warme en liefdevolle periode om samen te zijn met je geliefde en met iedereen waar je van houdt.
Vergeet 2021 en leer van alles wat is gezegd en gedaan.

Carrière
Het jaar 2021 was geen gemakkelijk jaar voor Tweelingen en ondanks wat tegenslag ziet het jaar 2022 er veel rooskleuriger uit. Met al weer 10 jaar Neptunus in Vissen in het 10e Huis van Carrière is het niet makkelijk om snel carrière te maken. Neptunus maakt Tweelingen onzeker over doelen en carrière richting, maar juist door Neptunus kun je verbinding maken met je intuïtie om het juiste pad te vinden.
Succesvol is Tweelingen in de kunst, muziek, poëzie, alternatieve geneeswijzen of wereld van mystiek.
Met Jupiter conjunct Neptunus in Vissen tot 10 mei 2022 komt er eindelijk wat schot in de zaken. Het begin van het jaar 2022 laat echter nog een trage start zien. Gebruik deze rustige periode om aanpassingen te doen om de kwaliteit van je werk te verhogen.
Jupiter in Vissen tot 10 mei 2022 is gunstig voor je carrière, maar Mercurius retrograde in Waterman en Venus retrograde in Steenbok tot 28 januari 2022 zijn niet in je voordeel. Samenwerking verloopt niet zoal het zou moeten, vooral als je op steun van derden vertrouwt om belangrijke stappen te zetten.
Januari 2022 is dus niet de maand om vooruitgang te boeken. Vanaf februari 2022 kunnen stappen worden gezet. Bij elkaar genomen is het eerste kwartaal van 2022 niet echt jouw tijd en moet je rustig afwachten.
In maart 2022 kan het vierkant tussen Mars in Waterman en Uranus in Stier duiden op tegenslag en instabiliteit voor de studie en verre reizen. Verstandig is dan om reizen uit te stellen en niets te forceren. Vanuit hogerhand krijgt Tweelingen te maken met kritiek en zal standpunten moeten verdedigen en bewijzen op tafel moeten leggen dat externe factoren de reden zijn van eventuele tekortkomingen.
Venus Conjunct Saturnus in Waterman op 28 maart 2022 kan lastig zijn voor juridische zaken als echtscheidingen en eventuele financiële regelingen.
Mars conjunct Saturnus in Waterman op 5 april 2022 kan tot oplossingen leiden wanneer je buiten je grenzen durft te denken. De techniek die je nu toepast kan wel eens niet de juiste weg zijn.
Mars in Vissen brengt van half april tot eind mei 2022 energie en drive om initiatief te nemen en vooruitgang te boeken.
De conjunctie van Venus en Jupiter in Vissen eind april 2022 in het Huis van Carriere kan het begin zijn van erkenning, steun van hogerhand en een creatief partnerschap. Dit partnerschap kan nieuw perspectief bieden op bestaande projecten en de verbetering van je onderneming.
April 2022 is de meest veelbelovende maand voor de carrière, om te solliciteren of om in aanmerking te komen voor een loonsverhoging, dus doe er je voordeel mee, Tweelingen.
Met Jupiter in Vissen kan Tweelingen tot medio mei 2022 stappen vooruit maken door het ontvangen van gunsten en zelf gunsten te verlenen. Tweelingen kan in de eerste helft van 2022 gaan studeren of een aanvullende opleiding of training volgen om het niveau hoog te houden.
Vanaf mei 2022 ontstaat een meer actieve periode voor de carrière van Tweelingen door meer aanbiedingen van werkgevers of partners, interessante perspectieven en meer opdrachten.
Alleen de meest hardwerkende Tweelingen krijgt sneller succes. Wanneer je besluit om met de stroom mee te gaan, gaat alles meer geleidelijk.
De Verduisteringen van 2022 vallen op de as Stier/Schorpioen en hebben dus met werk en dagelijkse routine te maken. De verschuiving van de Zuidknoop naar Stier (het 6e Huis van Werk) kan de aanleiding zijn tot verschuivingen in je personeelsbestand of een nieuwe werkkring.
Er zijn maar liefst twee Verduisteringen in 2022 in Schorpioen (Huis van Werk), een Maansverduistering op 15 mei en een Zonsverduistering op 25 oktober 2022.
De Maansverduistering kan vooruitgang, erkenning en succes brengen met het werk dat je tot dat moment hebt gedaan. Het kan ook betekenen dat je een time-out nodig hebt om bij te komen van alle stress. De Zonsverduistering kan duiden op een nieuwe werkkring waar je capaciteiten helemaal tot hun recht komen.
De Verduisteringen van maart, mei, oktober en november 2022 zijn een aanwijzing dat de oude weg niet meer het goede pad is. Veranderingen zijn onvermijdelijk en als je dat zelf niet doet, komen veranderingen van buitenaf.
Ook in november en het grootste deel van december 2022 biedt Jupiter in Vissen ongekende kansen op vooruitgang.
In aanloop naar de Zomer van 2022 gaat alles weer trager. Jupiter in Ram vanaf 11 mei 2022 tot eind oktober 2022 laat een verschuiving zien naar sociale evenementen, netwerken en het maken van verbindingen. Ook hier liggen kansen die later van pas zullen komen.
Ceres reist vanaf 24 juli tot 29 september 2022 door Leeuw en dat is een periode van veel mentale energie en gedrevenheid om ideeën en plannen na te streven en actie te ondernemen. Augustus 2022 staat echter ook in het teken van een drievoudige conjunctie tussen Uranus, Mars en de Noordelijke Maansknoop in Stier in je 12e Huis. Deze transit kan wijzen op enige weerstand. Je kunt dan niet vertrouwen op anderen, er is kritiek of mensen laten het afweten en de gemoederen kunnen verhit raken. Het zou verstandig zijn om conflicten te vermijden, want er is niet echt kans op een oplossing of compromis.
In de herfst van 2022 kunnen er spanningen tussen collega’s ontstaan.
Tegen het einde van het jaar is er een radicale verandering in je carrière mogelijk.
Voor het grootste deel van 2022 ziet het er voor carrière toch positief uit, Tweelingen. Het jaar 2022 laat momenten van twijfel en vertwijfeling zien, maar blijf op het proces van verandering vertrouwen.

Financiën
De financiële horoscoop laat (vooral voor de jongere Tweelingen) voor 2022 een volatiel beeld zien.
Wanneer iets niet helemaal goed gaat, hou dan voor ogen dat dingen ook weer ten goede zullen keren. Net als de golven van de zee aan het strand die zich steeds terugtrekken en weer opkomen onder invloed van de Maan, zo gaat het ook financieel. De retrograde Venus in Steenbok laat tot 28 januari 2022 vertraging zien in financiële zaken van de partner. Alles op het gebied van gedeelde belangen, intimiteit, financiën en andere emotioneel beladen onderwerpen moet samen eerst worden overlegd.
De Maan is heerser van het Huis van Financiën voor Tweelingen. Dat betekent voor Tweelingen dat iedere Nieuwe, Wassende en Volle Maan een geweldig moment is voor het doen van investeringen. De Afnemende Maan is steeds weer een periode om financiële zaken af te werken en facturen te betalen. Met dit in gedachte krijgt Tweelingen financieel overzicht en inzicht.
Het hele jaar 2022 blijft de financiële en materiële steun nodig van derden, zoals van je geliefde of zakelijk partner. In de loop van 2022 komt Tweelingen in de gelegenheid om geld terug te betalen of kan verrekening plaats vinden. Pas in 2022 op met geld lenen. Blijf uit de buurt van dubieuze praktijken. Let goed op van wie je geld leent en via welke kanalen, want de kans is groot dat je slachtoffer wordt van oplichting met alle gevolgen van dien. Over het algemeen geldt dat Tweelingen moet proberen uitgaven zoveel mogelijk in de hand te houden, onnodige aankopen te vermijden en geen dure leningen aan te gaan.
Het eerste kwartaal van 2022 ziet er het beste uit voor Tweelingen. Jupiter in Vissen vormt van januari tot april 2022 een driehoeksaspect met het Huis van Financiën (Kreeft) en dat laat een periode zien van tijdelijke stabiliteit.
Raadzaam is dan om dan wat geld opzij te zetten, zodat je financiële reserves hebt voor later dit jaar wanneer Jupiter het teken Ram betreedt vanaf 11 mei 2022.
Venus Conjunct Saturnus in Waterman op 28 maart 2022 kan lastig zijn voor juridische zaken als echtscheidingen en eventuele financiële regelingen.
Asteroïde Ceres reist van 16 mei tot 23 juli 2022 door Kreeft en dat biedt goede financiële mogelijkheden. Tweelingen kan winst maken in de onderneming, slimme financiële beslissingen nemen en zichzelf op de kaart zetten.
In het voorjaar van 2022 kunnen er meer uitgaven zijn dan dat er geld binnenkomt met het risico om schulden te maken. De eerste week van juni 2022 ziet er financieel veelbelovend uit, maar is tegelijkertijd ook de aanleiding tot conflicten.
Voor het maken van offertes en reclame, klanten en potentiële kopers bereiken of voor het afhandelen van andere financiële zaken is de maand juni 2022 het meest gunstig.
In de zomer van 2022 zal de financiële situatie wat stabiliseren.
De Nieuwe Maan van 29 juni 2022 in Kreeft is vierkant Mars en Jupiter in Ram en dan kunnen gemoederen verhit raken. De rest van het jaar ziet er over het algemeen rustig uit.
Venus reist vanaf 19 juli tot 11 augustus 2022 door Kreeft (2e Huis van Financiën) en dat laat het begin van opwaartse trend zien.
Er kan tot eind oktober 2022 met Jupiter in Ram winst ontstaan door samenwerking of participatie in langdurige projecten. Hou er rekening mee dat ego conflicten kunnen optreden.
In de herfst van 2022 kunnen de meest actieve Tweelingen hun budget verhogen.
Sparen kan een uitdaging zijn in 2022. Tegen het einde van het jaar zal er veel geld nodig zijn. Gedurende deze periode is er een grote kans op een onverwachte verhuizing en grote kosten die daarmee gepaard gaan.

Familie en Huis
Tot 24 januari 2022 reist Mars door Boogschutter en tijdens deze periode kunnen er thuis spanningen ontstaan die te maken hebben met werk of het dagelijks leven.
Over het algemeen is 2022 een gunstig jaar voor het privé-leven van Tweelingen. Familieleden bieden begrip en financiële ondersteuning in moeilijke situaties.
Van tijd tot tijd kunnen er problemen ontstaan met kinderen of met instanties die met kinderen te maken hebben. Ouderen in de familie geven advies en bieden hulp in 2022.
De Volle Maan in Maagd van 18 maart 2022 in jouw Huis van Familie en Huis is de kosmische poort naar een verandering in je woonsituatie, zoals een verbouwing, renovatie, nieuw interieur of een verhuizing naar een andere woonplaats. Plannen om te verhuizen worden concreet of er is sprake van een daadwerkelijke verhuizing vanwege je carrière, een gezamenlijke vakantie of familiebijeenkomst.
In de tweede helft van 2022 komt er rust en balans in de familie en gezin. Er is dan ruimte voor een leuke vakantie in juni of juli 2022. Tijdens deze periode kunnen familiebanden worden verstevigd en is er kans op gezinsuitbreiding.
Venus in Maagd (Huis van Familie en Huis) vanaf 5 tot 29 september 2022 maakt van september 2022 echt een maand van huishoudelijke aangelegenheden en familieaangelegenheden, maar ook van sentimentaliteit en het vinden van huiselijk geluk en innerlijke vrede en geluk.
Veranderingen horen nu eenmaal bij het leven en niets blijft hetzelfde.
Jezelf aanpassen aan verandering en de positieve mogelijkheden die voortkomen uit deze acceptatie is bevrijdend en biedt ruimte tot innerlijke groei.
De meeste meningsverschillen thuis gaan over financiële problemen.
Tweelingen moeten in 2022 rekening houden met regelmatig moeten schakelen, want niets is zeker in 2022. Ook is het belangrijk om positief te blijven en emoties zoveel mogelijk te beheersen om problemen op een logische manier te kunnen lossen.
Ceres reist van 30 september tot 18 december 2022 door Maagd (Huis en Familie) en dit kan een geweldige tijd zijn om met familie samen te zijn of met mensen die je als familie beschouwt.
Ook een perfecte periode om verbeteringen aan te brengen in huis of in jouw woonsituatie.
Tijdens deze periode zoekt Tweelingen warmte en comfort en staat dan ook meer open om behulpzaam te zijn voor anderen in het gezin en familie.
Verhuizen is niet zo’n geschikte periode, maar als dat gebeurt dan kies je voor een plek waar je je prettig en comfortabel voelt of die je dichter bij de mensen brengt die je ondersteunen.
n december 2022 zijn onverwachte, spontane acties waarschijnlijk, zoals een plotselinge verhuizing of verandering van woonplaats.

Gezondheid
De Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 (Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn) bevrijdt Tweelingen van beperkende overtuigingen of destructieve gewoonten. Ook in 2022 vinden Verduisteringen plaats op de as Stier/Schorpioen waardoor deze trend van vernieuwing en verbetering doorzet.
In 2022 zijn er twee Verduisteringen die van invloed zijn op de gezondheid van Tweelingen, een Zonsverduistering in Stier op 30 april 2022 en een Maansverduistering in Stier op 8 november 2022. Ook de verschuiving van de Maansknopen naar Stier/Schorpioen vanaf februari 2022 is ook van directe invloed op de fysieke en mentale gezondheid en daarmee de bevrijding van Tweelingen. Deze transit kan Tweelingen overactief, angstig en rusteloos maken, een gevoel van uitputting.
Uranus in Stier blijft ook in 2022 in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten. Uranus in het 12e Huis helpt je om verbinding te maken met je onderbewustzijn en om oude pijn los te laten. Ceres blijft in Stier tot 8 februari 2022, dus een goed begin van het jaar om nieuwe manieren te vinden om oude patronen en gewoonten los te laten.
De rode Strijder Mars reist van 6 juli tot 20 augustus 2022 door Stier en tijdens die periode wil je op jezelf zijn, even wat tijd om alleen te zijn met jezelf om naar je ziel te luisteren.
Tweelingen besteedt veel aandacht aan het uiterlijk, maar het gaat vooral in 2022 om het innerlijk en het versterken van het immuunsysteem. Zorg voor voldoende beweging, gezonde voeding, rust en ontspanning. Het gaat ook over je gemoedstoestand en minder gauw boos te worden. Het jaar 2022 is een gunstig jaar voor chirurgische ingrepen en andere vormen van therapie.
In 2022 loopt Tweelingen het gevaar om gewond te raken door een ongeval of mishandeling.
Tweelingen moet vooral aandacht schenken aan het onderste deel van het lichaam, het bekken, heupen, darmen en onderste ledematen, vooral de voeten.
Aan het begin van augustus 2022 is er een drievoudige conjunctie tussen Mars, Uranus en de Noordelijke Maansknoop in Stier en dat maakt hyperactief en kan leiden tot boosheid.
Het jaar 2022 laat dus psychologisch uitdagende periodes zien, maar door meer zorg te besteden aan je mentale en fysieke gezondheid kan alles ten goede keren.
Beter zorgen voor jezelf, minder zorgen om anderen of je druk maken over je carrière of andere dingen. Wat is er belangrijker dan je gezondheid en welzijn?

Advies
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 was de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven. Het geeft jouw persoonlijkheid een geweldige boost.
Ceres staat van 9 februari tot 15 mei 2022 in Tweelingen en dat is een rustige periode waarin je wil vasthouden aan wat voor jou aangenaam is en er ruimte is tot innerlijke groei.
Mercurius is de astrologisch Heerser en persoonlijke planeet van Tweelingen, dus Mercurius retrograde is altijd een lastige periode. In 2022 is Mercurius retrograde van 14 januari tot 3 februari 2022, van 10 mei tot 3 juni 2022, van 9 september tot 2 oktober 2022 en van 29 december tot 17 januari 2023. De tweede retrograde in mei/juni 2022 kan vervelend zijn voor Tweelingen met tegenslagen en vertragingen, ergernissen en frustraties. Een periode waarin het tegenzit en je harder moet werken om dingen voor elkaar te krijgen. De beste periode is maart 2022 en de nazomer van 2022.
In de herfst tot het einde van 2022 komt met Mars in Tweelingen een dynamische periode met een reeks van onverwachte gebeurtenissen.
Vanaf 30 oktober 2022 tot 11 januari 2023 is Mars retrograde in Tweelingen en deze periode kan leiden tot grote frustratie, ergernis, ongeduld, kritiek en irritaties over situaties en andere mensen.
Mars reist vanaf 21 augustus 2022 tot medio januari 2023 door Tweelingen en tijdens die dynamische periode wil je alles tegelijk doen, dus ook overhaaste besluiten nemen of een oordeel vellen zonder goed na te denken. Haastige spoed is zelden goed.
Ga niet van het ene uiterste naar het andere, maar probeer de balans te vinden.

 

error: Content is protected !!