Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan aan de westelijke sector van de Steenbok horoscoop en dat betekent dat de planeten ‘het verst’ van jou verwijderd zijn. De oostelijke sector betekent het “IK”. De westelijke sector betekent: “de ander”. De boodschap van de Kosmos is duidelijk: het gaat niet over jou, maar over de ander. Samenwerking, aanpassen en sociale vaardigheden zijn belangrijk voor Steenbok voor het behalen van succes.

Liefde en Relaties
Door de aanwezigheid van de Noordknoop, Mars en Uranus in Stier in het 5e Huis van Liefde kunnen er begin augustus 2022 conflicten zijn in je huwelijk, liefdesrelatie of familie door een vertrouwenskwestie. Tot 11 augustus 2022 reist carrièreplaneet Venus door jouw Huis van Relaties en Verbindingen. Tijdens het netwerken of groepsactiviteiten kom je in contact met mensen die je zullen helpen bij je professionele ontwikkeling of om gestelde doelen te behalen. De eerste helft van augustus 2022 is een gunstige periode om te gaan trouwen of de liefde van je leven te vinden. Augustus 2022 is een aangename periode voor je sociale leven met kans op uitbreiding van de sociale kring. Door het vierkant van Mars in Stier in het 5e Huis en Venus in het 8e Huis wil Steenbok ontdekken en heeft liefde nodig, ook wil deze zich overgeven aan het duistere, het mysterieuze. Door de invloed van de retrograde Jupiter in Ram kan in augustus 2022 een nieuwe liefde ontstaan tijdens een familiebijeenkomst of feestje thuis waarbij de tussenkomst van een familielid een belangrijke rol speelt.
Door de invloed van de retrograde Uranus in Stier van 24 augustus 2022 tot 21 januari 2023 kan een prille relatie echter vroegtijdig worden beëindigd.

Familie en Huis
De maand augustus 2022 staat in het teken van de drievoudige conjunctie tussen de Noordknoop, Mars en Uranus in Stier (Huis van Liefde en Creativiteit) en dat is de reden dat Steenbok even los wil gaan. Steenbok zoekt dan opwinding en vermaak, wil op vakantie en zich richten op familie, gezin en kinderen. Met Venus in Leeuw vanaf 12 augustus 2022 wordt het verlangen naar seks en intimiteit versterkt.
Steenbok kan deze maand te maken krijgen met uitdagingen die te maken hebben met rivaliteit. Het is raadzaam om niet van jezelf uit te gaan en naar elkaar te luisteren.
Door de retrograde Saturnus in Waterman en Jupiter retrograde in Ram moet Steenbok voorzichtiger zijn met informatie en hoe je deze in jouw voordeel kunt gebruiken. Niet alle informatie komt uit betrouwbare bron en daardoor kan de relatie worden verstoord.
Tot 3 december 2022 is Neptunus nog retrograde in Vissen. Neptunus vraagt om een time-out. Een periode om een boek te lezen of te schrijven, een cursus of het uitbouwen van een artistieke hobby. Het (her)ontdekken van je innerlijk kind hoort ook bij deze energie. Neem dus de tijd, Steenbok.

Carrière
De eerste helft van augustus 2022 laat een stabiel beeld zien.
In de eerste drie weken van augustus 2022 reist de Zon door Leeuw (het 8e Huis) en dit zal gunstige resultaten opleveren.
Vanaf 21 augustus 2022 reist de Rode Strijder Mars door het zesde Huis van Werk en Dagelijkse routine. Steenbok die werkzaam is in de import- en export kan positieve resultaten behalen en dit kan hun financiële positie stabieler maken. De financiële positie kan verder worden versterkt door het ontvangen van gelden uit een onbekende bron, geld uit het buitenland, financiële steun van familie of het vinden van nieuwe bronnen om geld te verdienen.
De komende zes maanden laat een periode zien van productiviteit en hard werken.
Steenbok kan tijdens die periode belangrijke stappen vooruit zetten zoals het initiatief nemen om van baan te veranderen. Collega’s, kinderen of huisdieren kunnen tijdens deze periode extra aandacht van je vragen.
Overbelasting, overwerk, een grote werkdruk of een werkkring waar je niet gelukkig bent kan leiden tot stress en angst wat nadelig is voor de gezondheid.
Op 25 september 2022 valt de Nieuwe Maan in jouw Huis van Carrière en dat is het planetaire recept voor nieuw succes in je carrière! De planning die je nu aan het maken bent, krijgt dan vleugels!

Financiën
De Nieuwe Maan in Leeuw van 28 juli 2022 viel in jouw Huis van Gedeelde Financiën.
Deze Nieuwe Maan duidt op een vruchtbare maand augustus 2022! Het kan duiden op een gunstige gerechtelijke uitspraak, uitkering of uitbetaling, bonussen en provisies. Een nalatenschap is mogelijk of je laat zelf een testament opstellen zodat alles goed geregeld is. Een gunstige periode om je te richten op een budgetplan, spaarplan of een begroting, het voeren van zakelijke onderhandelingen of ondertekenen van winstgevende contracten voor een lange termijn project dat te maken heeft met duurzaamheid en innovatie.
De Volle Maan in Waterman van 12 augustus 2022 in jouw Huis van Financiën laat meer inkomsten zien vanuit je carrière, zoals een salarisverhoging, een andere baan of meer omzet in je onderneming. De Volle Maan laat ook zien dat de tijd gekomen is om belangrijke financiële maatregelen te treffen, er zijn schommelingen in inkomsten en uitgaven. Door de retrogradewerking van Jupiter en Saturnus komen zaken met betrekking tot broers en zussen, communicatie, huiselijke zaken, geld van derden of gedeeld vermogen, leningen en geestelijke gezondheid, langzamer tot stand.

Gezondheid
Door de invloed van de Rode Strijder Mars in jouw Huis van Gezondheid krijg je het vanaf 21 augustus 2022 steeds drukker. Bewust of onbewust leg je dan de lat te hoog voor jezelf. Je hebt tijdens deze periode meer kans op stress, hoofdpijn, een infectie, uitslag of koorts.
Een situatie op het werk of met je collega’s kan veel energie kosten.
Ga zoveel mogelijk naar buiten om jezelf te ontspannen. De retrograde Pluto in Steenbok laat ook zien dat je niet teveel van jezelf moet vergen. Regelmaat is de sleutel. Op tijd verstandige voeding, op tijd naar bed, op tijd uit bed.
Een massage, meditatie of yoga brengt je in contact met je fysieke zelf. Jouw fysieke zelf schenkt je de toegang tot jouw innerlijke emotionele waarheid.
Luister naar je lichaam.

Advies
De Nieuwe Maan in Maagd van 27 augustus 2022 in je 9e Huis laat een reis zien of er komen mensen op bezoek vanuit uit het buitenland. Deze Nieuwe Maan valt net na het begin van de zes maanden lange transit van Mars door je 6e Huis en door de retrograde Saturnus driehoek Mars wordt dan duidelijk welke thema’s voor jou op de voorgrond gaan treden.
Vertrouwen is de basis in elke relatie. Liefde is een werkwoord.
Blijf geduldig en probeer je partner te begrijpen in plaats van je geduld te verliezen.
Meer tijd samen doorbrengen en meer aandacht tonen zonder de vrijheid van de partner te beperken.

error: Content is protected !!