Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar van het Konijn 2023 staat voor Vissen in het teken van creativiteit, communicatie en denken, mentale vermogens en vaardigheden.
Uranus in Stier in het 3e Huis van Communicatie laat Vissen buiten de lijntjes kleuren en buiten gebaande paden denken. Jupiter in Stier versterkt vanaf 17 mei 2023 deze mentale energie en stimuleert Vissen om oude overtuigingen en beperkende gedachten los te laten waardoor Vissen een meer optimistische houding krijgt. Met de energie van Saturnus in Vissen vanaf 8 maart 2023 komt er meer bedrijvigheid met gestage vooruitgang. Er zullen ook beperkingen zijn waardoor je wilskracht en zelfdiscipline moet laten zien. Doorzettingsvermogen en geduld zijn de sleutels om van 2023 een succes te maken, Vissen.

Liefde en Relaties
Asteroïde Ceres reist tot 22 maart 2023 door Weegschaal. Weegschaal is voor Vissen het 8e Huis van Geheimen en Transformatie. Ceres in Weegschaal gaat retrograde vanaf 19 februari 2023 en dat kan een aanwijzing zijn van een ongemakkelijke en frustrerende tijd waarin verborgen verlangens, verwachtingen, angsten en onzekerheden over intimiteit aan de oppervlakte komen om te worden geheeld of getransformeerd.
Vissen voelt zich dan op zichzelf teruggeworpen of niet gesteund en heeft eindelijk geen zin om zich te geven of te verbinden. Geven en ontvangen is niet vanzelfsprekend.
Tijdens deze retrogradeperiode is het goed om jezelf te leren aarden, eerlijk tegen jezelf en lief te zijn voor jezelf. Misschien heb je teveel gegeven en te weinig gekregen en is er van je geprofiteerd en dan is het goed om je grenzen aan te geven.
Asteroïde Ceres in Maagd reist van 23 maart tot 21 juni 2023 door het 7e Huis van Relaties en reist daarna weer in Weegschaal tot 15 september 2023 door het 8e Huis.
De eerste helft van 2023 staat daardoor in het teken van het wel of niet hebben van vertrouwen en ondersteuning. Relaties moeten niet alleen ondersteund en gevoed worden door jou, maar dat goede gevoel moet er ook voor jou zijn.
De rode Strijder Mars reist van 26 maart tot 20 mei 2023 door Kreeft (5e Huis van Liefde) en tijdens deze periode kan er een romance of terugkeer van een oude liefde zijn. Een gunstige periode om te daten. Deze periode valt samen met Ceres retrograde en de passie van Mars kan dan helpen om over een drempel van verbinding te komen.
Mars reist van 11 juli tot 27 augustus 2023 door Maagd (7e Huis van Relaties) en tijdens deze moedige, maar ook competitieve periode gaat contact maken makkelijker, maar heeft Vissen het gevoel zichzelf te moeten verdedigen en bewijzen in een relatie, zowel privé als zakelijk. Spanningen dus in de relatie of in de samenwerking en moeite hebben met het sluiten van compromissen. Ga conflicten dan zoveel mogelijk uit de weg en probeer de gulden middenweg te vinden.
Mercurius is retrograde in Maagd van 23 augustus tot 14 september 2023 (7e Huis van Relaties) en tijdens die periode kan er sprake zijn van twijfel, oud zeer, indiscreties, communicatieproblemen in relaties of een gebrek aan verbinding met anderen in het algemeen. Tijdens deze periode is het goed om oplossingen te vinden of oude relationele bagage los te laten.
Mars reist van 26 augustus tot 12 oktober 2023 door Weegschaal (8e Huis van Intimiteit). Tijdens deze periode kan Vissen een sterke drang hebben om zich te verbinden of in de ban raken van iemand. Door de invloed van Mercurius retrograde in Maagd kan Vissen een sterk verlangen voelen om zich emotioneel, fysiek, mentaal en spiritueel te verbinden, maar toch een afstand ervaren of het lukt je niet om te controle te houden.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2022 (8e Huis van Intimiteit en Vertrouwen) maakt je bewust van verantwoordelijkheden jegens anderen: zowel fysiek als emotioneel. Wat is echt van jou en wat behoort tot jouw partner? Tot aan het eind van 2023 en de eerste drie maanden van 2024 wordt Vissen voor het blok gezet om financiële verantwoordelijkheden in de relatie opnieuw te evalueren, dat geldt ook voor issues die te maken met hebben intimiteit, vertrouwen, seks, passie en macht. Een periode van evaluatie en aanpassing is essentieel is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen doet, met de juiste mensen, om de juiste redenen.

Carrière
De invloed van de Maansverduistering in Stier (Huis van Communicatie) van 8 november 2022 kan Vissen eind 2022 nieuws hebben gebracht dat van invloed is op jouw carrière in de eerste helft van 2023.
Het Jaar van het Konijn is een gunstig jaar om bijvoorbeeld een boek, een publicatie of blog of een website te starten!
Mars in Leeuw reist van 21 mei tot 10 juli 2023 door het 6e Huis van Werk en dat maakt Vissen enthousiast en extra gemotiveerd om te werken, maar deze inzet kan ook leiden tot overbelasting en stress, want Vissen legt dan de lat hoger voor zichzelf. Vissen kan besluiten van baan te veranderen als het werk geen voldoening geeft. Vissen kan dan ook veranderingen aanbrengen op de werkplek. In ieder geval een periode van productiviteit en hard werken, bij voorkeur voor jezelf. Tijdens deze periode kun je bergen verzetten, maar zorg er wel voor dat de bergen niet te hoog worden.
Mercurius retrograde in Stier van 21 april tot 14 mei 2023 kan de focus wegnemen waardoor Vissen last heeft van concentratieverlies, minder gemotiveerd is om met ideeën aan de slag te gaan, Vissen voelt zich dan meer gesloten en onbegrepen. Dit gaat allemaal beter nadat Jupiter vanaf 17 mei 2023 door Stier (het derde Huis van Communicatie) reist.
Venus retrograde in Leeuw van 23 juli tot 3 september 2023 kan Vissen minder gemotiveerd maken. Vissen heeft dan niet die gedrevenheid, heeft dan minder focus en wil het wat rustiger aan doen. Tijd voor vakantie!
Op 28 oktober 2023 is er (net als in november 2022) een Maansverduistering in Stier (3e Huis van Communicatie). Deze kosmische gebeurtenis laat Vissen de resultaten zien van een plan of idee van begin 2023.
Vanaf dat moment komt de focus terug.
Zowel Mars als Ceres reizen vanaf 25 november 2023 tot begin 2024 door Boogschutter (Huis van Carrière). Tijdens deze periode krijgt Vissen door Mars meer drive, energie en focus om ervoor te gaan. Een periode van grote positieve energie, enthousiasme, vooruitgang en zelfstandigheid. Een goed moment om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, een bedrijf te starten of met een nieuw project van start te gaan. Geweldige periode om promotie te krijgen, om de leiding te nemen en anderen te inspireren. Met Mars en Ceres in het Huis van Carrière voelt het alsof je de top hebt bereikt of beloond wordt voor je inzet en keuzes in het afgelopen jaar.
Mercurius retrograde in Boogschutter (Huis van Carrière) kan van 24 december 2023 tot 1 januari 2024 leiden tot wat vertraging of een domper, maar het kan te maken hebben dat dingen wat extra tijd nodig hebben. Even een time-out nemen en afstand nemen om het grote geheel te kunnen overzien. Een korte vakantie geeft Vissen de energie om 2024 met nieuw elan te kunnen begroeten!

Financiën
Op 20 april 2023 valt de Zonsverduistering in Ram in jouw tweede Huis van Financiën is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de financiële situatie van Vissen.
Deze Zonsverduistering in het 2e Huis maakt Vissen meer bewust van materiële gehechtheden: de dingen waarvan we denken dat we niet zonder kunnen. Het wordt een periode om jouw relatie met geld opnieuw te evalueren en te onderzoeken. Wat is echt van jou en wat behoort tot de ander? Deze kosmische gebeurtenis brengt goede financiële tijding, zoals de goedkeuring voor een lening of hypotheek, nieuwe inkomstenbronnen zoals een nieuwe baan, functie of tweede baan. Er kan zich een plotselinge financiële kans voordoen of Vissen ziet de resultaten van financiële plannen en beslissingen.
Jupiter in Ram reist tot 16 mei 2023 door het Huis van Financiën en dat is een gunstige transit voor je financiën. Er zal in ieder geval voldoende geld zijn door een meevaller of beloning, verkoop van een huis, loterijen in ieder geval verbetering van de financiële situatie door slimme keuzes. Een ideaal moment om investeringen te doen, want deze gaan in waarde toenemen. Vissen krijgt tijdens deze periode kansen om op nieuwe manieren geld verdienen en meer geld te verdienen. Het enige nadeel is dat je misschien ook meer geld wilt uitgeven, maar het is raadzaam om nu geld sparen of verstandig te investeren.
Er komt meer geld binnen, maar blijf wel zorgvuldig met je uitgaven en financiële keuzes.
In de komende maanden ga je doordachte veranderingen doorvoeren om de financiële situatie te verbeteren met het oog op de toekomst.
Ga echter geen schulden aan en geef geen geld uit wat je niet kunt veroorloven of verantwoorden.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw 8e Huis van Gedeelde Financiën, verzekeringen, belastingen, zakenpartners, bancaire instelling, etc. diepgaande invloed op de financiële situatie van Vissen.
Wat is van mij, wat is van jou en wat is van ons beiden?
Er zijn wellicht in de afgelopen maanden geheime of onrealistische financiële beslissingen genomen en deze Zonsverduistering brengt dit alles aan de oppervlakte. Door het kwijtschelden van schulden, materieel, emotioneel en zelfs karmisch, kan terugkomen wat jou toekomt. De confrontatie aangaan met je angsten en overtuigingen rond geld, macht en sterfelijkheid is bevrijdend. Er komt nieuws over een vastgelopen financiële kwestie.
Vissen is in de komende zes maanden in staat om reserves op te bouwen, nieuwe inkomstenbronnen, een investering doen om je droom waar te maken en je financiële positie te verstevigen. Gebeurtenissen dwingen je om financiële verantwoordelijkheden opnieuw te evalueren, dat geldt ook voor issues die te maken met hebben intimiteit, seks, passie en macht. Een periode van evaluatie en aanpassing is essentieel is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen doet, met de juiste mensen, om de juiste redenen.
Bewustwording van geld kan grote verschuivingen teweegbrengen die Vissen financieel sterker maken. Deze Zonsverduistering kan aan het eind van 2023 en de eerste drie maanden van 2024 leiden tot het inlossen van een financiële of energetische schuld. Deze kosmische gebeurtenis brengt goede financiële tijding, zoals de goedkeuring voor een lening of hypotheek, nieuwe inkomstenbronnen zoals een nieuwe baan, functie of tweede baan. In de komende zes maanden ga je doordachte veranderingen doorvoeren om de financiële situatie te verbeteren met het oog op de toekomst.

Familie en Huis
Mars in Tweelingen (4e Huis van Familie en Huis) is nog tot 11 januari 2023 retrograde is dat is van invloed op jouw privé-leven, familie en huis. Mars retrograde kan tot een januari 2023 problemen met betrekking tot huis- en gezinsleven aan het licht brengen.
Mars blijf tot 25 maart 2023 in Tweelingen en tijdens deze periode is er sprake van onrust en verandering op het thuisfront of in de familie. De transit van Mars is wel een gunstige periode voor het kopen of bouwen van een huis of onroerend goed, een renovatie, verhuizing of projecten op en om het huis. Hou wel rekening met onrust in je privé-leven, met een familielid of je naaste partner.
Vissen kan met Mars in Tweelingen tot eind maart 2023 thuis licht ontvlambaar zijn, maar ook gezinsleden kunnen eerder boos zijn, sneller geïrriteerd en vatbaar zijn.
Na deze periode keert de rust weer in huis en familie en dat geeft Vissen ruimte om het weer goed te maken met je familie en degenen die je als familie beschouwt.
Vanaf april 2023 breekt er een periode aan van rust en gezelligheid.
Venus in Tweelingen vanaf 12 april 2023 tot 7 mei 2023 is de beste periode om je huis op te knappen of verbeteringen aan te brengen.
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 valt in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Buitenland, Filosofie, Studie en Reizen.
Deze kosmische gebeurtenis vraagt je afstand te nemen van teveel emotionele prikkels door TV, Sociale Media en het volgen van actualiteiten en laat je nadenken over het grotere geheel van het leven en geeft inzichten vanuit je hoger bewustzijn over wat waarheid en gerechtigheid is. Vertrouwen op je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht. In de komende maanden is Vissen meer filosofisch en voert diepgaande gesprekken met familie en gezinsleden. Een gezamenlijke reis met familie of gezin waarbij spiritualiteit of religie een rol speelt hoort in de tweede helft van 2023 tot de mogelijkheden.
Asteroïde Ceres reist van 16 september tot 25 november 2023 door Schorpioen en ook Mars reist van 13 oktober 2023 tot 24 november 2023 door Schorpioen (9e Huis van Kosmisch Bewustzijn) en dit is een gunstige tijd om ervaringen op te doen je geest te voeden door op reis te gaan!
Op 28 oktober 2023 is er een Maansverduistering in Stier in het 3e Huis van Communicatie, Onderwijs en Directe Woonomgeving, je relatie met de buitenwereld.
Alles wat je tot nu toe als vanzelfsprekend hebt beschouwd moet opnieuw geëvalueerd worden om je meer bewust te maken van hoe je met jezelf en met anderen communiceert.
Als je denkt alles te weten of gelooft dat je alles hebt gezegd over een bepaalde situatie, denk dan nog eens goed na, want er is iets dat je over het hoofd hebt gezien dat te maken heeft met een buurtproject, vervoer, onderwijs of over broers en zussen.
Met deze Maansverduistering besluit je in de komende zes maanden om negatieve gedachten zoveel mogelijk te laten gaan en je te concentreren op waar het werkelijk om gaat.

Gezondheid
Met de retrograde Mars in Tweelingen tot 11 januari 2023 heeft Vissen behoefte aan rust en introspectie. In januari 2023 is Vissen daarom geneigd om zich dan terug te trekken op veilige grond om te mediteren en tot zichzelf te komen. Vissen kan zich in januari 2023 overweldigd voelen worden en minder energie hebben bij het uitvoeren van dagelijkse taken. Tot eind maart 2023 kan Vissen een gevoel van onrust en overprikkeling ervaren en dat uit zich door boosheid en irritatie in de huiselijke sfeer.
Venus reist van 4 januari tot 27 januari 2023 door Waterman en daardoor sluit Vissen zich verder af. Er kan sprake zijn dat je iets verborgen wil houden of er kan sprake zijn van beëindiging van iets, weemoed, verlegenheid of geheime verlangens.
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn vraagt Vissen om afstand te nemen van teveel emotionele prikkels op TV en Sociale Media.
Deze Gedeeltelijke Maansverduistering doet je nadenken over het grotere geheel van het leven en geeft inzichten vanuit je hoger bewustzijn over wat waarheid en gerechtigheid is. Vertrouwen op je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht.
Je weet niet meer wat je moet geloven. Geloven in je eigen waarheid of in de waarheid van een ander? Wanneer je ergens in gelooft, breng je energie in beweging en dat trek je naar je toe, dat kan zowel positief als negatief zijn. Vissen gaat anders denken waardoor loslaten makkelijker wordt.
Saturnus in Waterman reist sinds 23 maart 2020 door het twaalfde Huis van het Kosmisch Bewustzijn, de ongeziene wereld, loslaten en overgave. Saturnus blijft tot 7 maart 2023 in het 12e Huis. In de afgelopen jaren heeft Vissen te maken gehad met afscheid nemen en loslaten, in feite was dit een periode van voorbereiding, begrip en loslaten, want met Saturnus in Vissen vanaf 7 maart 2023 tot medio februari 2026 zal de innerlijke ontwikkeling van Vissen een hoge vlucht nemen en dan moet je klaar zijn om verder te gaan.
Saturnus vertrekt en Pluto verschijnt…Van 24 maart tot 11 juni 2023 proeft Pluto tijdelijk van Waterman (12e Huis) en met deze kracht kan Vissen innerlijke kracht vinden en sterker worden. Pluto reist daarna stationair van 22 januari 2024 tot begin 2044 door Waterman! Tijdens deze jaren van transformatie gaat een verdieping plaatsvinden van zelfkennis en innerlijke houding waarin conditionering en nare herinneringen die nog steeds van invloed zijn in jouw leven, worden losgelaten om jezelf te bevrijden.

Advies
Neptunus, de astrologisch heerser van Vissen, blijft tot eind januari 2026 in Vissen. Het blijft ook in 2023 raadzaam om geaard te zijn, want naast een sterke innerlijke kracht brengt Neptunus ook verwarring en wisselende stemmingen. Neptunus in Vissen heeft Vissen sinds begin februari 2012 oneindig hoge golven van liefde, maar ook onpeilbaar donkere diepten gebracht.…Neptunus in Vissen heeft jouw intuïtieve medelevende, begripvolle, empathische en creatieven vaardigheden versterkt, maar je kunt ook verdwalen in je eigen Utopia, jouw eigen fantasiewereld waarin het niet meevalt om persoonlijke grenzen te bewaken.
Ook het jaar 2023 zal zo’n jaar zijn, vooral voor de “late’ of 3e decanaat’ Vissen die geboren zijn tussen 12 – 18 maart krijgen te maken met deze invloed.
Saturnus reist vanaf 8 maart 2023 tot medio februari 2026 door Vissen en dat is maar goed ook.
Saturnus in Vissen (Het Huis van Persoonlijkheid) houdt een oogje in het zeil en helpt je geaard te blijven. Saturnus is realisme en maakt Vissen innerlijk sterker. De balans tussen realiteit en fantasie wordt hiermee hersteld en helpt je illusies te laren gaan en je te ontdoen van alle overbodige bagage.

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!