Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Schorpioen december 2017

Algemeen
De Nieuwe Maan van 18 november 2017 viel in jouw teken, Schorpioen! Jouw persoonlijke zonnecyclus en de universele zonnecyclus zijn in hun groeiende fase.
Ook deze maand staat in het teken van persoonlijke wensen en behoeften.
De planetaire krachten verschuiven steeds verder naar de onderkant van de Schorpioen-horoscoop. De focus ligt in december 2017 op financiën. Ook het zoeken naar de balans tussen carrière en priveleven.

Liefde en Relaties
December 2017 laat een romantische start zien! Je hebt echter twijfels en weet niet precies wat je wilt. Neem een afwachtende houding aan en zie wat er gebeurt, Schorpioen. Het antwoord komt vanzelf. Vanaf de tweede helft van december 2017 ben je super onweerstaanbaar. Stort jezelf echter niet zomaar in een avontuur, Schorpioen.
Stel jezelf open in de laatste helft van december 2017. Knoop de losse eindjes aan elkaar. Maak die beslissing voor het nieuwe jaar. December 2017 ziet er voor de vrije Schorpioen veelbelovend uit. Sla geen feestje over! De liefde wacht op jou in de vriendenkring, een evenement, op school of plekken waar veel mensen samenkomen. In deze periode van het jaar ben je gefascineerd door sociaal betrokken mensen met intellectuele en communicatieve vaardigheden.
De invloed van Mercurius retrograde zal in december 2017 obstakels creëren in de vaste relatie. Jouw partner zoekt meer persoonlijke vrijheid. Ga niet over een nacht ijs wanneer je een beslissing neemt over de relatie.

Familie en Huis
De Maansverduistering van 7 augustus 2017 viel in Jouw Huis van Familie en Huis. Deze kosmische gebeurtenis heeft tot diepgaande ontwikkelingen geleid bij jou thuis of in de familie. Familierelaties gaan door veranderingen. Familierelaties kunnen verbroken of versterkt zijn.
Een verhuizing, een renovatie, de aankoop of verkoop van je huis. In ieder geval een onzekere periode waarin het aan jou de taak is jouw geliefden door deze periode te loodsen.
De planetaire krachten verschuiven verder naar de onderzijde van de Schorpioen-horoscoop. De Nacht. De focus ligt in deze periode op het huis en het contact met de familie. Het gaat om thuis en in de familie rust en stabiliteit te creëren om carrièreplannen te kunnen maken.

Carrière
De weldadige invloed van Jupiter in jouw eigen teken Schorpioen is in de komende twaalf maanden een grote kosmische duw in de rug om jouw carrièredoelen te bereiken.
Zoals je weet staat jouw carrière op een laag pitje. De focus ligt in deze periode op het maken van toekomstplannen. Een periode om terug te kijken, te oriënteren, te beoordelen en aanpassingen te doen voor de toekomst. December 2017 is de perfecte maand om bestanden op te schonen en op te ruimen. Maar wat dacht je van een welverdiende vakantie aan het begin van december 2017? Voor de Schorpioen die geen afstand kan doen van het werk is er voldoende afleiding. Een spannende romance op de werkvloer laat medio deze maand jouw hart sneller kloppen. Je krijgt in de derde week van december 2017 een goede aanbieding. Voor de rest van de maand dus goede voornemens maken en opruimen om het nieuwe jaar met een schone lei te beginnen.

Financiën
De retrograde Mercurius leidt van 3 december tot 22 december 2017 tot financieel oponthoud. Doe dus voorzichtig aan met uitgaven en deze maand geen overhaaste financiële beslissingen nemen. De Volle Maan van 3 december 2017 valt in jouw Huis van Gedeelde Financiën. Deze maand komt er geld vrij door een krediet, hypotheek of vanuit een verzekering, belasting, alimentatie, aflossing of lening. Er kan ook meer geld binnenkomen door familieleden of doordat jij of je partner een andere baan krijgt. Een mooi moment voor het afronden van projecten en het oplossen van oud financieel zeer. Schoon schip maken. Vertrouw daarbij op je intuïtie.
De Nieuwe Maan van 18 december 2017 gaat over je inkomen en bezit. Deze Nieuwe Maan laat je op een andere manier te kijken naar wat er is en te koesteren wat je hebt. Wat je hebt is een reflectie van jezelf, wat alleen en specifiek aan jou behoort. De waarde voor jezelf.
Deze Nieuwe Maan brengt erkenning, betere arbeidsvoorwaarden en een beter inkomen. Financiële onduidelijkheden worden opgehelderd. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om goede financiële beslissingen te nemen. In de komende weken ga je bespreken hoe geld moet worden geïnvesteerd of een pensioenplan opstellen. Het is mogelijk dat je onder druk staat om nieuwe projecten te financieren. Verstandige investeringen kunnen in de komende paar weken een goed rendement opleveren, maar minder verstandige uitgaven hebben vervelende consequenties. Saturnus in Boogschutter reist tot 20 december 2017 door jouw Huis van Financiën. Het blijft raadzaam om vooraf advies in te winnen om stappen te zetten naar een betere financiële positie voor nu en in de toekomst.

Gezondheid
De kosmische samenwerkende krachten van Jupiter en jouw planeet Pluto heeft je dit jaar ondersteund om oude pijn en karma los te laten. Door de invloed van Jupiter begrijp je waar onderbewuste motivaties en verlangens vandaan komen en wat je eraan kunt doen om sterker te worden. Vanaf 11 oktober 2017 reist Jupiter door Schorpioen. Tot begin november 2018 gaat het om (her)ontdekken van je persoonlijkheid! Vanaf 21 december 2017 biedt Saturnus in Steenbok tot maart 2020 de Schorpioen een periode van realisme en mentale gerichtheid, maar ook van pessimisme. De gezondheid van de Schorpioen vereist meer aandacht. Je moet vooral aandacht schenken aan het verbeteren van je emotionele welzijn om fysiek gezond te blijven. Let op je tanden deze maand. Het begin van de maand vraagt om een welverdiende vakantie met je geliefde of familie. Blijf positief denken en neem het licht mee naar 2018.

Advies
Terugkijkend was het jaar 2017 een jaar van voorbereiding. Het jaar 2018 draagt het thema vernieuwing! Door de invloed van Jupiter door jouw teken Schorpioen vanaf 11 oktober 2017 bevindt Schorpioen zich nu in een flow van nieuwe energie, kansen, mogelijkheden en ervaringen. Mars is samen met Pluto verbonden met Schorpioen. Mars betreedt vanaf 10 december 2017 de Schorpioen en blijft daar tot 26 januari 2018. Een geweldige periode om met iets nieuws te beginnen. Mercurius is vanaf 3 december tot 22 december 2017 retrograde. Dat is een periode van reflecteren en afwerken, maar vanaf eind december 2017 ligt de weg voor je open! Met Mars en Jupiter in Schorpioen krijg je een mega kosmische duw in de rug! Een nieuw project voor de lange termijn, een relatie beginnen of het maken van een droomreis. Jupiter in Schorpioen komt maar eens in de twaalf jaar terug, dus pak je kans.

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!