Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar 2024, de Jaar van de Draak, is een jaar van emotionele uitdagingen, maar ook van loslaten en ontwikkeling, op weg naar nieuwe fase in je leven.
Het jaar 2024 begint voor Vissen vanaf maart 2024!
De Nieuwe Maan in Vissen van 10 maart 2024 is een krachtig en spiritueel nieuw begin voor ieder facet van je leven en dat geldt vooral voor de Vissen die tussen 8 en 12 maart zijn geboren.
Mars reist van 23 maart tot en met 30 april 2024 door Vissen en dat brengt een golf van energie en gedrevenheid om met een groot project te beginnen.
Je heerser, Neptunus, verblijft ook in 2024 in jouw teken Vissen. Neptunus reist al sinds februari 2012 voor Vissen en die betoverende energie heeft Vissen meer charismatisch, intuïtief, spiritueel, fantasierijk, empatisch en creatief gemaakt.
De begrenzer Saturnus blijft ook het hele jaar 2024 in Vissen en die beperkende energie maakt de energie meer geaard en onder controle met een gezonde verhouding tussen geven en nemen.
Het integreren van deze twee energieën is de grote opdracht voor Vissen van 2024.
Saturnus in Vissen brengt in 2024 meer verantwoordelijkheden en dat kan beperkend en verstikkend aanvoelen, maar dit alles hoort bij de wijze levenslessen die Vadertje Saturnus je leert.
Gebeurtenissen dwingen je om verantwoordelijkheid voor je leven te nemen.
Op 18 september 2024 is er een gedeeltelijke Maansverduistering in Vissen. De laatste keer dat er een Verduisteringscyclus was in Vissen was in 2016… Vissen wordt sterk beïnvloed door deze lunaire kracht. Er kan een soort van einde zijn, iets waar je al een tijdje aan werkt of iets opruimen of loslaten dat je emotioneel heeft belast. Deze Maansverduistering is vooral van invloed op Vissen die op 10 maart en later zijn geboren.

Liefde en Relaties
Het jaar 2024 is het jaar van trouwen, een partnerschap aangaan, een nieuwe partner ontmoeten, een nieuwe romance, maar ook van scheiding en afscheid nemen.
Op 24 februari 2024 is er een Volle Maan in Maagd (Huis van Relaties) en dat laat aan het begin van 2024 veranderingen op relationeel gebied zien, waardoor er ruimte ontstaat tot doorgroei en verdieping in de relatie. Deze Volle Maan benadrukt het belang van eenheid, toewijding en verbondenheid met je levenspartner. Een gunstige Volle Maan voor een date! Ook zakelijke partnerschappen komen aan bod, dus behoudt zakelijke relaties die wat toevoegen en laat alles wat je zakelijk niet dient, los. Als er sprake is van onoprechtheid en bedrog zowel in zaken, liefde of anders, dan komt dat nu aan het licht. Het kan een breuk betekenen van een zakelijk partnerschap of relatie, maar ook een nieuwe stap door een belofte of huwelijksaanzoek te doen, te gaan trouwen of zakelijk of privé een partnerschap aan te gaan.
Op 25 maart 2024 is een Maansverduistering in Weegschaal (Huis van Zielsprocessen en Gedeeld Vermogen) en deze leidt tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op het verlangen naar een diepere emotionele, fysieke en spirituele verbinding. Deze Gedeeltelijke Maansverduistering maakt je ook bewust van financiële en emotionele verantwoordelijkheden jegens anderen. Met deze Maansverduistering kunnen lichamelijke verlangens heel sterk zijn, zoals het verlangen naar een vertrouwelijke tantrische zielsverbinding met je partner.
Op 5 juli 2024 is er een Nieuwe Maan in Kreeft (Huis van Liefde) en deze Nieuwe Maan verhoogt het verlangen naar een spannende romance. Richt je energie op creativiteit, geluk, zelfexpressie, je genegenheid en sterkste verlangens, je hobby’s, talenten, artistieke projecten en plannen of alles waar je hart sneller van gaat slaan zoals romantiek, seksualiteit, speelse betrokkenheid en je liefdesleven. Deze Nieuwe Maan daagt je uit om jouw fantasieën te beleven!
Mercurius retrograde in Maagd van 5 tot 14 augustus 2024 kan de oorzaak zijn van irritaties in relaties waarbij kinderen een rol kunnen spelen. Mercurius retrograde is een gunstige periode voor relatietherapie, counseling of advies in te winnen bij iemand die kan bemiddelen om jouw relatie naar een hoger niveau te brengen. Probeer gezonde grenzen te stellen.
Op 3 september 2024 is er een Nieuwe Maan in Maagd (Huis van Relaties) en dit is het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of nieuwe verbintenissen tot stand te brengen.
Een nieuwe zakelijke samenwerking, de strijdbijl begraven met een tegenstander, zakelijk of privé, behoort tot de mogelijkheden.
Mars reist van 5 september tot 4 november 2024 door Kreeft (Huis van Liefde) en dat is een passionele periode om te daten of te vechten voor de liefde.
Met de kracht van de Nieuwe Maan kan Vissen een romance beginnen of met je geliefde een nieuwe stap te maken zoals een partnerschap aangaan.
Op 2 oktober 2024 is er een Zonsverduistering in Weegschaal (8e Huis van Zielsprocessen)
Een Zonsverduistering in het 8e Huis maakt je bewust van verantwoordelijkheden jegens anderen: zowel financieel als emotioneel. Wat is echt van jou en wat behoort tot jouw partner?
In ieder geval zijn er leerzame momenten waardoor je met angst en je duistere kant wordt geconfronteerd. Vissen komt er sterker uit en het brengt je emotioneel en fysiek dichter bij je partner.

Familie en Huis
Het grote nieuws is de transit van Grote Weldoener Jupiter vanaf 26 mei 2024 door Tweelingen.
Tweelingen staat voor het 4e Huis van Familie en Huis voor Vissen.
Jupiter in Tweelingen tot 9 juni 2025 is een zoektocht naar innerlijke vrede en rust bij je thuis, gezin, verleden en hoe je over jezelf denkt. Gunstige periode om je huis te verbouwen, uit te breiden, te renoveren, een huis te kopen of te verkopen of te verhuizen, anderen helpen met verhuizen of zelfs te emigreren. Misschien voel je je verstikt door je huidige woonsituatie en heb je behoefte aan meer ruimte. Jupiter in Tweelingen is dan de beste periode om naar nieuwe plaats of locatie te verhuizen dat je ruimte, vrijheid , spirituele en emotionele vervulling biedt.
In jouw gezin of familie of met degenen die je als familie beschouwt kunnen er ook groei plaatsvinden, zoals een zwangerschap, huwelijk en huisdieren. Door meer ondersteuning vanuit je thuisbasis voelt Vissen zich emotioneel stabieler en veiliger waardoor je het gevoel hebt alles aan te kunnen.
Op 6 juni 2024 is er een Nieuwe Maan in Tweelingen en dan ontwaakt een drang om je ware zelf te vinden. Vissen wil veranderingen, in zichzelf en de woonsituatie. Naast het herstellen van familiebanden komen ook veranderingen van woonlocatie en woonsituatie. Vissen past nieuwe efficiënte technologie aan in huis, zoals toepassingen in duurzame energie.
Het voelt als een nieuw begin, dus een mooi moment voor een feestje of familiebijeenkomst.
Mars reist van 21 juli tot 4 september 2024 door Tweelingen en dan zijn er activiteiten thuis met de familie of met vrienden, een gezamenlijke vakantie of feestje, maar ook het kopen of bouwen van een huis, een renovatie, verhuizing of projecten op en om het huis.
Op 15 december 2024 is het Volle Maan in Tweelingen. Met deze Volle Maan krijg je het inzicht of je op de juiste plaats bent of dat het tijd is om verder te gaan. Het vinden van balans in je persoonlijke leven is zo belangrijk, vooral wanneer je aandacht teveel uitgaat naar je carrière. Je kunt onverwacht het besluit nemen een ander levenspad te kiezen, door bijvoorbeeld een sabbatical te nemen of verhuizing.
De Volle Maan in Tweelingen in jouw Huis van Familie en Huis laat het resultaat zien van je huiselijke investeringen van 2024. Plannen om te verhuizen worden concreet of er is sprake van een daadwerkelijke verhuizing vanwege je carrière, een gezamenlijke vakantie, familiebijeenkomst of renovatie.

Carrière
Boogschutter staat voor het Huis van Carrière voor Vissen.
Het jaar 2024 begint goed met Mars in Boogschutter tot 4 januari 2024 en dat zet de toon voor 2024! Met Mars en de retrograde Mercurius in Boogschutter op 1 januari 2024 en asteroïde Ceres tot 7 februari 2024 ligt er een sterkte focus op doelen en richting voor Vissen en is er vooruitgang te boeken!
Door de invloed van de retrograde Mercurius in Boogschutter gaat het ook om tweede kansen.
Op 25 januari 2024 is er een Volle Maan in Leeuw (Huis van Werk).
Op je werk of in je praktijk komt een oplossing en als dat uitblijft, onderneem dan nu actie om het proces te versnellen! Los nu problemen op met een zakenpartner of klant. Projecten op het werk of thuis worden afgerond. Zorg voor een vaste dagelijkse routine, Vissen.
Op 23 mei 2024 is er een Volle Maan in Boogschutter in het tiende Huis van Carrière.
Het is de opmaat naar een periode waarin er dingen gaan veranderen in je carrière of je houding over je werk gaat veranderen. Mogelijk krijgt Vissen de leiding over een afdeling of project, maar Boogschutter kan bedenkingen hebben bij de voortgang van de onderneming of carrière. Voel je je overwerkt, onderbetaald en niet gewaardeerd? Is er twijfel over het pad dat je zes maanden geleden hebt genomen? Is er sprake van machtsstrijd en uitvluchten, dan heb je echt die een time-out nodig om gevoelsmatig een goed beeld te krijgen voordat je aan de volgende fase begint op weg naar de top.
Met de Nieuwe Maan in Leeuw van 4 augustus 2024 (Huis van Werk) gaat Vissen een besluit nemen over verbeteringen in de werkomgeving en interactie met collega’s. Het gaat over nieuwe technologieën, teamwerk en nieuwe ideeën op het gebied van welzijn en milieu.
Mercurius gaat van 16 tot 27 augustus 2024 retrograde, dus deze Nieuwe Maan is een goed moment om werkprojecten opnieuw op te starten of een terugkeer naar een voormalige baan en samenwerking met oud-collega’s of je werkplek efficiënter, productiever, veiliger en gezonder te maken.
Mercurius retrograde in Leeuw van 16 tot 27 augustus 2024 (Huis van Werk) kan vertraging betekenen in je dagelijks leven, werk en dagbesteding. Je dagelijkse routine kan daardoor wat chaotisch verlopen met betrekking tot communicatie, vakantiereizen, financiën, woon-werkverkeer, carrière en dagelijkse bezigheden. Pas op voor stress.
Het is raadzaam om tijdens deze periode georganiseerd te werk te gaan. Hou jezelf aan een strakke planning met to-do lijstjes, schema’s en agenda’s.
Tijdens Mercurius retrograde in Boogschutter (Huis van Carrière) van 26 november 2024 tot 14 december 2024 kun je worden benaderd door een oud collega of voormalige baas om je te wijzen op ander werk of biedt je een nieuwe baan aan of samenwerkingsverband.
Mars reist vanaf 5 november 2024 door Leeuw en gaat vanaf 6 december 2024 retrograde in Leeuw (Huis van Werk) en dat is weer een aanwijzing voor een tweede kans op werkgebied.
Het belangrijkste is dat je werk doet waar je enthousiast over bent en voldoening krijgt van wat je doet. Mocht dat niet zo zijn, dan kan 2024 een jaar van uitdagingen zijn en je toch voor een onvermijdelijke keuze wordt gesteld.
De Nieuwe Maan in Boogschutter van 1 december 2024 in het 10e Huis van Carrière en Bestemming kan onderdrukte gevoelens met betrekking tot je carrière of bestemming aan de oppervlakte brengen. Er kunnen zich met deze Nieuwe Maan in de carrière of studierichting nieuwe kansen voordoen waardoor je leven een andere wending kan krijgen.
De tweede kans energie waarmee je het nieuwe jaar 2024 mee begonnen bent, sluit nu ook het einde van het jaar af, dus hou dat in gedachten, Vissen. Het is nooit te laat voor een tweede kans.

Financiën
In de eerste helft van 2024 krijg je kansen om meer geld te verdienen door veranderingen in je carrière, werk of bedrijfsgerichte training.
Op 25 maart 2024 is er een Maansverduistering in Weegschaal (Huis van Gedeeld Vermogen, gezamenlijke financiën zoals belastingen, hypotheek en erfenissen. Deze Maansverduistering maakt je bewust van fysieke, financiële, maar ook emotionele verantwoordelijkheden jegens anderen. Financiële ontwikkelingen van en door derden maken het noodzakelijk om een ander financieel beleid te gaan voeren.
Mercurius retrograde in Ram (2e Huis van Financiën) van 1 tot 25 april 2024 laat zien dat je geld kunt terugverwachten zoals geleend geld of geld dat je van de Belastingdienst of overheid tegoed hebt, achterstallig loon of openstaande facturen in je onderneming.
De Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 in jouw 2e Huis van Financiën is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de financiële situatie van Vissen.
Op 8 april 2024 is er een Zonsverduistering in Ram (Huis van Financiën) en deze is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de financiële situatie van Vissen.
Deze kosmische gebeurtenis brengt goede financiële tijding, zoals de goedkeuring voor een lening of hypotheek, nieuwe inkomstenbronnen zoals een nieuwe baan, positie, tweede baan of meer klanten of opdrachten in je onderneming.
Er komt meer geld binnen, maar blijf wel zorgvuldig met je uitgaven. In de komende maanden ga je doordachte veranderingen doorvoeren om de financiële situatie te verbeteren met het oog op de toekomst.
Het wordt een periode om jouw relatie met geld opnieuw te evalueren en te onderzoeken.
Er komt meer geld binnen, maar blijf wel zorgvuldig met je uitgaven, want Vissen heeft te maken met Mercurius retrograde in Vissen, dus vertragingen.
In de komende maanden ga je doordachte veranderingen doorvoeren om de financiële situatie te verbeteren met het oog op de toekomst. Het kan een geweldige wake-up call zijn om aandacht te gaan besteden aan je unieke talenten.
Deze Zonsverduistering duidt op nieuwe manieren om geld te verdienen en hoe je geld beheert.
Op 2 oktober 2024 is er een Zonsverduistering en Weegschaal (8e Huis van Zielsprocessen en Vertrouwen, Gemeenschappelijke Financiën, Hulpbronnen, verzekeringen, belastingen etc.).
Dit is een periode van evaluatie en aanpassing is essentieel is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen doet, met de juiste mensen, om de juiste redenen.
Een Zonsverduistering in het 8e Huis maakt je bewust van verantwoordelijkheden jegens anderen: zowel fysiek als emotioneel. Wat is werkelijk van jou en wat behoort tot jouw partner?
Deze kosmische gebeurtenis helpt Vissen om emotionele en fysieke verbintenissen te versterken. In het komende halfjaar krijgt Vissen te maken met thema’s als dood, seks, gedeelde middelen en transformatie, noem het een ’spiritueel ontwaken’. Vissen kan ook te maken krijgen met een erfenis of de afwerking van een nalatenschap.
Op 17 oktober 2024 is er een Volle Maan in Ram (Huis van Financiën) en is een perfecte periode voor financiële planning en strategievorming. Deze Volle Maan laat de financiële afronding of verbetering zien van een belangrijk project of moment in je leven, iets wat je kunt vieren of betreuren. Deze invloed kan de aanleiding zijn voor een tijdelijke financiële crisis, die uiteindelijk goed gaat uitpakken. Deze Volle Maan laat het resultaat zien van slimme financiële keuzes en plannen die met de Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 zijn gemaakt.

Gezondheid
De transit van Pluto in Waterman in het twaalfde Huis van Kosmisch Bewustzijn brengt diep verborgen aspecten van jezelf naar boven, gebeurtenissen uit lang vervlogen jaren die nog steeds een krachtige invloed hebben op jouw leven. Vanaf 22 januari 2024 is Pluto al in Waterman, gaat retrograde vanaf 2 mei 2024 en keert nog een keer terug naar Steenbok vanaf 3 september 2024.
Vanaf 20 november 2024 begint dan de twintig jaar lange reis van transformatie door Pluto door Waterman. Het worden jaren van inzicht en onthullingen zowel over jezelf als van anderen.
Gedurende 2024 verandert je innerlijke houding en heb je de behoefte om jezelf terug te trekken voor heling en ruimte gegeven aan jouw intuïtieve en spirituele gaven.
Pluto in Waterman is een psychologisch en spiritueel zuiveringsproces van verwerken van trauma en schuldgevoel uit je verleden of zelfs uit vorige levens.
In 2023 heb je al een klein voorproefje gekregen van wat gaat komen. Pluto in Waterman graaft diep in je onderbewuste problemen, motivaties, verlangens om inzicht te krijgen over het hoe en waarom. Doordat je meer inzicht krijgt over jezelf, wordt het makkelijker om de zware last die je meedraagt los te laten waardoor je sterker wordt. Angst wordt kracht met Pluto in Waterman.
Op 25 januari 2024 is er een Volle Maan in Leeuw (Huis van Werk). Deze Volle Maan kan op het werk of in je dagelijks leven stemmingswisselingen en stress veroorzaken. Stress en spanning kunnen je angstig en onzeker maken. Meer bewegen en gezonder te gaan eten, je tijd efficiënter indelen en een gezonde lifestyle is de weg naar balans en emotioneel herstel. Het gaat om jouw welzijn en innerlijke vrede, Vissen.
Op 9 februari 2024 is er een Nieuwe Maan in Waterman in het Huis van het Kosmisch Bewustzijn en deze stimuleert Vissen om de diepte in te gaan om op zoek te gaan naar zichzelf. Wie ben je en wat hou je voor jezelf en de wereld verborgen? Ga er even tussenuit, een stilte retraite, een detox of een vorm van therapie. Dit is en tijd van rust, van zuiveren, loslaten en stilte om jezelf op te laden en geest en lichaam weer in balans te brengen.
Mars reist van 14 februari tot 22 maart 2024 door Waterman en dat is een introspectieve periode om in retraite te gaan, te herstellen van ziekte of voor een revalidatietraject. Gedragspatronen vanuit het verleden die in je onderbewustzijn nog steeds aanwezig zijn gaan een rol spelen. Werk zoveel mogelijk in beslotenheid.
De Nieuwe Maan in Leeuw van 4 augustus 2024 (Huis van Werk) is een geweldig moment om het besluit te nemen om te gaan sporten, met een nieuw dieet of trainingsplan te beginnen of je werkplek efficiënter, productiever, veiliger en gezonder te maken.
Op 19 augustus 2024 is er een Volle Maan in Waterman in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn en Onthechting laat de noodzaak zien om emotioneel te genezen. Je hebt rust en ontspanning nodig om in balans te komen en te blijven. Soms ben je je ergste vijand en dat weet je. Tijd om slaap in te halen, een retraite of een korte vakantie in te lassen. Je weet heel goed hoe je dingen verborgen kan houden voor anderen, maar dat gaat nu niet op. Krachtige emoties komen vrij en het maakt jou extra intuïtief. Vertrouw op wat je voelt, je ingevingen, je gedachten.
Mercurius retrograde in Leeuw van 16 augustus tot 27 augustus 2024 valt in jouw 6e Huis van Werk en Gezondheid en in die periode kan er sprake zijn van stress. Probeer je dan zoveel mogelijk te houden aan vast dagschema.
Asteroïde Ceres reist vanaf 8 december 2024 door Waterman en sluit zich aan bij Pluto in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn. Met deze kosmische samenwerking sluit je 2024 af met het spiritueel en intuïtief voeden van jezelf en een sterkere verbinding met je innerlijke gids en de subtiele energieën om je heen. Vissen voelt zich gesteund en en zelfverzekerder met deze innerlijke verbinding en dat geeft je een ongekende kracht.

Advies
Op 23 april 2024 is er een Volle Maan in Schorpioen in het negende Huis van Hoger Bewustzijn, Kennis, Betekenis, Spirituele Overtuigingen en Inzichten, verre reizen en levensbeschouwing.
Deze Volle Maan kan helpen om doelen en ambities of spiritueel doel te verhelderen. Zoek het avontuur, denk groter, geloof in je dromen! Een mooi moment van spirituele groei, voor een studie of om op reis te gaan en de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken. In juridische zaken kunnen er complicaties of een doorbraak zijn. Het pad wordt een beetje duidelijker, de horizon opent zich om iets te manifesteren. Blijf je verwonderen en laat je niet weerhouden door angst voor oordeel of om te falen.
De Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024 in het Huis van Communicatie en moedigt Vissen aan om zich te oriënteren over school, cursussen en trainingen. Deze Nieuwe Maan stimuleert om naar je gevoel te luisteren en om contact te maken met alles wat je geest prikkelt. Nieuwe dingen leren, lezen, gesprekken voeren, een nieuwe manier van communiceren.
De grote Weldoener Jupiter en Uranus reizen nog tot 25 mei 2024 samen door Stier. Tijdens deze periode krijg je onverwachte ingevingen, maar voordat het concrete plannen worden ben je ze misschien als vergeten. Hou dan een dagboek bij en schrijf alles op nu je geest zo openstaat!
Mars reist van 10 juni tot 20 juli 2024 door Stier in deze transit in het 3e Huis van Communicatie kan extra mentale energie en drive geven. Tijdens die mentale periode neem je meer initiatief ben je informatie aan het verzamelen en plannen aan het maken.
Het kan echter ook zo zijn dat je hoofd omloopt en dan kan de oorzaak zijn van stress.
Op 1 november 2024 is er een Nieuwe Maan in Schorpioen in het 9e Huis van Studie, Cultuur, Reizen en verbindingen wordt Vissen gestimuleerd om nieuwe wegen te verkennen door te gaan reizen of te gaan studeren of een boek uit te geven over je levenservaring.
Met deze Nieuwe Maan sta je open voor een nieuw avontuur. Maak contact met mensen uit verschillende lagen van de bevolking, reis naar verschillende plaatsen en leer nieuwe talen of culturen. Om jezelf helemaal vrij te voelen voor deze nieuwe reis, vraagt deze Nieuwe Maan je om eerst schoon schip te maken met eventuele oude pijn dat misschien in de weg staat om je weg te vervolgen.
De Volle Maan in Stier van 15 november 2024 valt in het derde Huis van Communicatie en biedt een geweldige kans om hulp te vragen en feedback te krijgen over een creatief project, een zakelijk of romantisch advies. Het gaat er niet alleen om hoe je communiceert, maar ook met wie je communiceert. Richt je energie naar je directe woonomgeving en maak bewust tijd om een gesprek te voeren. Misverstanden in de familie, met school of met buren kunnen tijdens deze Volle Maan worden rechtgezet. Ook kan er sprake zijn van een belangrijk document, onverwachte belangrijke informatie, een complicatie of een doorbraak in een juridische kwestie.

error: Content is protected !!