Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose mei 2023

De bloeimaand mei 2023 valt middenin het verduisteringsseizoen en laat een onrustige en intense maand zien, een maand van begin, keerpunt en einde.

Mei 2023 opent op 1 mei 2023 met de vuren van Beltane, de Keltische viering van de overgang van Lente naar de Zomer. Het is het feest van de godin Freya, de godin van Liefde, Vruchtbaarheid en Sensualiteit dat de vereniging van man en vrouw symboliseert, welke wordt weerspiegeld in menselijke relaties.

Vanaf 1 mei 2023 gaat Pluto retrograde in het revolutionaire Waterman en daalt af naar Steenbok, waar deze vanaf 12 juni 2023 terugkeert.
De korte aanwezigheid van Pluto in Waterman mag worden gezien als een voorproefje om de vernieuwde essentie van het Waterman tijdperk voor komende jaren kenbaar te maken.
Pluto haalt tot januari 2024 de bezem door het oude, krakende en falende systeem en hervat dan vanaf 22 januari 2024 de lange onderbroken reis door Waterman.

De penumbrale Maansverduistering in Schorpioen op 14º58 van 5 mei 2023 zal kunnen leiden tot grote veranderingen en machtswisselingen.
Er kan een krachtige gebeurtenis plaatsvinden dat te maken heeft met iets wat ongeveer drie maanden voorafgaand aan deze Verduistering ontstond en de impact kan tot drie maanden daarna voortduren. Deze Maansverduistering in het intense Waterteken Schorpioen is een krachtige psychische Volle Maan, waarbij het nieuwe leven zich op een krachtige manier manifesteert.
Pluto, die over Schorpioen heerst haalt in Waterman het verleden naar boven, diepliggend oud collectief zeer dat Schorpioen omver wil gooien… denk bijvoorbeeld aan doofpotaffaires over seksueel misbruik, valuta, bankenwereld en economie.
Lees meer over deze Maansverduistering in Schorpioen en de invloed op alle dierenriemteken onder NIEUWS op deze website.

Door de invloed van de Maansknopen op de as Stier/Schorpioen tot juli 2023 gaat het in mei 2023 voornamelijk om mondiale karmische situaties rond economie geld, vastgoed, macht en seksualiteit.
Schandalen met betrekking tot geld en seksueel overschrijdend gedrag van nu en het verleden komen aan het licht. Grote namen vallen tijdens de retrograde Mercurius in Stier in mei 2023 van hun voetstuk.

Op 6 mei 2023 vindt de kroning van Koning Charles III plaats in Westminster Abbey in Londen.
De 73 jarige Koning Charles is ook Schorpioen….
Zo kort na de Maansverduistering in Schorpioen en tijdens Mercurius retrograde in Stier kan er
kan de kroning van Koning Charles III gepaard gaan met vertraging of andere problemen.

Mercurius blijft tot 14 mei 2023 retrograde in Stier. Mercurius is Stier is traag, bewust, geaard en pragmatisch. Mercurius in Stier gaat over traditionele denkpatronen. Met de schaduwperiode tot eind van deze maand meegerekend is mei 2023 de maand van aanpassing, herziening, reorganisatie en vertraging op het gebied van geld, goud, de aandelenmarkt, banken, post, koeriersdiensten, verzekeringen, valuta, handel, winkelen, verkopen, goede doelen en onroerend goed, maar is ook van invloed op ons gevoel van eigenwaarde.

Op 8 mei 2023 valt de jaarlijkse Aquariden Meteorenregen in het sterrenbeeld Waterman.
Er kunnen maar liefst 60 meteoren per uur vallen! Deze “vallende sterren” zijn stofdeeltjes die afkomstig zijn van de oeroude komeet Halley.

Saturnus in Vissen laat zien dat het tijd is om Karma te helen en los te laten.
Grote namen vallen van hun voetstuk, spiritueel leiders, maar ook valse profeten, goeroes en geheime genootschappen. Saturnus in Vissen brengt karmische lessen over spiritualiteit, religie, de “New Age”-beweging, magie, zielsverwanten, psychologie, geestelijke gezondheid in het algemeen, rust, herstel, eenzaamheid, privacy, afzondering, ziekenhuizen, gevangenissen, verslavingen, verbeeldingskracht, escapisme en paranormale gaven.
Geheimen die in de afgelopen dertig jaar zijn verborgen zijn gehouden worden geleidelijk aan onthuld.
Velen proberen te ‘ontsnappen aan de realiteit’ en leven in illusies of wanen. Angst is de grote boosdoener. De waarheid onder ogen te zien in plaats van weg te rennen is de sleutel om Karma voor eens en altijd te breken.

De rode planeet Mars blijft nog tot 20 mei 2023 in het waterteken Kreeft. Met Mars in Kreeft wordt voor een minder directe benadering gekozen om te krijgen wat we verlangen.
Met Mars in Kreeft in de eerste drie weken van mei 2023 moeten we rekening houden met intense stemmingswisselingen, een defensieve houding en verschuivingen in ons energieniveau.

De Grote Weldoener Jupiter laat het teken Ram achter zich en zal vanaf 17 mei 2023 tot 25 mei 2024 door het aardeteken Stier reizen. Jupiter koelt langzaam af in Stier en Jupiter krijgt een meer geaarde praktische energie die gericht is op welvaart en bestedingspatroon. Met Jupiter in Stier kunnen we aanzienlijke verbeteringen in de landbouw verwachten. Investeringen in landbouwproductie en betere oogsten kunnen in het komende jaar een oplossing bieden voor de voedselcrisis en schaarste op de wereldmarkt.

Met Jupiter in Stier voelt het alsof de betere tijd aanbreekt. Jupiter in Stier belichaamt welvaart en luxe. Er breekt een gunstige periode aan voor bankieren, onroerend goed, culinaire activiteiten, kunstwereld, wellness, mode en design. Jupiter in Stier brengt optimisme, vertrouwen en hoop.
Lees meer over Jupiter in Stier en de invloed op alle dierenriemteken onder NIEUWS op deze website.

Op 17 mei 2023 vormt Jupiter in Stier een spanningsvierkant met de retrograde Pluto in Waterman, in de rug gesteund door de oorlogsplaneet Mars in Kreeft. Door deze invloed moeten we rekening houden met rampscenario’s, terroristische acties en wereldwijde turbulente ontwikkelingen met regeringen, dus oorlogsdreiging en spierballenvertoon.
Ook worden we wereldwijd geconfronteerd met de impact van klimaatverandering, inflatie en financiële instabiliteit. Met dit vierkant vallen zekerheden weg. Wat je bezit is slechts illusie.
Materie is illusie, we hebben alles maar te leen. Loslaten en doorgeven.…

De laatste keer dat Jupiter een spanningsveld vormde met Pluto was in 2017 en pas in 2029 zullen Jupiter en Pluto weer de degens kruisen.
Het vierkant is collectief gefocust op rijkdom, succes en trots met een onverzadigbare drang en honger naar succes en overwinning. Mensen kunnen oogkleppen op hebben en in hun drang naar macht wordt geen middel geschuwd om het doel te bereiken.
Alles komt met een prijs…

De Nieuwe Maan in Stier van 19 mei 2023 brengt nieuwe kansen, maar de energie van Stier is traag. Dit is een Nieuwe Maan van langzaam en gestaag opbouwen.
Deze Nieuwe Maan staat in verbinding met de Zonsverduistering op de as Stier-Schorpioen van 28 oktober 2023. Dus alles wat nu met de Nieuwe Maan wordt geïnitieerd kan met de Zonsverduistering van 28 oktober 2023 worden geconsolideerd.
Meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op alle dierenriemteken onder NIEUWS op deze website.

Op 20 mei 2023 bestijgt de rode Strijder Mars de troon van Leeuw en blijft daar stevig in het zadel tot 10 juli 2023. Mars voelt zich helemaal thuis in het vurige Leeuw en dat brengt meer tempo na de wat trage Stier-energie van de eerste drie weken van mei 2023.
Mars in Leeuw is gedreven om over-the-top te gaan. Alles wordt meer met Mars in Leeuw, er is meer durf en zelfvertrouwen om de grootste doelen na te streven en verlangens na te jagen.

De Zon reist vanaf 21 mei door Tweelingen. Deze energie is druk, actief, nieuwsgierig en sociaal.
Met deze luchtige en veelzijdige Tweelingen-energie gaat het om communicatie en verbinding. Waar een wil is, is een weg!
Het symbool van Tweelingen is een overbrugde tweepoot, dus er zijn twee kanten van de Tweelingen. De passieve, aanpassende kant van Tweelingen wordt overschaduwd door de extraverte, responsieve kant. Er wordt overschreeuwd om maar gehoord te worden. Vooral nu is het zaak deze beide kanten van Tweelingen te integreren door naar elkaar te luisteren om tot een beter begrip te komen.

We bevinden ons nog middenin in een ongekende kosmische transformatie, een totale reset van alle sociale, economische en politieke systemen die tot 2040 zal voortduren.

De wereld gaat door een enorme energetische verschuiving waarin de mensheid op veel niveaus moet zien te anticiperen op grote veranderingen.
Nu zien we in hoe kwetsbaar we zijn en hoe kwetsbaar de wereldeconomie is.

De Aarde schreeuwt om evenwicht en nieuw maatschappelijk evenwicht is nodig om een waardevolle samenleving te creëren.

Allemaal een mooie en leerzame meimaand!

Marlies Goovers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!