Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Oktober 2023 staat in het teken van werk, gezondheid, relaties, sociale leven, liefde en creativiteit. Gezondheid en de financiële situatie hebben speciale aandacht nodig.
Vooruitgang gaat langzamer vanwege de retrograde invloed van Jupiter en Saturnus. Halverwege de maand kan een gevoel van stagnatie, onzekerheid of gebrek aan motivatie ontstaan.
De Maansverduistering in Stier op 28 oktober 2023 sluit de verduisteringscyclus op de as Stier/Schorpioen af. Door deze kosmische gebeurtenis komt iets tot een einde. Stier mag de vruchten plukken of deze nu zoet of zuur zijn. Tegenslagen en vertragingen zijn indicaties dat het pad dat je volgt niet het juiste is. Neem de tijd om je strategieën aan te passen.

Liefde en Relaties
De inspirerende Nieuwe Maan in Maagd van 15 september 2023 belooft ook in de eerste helft van oktober 2023 spannende dates, liefde en romantiek. In de liefde moet je in de eerste helft van oktober 2023 wel rekening houden met concurrentie door de planetaire invloed van de Zon, Mercurius en Mars. Door Mars in Schorpioen vanaf 13 oktober 2023 zijn er irritaties en kun je feller reageren. Om het kleinste kun je al uit je slof schieten, pas daar mee op. De kalmerende invloed van Venus in Maagd vanaf 10 oktober 2023 zal je boze bui verzachten.
Voor de single Stier is er met Venus in Maagd meer kans op de liefde, dus de beste kansen liggen in de tweede helft van oktober 2023. De transit van asteroïde Ceres in Schorpioen en de transit van Mars in Schorpioen vanaf 13 oktober 2023 door het Huis van Relaties maakt je extra betrokken bij relaties. Sociale contacten bieden je meer mogelijkheden, zowel zakelijk als in de liefde! Grijp elke gelegenheid aan om jouw sociale netwerk te verbreden.

Familie en Huis
Jouw heersende planeet Venus blijft tot 9 oktober 2023 in Leeuw, het Huis van Familie en Huis. De eerste week van oktober 2023 is dus heel geschikt om op reis te gaan, uitstapjes te maken of het thuis wat rustiger aandoen.
Venus in Leeuw is een goed moment om op huizenjacht te gaan, een make-over, nieuw interieur of een kantoorruimte te vinden.
In de tweede helft van oktober 2023 kunnen er echter planetaire invloeden zijn waardoor de harmonie thuis wordt verstoord. Er kan sprake zijn van ruzie en je moet dan alle zeilen bijzetten om de vrede te bewaren. Er is veel geld uitgegeven of er is sprake van financiële tekorten, waardoor er moet worden bezuinigd.
Pas op met het aangaan van leningen om grote huishoudelijke aankopen te kunnen doen.

Carrière
Mars reist tot 12 oktober 2023 door Weegschaal en dat geeft een boost van energie en drive om je werk goed uit te voeren. Met de transit van Mars in het Huis van Werk is Stier productiever en gemotiveerd om ervoor te gaan en alles tot een goed einde te brengen. Door de retrograde Jupiter in Stier verloopt alles op je werk of met de studie langzamer waardoor je in de komende vier maanden de tijd krijgt om uit te zoeken op welke projecten je je moet concentreren en welke je moet schrappen. Welke baan of studie past bij jou? Op de werkvloer kunnen er misverstanden zijn met collega’s of management. Het kan zijn dat je overweegt om van baan te veranderen of naar een andere plaats te verhuizen. De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw Huis van Werk en dat is tot het einde van 2023 de komische poort naar een nieuwe baan, nieuwe kansen op de werkplek of nieuwe verantwoordelijkheden in het dagelijks leven. Denk daar goed over na, want met Jupiter retrograde in Stier is het geen gunstige tijd om een overstap te maken.

Financiën
Met Maansknopen op de as Ram/Weegschaal moet Stier terughoudend moet zijn met het doen van financiële toezeggingen, investeringen en speculaties. Vermijd alle risicovolle beleggingen aangezien deze tot verliezen zullen leiden.
Ook kan er sprake zijn van winstderving door conflicten met klanten, zakelijke partners en collega’s. De tijd is ook niet gunstig voor speculatieve activiteiten, het uitbreiden van de huidige ondernemingen of het starten van nieuwe. Het is tijd om kosten te besparen.
Alle risicovolle beleggingen moeten voorlopig worden vermeden.

Gezondheid
De Volle Maan in Ram van 29 september 2023 viel in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn en Onthechting laat de noodzaak zien om emotioneel te genezen. Je hebt rust en ontspanning nodig om in balans te komen en te blijven. De retrograde Jupiter retrograde in jouw teken Stier is een gunstige periode om gewicht te verliezen, mocht dat nodig zijn. Jupiter retrograde is een unieke tijd voor zelfreflectie en evaluatie van jouw persoonlijke ontwikkeling.
De retrograde Cheiron in Ram in jouw 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en innerlijke Psyche brengt met name pijnlijke herinneringen naar boven, woorden of situaties van vroeger die jou kwetsbaar hebben gemaakt. De retrograde Cheiron in Ram dwingt je om emotionele pijn onder ogen te zien waar je liever niet meer aan herinnerd wordt.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 in het Huis van Gezondheid laat zien dat in de komende drie tot zes maanden de dagelijkse routine onverwacht onderbroken kan worden. De Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 kan sterke negatieve emoties oproepen. Om je gezondheid op peil te houden is een alternatieve, ontspannende en reinigende therapie raadzaam. Hydrotherapie, zwemmen in zee, acupunctuur of regelmatig naar de sauna is goed om lichaam en geest te zuiveren.

Advies
De Maansverduistering in Stier op 28 oktober 2023 sluit de verduisteringscyclus op de as Stier/Schorpioen af. Door deze kosmische gebeurtenis komt iets tot een einde. Stier mag de vruchten plukken of deze nu zoet of zuur zijn. Tegenslagen en vertragingen zijn indicaties dat het pad dat je volgt niet het juiste is. Neem voldoende tijd voor jezelf, stel verwachtingen bij, ga voor jezelf en zorg goed voor jezelf.
Het is essentieel om weerstand te bieden aan de neiging om conflicten aan te gaan die jouw innerlijke vrede en welzijn kunnen verstoren.
Laat jouw planeet Venus in het aardse Maagd je leiden om in de gouden herfst iets moois te creëren voor jezelf, iets lekkers koken of schilderen, volg je gevoel en doe wat je leuk vindt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!