Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan in maart 2023 aan de onderzijde van de Steenbok-horoscoop, de Nacht. Steenbok is aan het bouwen aan de infrastructuur van toekomstig succes door te verwerken en los te laten. Het innerlijke werk is essentieel om in de buitenwereld succes te hebben.
De focus ligt in maart 2023 op je huis, familie, privéleven, liefde, financiën, emotioneel welzijn en het vinden van de juiste balans tussen werk en privéleven.

Liefde en Relaties
De Volle Maan in Maagd van 7 maart 2023 daagt je uit om te leren, te groeien als individu en je spirituele en filosofische kanten te ontwikkelen. Neem even wat afstand oam het grote geheel te kunnen overzien. Neem even afstand om te ontdekken hoeveel je van iemand houdt en of je iemand mist. Een geweldig moment om op reis te gaan, in gedachten of echt op reis op zoek naar jezelf en de liefde.
Door de invloed van Uranus in Stier in het 5e Huis van Liefde zijn nieuwe vrienden misschien niet het type vrienden waar je in eerste instantie aan zou denken, maar maken jou meer vrij om je eigen creatieve vonk te herontdekken.
Door Venus in Ram (tot 16 maart 2023) kan in de eerste helft van maart 2023 liefde wat ingewikkeld zijn. Venus in Stier vanaf 17 maart 2023 brengt de liefde weer bij je terug, in een vaste relatie kan de liefde weer opbloeien. Belangrijk blijft wel dat je luistert naar de romantische verlangens van je partner.
Door de invloed van Mars in Kreeft vanaf 26 maart 2023 heeft Steenbok meer behoefte aan fysieke aandacht en zet alles in om je partner te verleiden. Je kunt weer helemaal opnieuw verliefd worden op je partner en dat kan leiden tot een zwangerschap of nieuw begin van jullie relatie.

Familie en Huis
Door de invloed van de Nieuwe Maan van 20 februari 2023 kan in de eerste helft van maart 2023 het contact wordt hersteld met broers, zussen, buren of kennissen. Maart 2023 is een gunstige maand als je wilt verhuizen of renoveren.
Ram is het eerste teken van de dierenriem en symboliseert ook het Huis van Familie en Huis voor Steenbok.
Venus in Ram tot 16 maart 2023 is een periode waarin Steenbok graag thuis is, samen wil zijn met je partner, met je gezin of familie. Tijdens deze periode kan er heugelijke nieuws zijn over een zwangerschap of wordt je familie uitgebreid met een schoonzoon of schoondochter of een huisdier. Gunstige periode voor een make-over van je huis en tuin of andere dingen om je huis comfortabel te maken. Geen gunstig maand om te reizen, zoek het dus dicht bij huis.
Het kan wel zo zijn dat Steenbok tijdens deze periode veel dure impuls uitgaven doet voor het huis zoals woondecoraties of luxeartikelen.
Met de Nieuwe Maan in Ram van 21 maart 2023 ontwaakt een drang om je ware zelf te vinden. Deze Nieuwe Maan stimuleert om op zoek te gaan naar je oorsprong, land en afkomst, je voorouders, je opvoeding, veiligheid verbondenheid en geborgenheid. Waar en bij wie voel jij je veilig? De transit van Jupiter in Ram in het Huis van Familie en Huis laat in ook in maart 2023 de mogelijkheid zien tot het kopen of huren van een huis, een verhuizing of renovatie van je bestaande woning zoals een aanbouw of dakkapel.

Carrière
Asteroïde Ceres in Weegschaal blijft tot 19 maart 2023 retrograde in het 10e Huis van Carrière.
Dit kan jou het gevoel geven dat deze niet voldoende beloning of erkenning krijgt voor het werk dat je doet. Er zijn tijdens die periode teveel verantwoordelijkheden of er zijn conflicten met collega’s, leidinggevenden of management. Zakelijke reizen leveren niet het gewenste resultaat.
Maart 2023 is geen maand van professionele groei, hoe goed je ook je best doet krijg je te maken met tegenwerking door collega’s of contacten verlopen stroef. De eigen onderneming laat wel groei zien en ook studenten boeken goede resultaten. Met Mars in Tweelingen in het 6e Huis van Werk neemt tot 25 maart 2023 de werkdruk toe op je werk en in je dadelijks leven. Samenwerking of teamwork met collega’s kan lastig zijn, want je werkt liever voor jezelf. Mars in Tweelingen stelt Steenbok in staat om efficiëntie en toewijding op het werk toe te passen en dagelijkse dingen goed en efficient te organiseren. Afhankelijk van je energieniveau kan de invloed van Mars tot burn-out klachten leiden, dus een goede balans tussen werk en ontspanning van het grootste belang.

Financiën
Maart 2023 is gunstig voor de financiën van Steenbok. Er zullen financiële middelen beschikbaar zijn om bestaande projecten uit te breiden en nieuwe te starten. Steenbok kan daarbij rekenen op de hulp van externe bronnen. Wanneer je een eigen onderneming hebt is het nu verstandig om een investering te doen of om een een project te financieren. De kans is groot dat een lening kan worden afgesloten.
Venus in Ram kan tot 16 maart 2023 de oorzaak zijn van hoge uitgaven voor het huis zoals een verbouwing, de aanschaf van meubelen, woondecoraties of luxeartikelen.
Jouw heersende planeet Saturnus blijft tot 7 maart 2023 in Waterman (Huis van Financiën). Saturnus heeft Steenbok van december 2020 karmische lessen geleerd met betrekking tot geld, veiligheid en je waarden. Sinds begin 2021 is er door de invloed van Saturnus in Waterman al een verschuiving opgetreden in de financiële situatie en hoe je geld verdient.
Saturnus heeft in feite de weg vrijgemaakt voor de lange reis van Pluto door Waterman vanaf 24 maart 2023, waardoor je meer financiële controle krijgt en financiële resultaten gaat zien.

Gezondheid
Neptunus blijft ook in 2023 in Vissen en daardoor kan Steenbok in maart 2023 last hebben van geheugenverlies en zich emotioneel overweldigd voelen door een overvloed aan informatie. Gevoelens van angst veroorzaken stress, maar ook meer werkdruk in maart 2023 kan tot stress leiden.
Saturnus betreedt vanaf 8 maart 2023 het teken Vissen en vanaf dat moment gaat Steenbok zich meer zorgen maken over wat anderen over hem of haar denken. Dat kan tot stress leiden.
Door de transit van Mars in Tweelingen tot 23 maart 2023 door jouw 6e Huis van Gezondheid is de werkdruk hoger leg je bewust of onbewust de lat te hoog voor jezelf. Je hebt tijdens deze periode meer kans op stress, hoofdpijn, een infectie, uitslag of koorts.
Een gezonde lifestyle, trainingsprogramma, massages, meditatie of yoga brengt je in contact met je fysieke zelf. Jouw fysieke zelf schenkt je de toegang tot jouw innerlijke emotionele waarheid. Luister naar je lichaam en geef gehoor aan wat je lichaam jou wil vertellen.
Asteroïde Ceres is retrograde in Maagd van 26 maart tot 7 mei 2023 en dat is een goed moment voor een time-out.
Over het algemeen hoeft Steenbok zich in maart 2023 geen zorgen te maken, maar rust en regelmaat blijven de pijlers onder een goede fysieke en mentale gezondheid.

Advies
Pluto is bijna aan het einde van de lange transit door Steenbok. Deze periode vanaf december 2008 heeft geleid tot enorme transformaties in je leven.
Steenbok is door de invloed van Pluto in de afgelopen jaren wat eigenzinniger, sterker, gepassioneerd en vertrouwd geworden met je persoonlijke kracht en je doelen.
Succes is over het algemeen te danken aan jouw aardse objectieve beoordeling voor voors en tegens. Overschat je capaciteiten niet. Bij alles wat je doet moet je een goed doordacht plan en strategie te hebben om succes te garanderen.
Het is niet makkelijk om verandering teweeg te brengen, denk bij alles wat je doet één project tegelijk. Wat is nu echt belangrijk voor jou?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!