Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar 2024, de Jaar van de Draak, is voor Steenbok een jaar van confrontatie en bevrijding waarbij de nadruk ligt op jouw maatschappelijke en professionele rol.
Het jaar 2024 begint en eindigt met een Nieuwe Maan in Steenbok en kan daardoor onverwachte gebeurtenissen brengen waardoor je grote beslissingen moeten nemen.
Steenbok krijgt in in de Zomer van 2024 te maken met wel twee opeenvolgende Volle Manen.
Het jaar 2024 is ook het jaar van zelfontwikkeling, van creëren, nieuwe vaardigheden, training en studie.
Pluto gaat na 16 jaar jouw teken verlaten en de retrograde asteroïde Ceres in Steenbok maakt dit een betekenisvol jaar dat in het teken staat van afscheid en begin, van confrontatie en bevrijding.

Liefde en Relaties
Uranus in Stier blijft ook in 2024 in jouw Huis van de Liefde! Steenbok heeft in de aflopen zes jaar op liefdesgebied al heel wat verrassingen en plotselinge ontwikkelingen langs zien komen.
Een verbintenis kan je leven plotseling ondersteboven hebben gegooid of dat gaat nog gebeuren. Uranus blijft tot april 2026 in Stier!
De grote Weldoener Jupiter blijft tot 25 mei 2024 in Stier, het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie. In de eerste vijf maanden van 2024 kan een nieuwe liefde ontstaan, de vaste relatie kan opbloeien en een nieuwe dimensie krijgen door een huwelijk of verbintenis of de geboorte van een (klein) kind kan je leven verrijken. Jupiter opent je hart voor de liefde en maakt je meer romantisch en aanhankelijk.
Op 25 januari 2024 is er een Volle Maan in Stier en deze Volle Maan belooft onvergetelijke en liefdevolle momenten, meer aandacht, speelsheid en dynamiek in liefdesrelaties. Gunstig moment voor een date! Steenbok heeft dan meer behoefte aan emotionele en fysieke verbinding. Nieuwe relaties brengen je in contact met je innerlijke ziel, je innerlijk kind, en helpen je in contact komen met wie je bent. Laat je meevoeren op de golven van creatie en levensenergie!
Mars reist van 10 juni tot 20 juli 2024 door Stier en neemt het stokje over van de uitbundige Jupiter. Mars doet je meer verlangen naar liefde en seks. Mars inspireert en maakt Steenbok meer extravert, dus gunstige tijd om te gaan daten of voor creatieve bezigheden en nieuwe projecten waarin kinderen en hun activiteiten centraal staan.
Op 5 juli 2024 is er een Nieuwe Maan in Kreeft (Huis van Relaties). Vanaf dit moment en in de komende maanden ontstaat er een nieuwe relatiedynamiek of het nu gaat om je geliefde, zakenpartner, tegenstander of nieuwe liefde! Je zou zelfs je krachten kunnen bundelen met een rivaal. Dit het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen.
Mercurius retrograde in Leeuw van 16 tot 27 augustus 2024 valt in jouw 8e Huis van Gedeeld Vermogen en Zielsprocessen. Deze retrograde Mercurius stelt jou in de gelegenheid om diepgaande problemen over geld, intimiteit en vertrouwen aan te pakken. Dit is een gunstige tijd om de strijdbijl te begraven, om het goed te maken met mensen uit het verleden met wie je problemen hebt gehad.
Mars reist van 5 september tot 4 november 2024 door Kreeft. Steenbok heeft dan meer energie en drive om te investeren in relaties, zoals nieuwe verbintenissen aangaan en vervolgstappen zetten in vruchtbare relaties.
De Volle Maan van 15 november 2024 in Stier valt in jouw Huis van Liefde en Romantiek.
Tot eind november 2024 komt meer dynamiek in de liefde. Deze Volle Maan gaat ook over loslaten waar je geen vreugde (meer) of spirituele voldoening aan beleeft. Een nieuwe romance kan groeien of het is echt tijd om een streep te zetten onder een romance die niet voorbestemd was. Dus hak die knoop alsnog door. Blijf jezelf en laat je niet afleiden door anderen die denken dat het beter kan.
Er kan echter ook sprake zijn van geldzorgen, verantwoordelijkheden, meningsverschillen en twijfel met je geliefde over kinderen en bijkomende financiële consequenties.
Mars reist vanaf 5 november 2024 tot eind 2024 door Leeuw, het Huis van Zielsprocessen en Intimiteit. Tijdens deze periode gaat over samenwerken en samensmelten, zowel seksueel als materieel, zoals gaan samenwonen, trouwen, het opstellen van een geregistreerd partnerschap, maar ook het beëindigen van de relatie, echtscheiding, overlijden of het verbreken van een zakelijk partnerschap. Belastingen, leningen, verzekeringen, testamenten en samenvoegen van middelen kunnen een zegen of een vloek zijn. Het achtste Huis gaat ook over het verwerken van verlies zoals bij een sterfgeval of beëindigen van een partnerschap en de financiële gevolgen.
Vanaf 6 december 2024 tot 6 januari 2025 is Mars retrograde in Leeuw en tijdens die periode kunnen er problemen met gedeelde financiën en intimiteit aan de oppervlakte komen of je wordt geconfronteerd met iets waar je al een hele tijd voor op de vlucht bent.
Raadzaam is om nu deze problemen aan te pakken, want deze blijven je anders achtervolgen.

Familie en Huis
Met de Maansknopen op de polariteit Ram-Weegschaal ligt in 2024 de focus op huis, je roots, het fundament van je leven, je familie, gezinsleven, je land, erkenning, carrière, sociale status en reputatie. De aandacht verlegd naar persoonlijke stabiliteit, want dat is essentieel om maatschappelijk succesvol te kunnen zijn.
Tot 11 januari 2025 is Steenbok bezig met bouwen en verstevigen van de thuisbasis en het nemen van morele beslissingen. Steenbok krijgt het druk met de carrière of organisatie, een periode van netwerken, solliciteren, doorgroeien, promotie en maatschappelijk succes.
Helaas is een stabiele thuissituatie niet altijd gegarandeerd. Steenbok kan zelf, maar ook in de familie te maken krijgen met verbreken van partnerschappen, echtscheiding, maar ook met het maken van nieuwe verbindingen. Vanuit karma krijgt Steenbok te maken met tegenwerking en wrijving thuis en dat kan in de openbaarheid komen wat van invloed kan zijn op je maatschappelijk succes.
Het is van het grootste belang dat aandacht wordt besteed aan je privéleven. Betrek je familie en gezin bij alle beslissingen die je neemt.
De krachtige Nieuwe Maan in Vissen van 10 maart 2024 gaat over het verbeteren met de band die je hebt met naaste verwanten, buurtgenoten, broers en zussen, schoolgenoten en mensen die denken zoals jij. Dit is een Nieuwe Maan om intenties te stellen en te manifesteren. Misschien moet je een starre houding of overtuiging loslaten.
Mars reist van 23 maart tot 30 april 2024 door Vissen en tijdens die periode kan er een project zijn in de buurt waar je woont waarin je een actieve rol gaat vervullen. Ook kan Steenbok tijdens die periode een mobiele telefoon, auto of ander vervoermiddel aanschaffen.
De totale Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 is van grote invloed op het huis, privéleven, emotionele binding, wortels, woonplaats, ouders en kinderen.
De Zonsverduistering in jouw 4e Huis van Familie en Huis onderstreept deze energie en is de poort naar verbeteringen in jouw woonsituatie, een renovatie, verhuizing of nieuw interieur, meer tijd doorbrengen met je familie of met personen die als een familie voor je zijn of het plannen van een familiebijeenkomst.
Door de diepgaande werking van deze Zonsverduistering neem je afscheid van een plek die je hartzeer bezorgt of je neemt afstand van een ongezonde familiedynamiek. Focus op het creëren van een veilige basis voor jezelf, op het creëren van een plek waar je je thuis voelt. Steenbok gaat op zoek naar de oorsprong. Een reis naar vroeger, jezelf verdiepen in familiegeschiedenis, terug naar je roots. Het gaat om het opnieuw in evenwicht brengen van je privéleven met je openbare leven en je thuis een veilig toevluchtsoord te maken.
Mercurius reist van 11 maart tot 15 mei 2024 door Ram. Tijdens deze periode bedenk je de beste ideeën thuis en neem je beslissingen op basis van wat je voelt. Dit is wel een mooie periode om te communiceren met familie of met degenen die je als familie beschouwt of met mensen bij wie je je op je gemak voelt. Gunstige periode voor thuiswerken, etentjes en afspraken thuis.
Mercurius gaat retrograde in Ram van 1 april tot 24 april 2024 en tijdens die periode kunnen er huiselijk problemen je aandacht vragen, ook zijn er kleine reparaties, nieuwe meubelen of huiselijke aankopen. Tijdens deze retrograde merk je dat huisgenoten veeleisender zijn en dat kan jou emotioneel belasten. Dit is een goede periode om terug te keren naar een plek waar je eerder hebt gewoond of in contact te komen met een vroegere huisgenoot of familie of met degenen die je vroeger als familie beschouwde. Verwerken van dingen van vroeger helpen je om in het nu emotioneel sterker te worden.
Op 17 oktober 2024 is er een Volle Maan in Ram, dus tijd om aandacht te schenken aan je gezin of de verbinding te herstellen met familieleden.
Thuis of in de familie komt er iets voltooiing zoals een renovatie, een nieuw project, verhuizing, gezamenlijke vakantie, familiebijeenkomst, nieuw interieur of een verhuizing naar een andere woonplaats dat verweven kan zijn met carrière.
Het spanningsvierkant van de Volle Maan in Ram met Steenbok laat de noodzaak zien om een compromis te sluiten. Wees bereid om naar familieleden te luisteren. Maak problemen die niet zijn opgelost tijdens Mercurius retrograde in Ram (april 2024) niet groter dan ze zijn, maar vind een oplossing om alles weer in evenwicht te brengen.
Door het oplossen van problemen en het afronden van projecten thuis of met het gezin ontstaat rust en verbondenheid.

Carrière
Weegschaal is het Huis voor Carrière, Levenspad en Maatschappelijke status voor Steenbok.
In 2024 zijn er twee Verduisteringen in Weegschaal, waardoor een sterke focus ligt op ontwikkelingen in je carrière en jouw maatschappelijke rol.
Op 25 maart 2024 is er een totale Maansverduistering in Weegschaal, jouw 10e Huis van Carrière en is de kosmische poort naar veranderingen in je carrière. Deze kosmische gebeurtenis laat de mogelijkheid zien van vooruitgang en succes, maar alleen als je er met hart en ziel voor gaat.
Het vinden van emotionele rust en het bouwen aan een stevig thuisfront zijn de pijlers onder jouw succes. Deze Totale Maansverduistering laat zien dat dat projecten tot voltooiing komen of vlot worden getrokken. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging zijn mogelijk.
Het is ook mogelijk dat jij zelf een totaal andere koers gaat varen in de komende zes maanden.
Het universum biedt Steenbok de helpende hand om de controle over je leven te nemen. Er komen kansen jouw kant op, maar jij moet wel zorgen dat de emotionele pijlers eronder sterk genoeg zijn om jouw succes te kunnen dragen.
Jupiter in Tweelingen reist vanaf 26 mei 2024 door jouw 6e Huis van Gezondheid, Werk en Dagelijkse routine.
Mocht je je werk niet leuk vinden, dan krijg je mogelijk een andere baan aangeboden of krijg je een andere werkplek binnen het bedrijf waar je werkt, komen er inspirerende werkprojecten, nieuwe collega’s of klanten of andere werkomgeving of dagbesteding. Jupiter maakt alles vrolijker en lichter. Met deze transit is er een betere sfeer op het werk met je collega’s.
De Nieuwe Maan in Tweelingen van 6 juni 2024 brengt mooie kansen op werkgebied en dagbesteding is een geweldig moment om te solliciteren of je werkplek efficiënter, productiever, veiliger en gezonder te maken. Het gaat over nieuwe technologieën, teamwerk en nieuwe ideeën op het gebied van welzijn en milieu. Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start. Misschien is er sprake van sleur, nare gewoontes of heb je de lat te hoog gelegd? Heb je het gevoel dat je het tempo niet kunt bijbenen of zijn er situaties op je werk of dagelijks leven die jou tegenhouden?
Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens, maar dan moet er wel eerst schoon schip worden gemaakt.
Mars reist van 21 juli tot 4 september 2024 door Tweelingen en tijdens deze pro-actieve periode geeft Steenbok energie en motivatie om nieuw werk te vinden of je neemt op je werk initiatieven waardoor je belangrijke stappen voorwaarts kan maken. Er kan dan wel sprake zijn van werkdruk en conflicten met collega’s.
Op 2 oktober 2024 is er een totale Zonsverduistering in het Weegschaal in het Huis van Carrière en Maatschappelijke status.
Een ware game-changer in je carrière dit jaar, een periode van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid. Deze kosmische gebeurtenis markeert een periode van 6 maanden van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid waarin maatschappelijke vooruitgang wordt geboekt of juist niet. Steenbok kan een mijlpaal behalen, iets belangrijks bereiken en erkenning krijgen, je gaat bijvoorbeeld met verdiend pensioen of krijgt publieke erkenning, maar ook kun je diep vallen door verkeerde zakelijke connecties en volgt er een periode van tegenslagen en vertragingen en moeten doelen opnieuw worden geëvalueerd.
De focus komt te liggen op het in evenwicht brengen van je privéleven en je carrière.
Op 15 december 2024 is er een Volle Maan in Tweelingen in het Huis van Werk en Dagelijkse bezigheden. Met deze Volle Maan kijk je terug op een jaar van grote veranderingen in je carrière. Bestaande projecten op het werk zijn tot voltooiing gekomen of worden afgerond.
De Volle Maan laat ook zien dat het tijd is om eventuele problemen met een collega, zakenpartner of klant of andere blokkades op te lossen, voordat het nieuwe jaar begint.
Nadat de dingen zijn afgewerkt, kun je met tevredenheid terugkijken.

Financiën
De eerste helft van 2024 is het meeste succesvol. Er zijn dan mogelijkheden om meer geld te verdienen. Belangrijk is wel dat je inkomsten en uitgaven goed moeten worden beheerd.
Investeringen in onroerend goed kunnen in 2024 heel winstgevend zijn.
Waterman staat voor het tweede Huis van Financiën en Waardebepaling voor Steenbok.
Met de transit van Pluto in Waterman vanaf 22 januari 2024 krijgt Steenbok al te maken met financiële herstructurering, maar ook uitdagingen. Je geduld, doorzettingsvermogen, betrouwbaarheid, zelfdiscipline, realisme, uitvoerbaarheid, organisatie, ijver worden op de proef gesteld. Steenbok wil terug naar de basis en geen geld (meer) verspillen aan impulsartikelen.
Pluto gaat vanaf 2 mei 2024 retrograde en gaat van 3 september tot 19 november 2024 terug naar Steenbok. Vanaf 20 november 2024 begint dan de definitieve reis van bijna 20 jaar van Pluto door Waterman.
Geld en bezit is dan niet meer hebben-hebben, maar wat je ermee kunt doen. Op den duur kun je tot de conclusie komen dat bezit heel betrekkelijk is. Geestelijk bezit en morele waarden gaan een (nog) grotere rol in je leven spelen.
Op 9 februari 2024 is er een Nieuwe Maan in Waterman in het 2e Huis van Financiën en Waarde.
Steenbok krijgt met deze Nieuwe Maan de informatie die nodig is om weloverwogen financiële beslissingen te nemen. Deze Nieuwe Maan laat zien waar geld moet worden geïnvesteerd en waar prioriteiten moeten worden gesteld, zoals de aankoop van energiebesparende en slimme apparatuur, een huis of auto, een verbouwing, creatief project of het opstellen van een pensioenplan. Een Nieuwe Maan om financiële doelen voor de toekomst te stellen, maar ook om te waarderen wat je al hebt.
Mars reist van 14 februari tot en met 22 maart 2024 door Waterman, het 2e Huis van Financiën. Met deze transit kan er meer geld binnenkomen door bijverdiensten, een toelage, een beloning of uitkering. Het gaat niet vanzelf, je moet er wel voor vechten, maar uiteindelijk gaat het lukken.
Financiële plannen worden uitgewerkt.Hou wel rekening met onverwachte uitgaven tijdens deze periode. Financiële kansen die zich nu voordoen kun je nog jaren mee vooruit.
Op 19 augustus 2024 is er een Volle Maan in Waterman in het Huis van Financiën.
Er komt met deze Volle Maan meer geld binnen door loonsverhoging, andere baan of meer omzet in je onderneming. Je zou in de verleiding kunnen komen om een investering te doen, een grote aankoop of iets vervangen. Deze Volle Maan is gunstig om een bestaande geldsituatie te regelen. De boodschap van deze Volle Maan is geld vast te houden en om nieuwe vorm te geven aan jouw verdien-, spaar- en bestedingspatroon, een afspraak maken bij de bank of financiële instelling om zaken te regelen of een budgetplan op te stellen.
Kijk naar jouw tijd en geld de afgelopen zes maanden naartoe zijn gegaan. Welke activiteiten zijn jouw investering meer dan waard? Blijf toegewijd aan je toekomst jezelf te belonen voor alles wat je tot nu toe hebt gedaan.
Asteroïde Ceres reist vanaf 8 december 2024 door Waterman. De transit van Ceres in het Huis van Financiën laat aan het eind van 2024 zien dat het nodig is om de controle over jouw financiën te nemen en zelfvoorzienend te worden mocht je financieel afhankelijk zijn geweest van anderen.
Ceres laat ook zien dat het goed is om geld en bezit te delen als je teveel hebt en het voor jezelf te houden als je voldoende hebt. Onbaatzuchtig zorgen voor anderen en voor jezelf, dat is in een notendop de transit van Ceres in het Huis van Financiën.

Gezondheid
Saturnus en Neptunus in Vissen blijven gedurende 2024 in het 3e Huis van Communicatie en Mentale Processen. Steenbok weet hierdoor intuïtief wat mensen bedoelen achter wat ze zeggen.
De doorgang van de Zon in Steenbok tot 20 januari 2024 geeft Steenbok aan het begin van 2024 meer fysieke kracht en dat is gunstig voor herstel of therapie, persoonlijke verbetering en zelfzorg
Vanwege professionele uitdagingen die te maken hebben met het creëren van balans in je leven, is het raadzaam om dit jaar je kostbare energie te richten op gezondheid.
Aan het begin van 2024 kan Steenbok zich wat vermoeid voelen, omdat je onbewust bezig bent het loslaten van emotionele bagage en schoon schip maken.
Steenbok heeft door de invloed van Mercurius retrograde, Mars en asteroïde Ceres in Boogschutter (Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) rust nodig en daarom is een korte vakantie of een time-out aan het begin van 2024 raadzaam om je op te laden voor het nieuwe jaar.
Op 24 februari 2024 is er een Volle Maan in Maagd en dat is een goed moment om op vakantie te gaan en tijd te besteden aan studie en het verruimen van je geest door te lezen en te reizen (kan ook in de geest).
Op 23 mei 2024 is er een Volle Maan in Boogschutter in het 12e Huis van Kosmische Bewustzijn. Introspectie en Onthechting. Je hebt nu behoefte aan rust, ontspanning, TLC, een retraite en meditatie om geestelijk en lichamelijk in balans te komen en te blijven. Mogelijk moet je aan iets uit het verleden werken en deze Volle Maan maakt je bewust van van iets dat voor jou verborgen is gebleven.
De weldadige transit van Jupiter in Tweelingen vanaf 26 mei 2024 in het 6e Huis van Gezondheid
meer energie om te sporten of een lifestyle te creëren die gewoon beter bij je past. Tevreden zijn met onzelfzuchtige en genereuze daden, dus door een helpende hand te bieden, geeft je zoveel voldoening. Jupiter in Tweelingen geeft je inzicht in toxische dagelijkse situaties die jouw gezondheid ondermijnen. Jupiter biedt mooie kansen voor verbetering, maar pas op voor overdrijving. Niet teveel van iets. Zorg voor jezelf. Een gezonde levensstijl, gezond eten en regelmatig naar de wellness…Tijd voor jezelf nemen is het meest waardevolle wat je aan jezelf kan schenken.
Op 3 september 2024 is er een Nieuwe Maan in Maagd en dat is een mooi moment op reis te gaan of een terugkeer naar een spirituele plek die je eerder hebt bezocht om iets te weten te komen dat je kan helpen met je verwerkingsproces.
Op 18 september 2024 is er een gedeeltelijke Maansverduistering in Vissen. Met deze Maansverduistering besluit je om negatieve gedachten zoveel mogelijk te laten gaan en je te concentreren op waar het werkelijk om gaat.
Op 1 december 2024 is er een Nieuwe Maan in Boogschutter in het 12e Huis van het Onbewuste en Loslaten.
Dit is een Nieuwe Maan van spiritueel ontwaken. Spirituele ontwikkeling is alleen mogelijk als je het een kans geeft. Jezelf de kans geeft. Het is mogelijk dat je in deze periode van innerlijke reflectie spijt hebt van iets uit het verleden, iets wat je verloren hebt. Steenbok verlangt naar emotionele rust. Steenbok kan op dit moment mogelijk keuzes maken over iets ouds of iets nieuws. Om iets nieuws in je leven te creëren heb je toch dat oude stukje nodig, ook al heb je probeert het te vermijden of te vergeten.
Mercurius retrograde in Boogschutter van 26 november tot 14 december 2024 valt net zoals aan het begin van 2024 in jouw 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten.
Deze retrograde Mercurius is van grote invloed op jouw energieniveau. Je voelt je overweldigd, uitgeput en opgebrand. Je hebt veel slaap nodig om bij te tanken. Rust om bij te komen. Neem zo nu en dan een ontspannend bad, steek kaarsjes aan, lees een mooi boek. Lief zijn voor jezelf helpt om gemoedsrust en kalmte te vinden.

Advies
De eerste helft van 2024 is daardoor de beste periode van het jaar.
Halverwege het jaar kan er een kentering zijn waardoor alles minder vanzelfsprekend gaat.
Pluto heeft sinds januari 2008 door Steenbok gereisd en deze transit heeft voor in de afgelopen 16 jaar jouw hele leven getransformeerd.
Pluto blijft tot 21 januari 2024 in Steenbok en keert retrograde nog een keer terug naar Steenbok, van 3 september tot 19 november 2024 om de puntjes op de i te zetten en dat geldt vooral voor de Steenbok die geboren is van 18 januari tot 31 januari.
Mars reist van 5 januari tot 13 februari 2024 door Steenbok en dat geeft je vernieuwde energie voor een nieuw begin, nieuwe projecten en nieuwe kansen. Het jaar 2024 begint dan pas echt voor Steenbok.
De Nieuwe Maan van 11 januari 2024 in Steenbok is jouw persoonlijke Nieuwjaar! Een Nieuwe Maan van goede voornemens of dingen recht te zetten en dat geldt vooral voor de Steenbok geboren van 9 tot 13 januari. Een Nieuwe Maan van bewustwording, zelfreflectie en zelftransformatie en een krachtig en spiritueel nieuw begin voor ieder facet van je leven. Asteroïde Ceres reist vanaf 8 februari door Steenbok en gaat vervolgens van 15 mei tot 25 augustus retrograde in Steenbok.
Tijdens de retrograde Ceres kun je je onzeker en minder gesteund voelen, een gevoel van ontoereikendheid en dat komt door onverwerkte kwetsbaarheden die je liever wil vergeten, maar toch terugkomen om te worden geheeld.
Twee opeenvolgende Volle Manen in Steenbok tijdens de retrograde Ceres van 21 juni en 21 juli 2024 kan onzekerheden en oude emotionele pijn naar boven halen en dat is nadelig voor jouw zelfvertrouwen.
Ceres blijft tot 7 december in Steenbok jouw teken, dus wees tot die tijd lief voor jezelf, neem tijd voor jezelf om te helen en te verwerken.
Het jaar 2024 begon met een Nieuwe Maan en eindigt met een Nieuwe Maan in Steenbok.
De Nieuwe Maan in Steenbok van 30 december 2024 is jouw persoonlijke Nieuwjaar en staat in het teken van jouw persoonlijke wensen en behoeften en het fysieke lichaam, een nieuw persoonlijk begin, zoals een nieuwe look!
Deze Nieuwe Maan van bewustwording, zelfreflectie en zelftransformatie.
geeft Steenbok, eindelijk bevrijd van Pluto, de energie en de inspiratie om met vertrouwen het leven te omarmen en dat geldt vooral voor Steenbok die geboren is tussen 28 december en 1 januari.

error: Content is protected !!