Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De planetaire krachten staan in december 2023 aan de westelijke sector van de Kreeft-horoscoop. De westelijke sector betekent: “de ander”. De boodschap van de Kosmos is duidelijk:
Je kunt alleen doelen bereiken door samenwerking en sociale vaardigheden.
De nadruk ligt deze maand op carrière, gezondheid, relaties en financiën.
De invloed van Mercurius retrograde in Steenbok kan Kreeft het gevoel geven van onzekerheid.

Liefde en Relaties
Door de invloed van de retrograde Jupiter in Stier in het elfde Huis van Vriendschappen en Sociale Processen verandert er niet veel.
Jupiter retrograde zet de rem erop, maar laat jou zien welke vriendschappen en projecten je tijd en moeite echt waard zijn. Met Venus in Schorpioen (het 5e Huis van Liefde) vanaf 5 december 2023 zijn gevoelens en verlangens sterker, ben je eerder tot tranen toe ontroerd en verliefd op het leven. Deze periode is gunstig voor een zwangerschap.
Mercurius is retrograde in Steenbok (vanaf 13 december 2023). Steenbok is het 7e Huis van Relaties en dat kan een ingewikkelde periode zijn voor Kreeft. Mercurius was aan het begin van 2023 ook retrograde in Steenbok. Problemen in de relatie van begin 2023 die nog niet zijn opgelost, keren als een boemerang weer bij je terug. Het is aan jou om alsnog een doorslaggevende beslissing te nemen. De single Kreeft kan tijdens deze periode een zielsverwant ontmoeten.

Familie en Huis
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 is ook in december 2023 van diepgaande invloed op je onderbewustzijn. Kreeft wil op zoek naar de oorsprong. Een reis naar vroeger, jezelf verdiepen in familiegeschiedenis, terug naar je roots.
Deze Zonsverduistering in jouw Huis van Familie en Huis kan ook een verwijzing zijn naar verbeteringen in je woonsituatie, een renovatie, verhuizing of nieuw interieur, meer tijd doorbrengen met je familie of met personen die als een familie voor je zijn of het plannen van een familiebijeenkomst.
Venus in Weegschaal in de eerste week van december 2023 laat een positief begin zien van de maand. Een vakantie, een huis kopen of huren, gaan samenwonen of trouwen, het is allemaal mogelijk met deze mooie vindingrijke energie.
In de tweede helft van december 2023 kunnen er echter spanningen en dat kan te maken hebben met gezinsfinanciën. De kerstdagen verlopen goed. Zorgen en problemen verdwijnen naar de achtergrond. Er wordt vooruitgekeken naar het nieuwe jaar!

Carrière
De Nieuwe Maan in Boogschutter van 12 december 2023 valt in het 6e Huis van Dagelijkse Dingen, Werk en Gezondheid. Deze Nieuwe Maan is een geweldig moment om met een nieuw project te van start te gaan of er kunnen zich nieuwe carrière kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens. Door de energie van Mars in Boogschutter kan Kreeft de hele maand december 2023 op de juiste plek de juiste personen tegenkomen, dus ga naar alle meetings en bedrijfsfeestjes. Hulp in het dagelijks leven, materiële steun en begeleiding, goed advies. Kreeft kan deze maand een aanbieding krijgen met betere carrièrevooruitzichten en financiële voordelen.
Met Mercurius retrograde in Boogschutter vanaf 14 december 2023 kun je twijfels hebben over je werk of heb je gevoel dat je niet gewaardeerd wordt.
De retrograde Cheiron in Ram (het 10e Huis van Carrière en Reputatie) is de onderliggende energie dat Kreeft niet direct die stappen wil er durft te ondernemen. Innerlijke onzekerheid dat in jouw jeugd is geworteld houdt je tegen om een nieuw project te leiden of meer verantwoordelijkheid in je carrière te nemen.

Financiën
De gunstige invloed van Mercurius in Boogschutter blijft tot 1 december 2023 waardoor je belangrijke informatie krijgt over een financiële kwestie of over het starten van een nieuw project, een woning of uitbreiding van je onderneming.
December 2023 gaat echter niet de boeken is als de meest succesvolle maand van 2023. Risicovolle Investeringen leveren niet het gewenste rendement en ook eventuele juridische problemen kunnen financiële consequenties hebben.
Kreeft die in de eerste helft van 2023 heeft geanticipeerd om een minder succesvolle tweede helft, kan die verliezen toch wel opvangen.

Gezondheid
De Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 viel in het Huis van Kosmisch Bewustzijn, Introspectie en Onthechting. In de eerste helft van december 2023 heb je veel behoefte aan rust, ontspanning, TLC, een retraite en meditatie om geestelijk en lichamelijk in balans te komen en te blijven. De Nieuwe Maan in Boogschutter van 12 december 2023 valt in het 6e Huis van Dagelijkse Dingen, Werk en Gezondheid.
De Nieuwe Maan is een geweldig moment voor een medische check-up.
Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start, balans en een gezonde lifestyle, betere arbeidsvoorwaarden. Misschien heb je de lat te hoog gelegd en heb je het gevoel dat je het dagelijks tempo niet kunt bijhouden. In december 2023 is er veel stress op het werk. Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens.
Saturnus in Vissen blijft een ondersteunende factor om gezond te blijven, ook voor herstel na ziekte. Ga op tijd naar de dokter mochten er klachten zijn.
Let op wat je eet, zorg voor ontspanning ga regelmatig naar buiten om je fysieke conditie op peil te houden.

Advies
Medio december 2023 kan er op je werk stress zijn vanwege een besluit vanuit het management. Kreeft kan belast worden met extra werkdruk en verantwoordelijkheden.
Mercurius in Steenbok vanaf 2 december 2023 is een indicatie om het rustig aan te doen.
Eerst orde op zaken stellen, want er is al genoeg uitgesteld.
De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven.
Pluto in Steenbok heeft in de afgelopen 14 jaar grote veranderingen en transformaties teweeggebracht in relaties. Kreeft heeft relaties zien komen en gaan en ziet nu wie en wat er werkelijk belangrijk is. Zoek bij twijfel de steun van degenen in wie je het volste vertrouwen hebt.

error: Content is protected !!