Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het thema van 2019 is vernieuwing en verandering voor de Maagd.
Belangrijk is wel dat positief blijft en je in je eigen kracht blijft staan. Richt je blik naar de toekomst en kijk niet achterom.
Uranus in Stier reist vanaf 7 maart 2019 tot eind april 2026 door jouw Huis van Reizen en Levensbeschouwing. Uranus krijgt in maart 2019 gezelschap van de rode Strijder Mars. Dus een geweldige periode om op reis te gaan. Ervaringen in het buitenland zijn ware eyeopeners voor jou.

Liefde en Relaties
Het jaar 2019 is een dynamisch en liefdevol jaar.
In de vaste relatie groeien jullie dichter naar elkaar. Maar niet alles is pais en vree. Wanneer een relatie niet goed voelt, is dit het jaar om verandering door te voeren of te verbreken.
Maar liefst drie Verduisteringen dit jaar in jouw Huis van de Liefde leggen de nadruk op dit feit. De Zonsverduistering in Steenbok van 6 januari 2019 kan in de komende zes maanden leiden tot een nieuwe liefde of een liefdesbreuk. Vanaf 19 februari 2019 reist de Zon in Vissen door jouw Huis van Relaties en dat is altijd een aangename energie. De retrograde Uranus in Ram blijft nog tot 6 maart 2019 in jouw Huis van de Ziel, seksualiteit en intimiteit om de weg vrij te maken van eventuele blokkades op dit gebied. Vanaf 21 maart 2019, de Lente-equinox, kan met de Zon in Ram de relatie wat onstabiel voelen en kan zelfs een breuk plaatsvinden. April 2019 is een onvoorspelbare maand waarin je de weg van het compromis moet bewandelen. Van 10 april tot 1 augustus 2019 is Jupiter retrograde en dit is een harmonische en liefdevolle periode.
De Zonsverduistering in Kreeft van 2 juli 2019 kan in de komende maanden leiden tot veranderingen in je sociale kring. Vanaf 30 april tot 19 september 2019 is Saturnus retrograde in Steenbok en tijdens deze periode komt jaloezie om de hoek kijken. Ook kan de communicatie met je partner zowel privé als zakelijk niet zo glad verlopen. Vanaf 27 november 2019 gaat Neptunus in Vissen weer direct. De energie van Neptunus is gericht op de spirituele en emotionele verbinding, dus het einde van 2019 wordt positief afgesloten. Vanaf 3 december 2019 reist Jupiter in Steenbok door jouw Huis van de Liefde en dat laat een nieuwe liefde zien of meer warmte en romantiek in bestaande relatie.

Carrière
Het jaar 2019 is niet echt een carrièrejaar voor de Maagd.
Het thema dit jaar is leren hoe je de carrière het beste kunt afstemmen op je sociale leven. Je bent altijd graag aan het werk, maar dit jaar wordt je “gedwongen” om de balans te vinden en meer tijd door te brengen met je geliefden. Laat problemen achter op het werk. Nog beter, los problemen op. Want wat is er beter dan met plezier naar je werk te gaan?
Vanaf 5 tot 28 maart 2019 gaat Mercurius, de planeet van Maagd, retrograde in Vissen. Tijdens deze periode zijn er vertragingen op het werk, ook veranderingen zoals een nieuwe werkplek, een nieuw project, nieuwe collega’s of zakenpartners.
Jupiter in Boogschutter is retrograde van 10 april tot 11 augustus 2019.
Maagd krijgt dan de kans om in het buitenland te werken of te gaan studeren in het buitenland. Van 1 april tot 16 mei 2019 marcheert Mars door het Huis van Carrière. Deze ambitieuze periode is gunstig om met een nieuw project te beginnen, een bedrijf op te richten of een doorstart te maken.
De Volle Maan in Schorpioen van 18 mei 2019 brengt een project op het werk tot voltooiing of een oplossing voor een probleem. Venus reist van 10 juni tot 3 juli 2019 door jouw Huis van Carrière. Met deze positieve energie ben je het meest charmant en dat is bevorderlijk voor je carrière. De Zomer en Herfst van 2019 zijn vooral geschikt om te netwerken en handige contacten te maken.
Vanaf 3 december 2019 tot 19 december 2020 reist Jupiter door Steenbok. Deze periode schenkt de Maagd groeikansen op het gebied van studie, verwerken en verzenden van informatie, verkoop en beroepen die een hoge mate van behendigheid vereisen.

Financiën
Het jaar 2019 is een stabiel financieel jaar. Het hele jaar mag je rekenen op een continue stroom van inkomsten.
Januari 2019 kan een maand zijn van ups en downs. De totale Zonsverduistering in Steenbok van 6 januari 2019 kan dus intens en hectisch zijn voor de Maagd, maar deze kosmische gebeurtenissen heeft geen directe invloed op je financiën.
Van 24 april tot 3 oktober 2019 is Pluto retrograde in Steenbok. Tijdens deze periode moet de Maagd terughoudend zijn met het nemen van financiële beslissingen.
Venus is jouw planeet van Financiën. Van 15 september 2019 tot 8 oktober 2019 reist Venus door jouw Huis van Financiën. September en oktober 2019 zijn succesvolle, dus ook vruchtbare maanden! Van 5 oktober tot 19 november reist Mars door het Huis van Financiën.
Er moeten dan financiële keuzes worden gemaakt die te maken hebben met je vaste bron van inkomen. Budgetbewaking blijft raadzaam.
Wees terughoudend met het doen van uitgaven. Je kunt geld maar één keer uitgeven!

Familie en Huis
Tot 2 december 2019 reist Jupiter in Boogschutter door jouw Huis van Familie en Huis.
Jupiter is voor de Maagd de planeet van Huis en Familie!
Dit jaar verandert de Maagd door de weldadige invloed van Jupiter in Boogschutter van woonlocatie en woonsituatie! Ook verbetert de onderlinge huiselijke sfeer en het contact met familieleden. Saturnus en Pluto reizen ook in 2019 samen door jouw Huis van Kinderen. Jouw kinderen of kinderen in de familie of directe omgeving maken een grote transformatie door en hebben jouw raad en steun hard nodig.
Maak dit jaar tijd vrij voor vrienden en familie. Vooral in juli 2019 zul je merken hoe belangrijk familie en vrienden zijn.
Van 24 april tot 3 oktober 2019 is Pluto retrograde in Steenbok. Tijdens deze periode kunnen er thuis meningsverschillen zijn over het huis, onroerend goed of je carrière. Er kan sprake zijn van een renovatie of reparatie aan het huis.
De totale Zonsverduistering in Kreeft van 2 juli 2019 laat een halfjaarlijkse periode zien waarin de nadruk komt te liggen op samenzijn met familie en je sociale kring en je sociale betrokkenheid.
In augustus 2019 wordt een beslissing genomen met betrekking tot een interne verbouwing.
Vanaf 23 september 2019 kan de sfeer thuis omslaan. Een situatie kan moeilijk beheersbaar of te begrijpen zijn. Wat er ook gebeurt, het zijn waardevolle lessen.
De Zonsverduistering in Steenbok van 26 december 2019 vraagt om een eerlijke en realistische aanpak met betrekking tot kinderen.

Gezondheid
Het jaar 2019 is een jaar waarin de Maagd zich vooral moet richten op het mentale en geestelijke aspect.
Minder stress en meer geluk! Dingen doen die je gelukkig maken, zoals het volgen van je creatieve impulsen!
De Maansverduistering in Leeuw van 21 januari 2019 brengt in het komende halfjaar verborgen pijn en geheime verlangens aan het licht. Hoewel deze pijnlijk voor je kan zijn, is deze doorgang hard nodig om oude pijn en karma los te laten om verder te kunnen gaan.
In de Lente van 2019 kan een dieet noodzakelijk zijn.
Van 30 april tot 19 september 2019 is Saturnus retrograde in Steenbok en hierdoor ben je meer kwetsbaar en is de kans groter om verkouden te worden.
Mei 2019 is een goede maand voor een retraite of vorm van spirituele genezing.
Van 21 juni tot 27 november 2019 is Neptunus retrograde in Vissen. Vissen is het tegenoverliggende teken van Maagd en weerspiegelt jouw kwetsbare kant. Tijdens deze periode kunnen er gezondheidsklachten optreden vanwege een gevoel van innerlijke rusteloosheid. Moeilijkheden met concentratie. Ook Mercurius retrograde in Schorpioen van 31 oktober tot 20 november 2019 versterkt deze vervelende energie. Je hebt dan rust nodig!
Op 23 december 2019, het moment van de Winterzonnewende, is ook jouw energiepeil hoog.
De fysieke conditie van Maagd is goed in december 2019 en dat heeft te maken met jouw goede humeur.

Advies
Ook de serieuze invloed van Saturnus in Steenbok blijft stationair in jouw Huis van de Liefde.
Tot eind maart 2020 leert Saturnus je de betekenis van ware liefde en vriendschap. Saturnus in Steenbok leert je jezelf eerst lief te hebben en trots op jezelf te zijn. De liefde in jezelf te vinden en niet buiten jezelf zoeken. Het is jouw leven en het gaat om jouw geluk. Je moet eerst jezelf kennen en van jezelf houden voordat je liefde kunt delen en geven. Liefde is een werkwoord. Iedere dag.
Vooral tijdens de Mercurius retrograde periodes in 2019 wordt je hiermee geconfronteerd.
Leg de lat niet te hoog, voor jezelf en voor anderen. Neem niet meer op je schouders dan je dragen kan.

 

error: Content is protected !!